Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Všechno, co potřebujete vědět o teaseru osmých Star Wars

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Přidám pár doplnění k obsahu ukázky:

  • First Order's Heavy Assault Walkers na Craitu jsou oficiálně označovány jako AT-4Xs, lidově pak "gorilla walkers" - pro podobnost z ánfasu, a jsou asi dvakrát větší než klasické AT-ATs (a s vystuženýma nohama)
  • Rey stojící na útesu se právě chystá k souboji s obří mořskou příšerou, což je součástí testu, po kterém ji fauna na Ahch-to přijme, tak jako přijala Luka
  • knihovnička Jedi publikací se nachází uvnitř Force-tree; Luke stojí v jeho vchodu na konci ukázky, a Ben s ním hořícím v pozadí, kdy jeho podpálením provokuje Luka k boji
  • opravdu se zdá, že jedna z knížek je Journal of the Whills; přičemž ani mnozí fanoušci nevědí, o co se jedná... v původním konceptu Lucase byly Whills bytosti s nadpřirozenými​ schopnostmi, jejichž prostřednictvím sledujeme příběhy z předaleké galaxie - postupně byl koncept nahrazen Silou a ony z vyprávění (skoro) vytlačeny - přesto jsou zmínky o nich kanonické; Yoda se naučil splynutí se Silou díky Force Priestesses a Qui-Gon nedokonale díky Shaman of the Whills, v novelizaci TFA je pak citována přímo pasáž z deníku: 
"First comes the day
Then comes the night.
After the darkness
Shines through the light.
The difference, they say,
Is only made right
By the resolving of gray
Through refined Jedi sight."―Journal of the Whills, 7:477
378928
[list][*]First Order's Heavy Assault Walkers na Craitu jsou oficiálně označovány jako AT-4Xs, lidově pak "gorilla walkers" - pro podobnost z ánfasu, a jsou asi dvakrát větší než klasické AT-ATs (a s vystuženýma nohama)[/*][*]Rey stojící na útesu se právě chystá k souboji s obří mořskou příšerou, což je součástí testu, po kterém ji fauna na Ahch-to přijme, tak jako přijala Luka[/*][*]knihovnička Jedi publikací se nachází uvnitř Force-tree; Luke stojí v jeho vchodu na konci ukázky, a Ben s ním hořícím v pozadí, kdy jeho podpálením provokuje Luka k boji[/*][*]opravdu se zdá, že jedna z knížek je Journal of the Whills; přičemž ani mnozí fanoušci nevědí, o co se jedná... v původním konceptu Lucase byly Whills bytosti s nadpřirozenými​ schopnostmi, jejichž prostřednictvím sledujeme příběhy z předaleké galaxie - postupně byl koncept nahrazen Silou a ony z vyprávění (skoro) vytlačeny - přesto jsou zmínky o nich kanonické; Yoda se naučil splynutí se Silou díky Force Priestesses a Qui-Gon nedokonale díky Shaman of the Whills, v novelizaci TFA je pak citována přímo pasáž z deníku: [/*][/list]"[i]First comes the day[/i] [i]Then comes the night.[/i] [i]After the darkness[/i] [i]Shines through the light.[/i] [i]The difference, they say,[/i] [i]Is only made right[/i] [i]By the resolving of gray[/i] [i]Through refined Jedi sight.[/i]"―Journal of the Whills, 7:477
Přidám pár doplnění k obsahu ukázky:
0 0
reagovat
Jak psal Karlos. Já bych určitě tvůrcům nic o "oficiálně potvrzených" informacích vůbec nevěřil, zvlášť co se týče Star Wars. Tam se tají naprosto všecko. Je to sice mé slibné přání, že budou dál existovat Jediové, dál Stihové, ale něco na tom , prostě být musí. Co ta informace, která se říkala před 7, že Rey přiměje Luka v obnovení tréninku Jediů? V teaseru se opět mlží. Jediové jsou a budou, Luke rozhodně není poslední.
a jakejkoliv tvůrce a zvlášť režisér takhle megalomanský frančízy je denně tázat na všecky možný blbosti ohledně SW, nic jinýho než mlžení mu nezbývá. :D
378861
Jak psal [b]Karlos[/b]. Já bych určitě tvůrcům nic o "oficiálně potvrzených" informacích vůbec nevěřil, [i]zvlášť co se týče Star Wars[/i]. Tam se tají naprosto všecko. Je to sice mé slibné přání, že budou dál existovat Jediové, dál Stihové, ale něco na tom , prostě být musí. Co ta informace, která se říkala před 7, že Rey přiměje Luka v obnovení tréninku Jediů? V teaseru se opět mlží. Jediové jsou a budou, Luke rozhodně není poslední. a jakejkoliv tvůrce a zvlášť režisér takhle megalomanský frančízy je denně tázat na všecky možný blbosti ohledně SW, nic jinýho než mlžení mu nezbývá. :D
0 0
reagovat

@mecano

Ve skutečnosti s překladem v plurálu přišel jako první oficiální twitterový účet Star Wars ve Francii. Následovaly pak další ofiko kanály v jiných zemích. Toto není náhoda a musí to být centrálně schvalované LucasFilmem/Disney. Za tím něco musí být, takovou triviální chybu by nedopustili. Ten náš patvar je ještě jakž takž obhajitelný, ale v největších​ světových jazycích název prostě zní "Poslední Jediové," i když je to v originálu jednotné číslo. A já se ptám proč? :D
378858
Ve skutečnosti s překladem v plurálu přišel jako první oficiální twitterový účet Star Wars ve Francii. Následovaly pak další ofiko kanály v jiných zemích. Toto není náhoda a musí to být centrálně schvalované LucasFilmem/Disney. Za tím něco musí být, takovou triviální chybu by nedopustili. Ten náš patvar je ještě jakž takž obhajitelný, ale v největších​ světových jazycích název prostě zní "Poslední Jediové," i když je to v originálu jednotné číslo. A já se ptám proč? *:D*
@mecano
0 0
reagovat

Spiker

Tak Johnson se te otazce zasmal a rekl, ze je to zabavne, ze se ho na to lide furt ptaji, protoze on si tu otazku nikdy nepolozil. Pojmenoval to tak, protoze v TFA se hledal posledni chram Jediu a Luke je posledni Jedi. Klicove je to, ze jeden spanelsky web to prelozil jako plural a nasledne ostatni jazykove verze se toho chytli. Na spanelskych strankach si uz toho vsimli a ted hledaji, kdo s tim vlastne prisel, kdyz rejza tvrdi, ze je jen jeden posledni Jedi. Mnozne cislo je tedy uplny nesmysl, zadny dalsi Jedi se ve filmu neobjevi, to je oficialni prohlaseni rezisera.
378857
Tak Johnson se te otazce zasmal a rekl, ze je to zabavne, ze se ho na to lide furt ptaji, protoze on si tu otazku nikdy nepolozil. Pojmenoval to tak, protoze v TFA se hledal posledni chram Jediu a Luke je posledni Jedi. Klicove je to, ze jeden spanelsky web to prelozil jako plural a nasledne ostatni jazykove verze se toho chytli. Na spanelskych strankach si uz toho vsimli a ted hledaji, kdo s tim vlastne prisel, kdyz rejza tvrdi, ze je jen jeden posledni Jedi. Mnozne cislo je tedy uplny nesmysl, zadny dalsi Jedi se ve filmu neobjevi, to je oficialni prohlaseni rezisera.
Spiker
0 0
reagovat
Snad to po výkrádačce čtyřky tentokrát nebude vykrádačka pětky. Alespoň, že trucovitý Luke bude v tomhle směru inovací. Větší zabřednutí do mytologie zní fajn. 
378856
Snad to po výkrádačce čtyřky tentokrát nebude vykrádačka pětky. Alespoň, že trucovitý Luke bude v tomhle směru inovací. Větší zabřednutí do mytologie zní fajn. 
0 0
reagovat
Ja to vidim tak, ze Luke odmitne Rey trenovat, ta ho nakonec mozna zlomi, jde ale o to, ze osud celeho radu ted stoji a pada s jedinym, poslednim Jedi. A bud rad vzkrisi a obnovi - on nebo Rey- nebo zustane posledni a rad zanikne. Ja si myslim, ze nezanikde a ze Disney se Jediu nezbavi, je to prilis silna znacka a uz Lor San Teka rikal hned v uvodu, ze bez Jediu nebude obnovena rovnovaha v Sile)
378841
Ja to vidim tak, ze [spoiler]Luke odmitne Rey trenovat, ta ho nakonec mozna zlomi, jde ale o to, ze osud celeho radu ted stoji a pada s jedinym, poslednim Jedi. A bud rad vzkrisi a obnovi - on nebo Rey- nebo zustane posledni a rad zanikne. Ja si myslim, ze nezanikde a ze Disney se Jediu nezbavi, je to prilis silna znacka a uz Lor San Teka rikal hned v uvodu, ze bez Jediu nebude obnovena rovnovaha v Sile)[/spoiler]
0 0
reagovat

Karlos

Je rozdil mlzit o pribehu a o nazvu filmu. Obecne se vi, ze Luke je posledni Jedi, je to i v titulkach k E7. Kdyby rejza mlzil, rekl by, ze to lze pojat tak i tak, on  byl ale jednoznacny. 

JONNAS
Je mozne, ze ten spanelsky nazev byl prilisna horlivost ci prave ono mlzeni, ostatni weby to prejaly a ted si to zije svym zivotem. Ovsem kdo jiny vi o tomhle filmu vic, nez jeho tvurce? Pokud by tohle byla dezinformace, cekalo by nas Jediu vic, mozna cela tlupa, prezivsi z masakru kdesi se skryvajici (pojdme je najit). To by pak byla prava krivarna. Ja jsem ovsem presvedcen, ze Rian nekeca a vsechno co dosud vim o filmu, vcetne teaseru, tomu nahrava.
378839
Je rozdil mlzit o pribehu a o nazvu filmu. Obecne se vi, ze Luke je posledni Jedi, je to i v titulkach k E7. Kdyby rejza mlzil, rekl by, ze to lze pojat tak i tak, on  byl ale jednoznacny.  JONNAS Je mozne, ze ten spanelsky nazev byl prilisna horlivost ci prave ono mlzeni, ostatni weby to prejaly a ted si to zije svym zivotem. Ovsem kdo jiny vi o tomhle filmu vic, nez jeho tvurce? Pokud by tohle byla dezinformace, cekalo by nas Jediu vic, mozna cela tlupa, prezivsi z masakru kdesi se skryvajici (pojdme je najit). To by pak byla prava krivarna. Ja jsem ovsem presvedcen, ze Rian nekeca a vsechno co dosud vim o filmu, vcetne teaseru, tomu nahrava.
Karlos
0 0
reagovat
jonnas: A mlžení ti nic neříká? Zrovna JJ několikrát (mnohokrát) oficiálně prohlašoval, že Khan v Into Darkness nebude... ?)8)8)8)
378828
jonnas: A mlžení ti nic neříká? Zrovna JJ několikrát (mnohokrát) oficiálně prohlašoval, že Khan v Into Darkness nebude... *?)**8)**8)**8)*
0 0
reagovat

@Spiker

Uvědomuješ si ale, že toto potvrdil sám tvůrce; režisér i scénárista v jedné osobě? Z toho se nejde nijak vykroutit. Spíš mi přijde hodně mimo, že jiné jazykové (španělština, němčina, francouzština, italština a další) mutace jsou oficiálně pojmenované v plurálu a názvy jsou Disney schválené. To mi hlava nebere.
378829
Uvědomuješ si ale, že [url=https://twitter.com/GMA/status/853004555423973376]toto potvrdil sám tvůrce[/url]; režisér i scénárista v jedné osobě? Z toho se nejde nijak vykroutit. Spíš mi přijde hodně mimo, že jiné jazykové (španělština, němčina, francouzština, italština a další) mutace jsou [url=https://www.starwarsnewsnet.com/2017/02/french-title-for-star-wars-the-last-jedi-suggests-that-jedi-is-plural.html]oficiálně pojmenované v plurálu[/url] a názvy jsou Disney schválené. To mi hlava nebere.
@Spiker
0 0
reagovat

Mecano

Jo ale slovům producentů se nedá věřit. Po Thorovi 2 někdo řekl, že je Odin mrtvý a přitom víme, že není, prozatím.
378825
Jo ale slovům producentů se nedá věřit. Po Thorovi 2 někdo řekl, že je Odin mrtvý a přitom víme, že není, prozatím.
Mecano
0 0
reagovat

salem

ajo :D
378794
ajo *:D*
salem
0 0
reagovat

spiker

Ke tvemu doufani - vcera v Orlandu se Johnsona ptali novinari, jak to tedy je s tim nazvem, jestli plural nebo singular, odpovedel, ze singular, tedy posledni jedi, ptali se, kdo jim je, a po kratkem vahani odpovedel, ze Luke. Takze je to oficialni prohlaseni od pana, co ten film natocil. A ja mam radost, ten posledni Jedi je samozrejme Luke, a neni zadny duvod tam strkat mnozne cislo.
378793
Ke tvemu doufani - vcera v Orlandu se Johnsona ptali novinari, jak to tedy je s tim nazvem, jestli plural nebo singular, odpovedel, ze singular, tedy posledni jedi, ptali se, kdo jim je, a po kratkem vahani odpovedel, ze Luke. Takze je to oficialni prohlaseni od pana, co ten film natocil. A ja mam radost, ten posledni Jedi je samozrejme Luke, a neni zadny duvod tam strkat mnozne cislo.
spiker
0 0
reagovat

Lukassek

To je tak, když si lidé snaži něco/někoho omluvit a nechtějí si přiznat něco, co sami moc dobře ví.. Třeba ... "Já nevim, zeptejte se Lindelofa." "Musel křísit značku." "Trekkies (ST fandové) by to nikdy nezaplatili." "Nejste Target Audience." atp. Jsou to takový psychologický berličky. Skutečnost má toho nejlepšího svědka.
378792
To je tak, když si lidé snaži něco/někoho omluvit a nechtějí si přiznat něco, co sami moc dobře ví.. Třeba ... "Já nevim, zeptejte se Lindelofa." "Musel křísit značku." "Trekkies (ST fandové) by to nikdy nezaplatili." "Nejste Target Audience." atp. Jsou to takový psychologický berličky. Skutečnost má toho nejlepšího svědka.
Lukassek
0 0
reagovat
Já pořád věřim, že je ten název dvousečný a je to plurál, protože gramaticky je Jedi obojí..
378789
Já pořád věřim, že je ten název dvousečný a je to plurál, protože gramaticky je Jedi obojí..
0 0
reagovat

mecano

říkal si že ti chybí drak, tak drak je vlastně hvězda smrti s plivajícím ohněm. byly tři tak je to vlastně tříhlaví drak :D 
378785
říkal si že ti chybí drak, tak drak je vlastně hvězda smrti s plivajícím ohněm. byly tři tak je to vlastně tříhlaví drak :D 
mecano
0 0
reagovat
"Johnson ale na rozdíl od Abramse nemusel křísit značku a ničit další verzi Hvězdy smrti, takže se víc soustředil na mytologii a zejména na postavy." Za tohle bych fackoval, Abrams nemusel vůbec nic křísit, jen kdyby nebyl podělanej zapojit trochu invence a nejel to na jistotu, mohli jsme dostat zajímavý příběh, místo recyklátu. 
378781
"Johnson ale na rozdíl od Abramse nemusel křísit značku a ničit další verzi Hvězdy smrti, takže se víc soustředil na mytologii a zejména na postavy." Za tohle bych fackoval, Abrams nemusel vůbec nic křísit, jen kdyby nebyl podělanej zapojit trochu invence a nejel to na jistotu, mohli jsme dostat zajímavý příběh, místo recyklátu. 
0 0
reagovat

Star Wars Posledni Jedi

a podle pana rezizera tim poslednim Jedi je Luke.
378780
a podle pana rezizera tim poslednim Jedi je Luke.
Star Wars Posledni Jedi
0 0
reagovat
Jedna zajimavost. Dneska v Orlandu Kathleen Kennedy oficialne vyhlasila, ze (a ted kdo oficialni vyjadreni verejnosti a tisku povazujete za spoiler, prestante cist), ze se Carrie Fisher v 9. dilu neobjevi jako General Organa. Coz tedy muze, znamenat, ze se objevi jako Leia sama za sebe :-), nebo jako hologram...Pokud pouziji nepouzite zabery. Zatim se zpravy a trailer shoduji s pribehem, ktery koncem roku koloval internetem.
378779
Jedna zajimavost. Dneska v Orlandu Kathleen Kennedy oficialne vyhlasila, ze (a ted kdo oficialni vyjadreni verejnosti a tisku povazujete za spoiler, prestante cist), ze se Carrie Fisher v 9. dilu neobjevi jako General Organa. Coz tedy muze, znamenat, ze se objevi jako Leia sama za sebe :-), nebo jako hologram...Pokud pouziji nepouzite zabery. Zatim se zpravy a trailer shoduji s pribehem, ktery koncem roku koloval internetem.
0 0
reagovat

Fallen

tak to sme slusne pokomentovali tu Silu, hehe, to uz asi nebudem tolko prezivat. A vidis, vtedy si dufal, ze sa vratia Sithovia.  Nevratia. Ja som,bol zas presvedceny, ze Rey je Skywalker. To by sa ale tatko nespytal Who are you, takze vsetko otvorene...
378778
tak to sme slusne pokomentovali tu Silu, hehe, to uz asi nebudem tolko prezivat. A vidis, vtedy si dufal, ze sa vratia Sithovia.  Nevratia. Ja som,bol zas presvedceny, ze Rey je Skywalker. To by sa ale tatko nespytal Who are you, takze vsetko otvorene...
Fallen
0 0
reagovat

FallenMaia

Hlavně ale konečně po dlouhé době někdo přinese kampaň za impérium! :+ I když i zde bude  ženská hrdinka, jak je teď módou :D
378776
Hlavně ale konečně po dlouhé době někdo přinese kampaň za impérium! *:+* I když i zde bude  ženská hrdinka, jak je teď módou *:D*
FallenMaia
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se