Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2022 nesmí utéct


ikona
do_Od
Ana de ArmasDavid FincherGuy RitchieJurský světMichael Baynejočekávanější filmyNetflixNicolas CageSpider-Man
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet. 

Desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku jsme vám nedávno představili tady. Jak je ovšem zvykem, tradičně z toho žebříčku vypadlo pár dalších pecek, na které už zkrátka nezbylo místo, a přesně proto teď vznikl tenhle článek. Ať už jste tedy fanoušky komiksových adaptací, erotických dramat, blockbusterových sci-fi, nebo špionážních akčňáků, na to své by si v tomhle seznamu mohl a měl přijít každý. A poněvadž index očekávání se tu stanovuje trochu blbě a datum premiéry u poloviny věcí stále nevíme, vezmeme to hezky abecedně.

10 NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH FILMŮ ROKU S BATMANEM I AVATAREM 2 

Rakeťák (2022)

Prequelový spin-off Příběhu hraček o astronautovi, jenž se stal předlohou pro hračku Buzze Rakeťáka. Zní to naštěstí komplikovaněji, než to je. Pointa je, že Pixar už nám dlouho nedal žádnou pecku, a kdy jindy to napravit, než letos s dojímavou sci-fi o překonávání limitů, poznávání nových světů, a stávání se hrdinou. U teaseru mi ukápla slza, protože pro podobné příběhy mám slabost a po vizuální stránce vypadal úchvatně. Tak snad ukápne slza i v kině.

Nope (21. července 2022)

Nope je nový horor od Jordana Peelea podle jeho původního scénáře, který mu natočil oceňovaný kameraman Hoyte van Hoytema, do hlavní role se vrátil Daniel Kaluuya z Uteč a… a to je vlastně vše, co o projektu zatím víme. Pokud vám nesedí téma Peelových hororů, asi nemá smysl čekat, že na tom tahle novinka cokoli změní, jestli ale doufáte, že režisér napraví dojem z nedopečených My, protože Uteč jste si jinak užili, tak mu zkrátka držte palce. Já držím.

Men (2022)

Alex Garland je takový Ari Aster sci-fi dramat. Jeho Ex Machina se hodně povedla, Annihilation jsem osobně nezkousnul, našli se ale tací, co jo, a se seriálem Devs si mě zase naklonil zpátky na svou stranu. Teď připravuje něco trochu jiného, jeho novinka Men totiž bude hororem, v němž si hlavní role zahráli herečka Jessie Buckley z Černobylu nebo Farga a Rory Kinnear z bondovek. Dopadnout to může všelijak, lhali bychom ovšem, kdybychom tvrdili, že nejsme minimálně dost zvědaví.

Operation Fortune (17. března 2022)

Guy Ritchie má těžkou fazónu a momentálně to nevypadá, že by chtěl zpomalovat. Po vynikajících Gentlemanech a ještě lepším Rozhněvaném muži (ale klidně to můžete mít naopak, neberu) nás tak zkraje roku poctí další žánrovkou, která opět slibuje velké štýlo, suprovou akci, a boží obsazení. Aubrey Plaza s bouchačkou? Sem s tím, hned!

Prey (2022)

Normálně bychom nad dalším pokusem o oživení Predátora ani nepřemýšleli, jenže pro tenhle film hraje jedna zatraceně důležitá věc. Jméno režiséra. Dan Trachtenberg má totiž na kontě vynikající Ulici Cloverfield 10, což znamená, že by tenhle prequel zasazený do cca 18. století s neznámou herečkou v hlavní roli Indiánky z kmene Komančů vůbec nemusel dopadnout špatně. I když momentálně jsem v redakci možná jediný, kdo v tou alespoň trochu doufá. Snad mě někdo v diskuzi podpoří.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace