Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nejlepší filmy roku 2021

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Cival
A to je ten problém, tyto vidíš přes svou bublinu "8 mých kolegů". Já zas vím o lidech, kteří nejsou Snyderfans a dávají tomu 5* na ČSFD. Jednoho z nich myslím znáš.  
BvS má stále kolem 6,4/10 na IMDB. "Nechápu, že jemu ten fandom nepomohl."
A i kdyby ten film byl sebevětší sračka, tak svůj historický význam (který ale v budoucnosti zapadne stejně jako mnoho dalších věcí) má už jen tím, co mu předcházelo, ale to neznamená, že to v budoucnu bude kult, to ukáže až čas a stejně asi žádný kult až na výjimky nebude trvat věčně. V lidských silách nebude všechno usledovat.  Záleží, jak s tím zamávou technologie. 
A tím nechci říct, že je ZSJL kdovíjaká pecka, ale ta nálepka, že se to líbí jen fanouškům a ti to nadhodnotili, není ničím podložená a statistiky ukazují něco jiného. Mainstream prostě říká, že je to dobrý film. Stejně jako mainstream v 80. letech řekl, že Deer hunter je výborný film. A jo, to srovnání je i mi blbý, ale ty filmy prostě mají podobné hodnocení a počet hodnotitelů na IMDB. 
814101
A to je ten problém, tyto vidíš přes svou bublinu "8 mých kolegů". Já zas vím o lidech, kteří nejsou Snyderfans a dávají tomu 5* na ČSFD. Jednoho z nich myslím znáš.   BvS má stále kolem 6,4/10 na IMDB. "Nechápu, že jemu ten fandom nepomohl." A i kdyby ten film byl sebevětší sračka, tak svůj historický význam (který ale v budoucnosti zapadne stejně jako mnoho dalších věcí) má už jen tím, co mu předcházelo, ale to neznamená, že to v budoucnu bude kult, to ukáže až čas a stejně asi žádný kult až na výjimky nebude trvat věčně. V lidských silách nebude všechno usledovat.  Záleží, jak s tím zamávou technologie.  A tím nechci říct, že je ZSJL kdovíjaká pecka, ale ta nálepka, že se to líbí jen fanouškům a ti to nadhodnotili, není ničím podložená a statistiky ukazují něco jiného. Mainstream prostě říká, že je to dobrý film. Stejně jako mainstream v 80. letech řekl, že Deer hunter je výborný film. A jo, to srovnání je i mi blbý, ale ty filmy prostě mají podobné hodnocení a počet hodnotitelů na IMDB. 
813978
2 -5
reagovat
Veľa vecí - zrejme aj veľa filmov ktoré skončia v top 10 - som ešte nevidel (Spiderman, Last Duel, Benedetta, Promising young woman, Rytieri spravodlivosti, Dont look up...) takže len provizórne 3 filmy ktoré ma najviac bavili: Klan Gucci, Rodina na baterky, Malignant (už väčší žánrový mix to byť nemohol :D..). Do top 10 by sa mi vošli aj Rozhnevaný muž, aj keď mi to neurvalo gule, rovnako aj Duna ktorá je tromfom kinematografie ale chýbalo jej srdiečko a takisto rozlúčka s Bondom. Naopak Free Guy mi prišiel ako totálna priemernosť a z Nobody si už pamätám len scénu v autobuse. Čiernym koňom bola Posledná noc v Soho, ale zostalo len pri želaní. Takže tým naj čo som videl v roku 2021 ostáva Mare of Eastown, to bola veľká pecka.
814070
Veľa vecí - zrejme aj veľa filmov ktoré skončia v top 10 - som ešte nevidel (Spiderman, Last Duel, Benedetta, Promising young woman, Rytieri spravodlivosti, Dont look up...) takže len provizórne 3 filmy ktoré ma najviac bavili: Klan Gucci, Rodina na baterky, Malignant (už väčší žánrový mix to byť nemohol *:D*..). Do top 10 by sa mi vošli aj Rozhnevaný muž, aj keď mi to neurvalo gule, rovnako aj Duna ktorá je tromfom kinematografie ale chýbalo jej srdiečko a takisto rozlúčka s Bondom. Naopak Free Guy mi prišiel ako totálna priemernosť a z Nobody si už pamätám len scénu v autobuse. Čiernym koňom bola Posledná noc v Soho, ale zostalo len pri želaní. Takže tým naj čo som videl v roku 2021 ostáva Mare of Eastown, to bola veľká pecka.
1 -1
reagovat
Hele, na chvilku se zastav, zkus se protáhnout, pořádně se nadechni a lépe to celé promysli, protože tímhle tomu filmu akorát prokazuješ medvědí službu 8). A to i kdyby byl tím nejlepším, co kdy bylo natočeno. Vážně.
814057
Hele, na chvilku se zastav, zkus se protáhnout, pořádně se nadechni a lépe to celé promysli, protože tímhle tomu filmu akorát prokazuješ medvědí službu *8)*. A to i kdyby byl tím nejlepším, co kdy bylo natočeno. Vážně.
813969
2 0
reagovat
Skutečnost, že někdo podlehl pár sociopatům ze sociálních sítí a dopustil, aby vznikl ZSJL mě zpětně začíná mrzet. Důvod je ten, že lidé jako ty si pak nedají pokoj a budou dál prudit dokut nebude po jejich. 8)
814033
Skutečnost, že někdo podlehl pár sociopatům ze sociálních sítí a dopustil, aby vznikl ZSJL mě zpětně začíná mrzet. Důvod je ten, že lidé jako ty si pak nedají pokoj a budou dál prudit dokut nebude po jejich. *8)*
814026
8 -2
reagovat
Tohle musí být nějaká porucha...
814029
Tohle musí být nějaká porucha...
814026
9 0
reagovat
Ok. Takže blábol. Jen delší. Já s tebou končím, tohle je fakt jak s děckem. 
814027
Ok. Takže blábol. Jen delší. Já s tebou končím, tohle je fakt jak s děckem. 
15 0
reagovat
Teď beze srandy - ty sem píšeš pořád to samé. Asi chápeš, že to většině lidí leze na nervy a už to začíná být za hranicí toho, co jsme ochotní tolerovat. Mnohem horší ale je, že nereaguješ a nejsi schopný diskuse. Jsi horší jak Svědci Jehovovi. Blábolíš, blábolíš a blábolíš to samé a diskutovat se s tebou nedá. Nestojíš o to. 

Takže nabídka - mám se ti pokusit vysvětlit proč to, po čem voláš, s největší pravděpodobností nikdy nevznikne, protože Hollywood nějak funguje a proč to, že vznikl Snyder Cut, je vlastně jen shoda náhod? Ty to buď pochopíš, nebo zase zalezeš a budeš čekat, až se objeví zmínka o Flashovi, komiksech, Affleckovi, Warnerech nebo novém Batmanovi, abys tam zase nasypal ten svůj bezobsažný blábol. 
814024
Teď beze srandy - ty sem píšeš pořád to samé. Asi chápeš, že to většině lidí leze na nervy a už to začíná být za hranicí toho, co jsme ochotní tolerovat. Mnohem horší ale je, že nereaguješ a nejsi schopný diskuse. Jsi horší jak Svědci Jehovovi. Blábolíš, blábolíš a blábolíš to samé a diskutovat se s tebou nedá. Nestojíš o to.  Takže nabídka - mám se ti pokusit vysvětlit proč to, po čem voláš, s největší pravděpodobností nikdy nevznikne, protože Hollywood nějak funguje a proč to, že vznikl Snyder Cut, je vlastně jen shoda náhod? Ty to buď pochopíš, nebo zase zalezeš a budeš čekat, až se objeví zmínka o Flashovi, komiksech, Affleckovi, Warnerech nebo novém Batmanovi, abys tam zase nasypal ten svůj bezobsažný blábol. 
814020
15 0
reagovat
hovoríš o tom ty. Väčšina ľudí na to už úspešne zabudla. A áno. Mám to v top 10 tohto roku
814012
hovoríš o tom ty. Väčšina ľudí na to už úspešne zabudla. A áno. Mám to v top 10 tohto roku
813969
3 0
reagovat
Vím, že si fanatik a Snyder je pro tebe něco jako Ježíš, takže tvůj názor nezměním.  Ale štve mě ta tvoje zaslepenost. Nejlepší Snyderuv film je podle mě Watchmen. Man of Steel mě taky bavil, ale pak to sním šlo z kopce. BvS i ZSJL mají velké problémy po scénáristické stránce a hrozně se vlečou. Jeho režijní styl tomu nepomáhá, ale naopak dokazuje, že narazil na svoje tvůrčí limity. Řada jiných režisérů by si s danou látkou poradila daleko lépe než on. Raději uvidím znovu příběh Batmana než hnusného CGI Darkseida. 8)
813992
Vím, že si fanatik a Snyder je pro tebe něco jako Ježíš, takže tvůj názor nezměním.  Ale štve mě ta tvoje zaslepenost. Nejlepší Snyderuv film je podle mě Watchmen. Man of Steel mě taky bavil, ale pak to sním šlo z kopce. BvS i ZSJL mají velké problémy po scénáristické stránce a hrozně se vlečou. Jeho režijní styl tomu nepomáhá, ale naopak dokazuje, že narazil na svoje tvůrčí limity. Řada jiných režisérů by si s danou látkou poradila daleko lépe než on. Raději uvidím znovu příběh Batmana než hnusného CGI Darkseida. *8)*
813927
6 0
reagovat

