Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

30 lákavých filmů, které vám v roce 2024 nesmí ujít


ikona
do_Od
A Quiet Place: Day OneAlienArgylleBallerinaChallengersCivil WarGladiátor 2Království planety opicTwisters
Filmy, které v letošním roce stojí za to vyhlížet. 

Podobně jako lonipředloni a s velkou pravděpodobností i ročníky předtím, rozšiřujeme naši desítku nejočekávanějších filmů o dalších tentokráte 30 nejvyhlíženějších projektů letošního roku, jejichž výběr by mohl opět napovědět, jak krásně pestrých dvanáct měsíců v kinech a na streamech nás čeká.

Tentokrát si možná všimnete, že ubylo komiksů, zato však přibylo dlouho očekávaných sequelů. Došlo ale i na pár hezky originálních námětů, jeden evropský kousek z Varů a kupodivu i nějaké ty české věci. O některých pak jistě dobře víte, jiné zase můžou plout mírně pod radarem, je to zkrátka taková všehochuť, která ale rozhodně zaslouží zmínit v samostatném článku. Bez dalšího zdržování a hezky abecedně, pojďme na to.

 

 

Horizon: An American Saga – Chapter 1 (léto 2024)

Kevin Costner zpátky za kamerou, co by se jen mohlo pokazit? Historie sice napovídá, že dost věcí, my ale přesto věříme, že se ze svých tvůrčích chyb poučil, a s tímhle vysněným westernovým eposem nezklame. Ostatně pohřbil kvůli tomu na dva roky seriálový Yellowstone, utopil desítky (spíš stovky) vlastních milionů a obětoval jedno dlouhé manželství, to by mohlo zaručit nějakou kvalitu, ne?

Kaskadér (2. května 2024)

David Leitch se vrací s dalším ujetým akčňákem, v němž si tentokrát hlavní roli střihl Ryan Gosling. Je to trochu meta, je to trochu divné, a je to trochu moc CGI, navzdory tomu všemu to ale působí nadmíru zábavně, takže se těšíme a snad nás šikovný tvůrce po vydařeném Bullet Trainu ani tentokrát nezklame.

Království planety opic (9. května 2024)

Nedávno jsem si dal opáčko Války o planetu opic a to je prostě tak přenádhěrně nasnímaný, napsaný a natočený film, že jsem i po letech musel lovit kapesníky a utírat slzy z toho dojáku na konci. Navázat na něj tak nebude vůbec lehké, Wes Ball nicméně dokázal ze série Labyrint udělat velice zábavnou trilogii a byť u tenhle opičí sequel vyměnil prakticky celý tvůrčí tým, pevně věříme, že dostaneme minimálně další zábavný blockbuster s perfektní trikovou stránkou. Cokoli míň by bylo strašlivé zklamání.

Krotitelé duchů: Říše ledu (11. dubna 2024)

Nedávný reboot Ghostbusters sice kiny spíše prošuměl a většina lidí, co znám, jej doháněla až zpětně doma, zároveň si ho však většina lidí taky pochvalovala, což je asi hlavní důvod, proč to tvůrci zkouší podruhé a tentokrát už o dost přímočařeji. Sequel bude větší, dražší, s viditelnějším napojením na původní sérii, a minimálně první trailery slibují opět povedenou zábavu. Rozhodně se těšíme víc, jak na další Godzillu s Kongem.

Lesní vrah (25. dubna 2024)

Český true crime o nechvalně proslulém vrahovi chystá režisér Radim Špaček (Místa, Pouta) podle scénáře debutujícího Zdeňka Holého a my jsme docela zvědaví, jak se tehle projekt nakonec povede. Společností doteď myslím si celkem rezonují nedávné události a tak bude uvedení a vůbec veškeré dění kolem tohoto filmu poměrně citlivé téma, snad tedy výsledek bude stát za to.

Love Lies Bleeding (2024)

Jeden z nejlepších trailerů posledních týdnů na nové drama od studia A24 s Kristen Stewart a Edem Harrisem v hlavních rolích slibuje spanilou lesbickou jízdu, která se nevyhne ani pořádné porci násilí. Obsazení je libové, ukázka měla švih jako blázen, takže tady jsou očekávání až u stropu.

Mladá dáma (8. března 2024)

Nebudu tady předstírat, že se na Mladou dámu nějak extra těším, zejména proto, poněvadž jsem viděl poslední pokusy Netflixu o nakopnutí fantasy žánru. Na druhou stranu Millie Bobby Brown je prostě sympaťanda, ukázka a první materiál nepůsobila vyloženě zle a hlavně tenhle žánr máme rádi, takže mu budeme vždycky přát úspěch a snažit se mhouřit oči, když se to náhodou nepovede. 

Motorkáři (20. června 2024)

Tom Hardy, Austin Butler a Jodie Comer ve chváleném retro dramatu od Jeffa Nicholse o motorkářském gangu, vážně někdo potřebuje slyšet víc? S premiérou a vůbec uvedením se trochu kličkovalo, nakonec ale vše dobře dopadlo a léto by nemohlo přijít dřív právě kvůli tomuhle snímku.  

Mufasa: Lví král (19. prosince 2024)

Netuším, jak Disney ukecalo Barryho Jenkinse, aby šel točit prequel Lvího krále, ale nejspíš to zahrnovalo pár tašek dolarových bankovek a velkou kreativní volnost. Nebo v to druhé aspoň doufám, protože ačkoliv se budu za hranou verzi Lvího krále do smrti prát (za mě stejně silné jako originál, který nade vše miluju), prequel působí trochu vychtěně. Snad tomu tedy Jenkins dá grády a hlavně důvod existence.

Panenky na útěku (21. března 2024)

Ethan Coen spojil síly s Margaret Qualley a servíruje další (extrémně) stylovou gangsterku, v jejímž scénáři se zjevně snoubí vše, na co jsme od něj a jeho bráchy zvyklí. Hravý trailer a zvučné obsazení slibují povedenou žánrovku, takže se moc těšíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace