Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2022 nesmí utéct


ikona
do_Od
Ana de ArmasDavid FincherGuy RitchieJurský světMichael Baynejočekávanější filmyNetflixNicolas CageSpider-Man
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet. 

Desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku jsme vám nedávno představili tady. Jak je ovšem zvykem, tradičně z toho žebříčku vypadlo pár dalších pecek, na které už zkrátka nezbylo místo, a přesně proto teď vznikl tenhle článek. Ať už jste tedy fanoušky komiksových adaptací, erotických dramat, blockbusterových sci-fi, nebo špionážních akčňáků, na to své by si v tomhle seznamu mohl a měl přijít každý. A poněvadž index očekávání se tu stanovuje trochu blbě a datum premiéry u poloviny věcí stále nevíme, vezmeme to hezky abecedně.

10 NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH FILMŮ ROKU S BATMANEM I AVATAREM 2 

Deep Water (2022)

A u herečky Any de Armas zůstaneme. Letos s ní totiž půjde ven ne jeden, ale rovnou dva erotické filmy, což pro některé lidi znamená, že na konci roku už budou moct v klidu umřít, protože viděli všechno. Nicméně v thrilleru Deep Water si zahrála po boku Bena Afflecka, s kterým se mimochodem po čas natáčení dala dohromady, film se ale mezitím tolikrát odsunul, že se stihli rozejít. Letos se ale konečně dočkáme, snímek v USA půjde na Hulu, zatímco mezinárodně se jej ujal Amazon.

Disappointment Blvd. (2022)

Jméno Ari Aster nejspíš nemusíme hororovým fanouškům představovat. Režisér Děsivého dědictví a Slunovratu si za relativně krátkou dobu stihl vybudovat solidní renomé, takže se hororoví nadšenci můžou automaticky těšit na cokoliv, co tenhle šikula chystá. Jeho novinka by pak měla být trochu komedie, trochu drama, a snad i trochu horor? Těžko říct, hlavně si v ní ale zahraje Joaquin Phoenix, což je v posledních letech důvod k těšení se sám o sobě.

Don’t Worry Darling (22. září 2022)

Režijní prvotina herečky Olivie Wilde zaznamenala slušný úspěch, a tak se na ni hned sesypaly všechna možná studia, aby jí narvaly své (povětšinou komiksové) projekty. Wilde se ale rozhodla pokračovat v relativně nezávislé filmařině a raději natočila další nenápadný thriller, v němž si hlavní role zahrají Florence Pugh a Harry Styles, které doplní taky Chris Pine a údajně i samotná Wilde. Tak snad se tentokrát trefí ČSFĎákům do vkusu víc než se Šprtkama, které jsou podle redakce těžce neprávem v modrých číslech.

Jurský svět: Nadvláda (9. června 2022)

Tady není moc o čem. Návrat Trevorrowa, Chrise Pratta, Sama Neilla, dinosaurů, udiveného výrazu Jeffa Goldbluma, a snad i blockbusterové epiky, která v kinech vyjímaje komiksů v posledních letech celkem chybí. A ne, Godzillu s Kongem fakt nepočítám. Bude to pecka? Kdo ví. Možná i proto film neskončil v naší stěžejní desítce, sem se mi ale rozhodně vešel.

Knives Out 2 (2022)

O pokračování detektivky Na nože režiséra Riana Johnsona se toho zatím příliš neví. Vlastně neznáme ani oficiální název, protože ten byl dost specifický pro první film, a jen stěží se bude dát zopakovat. Teda pokud si z nás režisér nebude chtít udělat lehce meta srandu. Což je ale vlastně klidně možné, takže beru zpět. Vrací se každopádně Daniel Craig, který za další dva filmy dostal ještě spolu s Johnsonem tučný šek (až to trochu smrdí jako tunel), vydáme se tentokrát do Řecka, a můžete se těšit ještě například na Edwarda Nortona, Davea Bautistu nebo Ethana Hawkea. A určitě to bude lepší jak Smrt na Nilu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace