Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nominace na 96. Oscary ovládl Oppenheimer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: connor
Kdyby Slováci vyslali do oscarového klání Invalidu, to by mělo zatraceně velké koule :+:D
Ale Ritchieovky a další podobně "pokleslé" žánry holt nemají šanci.

U popcornových blockbusterů po oscarových nominacích netoužím, akademie by měla oceňovat i jiné kvality než jak moc je film zábavný a jak epickou má akci, ale u Indyho bych se tomu vlastně nebránil, už proto jak hezky film pracuje s jeho postavou a v chytrém finále uzavírá jeho příběh
893332
Kdyby Slováci vyslali do oscarového klání Invalidu, to by mělo zatraceně velké koule *:+**:D* Ale Ritchieovky a další podobně "pokleslé" žánry holt nemají šanci. U popcornových blockbusterů po oscarových nominacích netoužím, akademie by měla oceňovat i jiné kvality než jak moc je film zábavný a jak epickou má akci, ale u Indyho bych se tomu vlastně nebránil, už proto jak hezky film pracuje s jeho postavou a v chytrém finále uzavírá jeho příběh
893323
0 -6
reagovat
reaguje na: HAL
Aha, takže podle tebe by na sošku měly být nominovány filmy jako Strážci galaxie 3 (podle mě popravdě oproti prvním dvěma filmům docela kvalitativní úpadek, bojím se, že se Gunn už vyčerpal), Dungeons and Dragons nebo dokonce všeobecně velmi průměrně přijatý Indiana Jones? Babylon je pak film z roku 2022, ne 2023 a navíc nejen v Americe byl přijatej hodně rozporuplně, Invalida taky není prostě ani náhodou oscarovej materiál... a takhle bych mohl pokračovat. Z celé té tvé top 10 bych si věděl v nominacích představit místo něčeho jiného jedině Godzillu -1.0.
Kdybych počítal i filmy z "Nevešlo se", tak by ovšem bylo opravdu skvělý, kdyby byl na Best Picture nominovaný i Across the Spider-Verse. Jenže animák byl nominován za celou historii třikrát, no. 
893323
Aha, takže podle tebe by na sošku měly být nominovány filmy jako Strážci galaxie 3 (podle mě popravdě oproti prvním dvěma filmům docela kvalitativní úpadek, bojím se, že se Gunn už vyčerpal), Dungeons and Dragons nebo dokonce všeobecně velmi průměrně přijatý Indiana Jones? Babylon je pak film z roku 2022, ne 2023 a navíc nejen v Americe byl přijatej hodně rozporuplně, Invalida taky není prostě ani náhodou oscarovej materiál... a takhle bych mohl pokračovat. Z celé té tvé top 10 bych si věděl v nominacích představit místo něčeho jiného jedině Godzillu -1.0. Kdybych počítal i filmy z "Nevešlo se", tak by ovšem bylo opravdu skvělý, kdyby byl na Best Picture nominovaný i Across the Spider-Verse. Jenže animák byl nominován za celou historii třikrát, no. 
893294
3 -1
reagují: HAL
reagovat

Emma je moje favoritka :)

Asi budu za blázna... ale bacha na Annette B :D
Pokud bude mít dobře vedenou kampaň a bude to hrát ve stylu ,, jsem zasloužilá herecká ikona se čtyřmi neproměněnými nominacemi,, tak se na to může dost hlasujících chytnout.... SAG bude velkým indikátorem.

Je pravda, že tato nominace může spoustu lidí rozčilovat, ale herecká branže ji jednoznačně respektuje a může mít dostatečnou podporu od určité demografické skupiny voličů, kterou ostatní nominovaní mít nebudou.
893306
Asi budu za blázna... ale bacha na Annette B *:D* Pokud bude mít dobře vedenou kampaň a bude to hrát ve stylu ,, jsem zasloužilá herecká ikona se čtyřmi neproměněnými nominacemi,, tak se na to může dost hlasujících chytnout.... SAG bude velkým indikátorem. Je pravda, že tato nominace může spoustu lidí rozčilovat, ale herecká branže ji jednoznačně respektuje a může mít dostatečnou podporu od určité demografické skupiny voličů, kterou ostatní nominovaní mít nebudou.
Emma je moje favoritka :)
1 0
reagovat
reaguje na: connor
Svou Topku mám vypsanou tady - link
893294
Svou Topku mám vypsanou tady - https://www.moviezone.cz/clanek/46236-nejlepsi-filmy-roku-2023/diskuze#comment_891298
893285
0 -1
reagují: connor
reagovat
reaguje na: HAL
Napiš tu svoji topku, prosím. :)
(Ale hlavně nezapomínej, že je to jen tvoje topka, ne něco, podle čeho by se měl řídit celý svět)
893285
Napiš tu svoji topku, prosím. *:)* (Ale hlavně nezapomínej, že je to jen tvoje topka, ne něco, podle čeho by se měl řídit celý svět)
893278
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: mimomisu
No právě kvůli těm co se tam nedostali - jeden z nejsilnějších ročníků poslední době to byl určitě, ale ne kvůli těm kteří dostali nominaci. Z těch mám v topce jen Zabijáky a na jejím spodku Oppieho. 

Neviděl jsem všechny, ale pochybuju že se na tom něco změní - dohnal jsem Anatomii pádu a ta ani omylem, Zóna zájmu věřím že bude silný film ale zároveň mám pocit že úplně všechno o něm vím už ze samotné premisy, Maestro je klasická hoňka za ocenění za hlavní roli - totální nezájem. Barbie a American Fiction? Jako vážně? Past Lives je tam jen do počtu.

Zbývají Zimní prázdniny a Chudáčci. Ty vidět chtít budu, až se k nám konečně dostanou do distribuce. Ale že by mi ty urvaly koule jako nejsilnější film 2023, to mám pochybnosti - jako ta předloňská CODA, příjemný film, ale dnes si z ní nepamatuju už nic.
893278
No právě kvůli těm co se tam nedostali - jeden z nejsilnějších ročníků poslední době to byl určitě, ale ne kvůli těm kteří dostali nominaci. Z těch mám v topce jen Zabijáky a na jejím spodku Oppieho.  Neviděl jsem všechny, ale pochybuju že se na tom něco změní - dohnal jsem Anatomii pádu a ta ani omylem, Zóna zájmu věřím že bude silný film ale zároveň mám pocit že úplně všechno o něm vím už ze samotné premisy, Maestro je klasická hoňka za ocenění za hlavní roli - totální nezájem. Barbie a American Fiction? Jako vážně? Past Lives je tam jen do počtu. Zbývají Zimní prázdniny a Chudáčci. Ty vidět chtít budu, až se k nám konečně dostanou do distribuce. Ale že by mi ty urvaly koule jako nejsilnější film 2023, to mám pochybnosti - jako ta předloňská CODA, příjemný film, ale dnes si z ní nepamatuju už nic.
893269
0 -4
reagují: connor
reagovat
reaguje na: mimomisu
Přesně.
893273
Přesně.
893269
2 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jeden z nejsilnejsich rocniku za posledni dekadu a vy tu budete skuhrat :)
A to ani nezminuju spoustu jinych snimku/tvurcu/hercu, ktery se tam nedostali (imho o kousek)
893269
Jeden z nejsilnejsich rocniku za posledni dekadu a vy tu budete skuhrat :) A to ani nezminuju spoustu jinych snimku/tvurcu/hercu, ktery se tam nedostali (imho o kousek)
893196
6 0
reagují: HAL, Memphis
reagovat
Nominace pro Ferreru je joke, naopak mi tam chybí Leo, v Killers hrál fantasticky. Jinak vlastně celkem dobrý 
893265
Nominace pro Ferreru je joke, naopak mi tam chybí Leo, v Killers hrál fantasticky. Jinak vlastně celkem dobrý 
5 0
reagovat
Psal jsem to už u prvního traileru, pokud měl někdy Nolan reálnou šanci konečně získat sošku, tak je to právě letos za Oppieho, protože dobovka, biopic a bytostně americká látka, což je kombinace, kterou mají akademici historicky hodně v oblibě. Jestli mu to nevyjde ani letos, tak už asi fakt nikdy s ničím. Scorsese je na tom sice tematicky podobně a navíc v jeho případě může rezonovat podtext o utiskované menšině, ale na druhou stranu akademická obec jej dlouhodobě nemá příliš v oblibě, takže bych vsadil na Nolana.

Vtipné by bylo, kdyby tohle dilema vyřešili metodou chytré horákyně a jeden dostal sošku za film a druhý za režii, a nebo by případně oběma vyfoukl sošky ten třetí vzadu, ať už by to byl kdokoliv. Co je (bohužel) ještě vtipnější, je ta záplava nominací pro Barbie. Při vší úctě k Robbie, Goslingovi a spol. to je ve všech směrech obyčejná spotřebka. Nějaká "mtv" cena za utrženou miliardu proč ne, ale to je tak vše.  
893253
Psal jsem to už u prvního traileru, pokud měl někdy Nolan reálnou šanci konečně získat sošku, tak je to právě letos za Oppieho, protože dobovka, biopic a bytostně americká látka, což je kombinace, kterou mají akademici historicky hodně v oblibě. Jestli mu to nevyjde ani letos, tak už asi fakt nikdy s ničím. Scorsese je na tom sice tematicky podobně a navíc v jeho případě může rezonovat podtext o utiskované menšině, ale na druhou stranu akademická obec jej dlouhodobě nemá příliš v oblibě, takže bych vsadil na Nolana. Vtipné by bylo, kdyby tohle dilema vyřešili metodou chytré horákyně a jeden dostal sošku za film a druhý za režii, a nebo by případně oběma vyfoukl sošky ten třetí vzadu, ať už by to byl kdokoliv. Co je (bohužel) ještě vtipnější, je ta záplava nominací pro Barbie. Při vší úctě k Robbie, Goslingovi a spol. to je ve všech směrech obyčejná spotřebka. Nějaká "mtv" cena za utrženou miliardu proč ne, ale to je tak vše.  
1 0
reagovat
Kde je Spider-Man za hudbu nebo píseň? 
... 
Jinak myslím, že Chudáčci poberou, co půjde, a zbytek nechají Oppenheimerovi. 
893239
Kde je Spider-Man za hudbu nebo píseň?  ...  Jinak myslím, že Chudáčci poberou, co půjde, a zbytek nechají Oppenheimerovi. 
1 0
reagovat
Tak to vidím na sweep Oppenheimera, alebo sa bude deliť s Poor Things. 

Herec by mohol byť Murphy, už má našlapnuté a je to aj pekný príbeh (poctivý herec, odmakal si to). Herečka asi Lily Gladstone alebo Annette Benning. Vedľajší herec Downey/De Niro/Ruffalo. Vedľajšia Randolph. 

Nominácie Barbie sú dľa očakávania - tzn. mega komerčný hit Akadémia neobišla, ale prekvapilo ma že nominácia minula Gretu Gerwig a celkom dosť ma prekvapil Gosling a America Ferrera. To už sú celkom solídne úlety. 

Animák podľa mňa vyhrá Miyazaki. 

Hudba - uvidíme či to dajú Williamsovi, lebo toto už môže byť posledná šanca. 
893233
Tak to vidím na sweep Oppenheimera, alebo sa bude deliť s Poor Things.  Herec by mohol byť Murphy, už má našlapnuté a je to aj pekný príbeh (poctivý herec, odmakal si to). Herečka asi Lily Gladstone alebo Annette Benning. Vedľajší herec Downey/De Niro/Ruffalo. Vedľajšia Randolph.  Nominácie Barbie sú dľa očakávania - tzn. mega komerčný hit Akadémia neobišla, ale prekvapilo ma že nominácia minula Gretu Gerwig a celkom dosť ma prekvapil Gosling a America Ferrera. To už sú celkom solídne úlety.  Animák podľa mňa vyhrá Miyazaki.  Hudba - uvidíme či to dajú Williamsovi, lebo toto už môže byť posledná šanca. 
2 -2
reagovat
Až na ignoráciu Daniela Pembertona za hudbu a nomináciu pre Ferreru (pre mňa najotravnejšia postava filmu a ten výkon nie je vôbec "oskarový ")- sú za mňa zvyšné nominácie v pohode a dosť očakávané. 

Najviac fandím Murphymu, Downeymu a Nolanovi aby získali cenu. 
893228
Až na ignoráciu Daniela Pembertona za hudbu a nomináciu pre Ferreru (pre mňa najotravnejšia postava filmu a ten výkon nie je vôbec "oskarový ")- sú za mňa zvyšné nominácie v pohode a dosť očakávané.  Najviac fandím Murphymu, Downeymu a Nolanovi aby získali cenu. 
3 0
reagovat
Pro mě je Giamatti největší favorit na vítězství, jsem si skoro jistej, že to dá.
A u filmu váhám mezi Oppenheimerem a Holdovers, ti jedou od prosincové premiéry takovou předoscarovou jízdu, úplnej buldozer kritických cen, že nemaj srovnání se svojí konkurencí. Do prosince to patřilo Barbienheimeru s malým přispěním Anatomie pádu, ale právě od konce roku je to velká jízda Paynea a spol. Prostě se rozkřiklo, že to je boží a valí se to jako sněhová koule. A vůbec bych nevylučoval, že tahle sněhová koule skončí i u filmu roku.
PS: Nolan za režii to má jistý. A Chudáčci film nevyhrajou, staří akademici to lízání nedaj :o)
893225
Pro mě je Giamatti největší favorit na vítězství, jsem si skoro jistej, že to dá. A u filmu váhám mezi Oppenheimerem a Holdovers, ti jedou od prosincové premiéry takovou předoscarovou jízdu, úplnej buldozer kritických cen, že nemaj srovnání se svojí konkurencí. Do prosince to patřilo Barbienheimeru s malým přispěním Anatomie pádu, ale právě od konce roku je to velká jízda Paynea a spol. Prostě se rozkřiklo, že to je boží a valí se to jako sněhová koule. A vůbec bych nevylučoval, že tahle sněhová koule skončí i u filmu roku. PS: Nolan za režii to má jistý. A Chudáčci film nevyhrajou, staří akademici to lízání nedaj :o)
2 -1
reagovat
reaguje na: connor
pridal by som sa. Ale ja by som išiel ešte ďalej a spravil spoločný zoom, kde môžme kecať a chlastať 8)
893224
pridal by som sa. Ale ja by som išiel ešte ďalej a spravil spoločný zoom, kde môžme kecať a chlastať *8)*
893183
0 0
reagovat
Jako to, že Greta Gerwig nedostala nominaci (a Margot Robbie) mě teda dost překvapilo. Neříkám, že mě ten film nějak vyloženě posadil na zadek, ale fakt, že nominaci dostal "Ken" je až docela ironie...
Doufám, že RDJ toho Oscara konečně dostane, i když letos jsou ty herecké kategorie docela vyrovnané, tak v jeho případě bych to viděla i na "overdue" cenu. I když byl vážně skvělý.
A to, že Anatomie pádu nemá nominaci za film, ale dostal se do jiných kategorií, je taky divné.
Celkově letos mi ta sezóna ve všech cenách přijde taková zvláštní.:D
893222
Jako to, že Greta Gerwig nedostala nominaci (a Margot Robbie) mě teda dost překvapilo. Neříkám, že mě ten film nějak vyloženě posadil na zadek, ale fakt, že nominaci dostal "Ken" je až docela ironie... Doufám, že RDJ toho Oscara konečně dostane, i když letos jsou ty herecké kategorie docela vyrovnané, tak v jeho případě bych to viděla i na "overdue" cenu. I když byl vážně skvělý. A to, že Anatomie pádu nemá nominaci za film, ale dostal se do jiných kategorií, je taky divné. Celkově letos mi ta sezóna ve všech cenách přijde taková zvláštní.*:D*
0 -3
reagovat
No Zabijákům bych to přál nejvíc, ale Scorsesemu má smůlu, ten svého oscara za jeden ze svých nejslabších filmů už dostal, takže teď je řada úplně stejným způsobem na Nolanovi - všichni víme že ho měl dostat už za Inception, holt bude to mít až teď za "jen" solidní životopisný film. 
Ale tak co, uznání si zaslouží.

 Na Chudáčky jsem zvědavý... hlavně proto že doteď se můj vkus s Lanthimosovým stylem kupodivu vůbec neprotnul. Tak snad teď už to konečně vyjde a nebude mi to od něj připadat jako další samoúčelně pošahaná blbina.
893219
No Zabijákům bych to přál nejvíc, ale Scorsesemu má smůlu, ten svého oscara za jeden ze svých nejslabších filmů už dostal, takže teď je řada úplně stejným způsobem na Nolanovi - všichni víme že ho měl dostat už za Inception, holt bude to mít až teď za "jen" solidní životopisný film.  Ale tak co, uznání si zaslouží.  Na Chudáčky jsem zvědavý... hlavně proto že doteď se můj vkus s Lanthimosovým stylem kupodivu vůbec neprotnul. Tak snad teď už to konečně vyjde a nebude mi to od něj připadat jako další samoúčelně pošahaná blbina.
0 -4
reagovat
Nečekal jsem, že z Barbie to bude z žen zrovna Ferrara, která hraje víceméně stejně, jako v Superstore.
Nejvíc to přeji Murphymu a fakt by mě upřímně potěšil Gosling.
Spideyho podle mě semele Chlapec a volavka.
893217
Nečekal jsem, že z Barbie to bude z žen zrovna Ferrara, která hraje víceméně stejně, jako v Superstore. Nejvíc to přeji Murphymu a fakt by mě upřímně potěšil Gosling. Spideyho podle mě semele Chlapec a volavka.
0 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Me to pripomnel Sladky v Radiožurnálu, když jsem jel dneska odpo domů.
893215
Me to pripomnel Sladky v Radiožurnálu, když jsem jel dneska odpo domů.
893207
1 0
reagovat
reaguje na: connor
Taky bych to přál Lilly Gladstone, fakt mě tím minimalistickym projevem uhranula:+
893210
Taky bych to přál Lilly Gladstone, fakt mě tím minimalistickym projevem uhranula*:+*
893193
2 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se