Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 8 MM: V.I.M.

příspěvky 1 - 0 Napsat příspěvek
Trochu tady tu chválu naředím, ale 8mm mám navzdory velmi povedeným pátracím metodám v paměti jako velmi špatnou propagandu proti pornu pro vyplašené křesťanské diváky. Sadomaso kazety se zoofilí prodávané v obýváku ozbrojených mafiánů? Tržiště, kde má někdo na stánku ceduli "Kids" a nikoho to nevytrhne? Záporák poslouchá doma Aphex Twin z vinylu a dává nevyžádané sofistikované proslovy o tom, jak měl normální dětství? A proč ta arabská hudba vždycky, když jede Cage někam do "pekla"? To se fakt nepovedlo.
876412
Trochu tady tu chválu naředím, ale 8mm mám navzdory velmi povedeným pátracím metodám v paměti jako velmi špatnou propagandu proti pornu pro vyplašené křesťanské diváky. [spoiler]Sadomaso kazety se zoofilí prodávané v obýváku ozbrojených mafiánů? Tržiště, kde má někdo na stánku ceduli "Kids" a nikoho to nevytrhne? Záporák poslouchá doma Aphex Twin z vinylu a dává nevyžádané sofistikované proslovy o tom, jak měl normální dětství? A proč ta arabská hudba vždycky, když jede Cage někam do "pekla"?[/spoiler][spoiler] [/spoiler]To se fakt nepovedlo.
2 -1
reagovat
Sedm a 8 MM tomu se říká hezký večer :D jsou to skvělé filmy ale musí na to být nálada jinak budete pořád čekat kdy přijde Mašina.;)
876092
Sedm a 8 MM tomu se říká hezký večer *:D* jsou to skvělé filmy ale musí na to být nálada jinak budete pořád čekat kdy přijde Mašina.*;)*
1 0
reagovat

Cinema

Přidám svou vzpomínku: Odebíral jsem Cinemu a tam to dostalo, nepletu-li se, 100%? Vyrazil jsem do kina, a jak píše kolega přede mnou, bez problému mě, puberťáka pustili. Na slovíčko snuff jsem od té doby reagoval okamžitou nevolností. Schumacher byl borec, čest jeho památce, nesouhlasím s tím, že by to někdo dal líp. Fenomenální Tigerland i Phonebooth - Colin by mu měl každý den děkovat. 
875914
Přidám svou vzpomínku: Odebíral jsem Cinemu a tam to dostalo, nepletu-li se, 100%? Vyrazil jsem do kina, a jak píše kolega přede mnou, bez problému mě, puberťáka pustili. Na slovíčko snuff jsem od té doby reagoval okamžitou nevolností. Schumacher byl borec, čest jeho památce, nesouhlasím s tím, že by to někdo dal líp. Fenomenální Tigerland i Phonebooth - Colin by mu měl každý den děkovat. 
Cinema
3 0
reagovat
Taky jsem si tohle nedávnou dal znovu po hodně dlouhé době, když se to objevilo na Netflixu. Naposledy jsem to viděl tak 20 let zpět ještě jako teenager a dost to ve mne zanechalo stopu. Druhá půlka 90. let byla pro Cage zlatý důl, co se týče kvalit jeho filmů.
875860
Taky jsem si tohle nedávnou dal znovu po hodně dlouhé době, když se to objevilo na Netflixu. Naposledy jsem to viděl tak 20 let zpět ještě jako teenager a dost to ve mne zanechalo stopu. Druhá půlka 90. let byla pro Cage zlatý důl, co se týče kvalit jeho filmů.
6 0
reagovat
Je fakt, že dozvědět se v cca 14 letech, že existuje něco jako "snuff", je poměrně síla a navíc to docela dokazuje to, že třeba místní kinaři absolutně netušili, co mají v ruce, protože mě na to zcela v pohodě pustili do kina...
Přitom když jsem šla na Truman Show, tak mi vudaěčka s úsměvem říkala, že nemám čekat typickou Carreyho komedii (Což jsem samozřejmě věděla, u 8 MM jsem popravdě moc netušila, do čeho lezu)
Hlavně mě zdrtila taková ta marnost na konci, kdy to vlastně....moc k ničemu nebylo....vraha sice našel, ale co z toho, když si sám ušpinil ruce a svědomí tak, že už nikdy nebude stejný?
875857
Je fakt, že dozvědět se v cca 14 letech, že existuje něco jako "snuff", je poměrně síla a navíc to docela dokazuje to, že třeba místní kinaři absolutně netušili, co mají v ruce, protože mě na to zcela v pohodě pustili do kina... Přitom když jsem šla na Truman Show, tak mi vudaěčka s úsměvem říkala, že nemám čekat typickou Carreyho komedii (Což jsem samozřejmě věděla, u 8 MM jsem popravdě moc netušila, do čeho lezu) Hlavně mě zdrtila taková ta marnost na konci, kdy to vlastně....moc k ničemu nebylo....vraha sice našel, ale co z toho, když si sám ušpinil ruce a svědomí tak, že už nikdy nebude stejný?
3 0
reagovat
reaguje na: Sublog
jo, to tě podepíšu :)
875856
jo, to tě podepíšu :)
875855
2 0
reagovat
Supr volba... 8 MM, Sedm a Mlčení jehňátek - Top 3 devadesátkový thrillery :+
875855
Supr volba... 8 MM, Sedm a Mlčení jehňátek - Top 3 devadesátkový thrillery *:+*
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Velká pochvala za VIMko:+. Trvalo to sice déle než proklamovaného půl roku po nevybíravé žádosti v diskuzi, ale lépe později než vůbec:).

Žánrový klenot 90s pod patronátem Schumachera v nejlepší formě (vedle tradičních a zcela zasloužených pochval za Falling Down a Phone Booth bych vyzdvihl i další komorní pecku z jeho rukou v podobě Tigerlandu, která pomohla Farrellovi nastartovat hvězdnou kariéru), s typově naprosto dokonale zvoleným castingem (Cage tady znovu potvrzuje, že nehledě na šílené grimasy, uvěřitelně hrát stále sakra umí, v případě Phoenixe jsem se po tomhle filmu začal těšit na tehdy připravovaného Scottova Gladiatora ještě o to více, Gandolfini svým "slizkým" projevem kraluje, prakticky neznámý Bauer - v době premiéry filmu mi absolutně nedošlo, že se koukám na pořízka Dubova z Face/Off, ve kterém si to s Cagem taky rozdal pěkně na férovku:D - v malé, ale o to více důležité, roličce odehrál svůj part přímo ukázkově a neodolatelně zlovolný Stormare je vysloveně herecký ďábel), atraktivní a tehdy ještě zdaleka ne tak provařenou premisou (přiznávám, že o existenci snuffu jsem se poprvé dozvěděl až z tohohle filmu:D), nekompromisní atmosférou a psychologicky i fyzicky brutálním finišem (tahle emocionálně silný klimax jsem do té doby zažil snad jen v Seven, což asi nebude náhoda a Walker si za něj zaslouží obří kudos).
 
Pamatuji si, že v kině jsem byl z filmu naprosto paf a jeho adorace mi vydržela až dodnes (a to do té míry, že jej kvalitativně stavím nad Falling Down i Phone Booth). Z mého pohledu jeden z nemnoha filmů, který po celý děj drží diváka neustále pod krkem a sevření čím dál tím více utahuje, aby vše v závěru bez milosti dotáhl až do nepříjemného konce. Film, který jak svým postavám, tak divákovi nedává nic zadarmo, což v rámci mainstreamové studiové produkce nebylo moc zvykem tehdy, natož pak dnes. Kladné postavy neskončí vždy dobře, všechny případy nelze vyhrát, porážka protivníků si žádá vysokou cenu a některé skvrny nelze smýt bez toho, aniž by se člověk zašpinil. Zrovna nedávno jsem si dával další repete a i po letech je to za mě vynikající zážitek:).     
875848
Velká pochvala za VIMko*:+*. Trvalo to sice déle než proklamovaného půl roku po nevybíravé žádosti v [url=https://www.moviezone.cz/clanek/44006-zahada-blair-witch-vim/diskuze/#comment_834220]diskuzi[/url], ale lépe později než vůbec*:)*. Žánrový klenot 90s pod patronátem Schumachera v nejlepší formě (vedle tradičních a zcela zasloužených pochval za Falling Down a Phone Booth bych vyzdvihl i další komorní pecku z jeho rukou v podobě Tigerlandu, která pomohla Farrellovi nastartovat hvězdnou kariéru), s typově naprosto dokonale zvoleným castingem (Cage tady znovu potvrzuje, že nehledě na šílené grimasy, uvěřitelně hrát stále sakra umí, v případě Phoenixe jsem se po tomhle filmu začal těšit na tehdy připravovaného Scottova Gladiatora ještě o to více, Gandolfini svým "slizkým" projevem kraluje, prakticky neznámý Bauer - v době premiéry filmu mi absolutně nedošlo, že se koukám na pořízka Dubova z Face/Off, ve kterém si to s Cagem taky rozdal pěkně na férovku*:D* - v malé, ale o to více důležité, roličce odehrál svůj part přímo ukázkově a neodolatelně zlovolný Stormare je vysloveně herecký ďábel), atraktivní a tehdy ještě zdaleka ne tak provařenou premisou (přiznávám, že o existenci snuffu jsem se poprvé dozvěděl až z tohohle filmu*:D*), nekompromisní atmosférou a psychologicky i fyzicky brutálním finišem (tahle emocionálně silný klimax jsem do té doby zažil snad jen v Seven, což asi nebude náhoda a Walker si za něj zaslouží obří kudos).   Pamatuji si, že v kině jsem byl z filmu naprosto paf a jeho adorace mi vydržela až dodnes (a to do té míry, že jej kvalitativně stavím nad Falling Down i Phone Booth). Z mého pohledu jeden z nemnoha filmů, který po celý děj drží diváka neustále pod krkem a sevření čím dál tím více utahuje, aby vše v závěru bez milosti dotáhl až do nepříjemného konce. Film, který jak svým postavám, tak divákovi nedává nic zadarmo, což v rámci mainstreamové studiové produkce nebylo moc zvykem tehdy, natož pak dnes. Kladné postavy neskončí vždy dobře, všechny případy nelze vyhrát, porážka protivníků si žádá vysokou cenu a některé skvrny nelze smýt bez toho, aniž by se člověk zašpinil. Zrovna nedávno jsem si dával další repete a i po letech je to za mě vynikající zážitek*:)*.     
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nečakal som nič konkrétne. Bol som zvedavý.
875844
Nečakal som nič konkrétne. Bol som zvedavý.
875837
1 0
reagovat
Vynikající film, kterej si často rád pouštím. Jen ten konec mohl bejt míň optimistickej. Trochu to kazí, ale ne tolik aby to sralo.
875841
Vynikající film, kterej si často rád pouštím. Jen ten konec mohl bejt míň optimistickej. Trochu to kazí, ale ne tolik aby to sralo.
4 0
reagovat
Mám to teď čerstvě dohnané a řešil jsem to už ve filmech, ale vidět to poprvé v dnešní době tomu hrozně ubírá na síle tématu a pak si člověk jen všímá toho,  že pod jiným režisérem (Schumacher mi sedl jen v Telefoni budce) a s jiným hercem v hlavní roli by to byl mnohem lepší film. Líbily se mi vedlejší role,  detektivní část a výborná pointa, ale nezasahlo mě to tak, že bych si ten zážitek chtěl někdy zase zopakovat.
875840
Mám to teď čerstvě dohnané a řešil jsem to už ve filmech, ale vidět to poprvé v dnešní době tomu hrozně ubírá na síle tématu a pak si člověk jen všímá toho,  že pod jiným režisérem (Schumacher mi sedl jen v Telefoni budce) a s jiným hercem v hlavní roli by to byl mnohem lepší film. Líbily se mi vedlejší role,  detektivní část a výborná pointa, ale nezasahlo mě to tak, že bych si ten zážitek chtěl někdy zase zopakovat.
2 -3
reagovat
reaguje na: KeyserSoze
Můžeš. K tomu, abych bezmyšlenkovitě nechválil každej druhej temnej thriller a se svými vlastními (prozatím marnými) pokusy zkusil alespoň chvílemi vykreslit podobně beznadějnou a temnou atmosferu, jako Andrew Kevin Walker.

Pokud si čekal něco jinýho, tak sorry :) Při "těch" scénách mi není dobře stejně jako tobě.
875837
Můžeš. K tomu, abych bezmyšlenkovitě nechválil každej druhej temnej thriller a se svými vlastními (prozatím marnými) pokusy zkusil alespoň chvílemi vykreslit podobně beznadějnou a temnou atmosferu, jako Andrew Kevin Walker. Pokud si čekal něco jinýho, tak sorry :) Při "těch" scénách mi není dobře stejně jako tobě.
875826
4 0
reagují: KeyserSoze
reagovat
Jeden z top "dark 90s thrillerov". 

Cage v top forme, detto Phoenix, Stormare, Gandolfini, Cathrine Keener. Norman Reedus v malej roličke. Super hudba, kamera a časy kedy bol Andrew Kevin Walker po Sedem top scenárista.

Tematicky/obsahovo je to ale strašne depresívny, temný film. Jeden z mála, kde si fakt myslím, že prístupnosť 18+ nie je od veci. A najsilnejší je na tom ten záver:

Tzn. keď "Mašina" po odmaskovaní hovorí Wellesovi "What did you expect? a monster?" a potom ten Cageov prázdny pohľad na svoju manželku na konci, kde sa zúročí veta: "If you dance with the devil, the devil don't change. The devil changes you." Keď Cageov detektív/súkromné očko chápe, že za tým celým nebola žiadna vyššia motivácia, žiadne vysvetlenie, okrem toho že no jeden zbohatlík si zaplatil znásilnenie a vraždu mladého dievčaťa na kamere a sú ľudia čo sú schopní to pre radosť či peniaze (alebo oboje) spraviť. A nič iné holt za tým nie je. 

V kontexte s týmto filmom by sa možno dalo spraviť aj pokračovanie, kde by sa reflektoval Dark Web. Existuje knižka "Dark web: sex, drogy a bitcoin", kde sa spomína jedna konkrétna vec, ktorú inak ja osobne aj ľutujem že som si o nej prečítal. Ak niekoho zaujíma podobné kriminálne a ľudské dno ako v 8 MM, na wikipedii vyhľadajte "Peter Scully" a prečítajte si časť "Dark web". Ale upozorňujem je to pre silné povahy, ja som si prečítal len náhodou a ku šťastiu som to nepotreboval. 

Už len kvôli tomuto, tzn. že 8 MM je proste niečo síce filmovo premakané a napínavé, ale tak nejako "too close to reality", je to film ku ktorému sa vlastne človek ani moc nevracia a je to niečo čo ani nemá na poli áčkového Hollywodu veľmi konkurenciu. Lebo kto by toto chcel tromfnúť či tomu konkurovať? Svojím spôsobom zázrak že niečo takéto Hollywood pustil ako áčkový projekt s top tímom von.
875832
Jeden z top "dark 90s thrillerov".  Cage v top forme, detto Phoenix, Stormare, Gandolfini, Cathrine Keener. Norman Reedus v malej roličke. Super hudba, kamera a časy kedy bol Andrew Kevin Walker po Sedem top scenárista. Tematicky/obsahovo je to ale strašne depresívny, temný film. Jeden z mála, kde si fakt myslím, že prístupnosť 18+ nie je od veci. A najsilnejší je na tom ten záver: [spoiler]Tzn. keď "Mašina" po odmaskovaní hovorí Wellesovi "What did you expect? a monster?" a potom ten Cageov prázdny pohľad na svoju manželku na konci, kde sa zúročí veta: "If you dance with the devil, the devil don't change. The devil changes you." Keď Cageov detektív/súkromné očko chápe, že za tým celým nebola žiadna vyššia motivácia, žiadne vysvetlenie, okrem toho že no jeden zbohatlík si zaplatil znásilnenie a vraždu mladého dievčaťa na kamere a sú ľudia čo sú schopní to pre radosť či peniaze (alebo oboje) spraviť. A nič iné holt za tým nie je.  [/spoiler] V kontexte s týmto filmom by sa možno dalo spraviť aj pokračovanie, kde by sa reflektoval Dark Web. Existuje knižka "Dark web: sex, drogy a bitcoin", kde sa spomína jedna konkrétna vec, ktorú inak ja osobne aj ľutujem že som si o nej prečítal. Ak niekoho zaujíma podobné kriminálne a ľudské dno ako v 8 MM, na wikipedii vyhľadajte "Peter Scully" a prečítajte si časť "Dark web". Ale upozorňujem je to pre silné povahy, ja som si prečítal len náhodou a ku šťastiu som to nepotreboval.  Už len kvôli tomuto, tzn. že 8 MM je proste niečo síce filmovo premakané a napínavé, ale tak nejako "too close to reality", je to film ku ktorému sa vlastne človek ani moc nevracia a je to niečo čo ani nemá na poli áčkového Hollywodu veľmi konkurenciu. Lebo kto by toto chcel tromfnúť či tomu konkurovať? Svojím spôsobom zázrak že niečo takéto Hollywood pustil ako áčkový projekt s top tímom von.
12 0
reagovat
reaguje na: sassan
Nebo k tvorbe pripadne k moznosti pronajmu sklepnich koji v jeho hotelu :D
875830
Nebo k tvorbe pripadne k moznosti pronajmu sklepnich koji v jeho hotelu *:D*
875827
4 0
reagovat
reaguje na: KeyserSoze
Ke sledování Snuffu samozřejmě! 
875827
Ke sledování Snuffu samozřejmě! 
875826
5 0
reagují: MeaCulpa
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Smiem sa opýtať, v čom ťa inšpirovala?
875826
Smiem sa opýtať, v čom ťa inšpirovala?
875820
6 0
reagují: TedGeorge, sassan
reagovat
Vyborny film. Pamatuju si, ze me ve ctrnacti uplne rozebral. Herecky koncert snad vsech zucastnenych. Phoenix jako pruvodce svetem porna skvely a snad nejhnusnejsi kombinace zaporaku ever
875825
Vyborny film. Pamatuju si, ze me ve ctrnacti uplne rozebral. Herecky koncert snad vsech zucastnenych. Phoenix jako pruvodce svetem porna skvely a snad nejhnusnejsi kombinace zaporaku ever
5 0
reagovat
Pokud jde o Schumachera, před týdnem jsem zhruba po třetině odešel od Času zabíjet z důvodů, který jsem dosud nebyl schopnej úplně formulovat. Asi scénář. Tak jsem zvědavej, jak to půjde tady. 

EDIT: Jasný, jasný, chápu. Já si to nějak sesumíruju a pak mi to můžete vytmavit ve "Filmech" 8)
875821
Pokud jde o Schumachera, před týdnem jsem zhruba po třetině odešel od Času zabíjet z důvodů, který jsem dosud nebyl schopnej úplně formulovat. Asi scénář. Tak jsem zvědavej, jak to půjde tady.  EDIT: Jasný, jasný, chápu. Já si to nějak sesumíruju a pak mi to můžete vytmavit ve "Filmech" *8)*
4 -2
reagovat
Je to inspirativní pecka.
875820
Je to inspirativní pecka.
3 0
reagují: KeyserSoze
reagovat
Film mám v TOP10, takže som rád, že sa konečnej dočkal v.i.m.ka
875819
Film mám v TOP10, takže som rád, že sa konečnej dočkal v.i.m.ka
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se