Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Cyrano: Recenze

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek

6/10

Když se řekne výborný muzikál, člověk si obvykle přestaví poutavý příběh, zajímavé postavy a především chytlavá hudební čísla s propracovanou taneční choreografií (plus zajisté plno dalších věcí, ale na čem většina muzikálů stojí a padá jsou imho právě tyto prvky).
 
Konkrétně zde má Wright v zádech jistotu v podobě slavné a silné předlohy se sympatickými postavami (začátek filmu v divadle má slušné grády) a malého/velkého muže v titulní roli. Dinklage jak svým herectvím, tak možná překvapivě i zpěvem, s přehledem táhne celý film vpřed, zatímco ne-až-tak-působivá Bennett a zejména matný Harrison jsou na tom o dost hůře a šišlající Mendelsohn naštěstí nemá příliš prostoru. Pochválit je potřeba rozhodně výpravu a kostýmy a sem tam i kamera dokáže vykouzlit působivý záběr.
 
Co je to však platné, když to nejdůležitější v rámci daného žánru, bohužel, skřípe. Jednotlivé songy jsou skutečně naprosto nevýrazné a zaměnitelné (snad s čestnou výjimkou skladby z frontové linie), což spolu s jejich monotematičností (ne/šťastná láska), má za následek, že na diváka působí všechny úplně stejně a při samostatném poslechu na streamu ani není schopen identifikovat, ze které části filmu pochází. K tomu je potřeba přidat i lehce odbytou choreografii doprovodných tanečníků a promarněný potenciál filmu je na světě.
838255
Když se řekne výborný muzikál, člověk si obvykle přestaví poutavý příběh, zajímavé postavy a především chytlavá hudební čísla s propracovanou taneční choreografií (plus zajisté plno dalších věcí, ale na čem většina muzikálů stojí a padá jsou imho právě tyto prvky).   Konkrétně zde má Wright v zádech jistotu v podobě slavné a silné předlohy se sympatickými postavami (začátek filmu v divadle má slušné grády) a malého/velkého muže v titulní roli. Dinklage jak svým herectvím, tak možná překvapivě i zpěvem, s přehledem táhne celý film vpřed, zatímco ne-až-tak-působivá Bennett a zejména matný Harrison jsou na tom o dost hůře a šišlající Mendelsohn naštěstí nemá příliš prostoru. Pochválit je potřeba rozhodně výpravu a kostýmy a sem tam i kamera dokáže vykouzlit působivý záběr.   Co je to však platné, když to nejdůležitější v rámci daného žánru, bohužel, skřípe. Jednotlivé songy jsou skutečně naprosto nevýrazné a zaměnitelné (snad s čestnou výjimkou skladby z frontové linie), což spolu s jejich monotematičností (ne/šťastná láska), má za následek, že na diváka působí všechny úplně stejně a při samostatném poslechu na streamu ani není schopen identifikovat, ze které části filmu pochází. K tomu je potřeba přidat i lehce odbytou choreografii doprovodných tanečníků a promarněný potenciál filmu je na světě.
6/10
2 0
reagovat
Mě to sedlo. Cyrano je pro mne srdeční záležitost z dávných dob kdy jsem viděl muzikál divadla Na Vinohradech s Dagmar Havlovou v roli Roxany (zpívat moc neumí ale charisma 200%).
Vizuálně je snímek krásný. Peter Dinklage válí a Cyrana mu naprosto věříte. Hayley Bennett coby chytrá a trochu drzá zrka je sympatická a sám bych byl v pokušení ji pozvat na kafe, kde bych ovšem velmi rychle dopadl ještě hůř než Krystián, když mu zrovna Cyrano nenapovídá verše. Souhlasím s hodnocením že nejslabší stránkou jsou písně - a to hlavně jejich texty, které mohly být chytřejší. Hudba se snaží navodit pocit příjemného dobové retra, což považuji za důvod, že písničky neposloucháme v rádiích - nebylo to cílem. K dosažení atmosféry to ale funguje.
7/10
824372
Mě to sedlo. Cyrano je pro mne srdeční záležitost z dávných dob kdy jsem viděl muzikál divadla Na Vinohradech s Dagmar Havlovou v roli Roxany (zpívat moc neumí ale charisma 200%). Vizuálně je snímek krásný. Peter Dinklage válí a Cyrana mu naprosto věříte. Hayley Bennett coby chytrá a trochu drzá zrka je sympatická a sám bych byl v pokušení ji pozvat na kafe, kde bych ovšem velmi rychle dopadl ještě hůř než Krystián, když mu zrovna Cyrano nenapovídá verše. Souhlasím s hodnocením že nejslabší stránkou jsou písně - a to hlavně jejich texty, které mohly být chytřejší. Hudba se snaží navodit pocit příjemného dobové retra, což považuji za důvod, že písničky neposloucháme v rádiích - nebylo to cílem. K dosažení atmosféry to ale funguje. 7/10
1 0
reagovat
Pokud je to podle divadelního muzikálu, tak to snad ani nemohlo tu nominaci na Oscara dostat, ne? Třeba bídníci si kvůli tomu připsali písničku jen pro film, aby to mohlo tu nominaci získat. 
824182
Pokud je to podle divadelního muzikálu, tak to snad ani nemohlo tu nominaci na Oscara dostat, ne? Třeba bídníci si kvůli tomu připsali písničku jen pro film, aby to mohlo tu nominaci získat. 
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se