Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o teaseru osmých Star Wars


ikona
KarelR
mz skalpelrian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Poslední z Jediů se nám konečně představil v první upoutávce. Co o filmu už dávno víme? Co jsme právě zjistili? A co nás v prosinci vlastně čeká? 

Osmé epizodě Star Wars zbývá přesně 8 měsíců do premiéry a Lucasfilm konečně zahájil kampaň. Rian Johnson přivezl na Star Wars Celebration v Orlandu první teaser, tím ale novinky z předaleké galaxie nekončí. V galerii totiž najdete nádherný první plakát a také kupu fotek z natáčení, jež odhalují další detaily z nového filmu.

VIDEO: PRVNÍ TEASER OSMÝCH STAR WARS

Co jsme zjistili ze samotného panelu Epizody VIII? Mluvilo se třeba o tom, že Johnson ladil scénář se samotnou Carrie Fisher (prý si zuřivě psal všechny její poznámky) a že Finn ještě nebude stoprocentně fit. Bývalého stormtroopera to ale pochopitelně nezastaví a brzy se vydá na nové dobrodružství s Poem Dameronem.

Toho se mimochodem zúčastní i Rose, zbrusu nová hrdinka s tváří Kelly Marie Tran, která prý maká v údržbě Odboje (uklízeč Prvního řádu z toho musí mít velkou radost!). Rose to do prvního teaseru bohužel nedotáhla. Johnson ale Kelly pozval na pódium a ukázal její postavu alespoň na téhle fotce.

 

O dějové linii s Leiou, Finnem, Poem a Kelly toho zatím moc nevíme, jelikož se teaser soustředí hlavně Rey a Lukea, kteří se (alespoň ze začátku filmu) vyhnou novým problémům v předaleké galaxii. O čem je řeč? Samozřejmě o Prvním řádu, jenž sice přišel o základnu Starkiller, jenže tak trochu pozdě. Poe ji totiž zničil až poté, co odrovnala kompletní jádro Nové republiky a uvrhla její okolí do solidního chaosu.

 

 

První řád prý hned na začátku filmu podnikne několik velkých útoků, jež mají smést zbytky Odboje a přihrát Snokeovi do náruče celou galaxii. A když o tom člověk popřemýšlí, v cestě mu vlastně stojí jen Leia, která (i podle fotek z placu) přepne z armádních pletich zpátky k těm politickým.

 

Právě Leia zřejmě vyšle Finna, Poea (a BB-8 a kvůli něčemu i Rose?) na stěžejní misi, která je skoro určitě zavede na bývalou rebelskou základnu na planetě Crait. Ano, jedná se o potvrzený název "písečně" vyhlížejícího místa, kde si kluzáky Odboje vyšlápnou na AT-AT Prvního řádu. Ve skutečnosti je planeta spíš "solná", protože na ní jsou solné doly. Bývalá základná má přitom ve filmu hrát stěžejní roli a spekuluje se o tom, že by z ní mohlo být nové sídlo celého Odboje.

 

 

Že už se klepete na hlavní chod? No dobře, pojďme se vydat na ostrovní planetu Ach-To, na níž Luke objevil první chrám Jediů... a Rey Lukea. Většina lidí asi tipovala, že se Epizoda VIII rovnou přehoupne k dynamice mistr - padawanka. Teaser se nicméně vydává jinudy a dělá z pokračování řádu Jediů celkem složitou věc.

 

 

Všechno se pochopitelně točí kolem Lukea, který se svojí novou školou neseknul jen tak z plezíru. Podle (ehm, druhého?) proroctví měl nastolit rovnováhu Síly, místo toho však vychoval ze syna svého nejlepšího kamaráda Sitha a nechal si pobít všechny ostatní svěřence (Obi-Wan by s ním určitě soucítil...). Han Solo v sedmičce naznačoval, jak moc byl Luke touhle tragédií zlomený. Až tady je ale vidět plný rozsah škod, protože Luke zpochybňuje veškerý přínos řádu Jediů.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (60)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace