Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Godzilla Minus One: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: Xatrix
Je to tak, ta první půlka je mnohem lepší. Ke konci už to místy tím napáleným patosem připomínalo Den nezávislosti :).

Po dvou měsících ale pozitivní dojmy pořád silně přetrvávají, je to skvělej biják.
892830
Je to tak, ta první půlka je mnohem lepší. Ke konci už to místy tím napáleným patosem připomínalo Den nezávislosti *:)*. Po dvou měsících ale pozitivní dojmy pořád silně přetrvávají, je to skvělej biják.
892823
1 0
reagovat

7/10

Ze mne celkem rozporuplné dílo. Akce a scény s Godzillou jsou po celou stopáž naprostá špička, ze spousty záběru jsem cítil tísnivý pocit z destrukce. Z fleku bych Jamazakimu přiklepl nějaký blockbuster, protože epické záběry fakt umí...

To rozpolcení ve mne leží kvůli poměrně vážné první polovině s tématem traumatu, která mi neštimuje s tou druhou, kdy už je to čistokrevný béčkový popkorn s tupostí z 90. let za kterou by se nestiděl ani Emmerich. Na mne ten odklon k zjednodušení tak typické pro Hollywood už byl rušivý. Každopádně film ve mne zůstává i druhý den, takže za mne spokojenost.

Rád bych ještě otevřel téma rozpočtu. Nejsem znalý japonských poměrů, ale těch 15M rozpočet si fakt nedokážu představit ať je kurz yenu sebehorší... Na netu jsem dokonce četl, že rozpočet měl být reálně ještě menší, ale to už by ti Japonci museli makat zadarmo jen aby oslavili výročí jejich národního klenotu....
892823
Ze mne celkem rozporuplné dílo. Akce a scény s Godzillou jsou po celou stopáž naprostá špička, ze spousty záběru jsem cítil tísnivý pocit z destrukce. Z fleku bych [url=https://www.csfd.cz/tvurce/11748-takasi-jamazaki/]Jamazaki[/url]mu přiklepl nějaký blockbuster, protože epické záběry fakt umí... To rozpolcení ve mne leží kvůli poměrně vážné první polovině s tématem traumatu, která mi neštimuje s tou druhou, kdy už je to čistokrevný béčkový popkorn s tupostí z 90. let za kterou by se nestiděl ani Emmerich. Na mne ten odklon k zjednodušení tak typické pro Hollywood už byl rušivý. Každopádně film ve mne zůstává i druhý den, takže za mne spokojenost. Rád bych ještě otevřel téma rozpočtu. Nejsem znalý japonských poměrů, ale těch 15M rozpočet si fakt nedokážu představit ať je kurz yenu sebehorší... Na netu jsem dokonce četl, že rozpočet měl být reálně ještě menší, ale to už by ti Japonci museli makat zadarmo jen aby oslavili výročí jejich národního klenotu....
7/10
0 0
reagují: Kostěj
reagovat

9/10

Wow, tak ono to přece jen jde, když se tvůrcům chce (respektive když se k téhle látce dostane někdo, kdo to umí). Ve zkratce letošní nejlepší hollywoodský popcorn, který paradoxně nepochází z hollywoodské továrny na sny a přesto nechává všechny letošní komiksovky, roboty, autíčkáře, prehistorické žraloky a další blockbusterové pokusy daleko za sebou. Navíc bez velkých hereckých hvězd a s rozpočtem, který by jinde nevystačil ani na marketingovou kampaň:+.
 
Žádné vytáčky na začátek, předváděčka titulní přerostlé ještěrky hned v prvních pěti minutách filmu?
Zasazení děje do poválečného Japonska, což je provázáno s motivacemi postav i s příběhovou linkou jako takovou?
Příběh napsaný tak, aby dával smysl sám o sobě, i kdyby v něm nefigurovalo žádné monstrum a namísto něj se lidé potýkali třeba s nebezpečným odpadem v oceánu?
Postavy, které nejsou jen jednorozměrné figurky na šachovnici a jejich vztahy mají dokonce smysl? 
Hlavní postava obdařena vlastním charakterovým obloukem (pocity viny, vykoupení)?
Dramatické pasáže mezi jednotlivými akčními sekvencemi, které nejsou jen do počtu a nezdržují děj?
Úmrtí některé z postav, nad kterým divák jen nemávne znuděně rukou? Poměrně smysluplný plán, jak definitivně (ha, ha:D) zatočit s radioaktivním squatterem?
Produkční hodnoty (téměř) na úrovni libovolného blockbusteru hollywoodské provenience?
Epické trikové scény destrukce, nad kterými by uznale pokýval hlavou i strejda Emmerich?
Casting zvládající, pro zdejší kout světa typické, expresivní herectví udržet na uzdě?
Většina akce odehrávající se za denního světla a nikoliv v milosrdné tmě, aby se ušetřilo něco z rozpočtu za triky?
Plus pro fanoušky aviatiky legendární Shinden ukázán v celé své kráse a přímo v akci?
 
Odkojen devadesátkovou Godzillou a následnými monsterverse iteracemi jsem v průběhu filmu v podstatě konstantně nevycházel z údivu, protože ano, tohle všechno tady je a funguje to přesně tak, jak by mělo (dávkování emocí, budování atmosféry, prezentování akce i monstra). Celkově nečekaně sebevědomá žánrová pecka a jasný vzkaz směrem k WB, aby řekli Legendary "sayonara, baby" a do budoucna (minimálně na zkoušku) svěřili celý monsterverse přímo lidem z TOHO.
891346
Wow, tak ono to přece jen jde, když se tvůrcům chce (respektive když se k téhle látce dostane někdo, kdo to umí). Ve zkratce letošní nejlepší hollywoodský popcorn, který paradoxně nepochází z hollywoodské továrny na sny a přesto nechává všechny letošní komiksovky, roboty, autíčkáře, prehistorické žraloky a další blockbusterové pokusy daleko za sebou. Navíc bez velkých hereckých hvězd a s rozpočtem, který by jinde nevystačil ani na marketingovou kampaň*:+*.   Žádné vytáčky na začátek, předváděčka titulní přerostlé ještěrky hned [spoiler]v prvních pěti minutách filmu[/spoiler]? Zasazení děje do poválečného Japonska, což je provázáno s motivacemi postav i s příběhovou linkou jako takovou? Příběh napsaný tak, aby dával smysl sám o sobě, i kdyby v něm nefigurovalo žádné monstrum a namísto něj se lidé potýkali třeba s nebezpečným odpadem v oceánu? Postavy, které nejsou jen jednorozměrné figurky na šachovnici a jejich vztahy mají dokonce smysl?  Hlavní postava obdařena vlastním charakterovým obloukem [spoiler](pocity viny, vykoupení)[/spoiler]? Dramatické pasáže mezi jednotlivými akčními sekvencemi, které nejsou jen do počtu a nezdržují děj? Úmrtí některé z postav, nad kterým divák jen nemávne znuděně rukou? Poměrně smysluplný plán, jak definitivně (ha, ha*:D*) zatočit s radioaktivním squatterem? Produkční hodnoty (téměř) na úrovni libovolného blockbusteru hollywoodské provenience? Epické trikové scény destrukce, nad kterými by uznale pokýval hlavou i strejda Emmerich? Casting zvládající, pro zdejší kout světa typické, expresivní herectví udržet na uzdě? Většina akce odehrávající se za denního světla a nikoliv v milosrdné tmě, aby se ušetřilo něco z rozpočtu za triky? Plus pro fanoušky [spoiler]aviatiky[/spoiler] legendární [spoiler]Shinden[/spoiler] ukázán v celé své kráse a přímo v akci?   Odkojen devadesátkovou Godzillou a následnými monsterverse iteracemi jsem v průběhu filmu v podstatě konstantně nevycházel z údivu, protože ano, tohle všechno tady je a funguje to přesně tak, jak by mělo (dávkování emocí, budování atmosféry, prezentování akce i monstra). Celkově nečekaně sebevědomá žánrová pecka a jasný vzkaz směrem k WB, aby řekli Legendary "sayonara, baby" a do budoucna (minimálně na zkoušku) svěřili celý monsterverse přímo lidem z TOHO.
9/10
1 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Taky mě to napadlo, ale postupovalo to docela rychle. Vypadalo to jak nějaká infekce/mutace. Pokud se nepletu, tak nemoc z ořázení dělá červené fleky, proto mě zajímá co by to mohlo být. Po tom co Godzilla zničila město byla scéna, kde ve zprávách říkali, že jsou všude radioaktivní kousky Godzilly. Doslova. Napadlo mě, že by ten kousek, společně s extrémní regenerací, kterou Godzilla má mohl způsobit nějakou mutaci
889949
[spoiler]Taky mě to napadlo, ale postupovalo to docela rychle. Vypadalo to jak nějaká infekce/mutace. Pokud se nepletu, tak nemoc z ořázení dělá červené fleky, proto mě zajímá co by to mohlo být. Po tom co Godzilla zničila město byla scéna, kde ve zprávách říkali, že jsou všude radioaktivní kousky Godzilly. Doslova. Napadlo mě, že by ten kousek, společně s extrémní regenerací, kterou Godzilla má mohl způsobit nějakou mutaci[/spoiler]
889724
0 0
reagovat
reaguje na: Jerky
Nemoc z ozareni?
889724
[spoiler]Nemoc z ozareni?[/spoiler]
889723
1 0
reagují: Jerky
reagovat

Konec

Včera jsem se vrátil z kina a musím říct, že mě ten film vážně bavil. I linka o "rodině" byla uvěřitelná a v některých momentech dojemná. 
Jen mi vrtá jedna věc v hlavě z konce filmu 
Co to měla Noriko na krku? Ten černý flek co se jí rychle šířil. Může mít v sobě kousek Godzilly? 
889723
Včera jsem se vrátil z kina a musím říct, že mě ten film vážně bavil. I linka o "rodině" byla uvěřitelná a v některých momentech dojemná.  Jen mi vrtá jedna věc v hlavě z konce filmu  [spoiler]Co to měla Noriko na krku? Ten černý flek co se jí rychle šířil. Může mít v sobě kousek Godzilly? [/spoiler]
Konec
2 0
reagují: speta.jr
reagovat

...

Wau. Tak tohle mě fakt bavilo. Člověk si u toho uvědomí jak v Hollywoodu ty filmy scenáristicky  flákají. Tenhle film by mě bavil i bez Godzilly. Všechny lidský postavy si člověk zamiluje. 
889563
Wau. Tak tohle mě fakt bavilo. Člověk si u toho uvědomí jak v Hollywoodu ty filmy scenáristicky  flákají. Tenhle film by mě bavil i bez Godzilly. Všechny lidský postavy si člověk zamiluje. 
...
4 0
reagovat

8,5/10

Pecka. Super napsana a s prehledem zrezirovana. Do letosni topky :+
889434
Pecka. Super napsana a s prehledem zrezirovana. Do letosni topky *:+*
8,5/10
3 0
reagovat

7/10

Nejlepsi film roku? Leda ve snu. 
Nejlepsi Godzilla? Leda z Japonska (ale na to sem jich tolik nevidel, abych to posoudil)
Nejlepsi scena s Godzillou? Samozrejme!

Nejsem si jisty jestli to za 3 kila vstupneho stoji kvuli jedne, dost mozna nejlepsi scene roku, stoji. Na to je to stale moc Japonske a to to rika clovek co na stredni frcel ruzne Japonske bizary a anime. To jak na to bude reagovat neznale a nenachystane publikum (klicova je hned uvodni zminka o 70ti letem vyroci) jsem se presvedcil na vlastni kuzi, kdy v posledni dost cheesy (ale v kontextu naprosto v pohode) scene se ctvrtka kina smala.
888930
Nejlepsi film roku? Leda ve snu.  Nejlepsi Godzilla? Leda z Japonska (ale na to sem jich tolik nevidel, abych to posoudil) Nejlepsi scena s Godzillou? Samozrejme! Nejsem si jisty jestli to za 3 kila vstupneho stoji kvuli jedne, dost mozna nejlepsi scene roku, stoji. Na to je to stale moc Japonske a to to rika clovek co na stredni frcel ruzne Japonske bizary a anime. To jak na to bude reagovat neznale a nenachystane publikum (klicova je hned uvodni zminka o 70ti letem vyroci) jsem se presvedcil na vlastni kuzi, kdy v posledni dost cheesy (ale v kontextu naprosto v pohode) scene se ctvrtka kina smala.
7/10
0 -8
reagovat
To sedlo, film se bere krasne vazne, Godzilla je nemilosrdna a destrukce paradni. Krasna kamera, super pribeh. Obcas jsem mel
pocit, ze je Godzilla miniatura, trosku to pripominalo krakena v Souboji Titanu (mysleno jen v dobrym). Takove filmy se uz bohuzel
netoci. 
888859
To sedlo, film se bere krasne vazne, Godzilla je nemilosrdna a destrukce paradni. Krasna kamera, super pribeh. Obcas jsem mel pocit, ze je Godzilla miniatura, trosku to pripominalo krakena v Souboji Titanu (mysleno jen v dobrym). Takove filmy se uz bohuzel netoci. 
4 0
reagovat
reaguje na: Fixer
Je to tak. Náklady na výrobu filmu se dají snížit tím, že se lidem za práci prostě nezaplatí.
888738
Je to tak. Náklady na výrobu filmu se dají snížit tím, že se lidem za práci prostě nezaplatí.
888733
0 0
reagovat
Škoda, rád bych to viděl, ale nemám moc možnost kde :-
888734
Škoda, rád bych to viděl, ale nemám moc možnost kde *:-*
0 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Také jsem byl ohromen, pak jsem se podíval na japonské platy u filmu a rázem to dává smysl, víc si vydělá i nejhorší pingl v zapadlém bistru.
888733
Také jsem byl ohromen, pak jsem se podíval na japonské platy u filmu a rázem to dává smysl, víc si vydělá i nejhorší pingl v zapadlém bistru.
888701
0 0
reagují: Cinefil
reagovat
Volá sa to Godzila mínus one, aby český divák nehľadal tu druhu godzilu ako u Evansa?
888727
Volá sa to Godzila mínus one, aby český divák nehľadal tu druhu godzilu ako u Evansa?
14 0
reagovat
Od Jamazakiho jsem pár filmů viděl, ale nějak mi nesednuly. Sice vypadají dobře, ale postavy jsou často strašně nesympatické a děj má často dost natahovaný (stopáž 120+ ale děj je tam tak na 100). Nevím jestli tady je to stejné nebo ne, trochu se bojím na to jít ?)
888725
Od Jamazakiho jsem pár filmů viděl, ale nějak mi nesednuly. Sice vypadají dobře, ale postavy jsou často strašně nesympatické a děj má často dost natahovaný (stopáž 120+ ale děj je tam tak na 100). Nevím jestli tady je to stejné nebo ne, trochu se bojím na to jít *?)*
0 0
reagovat
Navnadili jste, díky. Akorát teda teď najít kino, kde to hrajou.... :D
888720
Navnadili jste, díky. Akorát teda teď najít kino, kde to hrajou.... *:D*
0 0
reagovat
Už po prvých dojmoch som chcel ísť. Teraz kupujem lístky pre celú skupinu :+:+
888717
Už po prvých dojmoch som chcel ísť. Teraz kupujem lístky pre celú skupinu *:+**:+*
0 0
reagovat
no já bych šel hned, ale do Hodonína se mi dvakrát nechce...projekce jsou tragédie, když člověk nebydlí v Praze nebo Brně...
888714
no já bych šel hned, ale do Hodonína se mi dvakrát nechce...projekce jsou tragédie, když člověk nebydlí v Praze nebo Brně...
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Snad díky stávce herců a scénaristů se příští rok do kin dostane víc takových i nezávislých filmů. 
888706
Snad díky stávce herců a scénaristů se příští rok do kin dostane víc takových i nezávislých filmů. 
888699
1 0
reagovat
V úterý se na to těším. 8)
888705
V úterý se na to těším. *8)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se