Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 7 filmů režiséra Dana Pánka

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek
Skvělý výběr, až na ten bezpáteřní digibordel třetích Star Wars. Kdykoliv u někoho vidím vysoko v žebříčku Heat, chtěl bych s ním jít na pivo.
361432
Skvělý výběr, až na ten bezpáteřní digibordel třetích Star Wars. Kdykoliv u někoho vidím vysoko v žebříčku Heat, chtěl bych s ním jít na pivo.
0 0
reagovat

TonyClifton

Ten film mi nesedí a hlavně druhá polovina mě spolehlivě uspala, no a co? Netvrdím, že je špatnej, jen není pro mě.
361428
Ten film mi nesedí a hlavně druhá polovina mě spolehlivě uspala, no a co? Netvrdím, že je špatnej, jen není pro mě.
TonyClifton
0 0
reagovat

Poslední Mohykán - Francouzská a Indiánská válka 1754-63

Nebudu vypisovat předchozí události začnu datem:

1756, 11. květen
Příchod markýze Louise Josepha de Montcalma
- Nový vrchní velitel fran. sil v Kanadě, přivedl posily.

1756, 23 červenec
Příchod generála Johna Cambella (hrabě z Loudounu)
- Byl pověřen velením v Severní Americe

1756, srpen
Montcalm zahajuje ofenzívu.
- Přeplavil se přes jezero Ontario a dobyl Oswego. Při návratu do Montrealu zřídil základnu v Ticonderorga - 5000 mužů pravidelné armády a domobrany. Loundoun s 10 000 muži mezi Albanou a jezerem George se nepřipojil.

1756-1757
Zimní přerušení
- Příslušníci pravidelné armády na obou stranách se stáhli a ponechali v pevnostech Ticonderoga a WILLIAM HENRY posádky. Příslušníci domobrany se vrátili do svých domovů

1757, červen - září
Expedice proti Louisbourgu
- Když Loundoun dorazil do Halifaxu, aby se setkal s britskou škvadronou podílející se na expedici (30. červen), dozvěděl se, že Louisbourg byl opevněn a že je v přístavu fran. flotila. Britská kvadrona admirála Francise Holborna, zajišťující blokádu, byla rozptýlena bouří. Expedice byla zrušena (24. září). Loundounových 12 000 můžů se vrátilo do New Yorku.

1757, 9 srpen
MASAKR U PEVNOSTI WILLIAM HENRY
- Montcalm využil nepřítomnosti britských jendotek, oblehl a dobyl s jednotkami 4 000 mužů a s 1 000 indiánů pevnost William Henry. Posádka s plukovníkem MONROEM, odcházející s vojenskými poctami poraženému, byla zrádně napadena Montcalmovými indiány a mnozí byli zabiti. Montcalm zničil pevnost a obě strany se odebraly do zimních tábořišť.
361427
Nebudu vypisovat předchozí události začnu datem: 1756, 11. květen Příchod markýze Louise Josepha de Montcalma - Nový vrchní velitel fran. sil v Kanadě, přivedl posily. 1756, 23 červenec Příchod generála Johna Cambella (hrabě z Loudounu) - Byl pověřen velením v Severní Americe 1756, srpen Montcalm zahajuje ofenzívu. - Přeplavil se přes jezero Ontario a dobyl Oswego. Při návratu do Montrealu zřídil základnu v Ticonderorga - 5000 mužů pravidelné armády a domobrany. Loundoun s 10 000 muži mezi Albanou a jezerem George se nepřipojil. 1756-1757 Zimní přerušení - Příslušníci pravidelné armády na obou stranách se stáhli a ponechali v pevnostech Ticonderoga a WILLIAM HENRY posádky. Příslušníci domobrany se vrátili do svých domovů 1757, červen - září Expedice proti Louisbourgu - Když Loundoun dorazil do Halifaxu, aby se setkal s britskou škvadronou podílející se na expedici (30. červen), dozvěděl se, že Louisbourg byl opevněn a že je v přístavu fran. flotila. Britská kvadrona admirála Francise Holborna, zajišťující blokádu, byla rozptýlena bouří. Expedice byla zrušena (24. září). Loundounových 12 000 můžů se vrátilo do New Yorku. 1757, 9 srpen MASAKR U PEVNOSTI WILLIAM HENRY - Montcalm využil nepřítomnosti britských jendotek, oblehl a dobyl s jednotkami 4 000 mužů a s 1 000 indiánů pevnost William Henry. Posádka s plukovníkem MONROEM, odcházející s vojenskými poctami poraženému, byla zrádně napadena Montcalmovými indiány a mnozí byli zabiti. Montcalm zničil pevnost a obě strany se odebraly do zimních tábořišť.
Poslední Mohykán - Francouzská a Indiánská válka 1754-63
0 0
reagovat

Robur

LOL :D
361421
LOL *:D*
Robur
0 0
reagovat

Poslední mohykán + Tenká červená linie

"Poslední mohykán"
je mimo jiné jeden z nejvěrnějších historických filmů, kde souhlasí i jména jednotlivých důstojníků! Je ironie, že v mnohých filmových databází (CSFD) je žánrově evidován jako film dobrodružný a ne historický. A naopak mnohé sračky (např.) Gladiátor se "honosí""žánrem historického filmu. Co k tomu více dodat...

"Tenká červená linie"
Zaslouženě ve výběru, vždyť jde o jeden z nejlepších filmů všech dob. A ten soundtrack!
361420
"Poslední mohykán" je mimo jiné jeden z nejvěrnějších historických filmů, kde souhlasí i jména jednotlivých důstojníků! Je ironie, že v mnohých filmových databází (CSFD) je žánrově evidován jako film dobrodružný a ne historický. A naopak mnohé sračky (např.) Gladiátor se "honosí""žánrem historického filmu. Co k tomu více dodat... "Tenká červená linie" Zaslouženě ve výběru, vždyť jde o jeden z nejlepších filmů všech dob. A ten soundtrack!
Poslední mohykán + Tenká červená linie
0 0
reagovat
Až na Tenkou červenou linii fantastický výběr :+
361417
Až na Tenkou červenou linii fantastický výběr *:+*
0 0
reagovat
Tak s tímto pánem se shodnu ve většině filmů, hodně slušný výběr. A konečně někdo, kdo jenom neplive na novou trilogii.:+
361416
Tak s tímto pánem se shodnu ve většině filmů, hodně slušný výběr. A konečně někdo, kdo jenom neplive na novou trilogii.*:+*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se