Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2023: Černí koně


ikona
Spooner
asteroid cityBlue Beetleflashgran turismoInsidiouskostlivecmalá mořská vílamegmezi živlytransformersvocasy na tripu
Rozbijí noví Transformeři či Malá mořská víla kasovní jackpot? 

Před pár týdny jsme si rozebrali velké filmy, které mají v letošní letní sezóně úspěch prakticky jistý. Dneska se podíváme na kousky, které mohou v kinech zazářit, ale také se snadno zařadit mezi poražené. Šance jsou u některých z nich totiž prakticky vyrovnané. Máme tu jak velké blockbustery, tak malé či nenápadné projekty, které ovšem rozhodně stojí za pozornost. Na jaký z těchto filmů se těšíte nejvíc? A jaký podle vás stoprocentně propadne?

Čtěte také: Letní nářez 2023: Tutovky a megahity

Meg 2: Příkop (CZ premiéra: 3. srpna 2023; US premiéra: 4. srpna 2023)

Co je lepší než jeden obří pravěký žralok? Víc obřích pravěkých žraloků! A co je lepší než víc obřích pravěkých žraloků? Víc obřích pravěkých žraloků a ještě k tomu obří pravěká chobotnice! Akční MEG: Monstrum z hlubin, v němž Jason Statham na konci vyrazil do souboje s megalodonem jen s nožem v ruce, slavil v roce 2018 větší úspěch, než kdokoliv čekal a zaujal hlavně v Číně. Teď k nám tedy míří dvojka, která bude ještě víc cílit na Asii, což znamená, že se přitvrdí naprosto ve všem. Víc monster, víc šílené akce, víc triků, které jsou možná průměrné, ale je jich hodně. Režiséra Bena Wheatleyho, tvůrce Seznamu smrti a několika hodně povedených malých hororů, bychom tady úplně nečekali, ale upoutávka ukazuje, že se tu ocitl ve svém živlu a v traileru slibuje film, který bude asi velkolepá blbost, ale mohla by to být i solidní zábava. Nikdo se tu nesnaží tvářit se vážně a s trochou štěstí by z dvojky Mega mohla vyrůst solidní letní výplachovka s spoustou monster a přepálené akce. (Mr.Hlad)

Index natěšenosti: 6/10 

Gran Turismo (CZ premiéra: 10. srpna 2023; US premiéra: 11. srpna 2023)

S herními filmy se roztrhnul pytel a v příštích měsících až letech nás čeká jeden nášup za druhým. Něco bude mít úspěch, něco ne – v případě Gran Turisma je to každopádně furt tak padesát na padesát. Zaprvé je tu samotný nápad adaptovat zrovna Gran Turismo, krajně nepříběhovou hru – ale budiž, vytáhl se příběh ze skutečného světa, proč ne. Za kameru si navíc stoupnul talentovaný, ale ne dvakrát úspěšný Neill Blomkamp, jenž by mohl vizuální stránku filmu nemálo pozvednout. Jenže pak jsou tu první záběry z filmu, které naopak vůbec nevypadají na to, že by je točil režisér Districtu 9. Přidejte nemastné neslané obsazení, vzpomeňte si, jak dopadlo Need For Speed, a máte tu zkrátka velkého kandidáta na zbytečnost roku. Anebo taky obří překvápko, které tu formu herních adaptací jenom potvrdí. My bychom samozřejmě byli za to druhé. (Do_Od)

Index natěšenosti 6/10 

Blue Beetle (CZ premiéra: 17. srpna 2023; US premiéra: 18. srpna 2023) 

Taky vám to připadá jako věčnost? James Gunn sice koncem loňského roku převzal DC a začátkem toho letošního oznámil restart a kupu nových projektů. Jenže než vůbec přiletí první Superman, dojíždí DC ještě pořád projekty odklepnuté předchozím vedením, a po mizerném Shazamovi!, všelijakém Flashovi a těsně před asi tak o tři roky zpožděným druhým Aquamanem tudíž dorazí ještě malá komiksová roztodivnost jménem Blue Beetle. No a první trailer nás na ni teda úplně jaksepatří nezlákal. Chápeme záměr, tušíme, na koho se bude cílit, a z materiálu je patrné, jakým směrem se tvůrci zkoušeli ubírat, jenže ten mix na první pohled vůbec nefunguje a my tak nadále při sledování věcí od DC spíš trpíme. Tohle může jedině překvapit. (Do_Od)

Index natěšenosti 4/10 

Vocasy na tripu (CZ premiéra: 17. srpna 2023; US premiéra: 18. srpna 2023)

Trailer mi připadal zábavný. Možná víc, než bych byl ochotný přiznat, ale jestli budou Vocasy na tripu (proč se sakra půlka komedií v češtině jmenuje Něco na tripu nebo Pařba někde????), to se fakt neodvážím hádat. Ale doufám, že jo, protože ty dvě hodiny s roztomile naivním pejskem, který se vyrovnává s tím, že se ho páníček zbavil a jeho raťafák mu chce za to uhryznout kulky, by nemusely být špatná zábava. Vocasy na tripu kombinují roztomilost s vulgaritou, tak trošku se pokoušejí jít ve stopách Médi a sázejí na parádní hlasové obsazení. Will Ferrell s Jamiem Foxxem jsou i na té malé trailerové ploše zábavní a je tu dost zajímavých komediálních nápadů. Ale pořád to točí člověk, který za sebou má jen průměrné Barb a Star jedou do Vista del Mar a ta zápletka extra nosně nevypadá. Snad z toho vyleze něco víc než jen „pejskové mluví sprostě, pojďte se smát“. Byla by škoda, kdyby se tvůrci spokojili jen s tímhle. (Mr.Hlad) 

Index natěšenosti: 6/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace