Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mluv se mnou: Recenze

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek
Jen technická, já teda u tohodle filmu v kolonce kamera všude vidím Aarona McLiskyho a nikoli zručnou (ehm) ruku kameramana Mikea Gioulakise...
888409
Jen technická, já teda u tohodle filmu v kolonce kamera všude vidím Aarona McLiskyho a nikoli zručnou (ehm) ruku kameramana Mikea Gioulakise...
0 0
reagovat

6/10

Po všech nadšených ohlasech a bezbřehých chválách, snášejících se na film ze všech stran, se bohužel dostavilo značné zklamání. Už trailer působil dost obyčejně a dějově nezajímavě jako každá jiná rutinní duchařina, ale vzhledem k pověsti filmu jsem předpokládal, že si Philippou bros. všechny trumfy prozíravě schovali až do kina. Jak se ovšem po zhlédnutí filmu ukázalo, trailer tak působil proto, že přesně takový je i samotný film. 
 
Horor to není ani náhodou, až na pár mírně znepokojivých scén jde v podstatě o psychologický thriller s prvky rodinného dramatu. Strašidelné scény tady nejsou prakticky vůbec, tempo přes rozumnou stopáž není nijak závratné a stejně tak filmu příliš nepomáhá zdlouhavý úvod. Celý film jsem čekal, až se děj konečně rozjede a přijde na řadu řádění duchů, atmosféra, napětí a případně lekačky, abych se do konce filmu ničeho z toho nedočkal. Doufal jsem alespoň v překvapivý/šokující plot twist v závěru, který celý děj obrátí vzhůru nohama, ale ani to se nestalo. Jakákoliv gradace v průběhu děje se nekoná a finále vyšumí úplně do ztracena.
 
Ústřední nápad je originální, ale není zpracován tak, jak by si zasloužil (už jen s tím, že "pozvánkový" systém funguje i obráceně, což je tvůrci tlumočeno jen tak mimochodem a výlet na "druhou stranu" trvá asi půl minuty, se dalo neskutečně vyhrát). Časté použití ruční kamery je fajn, pár efektních scén, vytěžujících eRkový rating, také a ani design duchů není špatný (což bude asi tím, že jde o kopírku Evil Deadu:D). Palec nahoru, že namísto příběhových a charakterových klišé nabízejí tvůrci akcentaci jiných (vážnějších) témat a dějové prolnutí do jiných žánrů, ale nestačí to. Celkově jako debut dobrá práce, jako thriller ucházející záležitost, jako horor (natož roku) velká slabota.
881836
Po všech nadšených ohlasech a bezbřehých chválách, snášejících se na film ze všech stran, se bohužel dostavilo značné zklamání. Už trailer působil dost obyčejně a dějově nezajímavě jako každá jiná rutinní duchařina, ale vzhledem k pověsti filmu jsem předpokládal, že si Philippou bros. všechny trumfy prozíravě schovali až do kina. Jak se ovšem po zhlédnutí filmu ukázalo, trailer tak působil proto, že přesně takový je i samotný film.    Horor to není ani náhodou, až na pár mírně znepokojivých scén jde v podstatě o psychologický thriller s prvky rodinného dramatu. Strašidelné scény tady nejsou prakticky vůbec, tempo přes rozumnou stopáž není nijak závratné a stejně tak filmu příliš nepomáhá zdlouhavý úvod. Celý film jsem čekal, až se děj konečně rozjede a přijde na řadu řádění duchů, atmosféra, napětí a případně lekačky, abych se do konce filmu ničeho z toho nedočkal. Doufal jsem alespoň v překvapivý/šokující plot twist v závěru, který celý děj obrátí vzhůru nohama, ale ani to se nestalo. Jakákoliv gradace v průběhu děje se nekoná a finále vyšumí úplně do ztracena.   Ústřední nápad je originální, ale není zpracován tak, jak by si zasloužil (už jen s tím, že [spoiler]"pozvánkový" systém funguje i obráceně[/spoiler], což je tvůrci tlumočeno jen tak mimochodem a [spoiler]výlet na "druhou stranu"[/spoiler] trvá asi půl minuty, se dalo neskutečně vyhrát). Časté použití ruční kamery je fajn, pár efektních scén, vytěžujících eRkový rating, také a ani design duchů není špatný (což bude asi tím, že jde o kopírku Evil Deadu*:D*). Palec nahoru, že namísto příběhových a charakterových klišé nabízejí tvůrci akcentaci jiných (vážnějších) témat a dějové prolnutí do jiných žánrů, ale nestačí to. Celkově jako debut dobrá práce, jako thriller ucházející záležitost, jako horor (natož roku) velká slabota.
6/10
0 -1
reagovat

RackaRacka...

...mám fakt velkou radost, že to kluci dotáhli tak daleko.
877271
...mám fakt velkou radost, že to kluci dotáhli tak daleko.
RackaRacka...
3 0
reagovat
Já víceméně souhlasím. Já to mám tak na 7/10. Mě mrzelo slabší finále a taky, že to tempo filmu je stálé. Negradovalo to. Každopádně v mém okolí se to nelíbilo většině, ale asi se jim nedivím. Já v tom viděl hodně pozitivního. Pro ně, (podle toho, co mi řekli), to bylo takové ''nic moc'' :D8)
877142
Já víceméně souhlasím. Já to mám tak na 7/10. Mě mrzelo slabší finále a taky, že to tempo filmu je stálé. Negradovalo to. Každopádně v mém okolí se to nelíbilo většině, ale asi se jim nedivím. Já v tom viděl hodně pozitivního. Pro ně, (podle toho, co mi řekli), to bylo takové ''nic moc'' *:D**8)*
3 0
reagovat
Hodně fajn horůrek, jinak sequel už je oznámený. :D 
877053
Hodně fajn horůrek, jinak sequel už je oznámený. :D 
3 -2
reagovat
To nezní špatně, i když já bych raději ty viktoriánské spiritistické večírky a newoarleanské voodoo salony 
(do háje, proč u nás nejde do kin ten nový Dracula/Demeter)
877052
To nezní špatně, i když já bych raději ty viktoriánské spiritistické večírky a newoarleanské voodoo salony  (do háje, proč u nás nejde do kin ten nový Dracula/Demeter)
1 0
reagovat
Bohužel mě to vůbec nebavilo a vysoká hodnocení a hype nechápu. Zajímavý nápad s bohužel nezajímavým příběhem a trochu pošetilou hrdinkou, která je tak natvrdlá, že ani neprokoukne chlácholivou historku svého fotra.
877041
Bohužel mě to vůbec nebavilo a vysoká hodnocení a hype nechápu. Zajímavý nápad s bohužel nezajímavým příběhem a trochu pošetilou hrdinkou, která[spoiler] je tak natvrdlá, že ani neprokoukne chlácholivou historku svého fotra[/spoiler].
4 -3
reagovat
Taky bych si moc rád zašel, ale teenageři v kině na hororu jsou největší zlo. 
877029
Taky bych si moc rád zašel, ale teenageři v kině na hororu jsou největší zlo. 
7 0
reagovat
Škoda že to není v nějakým menším brněnským kině, po dlouhé době bych zašel na horor … :(
877028
Škoda že to není v nějakým menším brněnským kině, po dlouhé době bych zašel na horor … *:(*
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se