Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Barbie: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

6/10

V podstatě tentýž případ jako druhý obří "hračkářský" hit letoška Super Mario Bros., jen díky obsazení Robbie a spol. a zaplnění mezery na trhu "dámských" filmů zacílený na ještě širší část publika, než jen děti a fanoušky značky. V rámci svébytného film-biz žánru "dvouhodinová produktová reklama, za kterou si divák dobrovolně zaplatí" na pozici neotřesitelné jedničky tak s velkým přehledem nadále zůstává jednička The Lego Movie.
 
Pro fanoušky plastikového idolu krásy (a později inteligence, nezávislosti, kariérního úspěchu, uměleckého sebevyjádření, atd.) se jistě jedná o splněný sen. Množství easter-eggů, které se ve filmu objeví, je podle závěrečných titulků úctyhodné a tuny dalších se do nich ani nedostaly (opomenutí popové pecky od Aqua je prostě fail - když už měl Mattel prachy na použití sample songu, tak měl ukecat MCA k tomu, aby mu licencovali rovnou originál). Pro nefanoušky "té opravdové, od Mattela" (například mě:D) jde o ne moc nápaditou, ne moc vtipnou a ne moc hravou záležitost s plakátově jednorozměrnými postavami, předvídatelným dějem a čítankově výchovným podtextem v závěru.
 
Pokud něco vysloveně pochválit, tak casting. Robbie v rámci možností, které ji poskytuje plochý scénář, odvádí maximum, Gosling je na tom stejně jen s tím rozdílem, že si navíc krade celý film pro sebe (v některých scénách se svým pojetím neodolatelné idiocie blíží levelu Zoolandera) a Ferrell hraje svou typickou (zábavnou) charakterovou škatulku. Plus je fajn, že kubrickovskou parodii úsvitu dějin z teaseru opravdu začlenili do samotného filmu (a je to asi to nejvtipnější, co v celém filmu nakonec je:D). Zbytek je jen standardní studiová práce. Vlastně bych o dost raději viděl film o Kenovi, protože má v ději mnohem zajímavější (a také mnohem zábavnější a vděčnější) roli, příběhová linka okolo jeho postavy obsahuje vtipnější scény, jeho charakter si projde výraznějším vývojem a má na kontě zdaleka nejlepší song.
 
P.S. Nevím, zda to vychází z reality, tj. chudé produktové nabídky Mattelu, nebo z rozhodnutí tvůrců, ale na rozdíl od Barbie, která se ukáže v nejrůznějších, mnohdy bizarních, variantách, se na moc verzí Kena ve filmu nedostalo a je to škoda (proč tlustá BBW Barbie k sobě do páru nemá tlustého BHM Kena:D?).
881947
V podstatě tentýž případ jako druhý obří "hračkářský" hit letoška Super Mario Bros., jen díky obsazení Robbie a spol. a zaplnění mezery na trhu "dámských" filmů zacílený na ještě širší část publika, než jen děti a fanoušky značky. V rámci svébytného film-biz žánru "dvouhodinová produktová reklama, za kterou si divák dobrovolně zaplatí" na pozici neotřesitelné jedničky tak s velkým přehledem nadále zůstává jednička The Lego Movie.   Pro fanoušky plastikového idolu krásy (a později inteligence, nezávislosti, kariérního úspěchu, uměleckého sebevyjádření, atd.) se jistě jedná o splněný sen. Množství easter-eggů, které se ve filmu objeví, je podle závěrečných titulků úctyhodné a tuny dalších se do nich ani nedostaly [spoiler](opomenutí popové pecky od Aqua je prostě fail - když už měl Mattel prachy na použití sample songu, tak měl ukecat MCA k tomu, aby mu licencovali rovnou originál)[/spoiler]. Pro nefanoušky "té opravdové, od Mattela" (například mě*:D*) jde o ne moc nápaditou, ne moc vtipnou a ne moc hravou záležitost s plakátově jednorozměrnými postavami, předvídatelným dějem a čítankově výchovným podtextem v závěru.   Pokud něco vysloveně pochválit, tak casting. Robbie v rámci možností, které ji poskytuje plochý scénář, odvádí maximum, Gosling je na tom stejně jen s tím rozdílem, že si navíc krade celý film pro sebe (v některých scénách se svým pojetím neodolatelné idiocie blíží levelu Zoolandera) a Ferrell hraje svou typickou (zábavnou) charakterovou škatulku. Plus je fajn, že [spoiler]kubrickovskou parodii úsvitu dějin z teaseru opravdu začlenili do samotného filmu[/spoiler] (a je to asi to nejvtipnější, co v celém filmu nakonec je*:D*). Zbytek je jen standardní studiová práce. Vlastně bych o dost raději viděl film o Kenovi, protože má v ději mnohem zajímavější (a také mnohem zábavnější a vděčnější) roli, příběhová linka okolo jeho postavy obsahuje vtipnější scény, jeho charakter si projde výraznějším vývojem a má na kontě zdaleka nejlepší song.   P.S. Nevím, zda to vychází z reality, tj. chudé produktové nabídky Mattelu, nebo z rozhodnutí tvůrců, ale na rozdíl od Barbie, která se ukáže v nejrůznějších, mnohdy bizarních, variantách, se na moc verzí Kena ve filmu nedostalo a je to škoda [spoiler](proč [s]tlustá[/s] BBW Barbie k sobě do páru nemá [s]tlustého[/s] BHM Kena*:D*?)[/spoiler].
6/10
1 -1
reagovat
Je to strasne wannabe funny, ale nevtipny. Sem cekal nejakou pecku typu Lego movie, tohle je jen nuda. :-
881407
Je to strasne wannabe funny, ale nevtipny. Sem cekal nejakou pecku typu Lego movie, tohle je jen nuda. *:-*
0 0
reagovat

10/10

Barbie dělá pro feministky to, co Triumf vůle pro nacisty.
881305
Barbie dělá pro feministky to, co Triumf vůle pro nacisty.
10/10
1 -1
reagovat
Bože, to byla nuda. Nemám nic proti tomu filmu a byly v tom zajímavé myšlenky. Kamarádka pracuje na španělské ambasádě v Praze a bere za stejnou práci méně než muži. Španělé jsou v tomhle ohledu šíleně zaostalý, v té jejich kultuře. Ale ten film mě strašně nebavil.
880385
Bože, to byla nuda. Nemám nic proti tomu filmu a byly v tom zajímavé myšlenky. Kamarádka pracuje na španělské ambasádě v Praze a bere za stejnou práci méně než muži. Španělé jsou v tomhle ohledu šíleně zaostalý, v té jejich kultuře. Ale ten film mě strašně nebavil.
2 0
reagovat

7/10

Gosling (a príde mi že s ním aj každý ken) sa prišli vyložene vyblbnúť. Mám dojem že Margotka je Marilyn Monroe tejto generácie. Linka s Willom Ferrellom mi tam prišla zbytočná.
Čakal som tupú no zábavnú jednohubku a dostal som kvázi sociopolitický dobre natočený no stále zábavný flák, ktorý až niekedy uvidím v telke, tak ho neprepnem. 
Som spokojný. 
877444
Gosling (a príde mi že s ním aj každý ken) sa prišli vyložene vyblbnúť. Mám dojem že Margotka je Marilyn Monroe tejto generácie. Linka s Willom Ferrellom mi tam prišla zbytočná. Čakal som tupú no zábavnú jednohubku a dostal som kvázi sociopolitický dobre natočený no stále zábavný flák, ktorý až niekedy uvidím v telke, tak ho neprepnem.  Som spokojný. 
7/10
3 -1
reagovat

5/10

nudné, nevtipné a málo filmové
875858
nudné, nevtipné a málo filmové
5/10
1 -3
reagovat
Těšil jsem se na nového, ulítlejšího a vystajlovanějšího Zoolandera - dostal jsem současnou klasiku - muž: hloupý a zlý, žena: chudák, divák: hartusí, plísní a sakruje, že jim na to zase skočil.
875636
Těšil jsem se na nového, ulítlejšího a vystajlovanějšího Zoolandera - dostal jsem současnou klasiku - muž: hloupý a zlý, žena: chudák, divák: hartusí, plísní a sakruje, že jim na to zase skočil.
4 -1
reagovat
Me to asi minulo. Pokud na scéně nebyl Ryan, tak byla vysloveně nuda, vsechno kolem Ferella zbytečný. Pretahnuti skoro cele Sex education potěšilo 5/10
875465
Me to asi minulo. Pokud na scéně nebyl Ryan, tak byla vysloveně nuda, vsechno kolem Ferella zbytečný. Pretahnuti skoro cele Sex education potěšilo 5/10
2 0
reagovat
Ja ani neviem ako hodnotiť. 

Určite som nečakal čo som dostal. Resp. čakal som, že to bude obsahovať niečo výchovné o tom ako je dôležitejšie čo máme v srdiečku než navonok, a pod., ale nečakal som že ten film bude natoľko dôsledne a zodpovedne sebauvedomelý, anti-programový a feministický (okrem iného), že vlastne je viac toto všetko ako tou očakávanou oddychovou zábavou. Po filme som mal chuť ísť zo súcitu kúpiť nejakému dievčatku Barbie, nech nie je smutná a že nie je zlý človek ak sa hrá s bábikami a teší sa z toho. 

Ak by to bol nejaký reverzne psychologický marketing, bolo by to skoro až geniálne - tzn. že je to natoľko sebairoinické, sebazhadzovačné a dekonštrukčné, že sa tým pomaly neguje dlhoročný imidž značky ako niečoho pokleslého a propagujúceho nezdravé ženské stereotypy - tzn. Barbie sa verejne filmom kus ponižuje a tak, že aj jej najväčším neprajníkom jej príde aspoň trochu ľúto? Ak sa tvorcovia snažili "len" o uvedomelosť a sebareflexiu, lebo si boli vedomí, že bez nej tú blbosť nepredajú, tak v tom boli natoľko dôslední, že tá oddychová zábava sa posunula až niekam do druhého radu. 

Ak by som ideologické a názorové trendy posledných 20 rokov obrátil a nadniesol, tak Barbie je vlastne pomaly #beautyshaming a #commerceshaming, aby sa tí fešáci a fešandy a korporáty dobre sebauvedomelo pozhadzovali, nech sa na nich nikto nehnevá že sú takí fešáci a fešandy a korporátnici.

Tej celkovej dekonštrukcii je podriadený aj humor, ktorý je silly ako by človek čakal od ľudí ako Will Ferrell, Kate McKinnon či Michael Cera, ale všetci idú o minimálne jeden rýchlostný stupeň pomalšie a sú umiernenejší, opäť asi v snahe, aby film o Barbie nebol asi priveľmi trápny a blbý. Gosling je veľmi dobrý štandardne, Robbie je výborná a lepší výkon asi zatiaľ nepodala, párkrát aj dojme. A celé je to spravené pomerne famózne, tzn. je to filmovo aj výtvarne aj výpravou a kostýmami dosť vypiplané a určite to nie je film spravený len ako "oddychová řachanda". 

Čím sa ale dostávam k tomu, že pre koho toto vlastne je? Lebo malé dievčatá čo na to vybehnú lebo sa tešia na pestrofarebnú veselú Barbie odídu zmätené či smutnejšie, ale možno s pár dobrými výchovnými radami? Ostatní čo? Bude sa k tomuto miestami až uštipačne sebaironickému filmu niekto rád vracať?

Skrátka ten film sa v jadre za to o čom je až hanbí a ako by si všetci boli vedomí, že jediný spôsob ako takéto niečo natočiť a nemusieť sa navonok hanbiť za výsledok je skrátka Barbie ukázať prostredný prst a rozplakať ju a celú ju nejako dekonštruovať. A ponúka sa otázka - ak takéto sebazhadzovanie bol jediný spôsob ako film podať dôstojne, načo sa do toho vôbec išlo? Ak sa niečo musí až takto samo relativizovať až zhadzovať, aby to  kritici či diváci neodstrelili? 

Piatkové tržby napovedajú, že sa ten vabank zjavne vyplatil, hoci úprimne ten film asi môže ďakovať dosť dobre zvládnutému marketingu a marketingovému aj release tandemu s Oppenheimerom, lebo inak je to natoľko proti očakávaniam, a veľa scén je naozaj takých ako by človek nečakal a aj smutnejších, že je až prekvapujúce, že toto v Matteli niekto odklepol. Ak to trochu nadnesiem, od Fight Clubu sme asi nemali podobne programovo anti-systémový veľký komerčný film s veľkými hviezdami, tzn. taký že síce je za veľké prachy od veľkého štúdia a korporátu, ale inak v zásade kydá a nie málo presne na ten systém a korporát, ktorý umožnil, aby vznikol.

 
874993
Ja ani neviem ako hodnotiť.  Určite som nečakal čo som dostal. Resp. čakal som, že to bude obsahovať niečo výchovné o tom ako je dôležitejšie čo máme v srdiečku než navonok, a pod., ale nečakal som že ten film bude natoľko dôsledne a zodpovedne sebauvedomelý, anti-programový a feministický (okrem iného), že vlastne je viac toto všetko ako tou očakávanou oddychovou zábavou. Po filme som mal chuť ísť zo súcitu kúpiť nejakému dievčatku Barbie, nech nie je smutná a že nie je zlý človek ak sa hrá s bábikami a teší sa z toho.  Ak by to bol nejaký reverzne psychologický marketing, bolo by to skoro až geniálne - tzn. že je to natoľko sebairoinické, sebazhadzovačné a dekonštrukčné, že sa tým pomaly neguje dlhoročný imidž značky ako niečoho pokleslého a propagujúceho nezdravé ženské stereotypy - tzn. Barbie sa verejne filmom kus ponižuje a tak, že aj jej najväčším neprajníkom jej príde aspoň trochu ľúto? Ak sa tvorcovia snažili "len" o uvedomelosť a sebareflexiu, lebo si boli vedomí, že bez nej tú blbosť nepredajú, tak v tom boli natoľko dôslední, že tá oddychová zábava sa posunula až niekam do druhého radu.  Ak by som ideologické a názorové trendy posledných 20 rokov obrátil a nadniesol, tak Barbie je vlastne pomaly #beautyshaming a #commerceshaming, aby sa tí fešáci a fešandy a korporáty dobre sebauvedomelo pozhadzovali, nech sa na nich nikto nehnevá že sú takí fešáci a fešandy a korporátnici. Tej celkovej dekonštrukcii je podriadený aj humor, ktorý je silly ako by človek čakal od ľudí ako Will Ferrell, Kate McKinnon či Michael Cera, ale všetci idú o minimálne jeden rýchlostný stupeň pomalšie a sú umiernenejší, opäť asi v snahe, aby film o Barbie nebol asi priveľmi trápny a blbý. Gosling je veľmi dobrý štandardne, Robbie je výborná a lepší výkon asi zatiaľ nepodala, párkrát aj dojme. A celé je to spravené pomerne famózne, tzn. je to filmovo aj výtvarne aj výpravou a kostýmami dosť vypiplané a určite to nie je film spravený len ako "oddychová řachanda".  Čím sa ale dostávam k tomu, že pre koho toto vlastne je? Lebo malé dievčatá čo na to vybehnú lebo sa tešia na pestrofarebnú veselú Barbie odídu zmätené či smutnejšie, ale možno s pár dobrými výchovnými radami? Ostatní čo? Bude sa k tomuto miestami až uštipačne sebaironickému filmu niekto rád vracať? Skrátka ten film sa v jadre za to o čom je až hanbí a ako by si všetci boli vedomí, že jediný spôsob ako takéto niečo natočiť a nemusieť sa navonok hanbiť za výsledok je skrátka Barbie ukázať prostredný prst a rozplakať ju a celú ju nejako dekonštruovať. A ponúka sa otázka - ak takéto sebazhadzovanie bol jediný spôsob ako film podať dôstojne, načo sa do toho vôbec išlo? Ak sa niečo musí až takto samo relativizovať až zhadzovať, aby to  kritici či diváci neodstrelili?  Piatkové tržby napovedajú, že sa ten vabank zjavne vyplatil, hoci úprimne ten film asi môže ďakovať dosť dobre zvládnutému marketingu a marketingovému aj release tandemu s Oppenheimerom, lebo inak je to natoľko proti očakávaniam, a veľa scén je naozaj takých ako by človek nečakal a aj smutnejších, že je až prekvapujúce, že toto v Matteli niekto odklepol. Ak to trochu nadnesiem, od Fight Clubu sme asi nemali podobne programovo anti-systémový veľký komerčný film s veľkými hviezdami, tzn. taký že síce je za veľké prachy od veľkého štúdia a korporátu, ale inak v zásade kydá a nie málo presne na ten systém a korporát, ktorý umožnil, aby vznikol.  
6 -3
reagovat
reaguje na: Horace
Je kratšia a ľudia chcú primárne Oppieho v IMAXe a u Barbie je im to jedno... Dáva to zmysel
874983
Je kratšia a ľudia chcú primárne Oppieho v IMAXe a u Barbie je im to jedno... Dáva to zmysel
874982
2 0
reagovat
Barbie dostáva v cinemaxov viac slotov než Oppenheimer. Zaujímavé.
874982
Barbie dostáva v cinemaxov viac slotov než Oppenheimer. Zaujímavé.
1 0
reagují: SHUTTER
reagovat
reaguje na: Memphis
Aha, v tom případě se omlouvám. Už to bohužel smazat nemůžu, děkuji tedy za uvedení na pravou míru. 
874981
Aha, v tom případě se omlouvám. Už to bohužel smazat nemůžu, děkuji tedy za uvedení na pravou míru. 
874977
3 -1
reagovat
Včera 16:00 projekcia a plne kino. Bolo ťažké vybrať sedenie ešte predvčerom. Najlepšie bolo ísť na film v MHD so všetkými tými matkami s dcérami. Epidémia aj pri rade na občerstvenie. :+ Takto kino som u, nevidel dlho plné. A na Oppieho idem v utorok o 14:00 IMAX ale boli už posledné dve voľné lístky na dobrých miestach a ďalšie budú až vo štvrtok lebo ešte nie je program. U nás ide oboje.
874980
Včera 16:00 projekcia a plne kino. Bolo ťažké vybrať sedenie ešte predvčerom. Najlepšie bolo ísť na film v MHD so všetkými tými matkami s dcérami. Epidémia aj pri rade na občerstvenie. *:+* Takto kino som u, nevidel dlho plné. A na Oppieho idem v utorok o 14:00 IMAX ale boli už posledné dve voľné lístky na dobrých miestach a ďalšie budú až vo štvrtok lebo ešte nie je program. U nás ide oboje.
3 0
reagovat
reaguje na: rush
Smutné jsou spíš tvoje příspěvky. ?)
874979
Smutné jsou spíš tvoje příspěvky. *?)*
874978
12 -1
reagovat
Smutné jak tupý Růžový bizár má takovou návštěvnost...:-
874978
Smutné jak tupý Růžový bizár má takovou návštěvnost...*:-*
4 -17
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ta mapa neukazuje, "jak se na co chodí," ale jak moc je který film vyhledávaný na Googlu. ;)
874977
Ta mapa neukazuje, "jak se na co chodí," ale jak moc je který film vyhledávaný na Googlu. *;)*
874974
2 0
reagují: Disketa1
reagovat
Tahle mapa mi přijde zajímavá. Ukazuje, na které z těch dvou filmů chodí lidi v Americe. Zajímavé jsou republikánské státy, kde převažuje Barbie. Asi tomu pomáhají místní guvernéři. :))
874974
Tahle [url=https://pbs.twimg.com/media/F1qKcozWYAA0XLE?format=png&name=900x900]mapa[/url] mi přijde zajímavá. Ukazuje, na které z těch dvou filmů chodí lidi v Americe. Zajímavé jsou republikánské státy, kde převažuje Barbie. Asi tomu pomáhají místní guvernéři. *:))*
2 -2
reagují: Memphis
reagovat
Včera plnka na projekcii. Barbenheimer asi zafungoval.
874966
Včera plnka na projekcii. Barbenheimer asi zafungoval.
2 -1
reagovat
reaguje na: Cowboy
Copak Barbie. Ale ten Oppenheimer. Za patek co se puvodne snad cekalo za vikend nez zacal Barbieheimer :+
874931
Copak Barbie. Ale ten Oppenheimer. Za patek co se puvodne snad cekalo za vikend nez zacal Barbieheimer *:+*
874927
3 0
reagovat

Box office

70 mega za pátek??!! Tak to je otvírák za 150 mega nejméně, vítáme další miliardovej hit, tak to je nálož :D
874927
70 mega za pátek??!! Tak to je otvírák za 150 mega nejméně, vítáme další miliardovej hit, tak to je nálož *:D*
Box office
3 -1
reagují: WalkingDude
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se