Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Leaving Las Vegas: V.I.M.

příspěvky 1 - 10 Napsat příspěvek
Silný film a opravdu intenzivní herecký výkon Nicolase Cage, zasloužený Oscar.
Svého času jsem to měl podobně jako Randal K, pustit film a pak jít kalit :D
Bylo v tom něco sebezničujícího, depresivně-romantického, chcete - li. 
Dnes chápu, jak to bylo krátkozraké :)
Nevím, co by se mnou film udělal dnes a zatím to raději zkoušet nebudu :))
878436
Silný film a opravdu intenzivní herecký výkon Nicolase Cage, zasloužený Oscar. Svého času jsem to měl podobně jako Randal K, pustit film a pak jít kalit *:D* Bylo v tom něco sebezničujícího, depresivně-romantického, chcete - li.  Dnes chápu, jak to bylo krátkozraké *:)* Nevím, co by se mnou film udělal dnes a zatím to raději zkoušet nebudu *:))*
1 0
reagovat
"Ne, nepřeháním. Schválně si vzpomeňte na libovolného filmového alkoholika… a vězte, že se na Bena v podání Nicolase Cage vůbec nechytá."

Jerzy z Pod Mocnym Aniołem sa chytá
878308
"Ne, nepřeháním. Schválně si vzpomeňte na libovolného filmového alkoholika… a vězte, že se na Bena v podání Nicolase Cage vůbec nechytá." [url=https://www.imdb.com/title/tt2521188/characters/nm0927240?ref_=tt_cl_c_1]Jerzy[/url] z [url=https://www.csfd.sk/film/359936-u-anjela-strazneho/recenzie/][b]Pod Mocnym Aniołem[/b] [/url]sa chytá
1 0
reagovat
Skvělej film, jedna z Cageovejch životních rolí, i když Oscara si stejně tak zasloužil i za ztvárnění Charlieho a Donalda Kaufmanových v Adaptaci :+
878248
Skvělej film, jedna z Cageovejch životních rolí, i když Oscara si stejně tak zasloužil i za ztvárnění Charlieho a Donalda Kaufmanových v Adaptaci *:+*
1 0
reagovat
Sice jediný film, za který Cage dostal Oscara (prozatím, aneb nikdy neříkej nikdy:D), ale naprosto zaslouženě. Takhle sugestivní sonda do rozpadu osobnosti a pádu do propasti až na úplné dno jako v jeho podání se jen tak nevidí. Poprvé jsem to viděl až někdy po svaté trojici Rock, Con Air a Face/Off a kromě toho, že jsem o to více ocenil tehdejší geniální tah Simpsona a Bruckheimera (po propadáku Fire Birds na druhý pokus) přetavit Cage do role akčního boha:), mě Cage svým soustředěným a poctivě odpracovaným výkonem ohromil a to samé pak platí o Shue, která bohužel skončila jen u nominace. Plus v té době jsem měl na Shue takový pěkný malý crush (ok, tak trochu jej mám dodnes:D), takže jsem jejich společnou smutně strastiplnou cestu prožíval o to silněji.

Za mě jde o jeden z těch filmů, ve kterém se hned na začátku divákovi sdělí, co jej v jeho průběhu po příběhové stránce čeká a přesně to se nakonec také stane (takže žádné divácky vděčné překvapení typu deus ex machina berličky nebo happy endu se nekoná) a přesto divák celý film fascinovaně sleduje osud hlavní postavy od začátku až do nevyhnutelně trpkého konce, aniž by měl pocit, že podobnou narativní přímočarostí film ztratil něco ze své působivosti. Figgis po téhle ultimátní psycho depce už nikdy nepřekročil svůj stín, ale každý takový zářez se počítá, protože spousty tvůrců se za celou svou kariéru nezmůžou ani na jednu takovou šťastnou trefu. Emocionálně hodně podmanivý zážitek, ať už má divák v reálu k ohnivé vodě jakýkoliv vztah.
878012
Sice jediný film, za který Cage dostal Oscara (prozatím, aneb nikdy neříkej nikdy*:D*), ale naprosto zaslouženě. Takhle sugestivní sonda do rozpadu osobnosti a pádu do propasti až na úplné dno jako v jeho podání se jen tak nevidí. Poprvé jsem to viděl až někdy po svaté trojici Rock, Con Air a Face/Off a kromě toho, že jsem o to více ocenil tehdejší geniální tah Simpsona a Bruckheimera (po propadáku Fire Birds na druhý pokus) přetavit Cage do role akčního boha*:)*, mě Cage svým soustředěným a poctivě odpracovaným výkonem ohromil a to samé pak platí o Shue, která bohužel skončila jen u nominace. Plus v té době jsem měl na Shue takový pěkný malý crush (ok, tak trochu jej mám dodnes*:D*), takže jsem jejich společnou [spoiler]smutně strastiplnou[/spoiler] cestu prožíval o to silněji. Za mě jde o jeden z těch filmů, ve kterém se hned na začátku [spoiler]divákovi sdělí, co jej v jeho průběhu po příběhové stránce čeká a přesně to se nakonec také stane (takže žádné divácky vděčné překvapení typu deus ex machina berličky nebo happy endu se nekoná)[/spoiler] a přesto divák celý film fascinovaně sleduje osud hlavní postavy [spoiler]od začátku až do nevyhnutelně trpkého konce[/spoiler], aniž by měl pocit, že podobnou [spoiler]narativní přímočarostí[/spoiler] film ztratil něco ze své působivosti. Figgis po téhle ultimátní psycho depce už nikdy nepřekročil svůj stín, ale každý takový zářez se počítá, protože spousty tvůrců se za celou svou kariéru nezmůžou ani na jednu takovou šťastnou trefu. Emocionálně hodně podmanivý zážitek, ať už má divák v reálu k ohnivé vodě jakýkoliv vztah.
5 0
reagovat
reaguje na: esmo
Právě proto je tahle sekce :)
877975
Právě proto je tahle sekce :)
877967
6 0
reagovat
To je tak výborný film, že už ho do smrti nechci vidět. 
877972
To je tak výborný film, že už ho do smrti nechci vidět. 
2 0
reagovat
Jeden z mojich obľúbených depresívnych filmov, resp. vecí á la Charles Bukowski, ktorého som za mladi čítal. Cageov asi životný výkon, do tohto dal naozaj maximum a IMO si Oscara zaslúžil. 

Paradoxne na mňa mal film efekt, že po jeho pozretí som mal chuť sa ísť niekam dobre opiť - v tom spustnutom opilcovi som dokázal vidieť niečo skoro  romantické, že je to vlastne cool a bad ass cesta dole.

Vekom sa na to pozerám už inak, tú romantiku vo filme už veľmi nenachádzam ani nevidím, je to skrátka depresívny pád na úplné dno, na ktorom romantické nie je nič.
877969
Jeden z mojich obľúbených depresívnych filmov, resp. vecí á la Charles Bukowski, ktorého som za mladi čítal. Cageov asi životný výkon, do tohto dal naozaj maximum a IMO si Oscara zaslúžil.  Paradoxne na mňa mal film efekt, že po jeho pozretí som mal chuť sa ísť niekam dobre opiť - v tom spustnutom opilcovi som dokázal vidieť niečo skoro  romantické, že je to vlastne cool a bad ass cesta dole. Vekom sa na to pozerám už inak, tú romantiku vo filme už veľmi nenachádzam ani nevidím, je to skrátka depresívny pád na úplné dno, na ktorom romantické nie je nič.
5 0
reagovat
To byl filmový i Oscarový svět ještě v pořádku. Díky za připomenutí LLV ve VIM.
877968
To byl filmový i Oscarový svět ještě v pořádku. Díky za připomenutí LLV ve VIM.
2 0
reagovat
reaguje na: Shushika
A já to přesto doposud neviděl ... ostuda mi :(
877967
A já to přesto doposud neviděl ... ostuda mi *:(*
877953
1 0
reagují: Shushika
reagovat
Film z časů, kdy byl Cage hereckou jistotou.

Jinak uhrančivá cesta do hlubin vlastního sebezmaru, do míst, kde už ani vykupující láska mnoho nezmůže.
877953
Film z časů, kdy byl Cage hereckou jistotou. Jinak uhrančivá cesta do hlubin vlastního sebezmaru, do míst, kde už ani vykupující láska mnoho nezmůže.
7 0
reagují: esmo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se