Best of 2021

1)Duna
2)Duše
3)Rytíři spravedlnosti
4)Qua Vadis, Aida?
5)Spider-Man: Bez domova
6)Sebevražedný oddíl
7)Liga spravedlnosti Zacka Snydera
8)Eternals
9)V rytmu srdce
10)Raya a drak
Nevešlo se: Rozhněvaný muž, Rodina na baterky, Zátopek, Myši patří do nebe, Nadějná mladá žena
Nejzábavnější film : Sebevražedný oddíl, Nikdo, Cesta za smířením
Oblíbený film : Poslední noc v Soho, V rytmu srdce, Zelený rytíř, Nadějná mladá
žena, Poslední souboj
Nejlepší český film : Chyby, Myši patří do nebe, Zátopek
Nejlepší animák : Duše, Myši patří do nebe, Rodina na baterky, Raya a drak
Překvapení roku :Cruella, Free Guy
Zklamání roku: Čas, Rychle a zběsile 9
Neviděl jsem: Pig ,První kráva
Guilty pleasure: Mortal Kombat, Zhoubné zlo, Válka zítřka, Red Notice
813991
1)Duna 2)Duše 3)Rytíři spravedlnosti 4)Qua Vadis, Aida? 5)Spider-Man: Bez domova 6)Sebevražedný oddíl 7)Liga spravedlnosti Zacka Snydera 8)Eternals 9)V rytmu srdce 10)Raya a drak [b]Nevešlo se[/b]: Rozhněvaný muž, Rodina na baterky, Zátopek, Myši patří do nebe, Nadějná mladá žena [b]Nejzábavnější film[/b] : Sebevražedný oddíl, Nikdo, Cesta za smířením [b]Oblíbený film[/b] : Poslední noc v Soho, V rytmu srdce, Zelený rytíř, Nadějná mladá žena, Poslední souboj [b]Nejlepší český film[/b] : Chyby, Myši patří do nebe, Zátopek [b]Nejlepší animák[/b] : Duše, Myši patří do nebe, Rodina na baterky, Raya a drak [b]Překvapení roku[/b] :Cruella, Free Guy [b]Zklamání roku[/b]: Čas, Rychle a zběsile 9 [b]Neviděl jsem[/b]: Pig ,První kráva [b]Guilty pleasure[/b]: Mortal Kombat, Zhoubné zlo, Válka zítřka, Red Notice
Best of 2021
1 -3
reagovat
BTW, podobně jako ZSJS z paměti zjevně rychle vyšuměli Eternals.
813990
BTW, podobně jako ZSJS z paměti zjevně rychle vyšuměli Eternals.
1 -1
reagovat
reaguje na: Incitatus
Nevim jak urcuji hodnotu filmu ale vim ze na novy filmy Snydera jsem si pri bilancovani ani nevzpomnel ze existujou a 8 mych kolegu to vidi dost podobne, takze o historickem vyznamu techto kusu dost pochybuju. Ok spotrebka jak Shang- Chi. Ale treba ten fandom deset let vydrzi, kdo vi…
813978
Nevim jak urcuji hodnotu filmu ale vim ze na novy filmy Snydera jsem si pri bilancovani ani nevzpomnel ze existujou a 8 mych kolegu to vidi dost podobne, takze o historickem vyznamu techto kusu dost pochybuju. Ok spotrebka jak Shang- Chi. Ale treba ten fandom deset let vydrzi, kdo vi…
813973
4 0
reagují: Incitatus
reagovat
ZSJL je lepší než JL. To je jediný její achievement. Je to jako srovnávat sklepmistra a zkaženýho sklepmistra. Když ti nejdřív nalejou to druhý  jsi pak za to první vlastně rád. :) 
813975
ZSJL je lepší než JL. To je jediný její achievement. Je to jako srovnávat sklepmistra a zkaženýho sklepmistra. Když ti nejdřív nalejou to druhý  jsi pak za to první vlastně rád. *:)* 
7 -1
reagovat
reaguje na: Cival
Nejdu nikam, protože jsem nerd, co jen sedí za počítačem a řeší krávoviny, takže mi můžeš odpovědět potom, promiň. 8)

Ale dobrý, už to neřeš. Prostě jsem ti tím chtěl jen ukázat, že se na to musíš dívat z širšího hlediska a posunout..... své hranice. Je mi ale jasný, že je ti to je u prdele a dál si pojedeš jak jedeš:D Nicméně mě vážně zajímá, podle čeho určuješ hodnotu filmu. A to si nerýpám, ale opravdu mě to zajímá. Jestli nad tím opravdu přemýšlíš nějakým způsobem nebo jak?
813973
Nejdu nikam, protože jsem nerd, co jen sedí za počítačem a řeší krávoviny, takže mi můžeš odpovědět potom, promiň. *8)* Ale dobrý, už to neřeš. Prostě jsem ti tím chtěl jen ukázat, že se na to musíš dívat z širšího hlediska a posunout..... své hranice. Je mi ale jasný, že je ti to je u prdele a dál si pojedeš jak jedeš*:D* Nicméně mě vážně zajímá, podle čeho určuješ hodnotu filmu. A to si nerýpám, ale opravdu mě to zajímá. Jestli nad tím opravdu přemýšlíš nějakým způsobem nebo jak?
813968
2 -6
reagují: Cival
reagovat
Co kdyby jsi šel zase na chvílí do hajzlu a přestal sem kopírovat ten svůj text, který je prakticky úplně stejný u čehokoliv, co napíšeš? Už to není zajímavý, už to není ani vtipný, už je to jen otravný a čím dál hůř se mi hledá důvod k tomu, proč bych takového uřvaného exota jako seš ty měl chtít v diskusích. 
813972
Co kdyby jsi šel zase na chvílí do hajzlu a přestal sem kopírovat ten svůj text, který je prakticky úplně stejný u čehokoliv, co napíšeš? Už to není zajímavý, už to není ani vtipný, už je to jen otravný a čím dál hůř se mi hledá důvod k tomu, proč bych takového uřvaného exota jako seš ty měl chtít v diskusích. 
813969
14 0
reagovat
reaguje na: Incitatus
Jdu na pivo, promin 8)
813968
Jdu na pivo, promin *8)*
813967
6 -1
reagují: Incitatus
reagovat
reaguje na: Cival
A co jsou ty umělecké kvality? A jak se určuje kulturní vzdělanost?

Zajímá mě tvoje odpověď, na základě které určuješ, který film je méně hodnotný než jiný, i když většina preferuje ten podle tebe méně hodnotný.

A teens na IMDB?:D Nechci ti brát iluze, ale teens jsou naprosto minoritní skupina na těchto databázích (statistiky jsou). A celkově mezi náctiletými tyto databáze nikdo moc nevyhledává pro nic jiného než hodnocení.

A já ti můžu odpovědět na ty první dvě otázky: určuje se mainstreamem, který se postupem času vyvíjí a až vaše generace nebude tak početná, většina lidí přilne k těmto "novým klasikám" a Deer hunter se stane něčím jako Občan Kane - záležitostí filmových nadšenců.  Ještě k tomu dnes vzniká tolik filmů, že v budoucnu to ani nebudeme moct pořádně pojímat. 
Je to smutný, ale je to tak. Deer hunter byl ve své době určitě top filmem, ale dnes už ho zkrátka dokáže v hodnocení dotáhnout i podle tebe průměrná komiksárna jako ZSJL, pro spoustu lidí je však velice kvalitním filmem a pro některé jedním z nejlepších filmů vůbec a  nemyslím si, že by na tom bylo něco špatně a určitě ten film není méně hodnotný než Deer hunter navzdory tomu, že já osobně mám radši třeba Apocalypse Now (chtěl jsem to dát jako příměr, že to je další film, který má podobné hodnocení jako ZSJL, ale mně se líbil víc, jenže ve skutečnosti má vyšší :D a skoro dvojnásobný počet hodnocení, což mě mile překvapilo), tak bych neřekl, že je to objektivně lepší film, protože to je subjektivní.  Ale to už se opakuji. Zkrátka hodnotu vždycky určoval mainstream, jenže jak se mainstream mění, tak zůstává ten starý mainstream, který se dostává do konfliktu s tím novým.

Update pro ujasnění (kdyby ti nebylo jasné): Mainstream = souhrn subjektivních názor udávající, které filmy jsou ,,nejlepší"/nejpopulárnější/líbily se nejvíce lidem
813967
A co jsou ty umělecké kvality? A jak se určuje kulturní vzdělanost? Zajímá mě tvoje odpověď, na základě které určuješ, který film je méně hodnotný než jiný, i když většina preferuje ten podle tebe méně hodnotný. [b]A teens na IMDB?[/b]*:D* Nechci ti brát iluze, ale teens jsou naprosto minoritní skupina na těchto databázích (statistiky jsou). A celkově mezi náctiletými tyto databáze nikdo moc nevyhledává pro nic jiného než hodnocení. A já ti můžu odpovědět na ty první dvě otázky: určuje se mainstreamem, který se postupem času vyvíjí a až vaše generace nebude tak početná, většina lidí přilne k těmto "novým klasikám" a Deer hunter se stane něčím jako Občan Kane - záležitostí filmových nadšenců.  Ještě k tomu dnes vzniká tolik filmů, že v budoucnu to ani nebudeme moct pořádně pojímat.  Je to smutný, ale je to tak. Deer hunter byl ve své době určitě top filmem, ale dnes už ho zkrátka dokáže v hodnocení dotáhnout i podle tebe průměrná komiksárna jako ZSJL, pro spoustu lidí je však velice kvalitním filmem a pro některé jedním z nejlepších filmů vůbec a  nemyslím si, že by na tom bylo něco špatně a určitě ten film není méně hodnotný než Deer hunter navzdory tomu, že já osobně mám radši třeba Apocalypse Now (chtěl jsem to dát jako příměr, že to je další film, který má podobné hodnocení jako ZSJL, ale mně se líbil víc, jenže ve skutečnosti má vyšší *:D* a skoro dvojnásobný počet hodnocení, což mě mile překvapilo), tak bych neřekl, že je to objektivně lepší film, protože to je subjektivní.  Ale to už se opakuji. Zkrátka hodnotu vždycky určoval mainstream, jenže jak se mainstream mění, tak zůstává ten starý mainstream, který se dostává do konfliktu s tím novým. Update pro ujasnění (kdyby ti nebylo jasné): Mainstream = souhrn subjektivních názor udávající, které filmy jsou ,,nejlepší"/nejpopulárnější/líbily se nejvíce lidem
813947
2 -5
reagují: Cival
reagovat
Srovnávat legendární oceňovanou klasiku o Vietnamu s komiksovym blockbusterem je fakt uplně mimo,obvzlážť na základě hodnocení divácký popularity.To mohlo bejt Infinity war sebelepší,ale filmovou hodnotu Lovce prostě překonat nedokáže.
813960
Srovnávat legendární oceňovanou klasiku o Vietnamu s komiksovym blockbusterem je fakt uplně mimo,obvzlážť na základě hodnocení divácký popularity.To mohlo bejt Infinity war sebelepší,ale filmovou hodnotu Lovce prostě překonat nedokáže.
8 -2
reagovat
reaguje na: Incitatus
Já reagoval na něco jiného. Psal jsem že bude článek nejhorších filmů roku. A jaký filmy tam budou asi každý tuší. 
813953
Já reagoval na něco jiného. Psal jsem že bude článek nejhorších filmů roku. A jaký filmy tam budou asi každý tuší. 
813916
2 -1
reagovat
No já toho letos moc nenakoukal, Duna mě nějak nevtáhla a potřeboval bych na ni kouknout ještě jednou a Spideyho, Matrix, Bonda atd. zatím nemám potřebu vidět. Chystám se na Rozhněvanýho muže a Klan Gucci. Na 4* (dle csfd) jsem to letos viděl jen u filmů Poslední souboj, Pig, Sebevražedný oddíl 2, Zátopek a Free Guy. Ale líbilo se mi i K zemi hleď, Poslední noc v Soho, Old Henry, Prvok, Šampon, Tečka a Karel, Shoky a Morthy, Chlast, dokument Karel nebo Zhoubné zlo. Vlastně všechny tyhle  filmy mám mezi 60-80%, větší hodnocení bych letos ničemu nedal. Velkým zklamáním pro mě bylo Paroží, Halloween Kills a Cesta do Ameriky 2.
813952
No já toho letos moc nenakoukal, Duna mě nějak nevtáhla a potřeboval bych na ni kouknout ještě jednou a Spideyho, Matrix, Bonda atd. zatím nemám potřebu vidět. Chystám se na Rozhněvanýho muže a Klan Gucci. Na 4* (dle csfd) jsem to letos viděl jen u filmů Poslední souboj, Pig, Sebevražedný oddíl 2, Zátopek a Free Guy. Ale líbilo se mi i K zemi hleď, Poslední noc v Soho, Old Henry, Prvok, Šampon, Tečka a Karel, Shoky a Morthy, Chlast, dokument Karel nebo Zhoubné zlo. Vlastně všechny tyhle  filmy mám mezi 60-80%, větší hodnocení bych letos ničemu nedal. Velkým zklamáním pro mě bylo Paroží, Halloween Kills a Cesta do Ameriky 2.
2 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se