Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Stopáže Wicka a nového Scorseseho budí rozpaky

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: (=LIFTY=)
Jakože třeba druhému Raidu uškodil ten skok od jedničky ze sta minut na sto padesát a kdyby se Evans držel zkrátka a vypustil tu mafiánskou "mytologii" okolo zběsilé akční jízdy, tak by to bylo lepší? Jestli jo, tak pak ok:), já jsem ale rozhodně rád, že tam tenhle "bonusový level" přidal a kromě zběsilé akční jízdy ukázal i nějaké ambice a dodal vedle parádní akce i parádní gangsterský epos. A kdoví, možná má Stahelski podobné ambice posunout to někam dál se čtvrtým Wickem. Což se ovšem nedozvíme, dokud jej (někdo) neuvidíme. 
859492
Jakože třeba druhému Raidu uškodil ten skok od jedničky ze sta minut na sto padesát a kdyby se Evans držel zkrátka a vypustil tu mafiánskou "mytologii" okolo zběsilé akční jízdy, tak by to bylo lepší? Jestli jo, tak pak ok*:)*, já jsem ale rozhodně rád, že tam tenhle "bonusový level" přidal a kromě zběsilé akční jízdy ukázal i nějaké ambice a dodal vedle parádní akce i parádní gangsterský epos. A kdoví, možná má Stahelski podobné ambice posunout to někam dál se čtvrtým Wickem. Což se ovšem nedozvíme, dokud jej (někdo) neuvidíme. 
859461
2 -2
reagovat
Jako popravdě třeba u zmíněného Irčana nebyl problém v délce, ale v těch asi pěti odborových schůzích, co tam dal - bez nich by ten film byl sotva poloviční :D
859484
Jako popravdě třeba u zmíněného Irčana nebyl problém v délce, ale v těch asi pěti odborových schůzích, co tam dal - bez nich by ten film byl sotva poloviční *:D*
1 0
reagovat
U Scorseseho mě mrzí, že nepůjde do kin - obecně bych stopáž neřešil, kdyby se z toho „jak nejdeš přes dvě hodiny, neni to film“ nestal trend u papírově oddechovejch filmů. Tedy já si je pamatuju jako spíš k ubití nekonečný, ať už je to z ranku Red Notice, nebo loňskýho Gray mana, kdy už jsem si povídal s televizí, ať se pomlátěj a jdou už nikam.

Oproti tomu si vybavim kupu zážitků u filmů, co měli okolo 2,5 -3 hodin a utekli strašně rychle. Z posledních let Le Mans 66, nebo třeba čerstvě Babylon. Ale u přímočarý akce jako je Wick mi to přijde zvláštní a vlastně i nemožný, „utáhnout to“. Je to jako s horory - tam se to snad, co si vybavim, povedlo Dr. Spánkovi, ale vzpomeňte si třeba na dvojku IT. Obsahem se to snažilo bejt v podstatě jak Matějská a jak to dopadlo. Jasně, to není o tom, že jsem se na Wicka těšil, ale touhle zprávou už ne ... to já si to odsedět půjdu :D ale přijde mi právě, že se tak 80-90 min hodí na „budování mytologie“, která je tady nějak vedlejší.
859482
U Scorseseho mě mrzí, že nepůjde do kin - obecně bych stopáž neřešil, kdyby se z toho „jak nejdeš přes dvě hodiny, neni to film“ nestal trend u papírově oddechovejch filmů. Tedy já si je pamatuju jako spíš k ubití nekonečný, ať už je to z ranku Red Notice, nebo loňskýho Gray mana, kdy už jsem si povídal s televizí, ať se pomlátěj a jdou už nikam. Oproti tomu si vybavim kupu zážitků u filmů, co měli okolo 2,5 -3 hodin a utekli strašně rychle. Z posledních let Le Mans 66, nebo třeba čerstvě Babylon. Ale u přímočarý akce jako je Wick mi to přijde zvláštní a vlastně i nemožný, „utáhnout to“. Je to jako s horory - tam se to snad, co si vybavim, povedlo Dr. Spánkovi, ale vzpomeňte si třeba na dvojku IT. Obsahem se to snažilo bejt v podstatě jak Matějská a jak to dopadlo. Jasně, to není o tom, že jsem se na Wicka těšil, ale touhle zprávou už ne ... to já si to odsedět půjdu *:D* ale přijde mi právě, že se tak 80-90 min hodí na „budování mytologie“, která je tady nějak vedlejší.
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
To je přesný. Kino tri hodky ano,  ale musí to stát za to. Wicka v kině taky uvidím, nicméně sem si uz ted skoro jistej, ze po skončení sem napíšu, ze kdyby to bylo minimalne o pul hodky kratší, bylo by to mnohem lepší. U Martyho (Pokud sem Cival, Hlad a Imf najednou nenapisou, ze je to boží) nebudu s domácí projekcí pospíchat. Do kina bych ale sel hned, protože s lidma okolo se to prozije... jak to napsat... rychleji.
859478
To je přesný. Kino tri hodky ano,  ale musí to stát za to. Wicka v kině taky uvidím, nicméně sem si uz ted skoro jistej, ze po skončení sem napíšu, ze kdyby to bylo minimalne o pul hodky kratší, bylo by to mnohem lepší. U Martyho (Pokud sem Cival, Hlad a Imf najednou nenapisou, ze je to boží) nebudu s domácí projekcí pospíchat. Do kina bych ale sel hned, protože s lidma okolo se to prozije... jak to napsat... rychleji.
859475
4 0
reagovat
Jak už někteří podotkli, do kina se na tříhodinový film ještě bez problémů vydám. Ale doma už se musím hodně dlouho přemlouvat.

Chápu i ty argumenty pro, nicméně stejně si myslím, že filmům jako John Wick takhle dlouhá stopáž nesluší.

U Martyho asi OK. Stejně se na to podívám a stejně se mi to bude líbit. Ostatně i Irishman u mě skončil jako jeden z filmů roku a nepamatuju si, že bych se u něj byť jen chvíli nudil. Nicméně, pořád bych byl radši, kdyby tvůrci už při psaní tak trochu mysleli na to, že dvě — maximálně dvě a půl — hodiny jsou ideál.
859475
Jak už někteří podotkli, do kina se na tříhodinový film ještě bez problémů vydám. Ale doma už se musím hodně dlouho přemlouvat. Chápu i ty argumenty pro, nicméně stejně si myslím, že filmům jako John Wick takhle dlouhá stopáž nesluší. U Martyho asi OK. Stejně se na to podívám a stejně se mi to bude líbit. Ostatně i Irishman u mě skončil jako jeden z filmů roku a nepamatuju si, že bych se u něj byť jen chvíli nudil. Nicméně, pořád bych byl radši, kdyby tvůrci už při psaní tak trochu mysleli na to, že dvě — maximálně dvě a půl — hodiny jsou ideál.
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Aj preto dnes už preferujem filmy doma. Ked to ma prepálenú stopáž a nudím sa, pretočím alebo vypnem.
859466
Aj preto dnes už preferujem filmy doma. Ked to ma prepálenú stopáž a nudím sa, pretočím alebo vypnem.
3 -1
reagovat
reaguje na: johnym
Vysvětlil si to hezky a máš pravdu, ale filmu jako John Wick tohle může jenom uškodit. Žánrem je zběsilá akční jízda, které sluší jízda na šestku od začátku do konce. Rozvíjení mytologie jenom zbytečně zpomaluje (první dva díly si pustim rád kdykoli, na trojku už potřebuju čas a čtvrtku si sakra rozmyslím, jestli ji chci vidět znovu nebo jen sestřih akce) Tady by fakt víc sedla zběsilá hodina a půl a pak třeba doplňkový seriál na Netflixu pro ty, kteří mají zájem o tento svět. 
Nejvíc mě štve, že to nebude konec. Takže nás čeká potřetí otevřený konec, kde Wick půjde po dalších a dalších nastavováných nepřátelích a celé se to snad uzavře v osmihodinové pětce.

Scrosese mi přijde v pohodě. Jeho filmy nikdy nebyly krátké a on rád vypráví komplexně.
859461
Vysvětlil si to hezky a máš pravdu, ale filmu jako John Wick tohle může jenom uškodit. Žánrem je zběsilá akční jízda, které sluší jízda na šestku od začátku do konce. Rozvíjení mytologie jenom zbytečně zpomaluje (první dva díly si pustim rád kdykoli, na trojku už potřebuju čas a čtvrtku si sakra rozmyslím, jestli ji chci vidět znovu nebo jen sestřih akce) Tady by fakt víc sedla zběsilá hodina a půl a pak třeba doplňkový seriál na Netflixu pro ty, kteří mají zájem o tento svět.  Nejvíc mě štve, že to nebude konec. Takže nás čeká potřetí otevřený konec, kde Wick půjde po dalších a dalších nastavováných nepřátelích a celé se to snad uzavře v osmihodinové pětce. Scrosese mi přijde v pohodě. Jeho filmy nikdy nebyly krátké a on rád vypráví komplexně.
859430
5 -1
reagují: Polux
reagovat
Irishmana jsem si rozdělil na dvě části a užil jsem si to, u nového Scorceseho to udělám asi stejně - to je výhoda válení se doma u VOD. V kině bych z takové stopáže asi umřel - nepohodlím na sedačkách.
859455
Irishmana jsem si rozdělil na dvě části a užil jsem si to, u nového Scorceseho to udělám asi stejně - to je výhoda válení se doma u VOD. V kině bych z takové stopáže asi umřel - nepohodlím na sedačkách.
5 -1
reagovat
Na Netflixe sa tento týžden objavila restaurovaná 4K verzia Lawrence of Arabia  / 227min./  :):D
Poznám kopu ľudí, čo si tento jeden z najlepších  filmov historie nikdy nepozrú, lebo im  už dopredu vadí stopáž.  Neriešte runtime filmov, je to irelevantné.
859453
Na Netflixe sa tento týžden objavila restaurovaná 4K verzia Lawrence of Arabia  / 227min./  *:)**:D* Poznám kopu ľudí, čo si tento jeden z najlepších  filmov historie nikdy nepozrú, lebo im  už dopredu vadí stopáž.  Neriešte runtime filmov, je to irelevantné.
5 -5
reagovat
Post-COVIDové runtimy uleteli niektoré. filmy, ktoré všetky mohli mať min. o 20 minút menej kvasia do strašných dĺžok - Batman, Babylon, Tár, Wakanda, Fabelmans, Blonde, Elvis, Thirteen lives.

Je to zjavne trend aj, že sa dáva tvorcom voľnejšia ruka. Zase za mňa poviem, že väčšinou si to tie filmy dokážu obhájiť. U Scorseseho a detektívky mi dĺžka 3 h. 20 min. nevadí, resp. ubrať 20 min. a som s tým OK. ale John Wick 170 min. Tak to je dosť síla. Keď to takto pôjde ďalej, Fast X bude 180 min. :D
859449
Post-COVIDové runtimy uleteli niektoré. filmy, ktoré všetky mohli mať min. o 20 minút menej kvasia do strašných dĺžok - Batman, Babylon, Tár, Wakanda, Fabelmans, Blonde, Elvis, Thirteen lives. Je to zjavne trend aj, že sa dáva tvorcom voľnejšia ruka. Zase za mňa poviem, že väčšinou si to tie filmy dokážu obhájiť. U Scorseseho a detektívky mi dĺžka 3 h. 20 min. nevadí, resp. ubrať 20 min. a som s tým OK. ale John Wick 170 min. Tak to je dosť síla. Keď to takto pôjde ďalej, Fast X bude 180 min. *:D*
5 -2
reagovat
Vtipné, nikdo čtvrtého Wicka ještě neviděl, ale skoro všichni už teď mají jasno, že si svou stopáž nedokáže obhájit:D. Já si s dovolením počkám na výsledek a soudit budu až poté.

Každopádně je absolutně jedno, jakou má film "nadstandardní" stopáž, pokud je dobrý, viz z poslední doby dvojka Avatara nebo Babylon a pochopitelně spousty tříhodinových klasik napříč celou kinematografií. Pokud film dobrý není, tak mu nepomůže ani fakt, že má pod hodinu a půl, viz tuny direct to video/stream no name braků od 80s až doteď. 

Protože kromě pohledu "studia/producenti/režiséři neznají míru a prodlužují stopáže filmů beze smyslu" je tady ještě pohled "dostanu původní režisérskou vizi hned na velkém plátně a ne až za pár měsíců na malé obrazovce a to ještě pokud vůbec". Pokud bych si mohl před lety vybrat, zda vidět DC verzi Gladiatora/Kingdom of Heaven/Aliens/The Abyss/T2/Avatara, atd. v kině, nebo až na videu, tak bych šel rozhodně a bez rozmýšlení do první možnosti. A popravdě mě dodnes pěkně štve, že jsem tu možnost nikdy neměl. Ale asi jsem v tomhle výjimka, no. Přece jen jsou to filmy od sto padesáti minut nahoru, že:D.    
859448
Vtipné, nikdo čtvrtého Wicka ještě neviděl, ale skoro všichni už teď mají jasno, že si svou stopáž nedokáže obhájit*:D*. Já si s dovolením počkám na výsledek a soudit budu až poté. Každopádně je absolutně jedno, jakou má film "nadstandardní" stopáž, pokud je dobrý, viz z poslední doby dvojka Avatara nebo Babylon a pochopitelně spousty tříhodinových klasik napříč celou kinematografií. Pokud film dobrý není, tak mu nepomůže ani fakt, že má pod hodinu a půl, viz tuny direct to video/stream no name braků od 80s až doteď.  Protože kromě pohledu "studia/producenti/režiséři neznají míru a prodlužují stopáže filmů beze smyslu" je tady ještě pohled "dostanu původní režisérskou vizi hned na velkém plátně a ne až za pár měsíců na malé obrazovce a to ještě pokud vůbec". Pokud bych si mohl před lety vybrat, zda vidět DC verzi Gladiatora/Kingdom of Heaven/Aliens/The Abyss/T2/Avatara, atd. v kině, nebo až na videu, tak bych šel rozhodně a bez rozmýšlení do první možnosti. A popravdě mě dodnes pěkně štve, že jsem tu možnost nikdy neměl. Ale asi jsem v tomhle výjimka, no. Přece jen jsou to filmy od sto padesáti minut nahoru, že*:D*.    
5 -2
reagovat
Irishman bol trest, to sa skoro ani nedalo naraz pozrieť. Nič proti Scorsesemu ale tam to prestrelil. Za doby mladého De Nira to bola radosť vidieť film, teraz už nie.

Rád sa nechám prekvapiť ale ani mňa už nebavia dlhé filmy. Je utrpenie ich niekedy dopozerať. Samozrejme pokiaľ ide o kvalitné dielo, nemám s tým akýkoľvek problém. Ale pochybujem. Už Wick 3 mlel z posledného, a tak ako sa mi páčila 1 vďaka tej komornosti a dokonalej akcie tak 3ka bola strašná v tej divnej "Matrix" fyzike. 

Ale dnes idú do kina také blbosti, ktoré majú nabobpnalý stopáž a pri tom bezdôvodne. 

Na tomto utrpel aj taký Batman. Zbytočných 20 alebo 30 minút. Do vtedy to bol dobrý film.
859446
Irishman bol trest, to sa skoro ani nedalo naraz pozrieť. Nič proti Scorsesemu ale tam to prestrelil. Za doby mladého De Nira to bola radosť vidieť film, teraz už nie. Rád sa nechám prekvapiť ale ani mňa už nebavia dlhé filmy. Je utrpenie ich niekedy dopozerať. Samozrejme pokiaľ ide o kvalitné dielo, nemám s tým akýkoľvek problém. Ale pochybujem. Už Wick 3 mlel z posledného, a tak ako sa mi páčila 1 vďaka tej komornosti a dokonalej akcie tak 3ka bola strašná v tej divnej "Matrix" fyzike.  Ale dnes idú do kina také blbosti, ktoré majú nabobpnalý stopáž a pri tom bezdôvodne.  Na tomto utrpel aj taký Batman. Zbytočných 20 alebo 30 minút. Do vtedy to bol dobrý film.
6 -6
reagovat
Dříve cca před 10-15 lety mi delší filmy vůbec nevadily. Teď jsem mnohem kritičtější a někdy i dvě hodiny jsou hodně. V kině při správné atmosféře to nevadí, doma je to horší.
859445
Dříve cca před 10-15 lety mi delší filmy vůbec nevadily. Teď jsem mnohem kritičtější a někdy i dvě hodiny jsou hodně. V kině při správné atmosféře to nevadí, doma je to horší.
2 -2
reagovat
reaguje na: pytlik
Já to mám přesně naopak. Doma klidně dlouhé filmy dám ale v kině je to utrpení. Irčan byl doma úplně v pohodě a líbil se mi . John Wick 4 tam to moc nechápu. Raději dva díly po sto minutách.
859433
Já to mám přesně naopak. Doma klidně dlouhé filmy dám ale v kině je to utrpení. Irčan byl doma úplně v pohodě a líbil se mi . John Wick 4 tam to moc nechápu. Raději dva díly po sto minutách.
859399
4 -1
reagovat
Riešiť dopredu aký bude film podľa stopáže mi príde ...divné.
Film je buď dobrý, alebo priemerný, alebo slabý, buď ma baví, alebo nebaví. Stopáž sama o sebe v tom nehrá rolu. Napr.80min.film mi môže pripadať nekonečne dlhý, ale 3hod. film mi môže utiecť veľmi rýchlo. Závisí od kvality filmu, nie od dľžky.
859430
Riešiť dopredu aký bude film podľa stopáže mi príde ...divné. Film je buď dobrý, alebo priemerný, alebo slabý, buď ma baví, alebo nebaví. Stopáž sama o sebe v tom nehrá rolu. Napr.80min.film mi môže pripadať nekonečne dlhý, ale 3hod. film mi môže utiecť veľmi rýchlo. Závisí od kvality filmu, nie od dľžky.
15 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Často i dvě hodiny jsou asi tak o 30 minut víc, než by bylo zdrávo. Necelý tři hodiny u Wicka je fakt pakárna...
859429
Často i dvě hodiny jsou asi tak o 30 minut víc, než by bylo zdrávo. Necelý tři hodiny u Wicka je fakt pakárna...
7 -3
reagovat
Je to mor, 3 hodiny by měly mít filmy, které si to umí odůvodnit epickou výpravou. Dnes má přepálenou stopáž každá srágora.
859418
Je to mor, 3 hodiny by měly mít filmy, které si to umí odůvodnit epickou výpravou. Dnes má přepálenou stopáž každá srágora.
9 -2
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Ano protože podle mě dříve platilo, že pokud studio schválilo sestřih s takovou stopáží, jednalo se o výjimečně kvalitní dílo.
859411
Ano protože podle mě dříve platilo, že pokud studio schválilo sestřih s takovou stopáží, jednalo se o výjimečně kvalitní dílo.
859409
4 0
reagovat
Před 15 lety mi říkal kamoš, že se nedívá na filmy, které mají méně než 150 min. “2,5h+ mají totiž pouze kvalitní filmy.” Něco na tom bylo. Bylo.
Dnes mi připadá, že kdo nedá u většího filmu 150 min, přiznává, že je jeho film malý. 
859409
Před 15 lety mi říkal kamoš, že se nedívá na filmy, které mají méně než 150 min. “2,5h+ mají totiž pouze kvalitní filmy.” Něco na tom bylo. Bylo. Dnes mi připadá, že kdo nedá u většího filmu 150 min, přiznává, že je jeho film malý. 
1 0
reagují: pytlik
reagovat
dlhý Wick ma teší. 3ka bola taká koncentrovaná akcia, že další diel si pýta spomalenie kvôli tempu a príbehu. To, že Stahelski nerobí Once Upon a Time in America ale "len" ambicióznejší akčňák" na veci nič nemení. Raid 2 mal 150 min. a vôbec sa nimi neplýtvalo. Radšej pomalšie, slow-burn štýlom (rekonvalescencia, training montage, postupné predstavovanie nových postáv) a čím bližšie k záveru, tým viac gradovať akciu.

Martyho Irishman je za mňa jeho najhorší film. Dĺžka je jedným z dôvodov, prečo, ale kompromitovať tvorcovskú víziu birokraciou je kokotina. Ak to potrebuje skrátiť po dramaturgickej stránke (e. g. autorské netflixoviny), nech sa páči. Ale vynútené prerábanie hotového strihu kategoricky nie. Bohužiaľ, rentabilita je len na prvom mieste, a Cannes je silný marketing. 
859407
dlhý Wick ma teší. 3ka bola taká koncentrovaná akcia, že další diel si pýta spomalenie kvôli tempu a príbehu. To, že Stahelski nerobí Once Upon a Time in America ale "len" ambicióznejší akčňák" na veci nič nemení. Raid 2 mal 150 min. a vôbec sa nimi neplýtvalo. Radšej pomalšie, slow-burn štýlom (rekonvalescencia, training montage, postupné predstavovanie nových postáv) a čím bližšie k záveru, tým viac gradovať akciu. Martyho Irishman je za mňa jeho najhorší film. Dĺžka je jedným z dôvodov, prečo, ale kompromitovať tvorcovskú víziu birokraciou je kokotina. Ak to potrebuje skrátiť po dramaturgickej stránke (e. g. autorské netflixoviny), nech sa páči. Ale vynútené prerábanie hotového strihu kategoricky nie. Bohužiaľ, rentabilita je len na prvom mieste, a Cannes je silný marketing. 
3 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se