Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Letadla, vlaky a automobily: V.I.M.

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
Je to super! :D ranní probuzení a Ray Charles mě dostali nejvíc :+
891180
Je to super! *:D* ranní probuzení a Ray Charles mě dostali nejvíc *:+*
0 0
reagovat
oblubu tohto cestovateleskeho subzanru som nikdy nechapal, aj nedavno ked boli na vrchole Downey a  Galifianakis v case iron mana a hangoveru tak rychlo jeden spolu natocili. Tych par kusov (vratane Planes...) co som videl mi pridu vsetky rovnako nevtipne a predvidatelne.
Kazdopadne Steve Martin je - obzvlast vo svojich autorskych filmoch - perfektny , najviac mam rad (nedocenenu) L.A. Story link
891176
oblubu tohto cestovateleskeho subzanru som nikdy nechapal, aj nedavno ked boli na vrchole Downey a  Galifianakis v case iron mana a hangoveru tak rychlo jeden spolu natocili. Tych par kusov (vratane Planes...) co som videl mi pridu vsetky rovnako nevtipne a predvidatelne. Kazdopadne Steve Martin je - obzvlast vo svojich autorskych filmoch - perfektny , najviac mam rad (nedocenenu) L.A. Story https://www.youtube.com/watch?v=xsN40iv5nzg
_
0 0
reagovat
Pro mě to nejlepší, co kdy Hughes udělal a pouštím si to každé Vánoce. V USA to má status kultu - jako spoustu dalších Hughesových filmů - a hodně Američanů si to pouští pravidelně o svátcích.
Ačkoliv si Hughes za konečným sestřihem stál, tak ve finále bohužel ztratil jeden dost důležitý subplot, se kterým byl příběh dost pevně spjatý už v předešlých draftech.
Důvod, proč je na konci Susan (Neilova manželka) dojatá je, že si celou dobu myslela, že Del Griffith je nějaká jeho milenka. Proto je spoustu sekvencí se Susan vystřihnutých a i ten první telefonát je dost nepěkně utnutý (střihově).
Hughes totiž chtěl mít Dela jako protipól vztahů moderního, přepracovaného chlapa, který nemá čas na rodinu a který neví, co případně může ztratit. Neil sice manželce nezahýbal, ale rodině se moc nevěnoval a něco z toho zůstalo i ve finálním sestřihu, když Neil v bufáči povídá, že se moc nevěnuje rodině. Proto se Neil taky snaží dostat do Chicaga hned prvním letem, protože ví, že to své rodině dluží ( a ne proto, že je to spořádaný otec od rodiny). A od toho se odvíjí námět, se kterým Hughes přišel (respektive ho napadlo nejdřív to cestování a pak vymýšlel příběh). Ve finálním sestřihu totiž Neil nemá pořádnou expozici. Je to slušný taťka od rodiny, co má ve všem ordnung a Del vlastně trochu působí jako looser. Ačkoliv atmosféra z toho původního námětu zůstala, nemá to takovou váhu, jakou by to asi mohlo mít (ale i tak to miluju). Tady je shooting script. Hezké svátky všem.
891039
Pro mě to nejlepší, co kdy Hughes udělal a pouštím si to každé Vánoce. V USA to má status kultu - jako spoustu dalších Hughesových filmů - a hodně Američanů si to pouští pravidelně o svátcích. Ačkoliv si Hughes za konečným sestřihem stál, tak ve finále bohužel ztratil jeden dost důležitý subplot, se kterým byl příběh dost pevně spjatý už v předešlých draftech. Důvod, proč je na konci Susan (Neilova manželka) dojatá je, že si celou dobu myslela, že Del Griffith je nějaká jeho milenka. Proto je spoustu sekvencí se Susan vystřihnutých a i ten první telefonát je dost nepěkně utnutý (střihově). Hughes totiž chtěl mít Dela jako protipól vztahů moderního, přepracovaného chlapa, který nemá čas na rodinu a který neví, co případně může ztratit. Neil sice manželce nezahýbal, ale rodině se moc nevěnoval a něco z toho zůstalo i ve finálním sestřihu, když Neil v bufáči povídá, že se moc nevěnuje rodině. Proto se Neil taky snaží dostat do Chicaga hned prvním letem, protože ví, že to své rodině dluží ( a ne proto, že je to spořádaný otec od rodiny). A od toho se odvíjí námět, se kterým Hughes přišel (respektive ho napadlo nejdřív to cestování a pak vymýšlel příběh). Ve finálním sestřihu totiž Neil nemá pořádnou expozici. Je to slušný taťka od rodiny, co má ve všem ordnung a Del vlastně trochu působí jako looser. Ačkoliv atmosféra z toho původního námětu zůstala, nemá to takovou váhu, jakou by to asi mohlo mít (ale i tak to miluju). Tady je [url=https://8flix.com/assets/screenplays/p/tt0093748/Planes-Trains-Automobiles-1987-screenplay-by-John-Hughes.pdf]shooting script[/url]. Hezké svátky všem.
1 0
reagovat
reaguje na: WalkingDude
Mrtví muži nenosí skotskou sukni
The Lonely Guy
Parenthood
...
890968
Mrtví muži nenosí skotskou sukni The Lonely Guy Parenthood ...
890955
2 0
reagovat
reaguje na: WalkingDude
Malý krámek hrůz, kde je dokonce nejlepší a nejvtipnější postava.
890957
Malý krámek hrůz, kde je dokonce nejlepší a nejvtipnější postava.
890955
4 0
reagovat
reaguje na: WalkingDude
Určitě, z fleku mě napadají Letadla, vlaky a automobily.
890956
Určitě, z fleku mě napadají Letadla, vlaky a automobily.
890955
5 -2
reagovat
Hele vazne, existuje nejaky dobry film kde hraje Steve Martin?  
890955
Hele vazne, existuje nejaky dobry film kde hraje Steve Martin?  
1 -2
reagují: aargh, (=LIFTY=), TedGeorge
reagovat
Tak jsem si to dal. A úplně mě to minulo. 2 z 5
890950
Tak jsem si to dal. A úplně mě to minulo. 2 z 5
0 -3
reagovat
Ty jo musím si připomenout viděl jsem to někdy jako hodně malej už vůbec bych nedokázal vypíchanou ani jednu scénu. Jinak ze stejně doby silně doporučuji film Špinavý prohnilý lumpové za mě asi nejlepší role Steva Martina ( hraje si tam na dementa:) kde mu parťáka dělá pro změnu Michael Caine jako falešný hrabě :)):+
890947
Ty jo musím si připomenout viděl jsem to někdy jako hodně malej už vůbec bych nedokázal vypíchanou ani jednu scénu. Jinak ze stejně doby silně doporučuji film [b]Špinavý prohnilý lumpové[/b] za mě asi nejlepší role Steva Martina ( hraje si tam na dementa:) kde mu parťáka dělá pro změnu Michael Caine jako falešný hrabě *:))**:+*
1 0
reagovat
Při scéně v Home Alone, kdy Kevinova máma jede v dodávce s Candym a bandou muzikantů zpátky domů, si na tenhle trochu zapadlý, ale jinak parádní film vždycky vzpomenu:).

Je fakt škoda, že v dnešní době se z podobných komediálních pecek z 80s a 90s u nás v televizi každoročně točí pořád dokola jen dvojice Home Alone, série Vacation a případně Cool Runnings a filmy jako Planes, Trains & Automobiles (nebo třeba Little Shop of Horrors, když už jsme u Martina a Candyho) se tam ukážou tak jednou za pětiletku, případně jednou za dekádu. Pak není divu, že je širší obecenstvo až tak moc nezná, viz nikterak vysoký počet hodnocení na filmových databázích. Je sice pravda, že na streamu film k nalezení je, ale v záplavě jiných retro katalogovek na něj neznalý divák narazí spíše náhodou, nebo poctivým procházením obsahu dostupné knihovny. 

Při tom to je v rámci komediálního žánru, respektive subžánru filmů o Murphyho zákonech (aneb, když se něco může podělat, tak se to taky podělá a to pořádně:D), stejná klasika, ve které příběh, gagy i (super sympatický) casting funguje na výbornou, jako výše uvedené televizní trvalky.
890935
Při scéně v Home Alone, kdy Kevinova máma jede v dodávce s Candym a bandou muzikantů zpátky domů, si na tenhle trochu zapadlý, ale jinak parádní film vždycky vzpomenu*:)*. Je fakt škoda, že v dnešní době se z podobných komediálních pecek z 80s a 90s u nás v televizi každoročně točí pořád dokola jen dvojice Home Alone, série Vacation a případně Cool Runnings a filmy jako Planes, Trains & Automobiles (nebo třeba Little Shop of Horrors, když už jsme u Martina a Candyho) se tam ukážou tak jednou za pětiletku, případně jednou za dekádu. Pak není divu, že je širší obecenstvo až tak moc nezná, viz nikterak vysoký počet hodnocení na filmových databázích. Je sice pravda, že na streamu film k nalezení je, ale v záplavě jiných retro katalogovek na něj neznalý divák narazí spíše náhodou, nebo poctivým procházením obsahu dostupné knihovny.  Při tom to je v rámci komediálního žánru, respektive subžánru filmů o Murphyho zákonech (aneb, když se něco může podělat, tak se to taky podělá a to pořádně*:D*), stejná klasika, ve které příběh, gagy i (super sympatický) casting funguje na výbornou, jako výše uvedené televizní trvalky.
4 0
reagovat
Diky za tip na večer, Hlade :+
890920
Diky za tip na večer, Hlade *:+*
3 0
reagovat
Nedávno jsem to pouštěl přítelkyni a líbilo se jí to. S Candym si pak dala i Strýčka Bucka a Kokosy na sněhu (ty sklidily asi největší úspěch) a s Martinem Hlavu rodiny a Rodičovství. :+
890913
Nedávno jsem to pouštěl přítelkyni a líbilo se jí to. S Candym si pak dala i Strýčka Bucka a Kokosy na sněhu (ty sklidily asi největší úspěch) a s Martinem Hlavu rodiny a Rodičovství. *:+*
6 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se