Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2022 nesmí utéct


ikona
do_Od
Ana de ArmasDavid FincherGuy RitchieJurský světMichael Baynejočekávanější filmyNetflixNicolas CageSpider-Man
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet. 

Desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku jsme vám nedávno představili tady. Jak je ovšem zvykem, tradičně z toho žebříčku vypadlo pár dalších pecek, na které už zkrátka nezbylo místo, a přesně proto teď vznikl tenhle článek. Ať už jste tedy fanoušky komiksových adaptací, erotických dramat, blockbusterových sci-fi, nebo špionážních akčňáků, na to své by si v tomhle seznamu mohl a měl přijít každý. A poněvadž index očekávání se tu stanovuje trochu blbě a datum premiéry u poloviny věcí stále nevíme, vezmeme to hezky abecedně.

10 NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH FILMŮ ROKU S BATMANEM I AVATAREM 2 

Samaritan (26. srpna 2022)

Film, o kterém jste doteď nejspíš neslyšeli, ale po přečtení synopse by vás mohl začít zajímat. V komiksárně Samaritan si totiž Sylvester Stallone zahraje slavného superhrdinu, který po epické bitvě před dvaceti lety zdánlivě zmizel z povrchu zemského, jenom aby se v současnosti ukázalo, že se možná celou tu dobu na planetě skrývá dál. Proč? To bude zjišťovat jeden mladý kluk. Tak snad Stallone na stará kolena nevlezl do šílené kraviny, a my se dočkáme zase trochu jiného příspěvku do komiksového žánru. Předloha je prý celkem fajn.

Spider-Man: Across The Spider-Verse – Part One (27. října 2022)

Vy jste si mysleli, že jsme na něj zapomněli, a my ho mezitím prostě zkrátka odsunuli mezi širší zbytek, protože podle "některých" je Chazelle "větší" událost. Neříkám nic. Zato se ale moc těším na tuhle komiksovou dvojku, která slibuje opět posunout hranice toho, co znamená animovaný film, zatímco otevře brány multiverza (snad i víc jak Spider-Man: Bez domova) a rozpoutá zdánlivě ještě větší pavoučí šílenství než naposled. První film byl v mnoha ohledech revoluční a já nemám důvod nevěřit, že dvojka pod vedením Lorda s Millerem nezkusí věci ještě posunout. Jen to čekání na ni bude holt dlouhé.

The Gray Man (2022)

Sice mají na kontě největší komiksový film všech dob – technicky dva – ani to jim ale nepomohlo k tomu, aby si diváci našli cestu k jejich drogovému/válečnému dramatu Cherry s Tomem Hollandem. Anthony a Joe Russoové to holt nemají snadné, jejich další snímek The Gray Man by to ale s trochou štěstí mohl napravit. Netflix za tenhle akční blockbuster, natáčený mimo jiné taky v Česku, totiž vyplázl obří balík peněz, obsazení si páni režiséři sehnali víc než solidní (Chris Evans vs. Ryan Gosling za dozoru Any de Armas), takže nezbývá než čekat, co z toho vypadne. Ambice jsou přece jen trochu vyšší jak u Red Notice.

The Killer (2022)

David Fincher se po Mankovi konečně vrací k žánru, který od něj fanoušci chtějí vidět. Krimi thriller. V novince The Killer, která je adaptaci stejnojmenného francouzského komiksu a vypráví příběh nájemného vraha, u nějž se z ničeho nic začne probouzet svědomí, si pak zahrají Michael Fassbender a Tilda Swinton. Nic moc dalšího se neví, dost možná to nakonec Fincher ani letos nestihne, už jen fakt, že ale točí tak rychle po svém posledním filmu je vzhledem k jeho obvyklé frekvenci skvělá zpráva.

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Nicolas Cage hraje Nicolase Cage ve filmu, kde se Nicolas Cage snaží získat roli ve filmu Quentina Tarantina, protože je ale zadlužený, musí přijmout kšeft od CIA, aby zabil mexického narkobarona. Zní to jako ten nejvíc Nicolas Cage film všech dob, takže pro fanoušky Nicolase Cage splněný sen a pro nás hezká tečka tohohle žebříčku.

A na co se nejvíc těšíte vy? Diskuze je otevřená a já se jdu modlit, aby tenhle seznam nepotkaly žádné odklady.

Čtěte také: 10 NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH FILMŮ ROKU S BATMANEM I AVATAREM 2  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace