Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Godzilla x Kong: Nové imperium: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: Cowboy
Nespoileruj :D
899720
Nespoileruj *:D*
899719
1 0
reagovat
Tak téměř 200 mega celosvětově první víkend! Takže našlápnuto na cca 600? To je fakt síla! 
899719
Tak téměř 200 mega celosvětově první víkend! Takže našlápnuto na cca 600? To je fakt síla! 
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat

5/10

Minulé rendezvous ještěrky s opičákem jsem v kině kvůli pandemii (respektive paralelní premiéře na streamu) vynechal a poté toho trochu litoval, tohle jsem v kině, navzdory nuzným trailerům, neminul a teď toho taky trochu lituju:D. S mínusovou verzí z loňského roku to samozřejmě prohrává na celé čáře, ale ani v rámci vlastní série, u které není kvalitativní laťka nastavena nijak zvlášť vysoko, to není žádná hitparáda, nýbrž prohra na body.
 
Jedna trochu nápaditější scéna (hromadná bitka v nulové gravitaci), na kterou dojde zhruba po hodině a půl stopáže, jinak šablonovitý pokus o epický blockbuster od začátku do konce, s šablonovitými postavami, jejichž jedinou charakterizací je jejich účel v ději, tj. kdo z nich se dožije závěrečných titulků a kdo z nich skončí jako "redshirt" je jasné s jejich nástupem na scénu, s šablonovitým dějem, který se pomalu ale jistě začíná notně recyklovat (obě monstra sólo - setkání a bitka - spojenectví a bitka s někým dalším) a nepříliš svižným tempem (něco alespoň malinko zajímavého se začne dít až po hodině čistého času, do té doby musí divák přetrpět nudný vztahový balast pár zaměnitelných postav a natahovanou přípravku vedoucí k "souboji titánů" na konci filmu).
 
Celkový zážitek mírně nahoru zvedá fakt, že Baby Kong naštěstí není tak otravně "roztomiloučký", jak se po trailerech zdálo a stran dojemného sbližování s Kongem se netlačí na pilu více, než je nezbytně nutné (nicméně stále platí, že kdyby postava ve filmu vůbec nebyla, tak se nic nestane), milosrdná stopáž pod dvě hodiny, poměrně kvalitní triky (Kongova srst a výrazy tváře) a především klimax filmu, ve kterém si konečně někdo vzpomene, že ve filmech o monstrech by nebylo od věci ukázat divákům to, proč se tenhle žánr vlastně natáčí, tj. velkolepé scény řádění monster v kulisách masivní destrukce měst a jejich obyvatel. Cílovka bude pravděpodobně zase spokojena, takže není důvod na vítězné strategii cokoliv měnit, leč dosavadní koncept se očividně vyčerpal.
899699
Minulé rendezvous ještěrky s opičákem jsem v kině kvůli pandemii (respektive paralelní premiéře na streamu) vynechal a poté toho trochu litoval, tohle jsem v kině, navzdory nuzným trailerům, neminul a teď toho taky trochu lituju*:D*. S mínusovou verzí z loňského roku to samozřejmě prohrává na celé čáře, ale ani v rámci vlastní série, u které není kvalitativní laťka nastavena nijak zvlášť vysoko, to není žádná hitparáda, nýbrž prohra na body.   Jedna trochu nápaditější scéna [spoiler](hromadná bitka v nulové gravitaci)[/spoiler], na kterou dojde zhruba po hodině a půl stopáže, jinak šablonovitý pokus o epický blockbuster od začátku do konce, s šablonovitými postavami, jejichž jedinou charakterizací je jejich účel v ději, tj. kdo z nich se dožije závěrečných titulků a kdo z nich skončí jako "redshirt" je jasné s jejich nástupem na scénu, s šablonovitým dějem, který se pomalu ale jistě začíná notně recyklovat [spoiler](obě monstra sólo - setkání a bitka - spojenectví a bitka s někým dalším)[/spoiler] a nepříliš svižným tempem (něco alespoň malinko zajímavého se začne dít až po hodině čistého času, do té doby musí divák přetrpět nudný [spoiler]vztahový balast pár zaměnitelných postav[/spoiler] a natahovanou [spoiler]přípravku vedoucí k "souboji titánů" na konci filmu[/spoiler]).   Celkový zážitek mírně nahoru zvedá fakt, že Baby Kong naštěstí není tak otravně "roztomiloučký", jak se po trailerech zdálo a stran dojemného sbližování s Kongem se netlačí na pilu více, než je nezbytně nutné (nicméně stále platí, že kdyby postava ve filmu vůbec nebyla, tak se nic nestane), milosrdná stopáž pod dvě hodiny, poměrně kvalitní triky (Kongova srst a výrazy tváře) a především klimax filmu, ve kterém si konečně někdo vzpomene, že ve filmech o monstrech by nebylo od věci ukázat divákům to, proč se tenhle žánr vlastně natáčí, tj. velkolepé scény řádění monster v kulisách masivní destrukce měst a jejich obyvatel. Cílovka bude pravděpodobně zase spokojena, takže není důvod na vítězné strategii cokoliv měnit, leč dosavadní koncept se očividně vyčerpal.
5/10
0 -1
reagovat
Původně bych vůbec nečekal, že na film půjdu, nebo ho budu jakýmkoli způsobem chválit :) Ale protože reakce, nejsou až tak hrozné, jak bych očekával tak jsem to zkusil a musím dát palec spíš nahoru.
Jako jo, jak píše Hlad, prostě logika a nějaký velký příběh tu neexistuje. Když na to jdete, tak s tím musíte počítat, mít správnou náladu a ideálně v sobě probudit svoje náctileté já. Nicméně jako kino popcorn to funguje a příjde mi (opět bych dříve nečekal že to řeknu, protože filmy spoléhající se na "digibordel" moc nemusím), že tenhle styl se k látce hodí více než první dvě godzilly, které se snažily brát v rámci možností vážně. 
Musím pochválit trikovou stránku, jakože nějaké nedokonalosti se skryjí celkovým laděním vizuálu duté Země, ve které reálný svět úplně nevidíte. Ale i souboje na Zemi vypadají moc dobře. A hlavně cením to, že bojové scény probíhají často za plného denního světla, kdy se tvůrci nesnaží nedokonalosti lacině skrýt tmou apod. A a i tak všechny souboje na velkém plátně vypadají skvěle.
Když na tím zpětně přemýšlím, tak se mi film asi do týdne vykouří z hlavy. Ale bylo pro mě celkem osvěžující, že je tu blockbuster, který sice není úplně chytrý, ale v každé druhé scéně není pitomý vtip a i když tu jsou nějaké předchozí díly, tak i pokud si je vůbec nepamatujete, tak nemáte pocit že vám unikají nějaké souvislosti.
899693
Původně bych vůbec nečekal, že na film půjdu, nebo ho budu jakýmkoli způsobem chválit *:)* Ale protože reakce, nejsou až tak hrozné, jak bych očekával tak jsem to zkusil a musím dát palec spíš nahoru. Jako jo, jak píše Hlad, prostě logika a nějaký velký příběh tu neexistuje. Když na to jdete, tak s tím musíte počítat, mít správnou náladu a ideálně v sobě probudit svoje náctileté já. Nicméně jako kino popcorn to funguje a příjde mi (opět bych dříve nečekal že to řeknu, protože filmy spoléhající se na "digibordel" moc nemusím), že tenhle styl se k látce hodí více než první dvě godzilly, které se snažily brát v rámci možností vážně.  Musím pochválit trikovou stránku, jakože nějaké nedokonalosti se skryjí celkovým laděním vizuálu duté Země, ve které reálný svět úplně nevidíte. Ale i souboje na Zemi vypadají moc dobře. A hlavně cením to, že bojové scény probíhají často za plného denního světla, kdy se tvůrci nesnaží nedokonalosti lacině skrýt tmou apod. A a i tak všechny souboje na velkém plátně vypadají skvěle. Když na tím zpětně přemýšlím, tak se mi film asi do týdne vykouří z hlavy. Ale bylo pro mě celkem osvěžující, že je tu blockbuster, který sice není úplně chytrý, ale v každé druhé scéně není pitomý vtip a i když tu jsou nějaké předchozí díly, tak i pokud si je vůbec nepamatujete, tak nemáte pocit že vám unikají nějaké souvislosti.
0 -4
reagovat
reaguje na: Cowboy
To, že to bude hit trackingy hovoria už dlhšie. Podľa mňa "jednotka" pred tromi rokmi veľa ľuďom proste sadla. Mne prišla ako som ju včera pozeral ako niečo podobné ako Transformers 1, tzn. že pomerne ideálne spraveny zábavný výplach o veľkých monštrách. Tzn. týmto si asi minimálne v USA film ľudí získal a "dvojka" sa na tom vezie.

V BA je to v kinách pomerne prázdne, zatiaľ ani náhodou nie je záujem ako o napríklad Dunu. 
899691
To, že to bude hit trackingy hovoria už dlhšie. Podľa mňa "jednotka" pred tromi rokmi veľa ľuďom proste sadla. Mne prišla ako som ju včera pozeral ako niečo podobné ako Transformers 1, tzn. že pomerne ideálne spraveny zábavný výplach o veľkých monštrách. Tzn. týmto si asi minimálne v USA film ľudí získal a "dvojka" sa na tom vezie. V BA je to v kinách pomerne prázdne, zatiaľ ani náhodou nie je záujem ako o napríklad Dunu. 
899689
0 0
reagovat

Box office

37 mega za pátek!! WTF?!? 
899689
37 mega za pátek!! WTF?!? 
Box office
2 -2
reagují: Randal K.
reagovat
Mě Kong pěkně se... vadí, neb z pražského imaxu vytlačil Dunu dřív, než jsem si tam na ní zašel.
A zatímco ta měla většinu míst vyprodaných i několik dní předem, koukám že KxG třeba dnes zatím obsazeno sotva deset míst...
899683
Mě Kong pěkně se... vadí, neb z pražského imaxu vytlačil Dunu dřív, než jsem si tam na ní zašel. A zatímco ta měla většinu míst vyprodaných i několik dní předem, koukám že KxG třeba dnes zatím obsazeno sotva deset míst...
1 0
reagovat
Do kina se nechystám, ale zatím si film vede v kinech daleko lépe, než se predikovalo. Jsem zvědavý na zítřejší výsledky, reálně by se mohlo otevírat za 80 mega jen v US
899682
Do kina se nechystám, ale zatím si film vede v kinech daleko lépe, než se predikovalo. Jsem zvědavý na zítřejší výsledky, reálně by se mohlo otevírat za 80 mega jen v US
0 0
reagovat
Pozrel som včera v noci aj Godzilla vs Kong z 2021, keďže to som doteraz nevidel. Chápem prečo to dostalo pokračovanie-  je to možno najideálnejší balans medzi tým čo chcelo štúdio, čo poteší fanúšikov a čo poteší bežného diváka. Pomerne učebnicový výplachoidný popcorn, s fajn postavami/hercami, top efektami, dobrými monster bitkami, solídnym humorom, ktorý funguje vo všetkom v čom má. Nenazval by som to klasikou, ale myslím, že spolu so Skull Island asi najlepšie zvládnutý monsterverse film. Tam by som dal 7/10. Ale táto aktuálna "dvojka" je fakt o no dve triedy horšia a únavnejšia a ten prepad v kvalite mi prišiel podobný ako napríklad Transformers 1 a Transformers: Revenge of the Fallen. 
899681
Pozrel som včera v noci aj Godzilla vs Kong z 2021, keďže to som doteraz nevidel. Chápem prečo to dostalo pokračovanie-  je to možno najideálnejší balans medzi tým čo chcelo štúdio, čo poteší fanúšikov a čo poteší bežného diváka. Pomerne učebnicový výplachoidný popcorn, s fajn postavami/hercami, top efektami, dobrými monster bitkami, solídnym humorom, ktorý funguje vo všetkom v čom má. Nenazval by som to klasikou, ale myslím, že spolu so Skull Island asi najlepšie zvládnutý monsterverse film. Tam by som dal 7/10. Ale táto aktuálna "dvojka" je fakt o no dve triedy horšia a únavnejšia a ten prepad v kvalite mi prišiel podobný ako napríklad Transformers 1 a Transformers: Revenge of the Fallen. 
0 0
reagovat
4/10

Podľa mňa cca na úrovni Flasha, alebo ekvivalent Transformers: Last Knight. Hrozivo preplácaná, pestrofarebná, prázdna, mimózna rubanica bez hlavy a päty, ktorá pôsobí ako koláž všetkého čo tu bolo v monsterverse predtým, len prehulené ako non-stop videoherná mlátička, v ktorej už dosť výrazne zapadajú postavy (aj na pomery pod. filmov), hoci herci sú inak celkom snaživí a sympatickí. 

Znova sme na Skull Islande a objavujeme jeho nástrahy pod. ako v Kong: Skull Island, čiže sa už len variuje videné predtým a napr. Skull Island bol ako film určite dotiahnutý lepšie a podľa mňa bol celkovo z celého monsterverse asi najlepší + Edwardsova Godzilla s odstupom času bola aspoň koncepčne zaujímavá a mala niečo do seba (hoci tú ťahali dole obzvlášť nudné postavy a mimoriadne znudený Aaron Taylor-Johnson). 

Toto by už asi mala byť za monsterverse bodka, na tržbách som tomu veril doteraz a myslím že trackingy sú slušné, ale kvalita je podľa mňa slabá a čakal by som že to 2x trvalka práve nebude. 

IMAX dobrý, nabušený, ale oproti napríklad Dune 2 to pôsobí naozaj ako obzvlášť primitívny a prázdny a vymletý výplach a popravde čo sa týka vizuálu som si viac prišiel na svoje pri Rise of the beasts. Možno mi to nejako len nesadlo, ale myslím, že monsterverse by sa týmto už malo uzavrieť.
899634
4/10 Podľa mňa cca na úrovni Flasha, alebo ekvivalent Transformers: Last Knight. Hrozivo preplácaná, pestrofarebná, prázdna, mimózna rubanica bez hlavy a päty, ktorá pôsobí ako koláž všetkého čo tu bolo v monsterverse predtým, len prehulené ako non-stop videoherná mlátička, v ktorej už dosť výrazne zapadajú postavy (aj na pomery pod. filmov), hoci herci sú inak celkom snaživí a sympatickí.  [spoiler]Znova sme na Skull Islande a objavujeme jeho nástrahy pod. ako v Kong: Skull Island[/spoiler], čiže sa už len variuje videné predtým a napr. Skull Island bol ako film určite dotiahnutý lepšie a podľa mňa bol celkovo z celého monsterverse asi najlepší + Edwardsova Godzilla s odstupom času bola aspoň koncepčne zaujímavá a mala niečo do seba (hoci tú ťahali dole obzvlášť nudné postavy a mimoriadne znudený Aaron Taylor-Johnson).  Toto by už asi mala byť za monsterverse bodka, na tržbách som tomu veril doteraz a myslím že trackingy sú slušné, ale kvalita je podľa mňa slabá a čakal by som že to 2x trvalka práve nebude.  IMAX dobrý, nabušený, ale oproti napríklad Dune 2 to pôsobí naozaj ako obzvlášť primitívny a prázdny a vymletý výplach a popravde čo sa týka vizuálu som si viac prišiel na svoje pri Rise of the beasts. Možno mi to nejako len nesadlo, ale myslím, že monsterverse by sa týmto už malo uzavrieť.
1 -2
reagovat

...

Ano stačí 😂😂😂
899554
Ano stačí 😂😂😂
...
1 0
reagovat
"30% čtenářů přávě přestalo recenzi číst a šlo dělat něco užitečného a já je za to nesoudím"

Výborné. :D:D Poctivo som to prečítal celé! :D
899549
"30% čtenářů přávě přestalo recenzi číst a šlo dělat něco užitečného a já je za to nesoudím" Výborné. *:D**:D* Poctivo som to prečítal celé! *:D*
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
A ještě to celé probíhá pod zemí!
899460
A ještě to celé [spoiler]probíhá pod zemí![/spoiler]
899440
4 0
reagovat
Ako som to nechcel vidieť, tak ma recenzia nalakala:D
899452
Ako som to nechcel vidieť, tak ma recenzia nalakala*:D*
5 0
reagovat
V pátek asi jarní úklid, tak podobný výplach bude asi přesně to ono :D
899448
V pátek asi jarní úklid, tak podobný výplach bude asi přesně to ono *:D*
2 0
reagovat
899440
"[url=https://i.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/005/574/takemymoney.jpg]přestala fungovat gravitace a Kong s Godzillou se mohli mlátit ve stavu beztíže[/url]"   (ano je mi 12)
7 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Je škoda kam to spadlo po pro mě vyborný jedničce. Nedávno sem dával všechny díly znovu, i kvůli serialu Monarch. A ten první díl je neskutečně odskočený od zbytku. 
899437
Je škoda kam to spadlo po pro mě vyborný jedničce. Nedávno sem dával všechny díly znovu, i kvůli serialu Monarch. A ten první díl je neskutečně odskočený od zbytku. 
5 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Strašně to utíká, no.
899432
Strašně to utíká, no.
899430
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Druhá Godzilla už bude slavit 10 let. Neskutečný. :D
899430
Druhá Godzilla už bude slavit 10 let. Neskutečný. *:D*
899429
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Tak to je trochu hype kyller, škoda
899429
Tak to je trochu [url=https://www.moviezone.cz/clanek/26571-godzilla-recenze/diskuze]hype kyller[/url], škoda
899428
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se