Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 lákavých filmů, které vám v roce 2022 nesmí utéct


ikona
do_Od
Ana de ArmasDavid FincherGuy RitchieJurský světMichael Baynejočekávanější filmyNetflixNicolas CageSpider-Man
Komiksy, animáky a taky akčňáky, které stojí za to vyhlížet. 

Desítku našich nejvyhlíženějších filmových projektů letošního roku jsme vám nedávno představili tady. Jak je ovšem zvykem, tradičně z toho žebříčku vypadlo pár dalších pecek, na které už zkrátka nezbylo místo, a přesně proto teď vznikl tenhle článek. Ať už jste tedy fanoušky komiksových adaptací, erotických dramat, blockbusterových sci-fi, nebo špionážních akčňáků, na to své by si v tomhle seznamu mohl a měl přijít každý. A poněvadž index očekávání se tu stanovuje trochu blbě a datum premiéry u poloviny věcí stále nevíme, vezmeme to hezky abecedně.

10 NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH FILMŮ ROKU S BATMANEM I AVATAREM 2 

Ambulance (24. března 2022)

Michael Bay si tentokrát zavolal na plac Jakea Gyllenhaala, Yahyu Abdula-Mateena II a Eizu Gonzales a natočil s nimi dynamický akčňák o loupežném přepadení, které se úplně nepovedlo, takže se rázem trojice hrdinů ocitne na útěku v ukradené sanitce, zatímco ji pronásleduje celé losangeleské policejní oddělení. Čekali jsme bezduchou zábavu. Trailer potvrdil bezduchou zábavu. Bude to bezduchá zábava. Víc nepotřebujeme.

Argylle (2022)

Matthew Vaughna už nebavilo čekat, až se producenti bondovek vzpamatují a obsadí Henryho Cavilla do hlavní role agenta 007, a tak to prostě udělal za ně. Vedle Cavilla se v téhle neoficiální bondovce pak objeví ještě Bryce Dallas Howard, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, John Cena nebo Dua Lipa. A jak tak známe Vaughna, bude to nejspíš hodně ujeté, hodně sprosté, a snad o několik řádů lepší než poslední dva Kingsmani.

Asteroid City (2022)

Filmy Wese Andersona jsou zpravidla hodně divně, ale taky hodně dobře obsazené, kvůli čemuž je vždycky radost je vyhlížet. Navíc artový režisér rád střídá témata, hraje si se zavedenými postupy a pokaždé se najde někdo, komu se se svým experimentováním stoprocentně trefí do vkusu. Kdo z nás to bude letos? To se nejspíš dozvíme koncem roku.

 

Banshees of Inisheer (2022)

Režie a scénář Martin McDonagh, v hlavních rolích Colin Farrell, Brendan Gleeson a Barry Keoghan, má cenu vůbec pokračovat? Děj novinky režiséra oscarových Tří billboardů nás tentokrát zavede na odlehlý irský ostrov, kde si dva kamarádi řeknou, že už nechtějí být kamarády. Pak se ale něco semele, a oni budou muset své vzájemné vztahy mírně přehodnotit. A víte co? I kdyby to bylo jen hodinu a půl dlouhé povídání na lavičce, v podání šikovného tvůrce V Bruggách či Sedmi psychopatů to nejspíš bude černý kůň letošního roku.

Blonde (2022)

Andrew Dominik točí hodně specifické filmy, které možná nejsou pro všechny, snad o žádném z nich ale nejde říct, že by nebyl silnou podívanou. Když se tedy ujal biografie herečky, modelky a zpěvačky Marilyn Monroe, bylo jasné, že to nejspíš pojme dost kontroverzně. A prý fakt jo! Ana de Armas v hlavní roli údajně provádí hodně drsné věci, celý film vznikl jako NC-17, což je ještě tvrdší rating než eRko, a místo příjemného zážitku nás tak čeká dost intenzivní a místy zlá podívaná. Teda alespoň za předpokladu, že to Dominikovi u Netflixu projde. Už totiž přicházejí i zprávy, že se možná bude muset krotit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace