Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zásah štěstím: Recenze

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek
reaguje na: szissou
Ano, byl to pokus o vtip, děkuji :D
892028
Ano, byl to pokus o vtip, děkuji *:D*
892027
1 0
reagovat
Prokliky v pohodě, aspoň jsem si pustil ten standup:+ 
To snad byl od Teda stejně nejakej for, zrovna jeho mám spojenyho s miliony prokliku... (který mi ani u něj nevadí) 
892027
Prokliky v pohodě, aspoň jsem si pustil ten standup*:+*  To snad byl od Teda stejně nejakej for, zrovna jeho mám spojenyho s miliony prokliku... (který mi ani u něj nevadí) 
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
S Woodym je to u mě jako s Arniem. Dokud budou točit filmy, tak se na ně budu dívat. :)
891976
S Woodym je to u mě jako s Arniem. Dokud budou točit filmy, tak se na ně budu dívat. *:)*
2 0
reagovat
Za mě prokliky naopak v pohodě, všechno má člověk na dosah ruky na jediný click a nemusí nic dohledávat.:+
891838
Za mě prokliky naopak v pohodě, všechno má člověk na dosah ruky na jediný click a nemusí nic dohledávat.*:+*
1 0
reagovat
Pěkně napsaná recenze, klobouk dolů.   
891819
Pěkně napsaná recenze, klobouk dolů.   
1 0
reagovat
reaguje na: krauset
Cool recenze, pěkně jsem si početl :+ Jenom s tím množstvím prokliků bych to nepřeháněl.
891814
Cool recenze, pěkně jsem si početl *:+* Jenom s tím množstvím prokliků bych to nepřeháněl.
891796
2 0
reagovat
Zaznamenal jsem tu jako první komentář Douglase, ale během psaní mé odpovědi zmizel. Říkal jsem si, že možná započne zajímavou diskusi. Jednalo se o to, do jaké míry hraje štěstěna vůbec nějakou roli ve filmech WA kromě Match Pointu. Jen pro případ, že si bude tuhle sekci Douglas ještě číst: 

Nesouhlasil bych. Něco jako morální štěstí nebo i štěstí ve zločinu se u Allena vyskytuje mnohem častěji: ve Zločinech a poklescích, Match Pointu, do jisté míry v Sólokapru, zde. A o výsledcích mnohdy nerozhoduje kvalitní naplánování a provedení, ale právě štěstěna. Někdy naprosto absurdně jako v Zásahu. Netvrdím, že je to téma či motiv objevující se u Allena nejčastěji, ale nalezneme ho v jeho tvorbě napříč dekádami - a to mi připadá významné. Podobně signifikantní mi přijde i jeho aplikace (často znenadání nebo s twistem - zatímco v tenise by dopad míčku na vlastní polovinu znamena ztrátu výměny, v MP naopak vede náhoda, díky níž se prsten nedostane přes hranu zábradlí a do Temže, ke svedení ze stopy a dopadení nesprávného).

Ještě bych dodal, že síla nějakého motivu v umělcově díle nemusí být vždy kvantifikovatelná. Připadá mi tedy zjednodušující postupovat v případě Allena tak, že spočítáme výskyt jako v přírodovědě a následně usoudíme, že pokud se něco objeví 12x a něco 10x, tak to první je pro umělce nutně význačnější. 
891797
Zaznamenal jsem tu jako první komentář Douglase, ale během psaní mé odpovědi zmizel. Říkal jsem si, že možná započne zajímavou diskusi. Jednalo se o to, do jaké míry hraje štěstěna vůbec nějakou roli ve filmech WA kromě Match Pointu. Jen pro případ, že si bude tuhle sekci Douglas ještě číst:  Nesouhlasil bych. Něco jako morální štěstí nebo i štěstí ve zločinu se u Allena vyskytuje mnohem častěji: ve Zločinech a poklescích, Match Pointu, do jisté míry v Sólokapru, zde. A o výsledcích mnohdy nerozhoduje kvalitní naplánování a provedení, ale právě štěstěna. Někdy naprosto absurdně jako v Zásahu. Netvrdím, že je to téma či motiv objevující se u Allena nejčastěji, ale nalezneme ho v jeho tvorbě napříč dekádami - a to mi připadá významné. Podobně signifikantní mi přijde i jeho aplikace (často znenadání nebo s twistem - zatímco v tenise by dopad míčku na vlastní polovinu znamena ztrátu výměny, v MP naopak vede náhoda, díky níž se prsten nedostane přes hranu zábradlí a do Temže, ke svedení ze stopy a dopadení nesprávného). Ještě bych dodal, že síla nějakého motivu v umělcově díle nemusí být vždy kvantifikovatelná. Připadá mi tedy zjednodušující postupovat v případě Allena tak, že spočítáme výskyt jako v přírodovědě a následně usoudíme, že pokud se něco objeví 12x a něco 10x, tak to první je pro umělce nutně význačnější. 
1 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jo, taky mě překvapilo, že má jen 6/10, když jsem ji teď hledal kvůli prokliku. 
891796
Jo, taky mě překvapilo, že má jen 6/10, když jsem ji teď hledal kvůli prokliku. 
891793
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Dík za docenění Blue Jasmine - tady to Cival kdysi nepochopitelně docela setřel, a přitom je to jeden z nejlepších Allenových filmů vůbec.

A tohle si v kině asi dám. Rainy Day in New York byl fajn, velká škoda jak s tím filmem trestuhodně zametli producenti... a strach že tohle bude film od Woodyho už poslední je s každým rokem větší :'(
Rád bych ho ještě někdy viděl ve filmu nejen jako režiséra, ale i jako herce. I kdyby to mělo být jen cameo starého úzkostného dědy jak na lavičce v parku krmí holuby a rezignovaně kouká po mladých holkách co jdou kolem.
891793
Dík za docenění Blue Jasmine - tady to Cival kdysi nepochopitelně docela setřel, a přitom je to jeden z nejlepších Allenových filmů vůbec. A tohle si v kině asi dám. Rainy Day in New York byl fajn, velká škoda jak s tím filmem trestuhodně zametli producenti... a strach že tohle bude film od Woodyho už poslední je s každým rokem větší :'( Rád bych ho ještě někdy viděl ve filmu nejen jako režiséra, ale i jako herce. I kdyby to mělo být jen cameo starého úzkostného dědy jak na lavičce v parku krmí holuby a rezignovaně kouká po mladých holkách co jdou kolem.
3 0
reagují: krauset
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se