Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kosmonaut z Čech: Recenze

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek

4/10

Pokus o nový Interstellar (z výprodeje), který sice nemá stopáž tři hodiny jako nedostižný vzor, ale pocitově jako by měl ještě více:D a na místo zábavného sarkastického robota má nezábavného filosofujícího pavouka.
 
Po zhlédnutí už chápu, proč z názvu filmu vyhodili referenci na domovskou kotlinu. Protože z tuzemských reálií a historie, vyjma jmen postav, vlajky, českého vesmírného telecomu (představa, že naše zemička disponuje nejen vlastním kosmickým programem, ale i mezihvězdnou telekomunikací, při vzpomínce na schopnosti zdejších operátorů, upřímně pobavila:D) a jedné opery, toho ve filmu moc nezbylo. Bohužel i to, co zbylo, disponuje diskutabilní přidanou hodnotou.
 
Předlohu znám jen na úrovni synopse na wiki, tudíž netuším, jak dobře funguje psychologická/vztahová rovina mezi postavami v knize, ale ve filmu partnerská linka působí nevěrohodně (příliš dlouho trvá, než je odhalena pravá příčina rozkolu a jeho podstata je dost banální), "terapeutická" linka bezobsažně (značnou část děje se rozhovor s pavoukem točí jen v kruhu a Dano s naprosto uspávajícím hlasem tomu taktéž moc nepomáhá) a obě dohromady především utahaně a nepříjemně často nudně. Korunu marnému snažení pak nasazuje vypuštění depresivního konce (který mohl příběhu dodat jistou hloubku) a jeho nahrazení "psychedelickou" koláží vy-víte-odkud s připlácnutým happy endem.
 
Na Sandlerovi je patrné, že se herecky upřímně snaží, Mulligan je na tom stejně, audiovizuál se v několika scénách ukáže v dobrém světle a narazit v hollywoodském filmu na tuzemskou stopu pokaždé potěší, ale to je zatraceně málo. 
898406
Pokus o nový Interstellar (z výprodeje), který sice nemá stopáž tři hodiny jako nedostižný vzor, ale pocitově jako by měl ještě více*:D* a na místo zábavného sarkastického robota má nezábavného filosofujícího pavouka.   Po zhlédnutí už chápu, proč z názvu filmu vyhodili referenci na domovskou kotlinu. Protože z tuzemských reálií a historie, vyjma jmen postav, vlajky, [s]českého[/s] vesmírného telecomu (představa, že naše zemička disponuje nejen vlastním kosmickým programem, ale i mezihvězdnou telekomunikací, při vzpomínce na schopnosti zdejších operátorů, upřímně pobavila*:D*) a jedné opery, toho ve filmu moc nezbylo. Bohužel i to, co zbylo, disponuje diskutabilní přidanou hodnotou.   Předlohu znám jen na úrovni synopse na wiki, tudíž netuším, jak dobře funguje psychologická/vztahová rovina mezi postavami v knize, ale ve filmu partnerská linka působí nevěrohodně (příliš dlouho trvá, než je odhalena pravá příčina rozkolu a jeho podstata je dost banální), "terapeutická" linka bezobsažně (značnou část děje se rozhovor s pavoukem točí jen v kruhu a Dano s naprosto uspávajícím hlasem tomu taktéž moc nepomáhá) a obě dohromady především utahaně a nepříjemně často nudně. Korunu marnému snažení pak nasazuje vypuštění [spoiler]depresivního konce[/spoiler] (který mohl příběhu dodat jistou hloubku) a jeho nahrazení [spoiler]"psychedelickou" koláží[/spoiler] vy-víte-odkud s připlácnutým [spoiler]happy endem[/spoiler].   Na Sandlerovi je patrné, že se herecky upřímně snaží, Mulligan je na tom stejně, audiovizuál se v několika scénách ukáže v dobrém světle a narazit v hollywoodském filmu na tuzemskou stopu pokaždé potěší, ale to je zatraceně málo. 
4/10
0 0
reagovat
Nie je to zlé. Len je to tak obyčajné a vo svojej symbolike prvoplánové, že to nemá koho osloviť. 
Prešiel o Hanušovi a galaktickom putovaní a problém s parazitmi by bola super epizóda do Love Death and Robota :+
897818
Nie je to zlé. Len je to tak obyčajné a vo svojej symbolike prvoplánové, že to nemá koho osloviť.  Prešiel o Hanušovi a galaktickom putovaní a problém s parazitmi by bola super epizóda do Love Death and Robota *:+*
2 0
reagovat
Dejte mi prequel s Hanusem a budu happy.
897817
Dejte mi prequel s Hanusem a budu happy.
2 0
reagovat
Už z obrázků to vypadá jako sequel k seriálu Kosmo...
897580
Už z obrázků to vypadá jako sequel k seriálu Kosmo...
0 0
reagovat
O 30 rokov sa to docení
897524
O 30 rokov sa to docení
0 0
reagovat
reaguje na: Taylor
Je, ale minimálne a okrajovo. Vravím ja som knihu nečítal, nemám s čím porovnávať.
897510
Je, ale minimálne a okrajovo. Vravím ja som knihu nečítal, nemám s čím porovnávať.
897508
0 0
reagovat
reaguje na: Mr.Nobody
Takže ta linka s vyrovnáním se s komunistickou minulostí v rodině, vzpominky na dětství atd. ve filmu vůbec není? 
897508
Takže ta linka s vyrovnáním se s komunistickou minulostí v rodině, vzpominky na dětství atd. ve filmu vůbec není? 
897499
0 0
reagují: Mr.Nobody
reagovat
Najviac ma na filme bavil Hanuš , a ak ma na filme najviac baví digi pavúk asi sa niečo úplne nepodarilo ?) Bolo to miestami fakt mega nudné ( obyčajné) a snažiace sa o filozofovanie ktoré bolo o ničom. Knihu som nečítal ale čakal som že ČR tam bude rezonovať oveľa viac. 5/10 je presné?)
897499
Najviac ma na filme bavil [i]Hanuš[/i] , a ak ma na filme najviac baví digi pavúk asi sa niečo úplne nepodarilo *?)* Bolo to miestami fakt mega nudné ( obyčajné) a snažiace sa o filozofovanie ktoré bolo o ničom. Knihu som nečítal ale čakal som že ČR tam bude rezonovať oveľa viac. 5/10 je presné*?)*
2 0
reagují: Taylor
reagovat
Už knížka je ukázková hofipéřina v tom negativním smyslu...
897482
Už knížka je ukázková hofipéřina v tom negativním smyslu...
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se