Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mini Live o dracích, Speciál o Nebezpečné rychlosti a Herohero s Formanem a Bondem

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek
Pánové, s dračím tématem jste potěšili
Díky za tip na Reptilicus, ne že bych byl nějaké fajnšmekr těchto starých monstr filmů, ale drak řádící v Evropě, to někdy vidět musím... 
Ad Prsten Nibelungů - existuje remake tuším z 60. let (co jsem neviděl) a pak, asi výrazně volněji pojaté, Království prstenu. Tuším nějaká televizní produkce, čemuž místy odpovídají triky (třeba drak je takový nepěkně digitální zmutovaný leguán), přesto mám tenhle (dvoj)film dost rád.
Ad draci vs letectvo - opatrně bych doporučil knižní Valhallu od F. Novotného, kde i na takové skopičiny dojde (ale spíš okrajově... i když se dostaly na obálku)
link
899802
Pánové, s dračím tématem jste potěšili Díky za tip na Reptilicus, ne že bych byl nějaké fajnšmekr těchto starých monstr filmů, ale drak řádící v Evropě, to někdy vidět musím...  Ad Prsten Nibelungů - existuje remake tuším z 60. let (co jsem neviděl) a pak, asi výrazně volněji pojaté, Království prstenu. Tuším nějaká televizní produkce, čemuž místy odpovídají triky (třeba drak je takový nepěkně digitální zmutovaný leguán), přesto mám tenhle (dvoj)film dost rád. Ad draci vs letectvo - opatrně bych doporučil knižní Valhallu od F. Novotného, kde i na takové skopičiny dojde (ale spíš okrajově... i když se dostaly na obálku) https://www.databazeknih.cz/obalka-knihy/valhala-dlouhy-den-valhaly-vetrelci-3026
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Na CSFD nemám hodnoceno asi jen Specialista a Útěk do Mexika. Napravím to. A u Terminal Velocity mám jen tři hvězdičky. Ovšem, scény ve vzduchu do dnes nic nepřekonalo. 
899226
Na CSFD nemám hodnoceno asi jen Specialista a Útěk do Mexika. Napravím to. A u Terminal Velocity mám jen tři hvězdičky. Ovšem, scény ve vzduchu do dnes nic nepřekonalo. 
899192
0 0
reagovat
Dá sa niekde ten článok zo Cinemi prečítať? :)
899196
Dá sa niekde ten článok zo Cinemi prečítať? *:)*
0 0
reagovat
reaguje na: PavelU
Dvě z nich jsou boží, jedno je fajn, tři asi neznám
899192
Dvě z nich jsou boží, jedno je fajn, tři asi neznám
899191
0 0
reagují: PavelU
reagovat
Na CSFD mi za rok 1994 v kategorii akční - USA vyjelo přes 90 filmů. Většina budou z videokazet a televize, ta jména jsou ale kultovka. 

Z kino filmů mám z té doby oblíbené tyto. Pojetí těch fláků je ale samozřejmě poplatné době, mnohé jsem dlouho neviděl. Ale tenkrát super. Žebříčky mi jsou na CSFD putna. Hodnotím si, jak chci já. 

Nebezpečné pády
Útěk do Mexika
Specialista
Zděšení
Pravdivé lži
Nebezpečná rychlost
899191
Na CSFD mi za rok 1994 v kategorii akční - USA vyjelo přes 90 filmů. Většina budou z videokazet a televize, ta jména jsou ale kultovka.  Z kino filmů mám z té doby oblíbené tyto. Pojetí těch fláků je ale samozřejmě poplatné době, mnohé jsem dlouho neviděl. Ale tenkrát super. Žebříčky mi jsou na CSFD putna. Hodnotím si, jak chci já.  Nebezpečné pády Útěk do Mexika Specialista Zděšení Pravdivé lži Nebezpečná rychlost
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Ten článek ze Cinemy si taky dodnes pamatuju. Speed samozřejmě nebyl zdaleka jediný akční film, který tehdy více či méně poctivě dodržoval zákonitosti žánru, ale díky jasně odděleným kapitolám, pokaždé s jiným dopravním prostředkem, na něm bylo možné velice názorně demonstrovat tradiční tříaktovou strukturu děje a navíc obsahoval všechny klasické příběhové prvky žánru (motiv pomsty, únos rukojmí a vydírání, trauma hrdiny ze smrti parťáka, vtipný sidekick lomeno předmět romantického zájmu, osobní vztah mezi hrdinou a záporákem díky společné minulosti, atd.) pěkně pohromadě.

Ale kromě toho hezky pracoval i s hlavní postavou (vývoj charakteru od střílení do rukojmích v úvodu filmu po nasazení vlastního života pro jeho záchranu v závěru) a dal si záležet na důsledném zdůvodnění jednotlivých hybatelů děje, což v případě konkurence zdaleka nebylo pravidlem (ideální příklad je hned v prvním aktu s výtahem, kdy Reeves a Daniels logickou úvahou dojdou k závěru, že Hopper je rovněž v budově a nachází se v servisním výtahu).
 
Když se ke zdravému jádru (geniálně jednoduchá a přitom na vypjaté situace vděčná premisa, plus výjimečně zdařilý scénář) připočte nebývale sebevědomá režie, typově dokonalý casting (Reeves to měl v 90s stran hitů moc pěkně rozvrženo - na začátku Point Break, uprostřed Speed a na konci Matrix:)), strhující tempo a prvotřídní produkční hodnoty, výsledkem je prototyp akčního filmu, výkladní skříň žánru a jeden z nejlepších debutů minimálně v rámci 90s. Dvojka a vše poté už nestojí režijně (ani jinak:D) za řeč, ale za jedničku a Twister si de Bont zaslouží piedestal.
899165
Ten článek ze Cinemy si taky dodnes pamatuju. Speed samozřejmě nebyl zdaleka jediný akční film, který tehdy více či méně poctivě dodržoval zákonitosti žánru, ale díky jasně odděleným kapitolám, pokaždé s jiným dopravním prostředkem, na něm bylo možné velice názorně demonstrovat tradiční tříaktovou strukturu děje a navíc obsahoval všechny klasické příběhové prvky žánru (motiv pomsty, únos rukojmí a vydírání, trauma hrdiny ze [spoiler]smrti parťáka[/spoiler], vtipný sidekick lomeno předmět romantického zájmu, osobní vztah mezi hrdinou a záporákem díky společné minulosti, atd.) pěkně pohromadě. Ale kromě toho hezky pracoval i s hlavní postavou (vývoj charakteru od [spoiler]střílení do rukojmích[/spoiler] v úvodu filmu po [spoiler]nasazení vlastního života pro jeho záchranu[/spoiler] v závěru) a dal si záležet na důsledném zdůvodnění jednotlivých hybatelů děje, což v případě konkurence zdaleka nebylo pravidlem (ideální příklad je hned v prvním aktu s výtahem, kdy Reeves a Daniels logickou úvahou dojdou k závěru, že Hopper [spoiler]je rovněž v budově a nachází se v servisním výtahu[/spoiler]).   Když se ke zdravému jádru (geniálně jednoduchá a přitom na vypjaté situace vděčná premisa, plus výjimečně zdařilý scénář) připočte nebývale sebevědomá režie, typově dokonalý casting (Reeves to měl v 90s stran hitů moc pěkně rozvrženo - na začátku Point Break, uprostřed Speed a na konci Matrix*:)*), strhující tempo a prvotřídní produkční hodnoty, výsledkem je prototyp akčního filmu, výkladní skříň žánru a jeden z nejlepších debutů minimálně v rámci 90s. Dvojka a vše poté už nestojí režijně (ani jinak*:D*) za řeč, ale za jedničku a Twister si de Bont zaslouží piedestal.
1 0
reagovat
reaguje na: WalkingDude
Je, dával jsem si to dva týdny zpátky a dostaneš tři nabušené filmy v jednom. 
Ten s autobusem je nejlepší, ale taky se u něj musí nejmíň přemýšlet. 
899140
Je, dával jsem si to dva týdny zpátky a dostaneš tři nabušené filmy v jednom.  Ten s autobusem je nejlepší, ale taky se u něj musí nejmíň přemýšlet. 
899133
0 0
reagovat
Special k Nebezpecny rychlosti total navnadil. O vikendu dam.  Vzdycky jsem to mel za takovy slusny becko, ale Cival tentokrat hodne nahypoval. Je to vazne TAK dobry? 8):+
899133
Special k Nebezpecny rychlosti total navnadil. O vikendu dam.  Vzdycky jsem to mel za takovy slusny becko, ale Cival tentokrat hodne nahypoval. Je to vazne TAK dobry? *8)**:+*
0 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se