Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

30 lákavých filmů, které vám v roce 2024 nesmí ujít


ikona
do_Od
A Quiet Place: Day OneAlienArgylleBallerinaChallengersCivil WarGladiátor 2Království planety opicTwisters
Filmy, které v letošním roce stojí za to vyhlížet. 

Podobně jako lonipředloni a s velkou pravděpodobností i ročníky předtím, rozšiřujeme naši desítku nejočekávanějších filmů o dalších tentokráte 30 nejvyhlíženějších projektů letošního roku, jejichž výběr by mohl opět napovědět, jak krásně pestrých dvanáct měsíců v kinech a na streamech nás čeká.

Tentokrát si možná všimnete, že ubylo komiksů, zato však přibylo dlouho očekávaných sequelů. Došlo ale i na pár hezky originálních námětů, jeden evropský kousek z Varů a kupodivu i nějaké ty české věci. O některých pak jistě dobře víte, jiné zase můžou plout mírně pod radarem, je to zkrátka taková všehochuť, která ale rozhodně zaslouží zmínit v samostatném článku. Bez dalšího zdržování a hezky abecedně, pojďme na to.

 

 

Rivalové (24. dubna 2024)

Zendaya jako tenisová star, o kterou se přetahují dva borci, shodou okolností také vycházející tenisové hvězdy. To vše v podání Lucy Guadagnina (Dej mi své jméno). Kdyby nestačil tenhle samotný popis, snímek se před svým odkladem na letošní rok dočkal také famózního traileru. Že by tak Wimbledon konečně dostal moderního nástupce?

Road House (2024)

Remake kultovního béčka se Swayzem v režii Douga Limana s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli? Say no more! Zvěsti sice naznačují, že to asi opět bude poměrně béčková a hloupá záležitost, ale to nám v tomhle případě snad ani nevadí. Snímek přistane někdy během letošního roku na taťkovské službě Prime Video. 

Tiché místo: První den (27. června 2024)

Michael Sarnoski přešel od režie nízkorozpočtového dramatu o praseti s Nicolasem Cagem ke stomilionovému blockbusteru ve světě Tichého místa a my jsme velmi zvědaví, jak tohle spojení dopadne. Námět má na triku opět Krasinski, název napovídá, co nás zhruba čeká, a zbytek se uvidí. Nicméně laťka je vysoko.

The Electric State (2024)

Režiséři Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové zatím ve své post-MCU dráze příliš diváků neoslnili a tak je dost možné, že se letos u jejich Netflix novinky bude lámat chleba. Zvládnou adaptaci tohohle ambiciózního sci-fi komiksu, nebo se bude jednat o další vysměch? Osobně věřím, že The Gray Man byl prostě jen úlet, a tady to zase zandají, úplně se mi na to ale vsázet nechce.

Transformers Jedna (12. září 2024)

Spider-Man, Želvy ninja a do nějaké míry třeba i ten druhý Kocour v botách. Nevšedně pojatým animákům se v posledních letech celkem daří a protože hraní Transformers jsou de facto mrtví (minimálně po kreativní stránce), bude to Hasbro letos zkoušet touhle cestou. Pomůže jim přitom scenárista V hlavě a snové hlasové obsazení v čele se Scarlett Johansson, že by se jednalo o černého koně letošního roku?

Twisters (18. července 2024)

Glen Powell bude letos pokračovat v budování své starpower a kromě Hit Mana se objeví i pokračování oblíbeného blockbusteru o lidech, co se honí za tornády. Po boku mu stane sympatická Daisy Edgar-Jones my jsme velmi zvědaví, co režisér oceňovaného Minari Lee Isaac Chung s trochu větším rozpočtem předvede.

V hlavě 2 (13. června 2024)

Pixar nějakou dobu nechtěl točit jenom sequely, jenže situace je taková, že lidi se kvůli Disney+ na animáky do kina zrovna nehrnou, ale zároveň musí studio přinášet víc hitů. Sáhlo se tedy po tomhle velebeném materiálu a vznikla dvojka, která buď ukáže, že na to v Pixaru furt mají, anebo kdysi uznávanému studiu udeří poslední hřebíček do rakve. Snad to bude to první.

Ve jménu cti (12. června 2024)

Viděli jsme loni ve Varech, recenze nám už nějaký ten pátek visí na webu a letos v létě se snímek konečně podívá i do širší distribuce. Normálně bychom ho možná ani nezmiňovali, ale vzhledem k tomu, že podobně dravých historických pecek zase tolik není, zaslouží si být na seznamu.

Vlny (15. srpna 2024)

Jiřího Mádla zná každý jako herce, má už ale na svědomí i dvě povedené režijní štace v podobě Pojedeme k moři a Na střeše, k nimž letos přidá i retro drama o hrdinství rozhlasových reportérů a reportérek v roce 1968. Pevně doufám, že nás nezklame ani do třetice.

Wolfs (2024)

Za kamerou Jon Watts (MCU Spider-Man triogie) a před ní George Clooney s Bradem Pittem coby dva osaměli fixeři, kteří jednoho dne skončí najatí na stejnou zakázku. Těžko říct, jestli to bude víc jako Dannyho parťáci, naopak něco drsnějšího typu Zúčtování, tak či tak v tom kině ale budeme sedět. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace