Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Spider-Man: Bez domova: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Cival
Sorry, myslel jsem, že to už je veřejně známá věc :-)
814007
Sorry, myslel jsem, že to už je veřejně známá věc :-)
814005
2 -1
reagovat
Jdete s tema spoilerama do hajzlu. Zamazl jsem.
814005
Jdete s tema spoilerama do hajzlu. Zamazl jsem.
6 0
reagují: esmo
reagovat

6/10

Proč to má taky vysoký hodnocení na csfd? Tohle bylo nějaký super dílo, oproti předchozím dílům? Nekonečný patos, stokrát viděná akce pořád dokola, jedině ty camea Dafoe + Toby to zachraňují.
813998
Proč to má taky vysoký hodnocení na csfd? Tohle bylo nějaký super dílo, oproti předchozím dílům? Nekonečný patos, stokrát viděná akce pořád dokola, jedině ty camea Dafoe + [spoiler]Toby to zachraňují.[/spoiler]
6/10
8 -5
reagovat

10/10

Dokonalý to není, ale srát na to, asi stárnu a rád se dojímám...  
813870
Dokonalý to není, ale srát na to, asi stárnu a rád se dojímám...  
10/10
2 -1
reagovat
reaguje na: MILFhunter69
Asi záleží jaká část publika se sejde v kine no. Za mě na Garfielda téměř nic a na Tobeyho šlo slyšet obecné nadšení. 
813535
Asi záleží jaká část publika se sejde v kine no. Za mě na [spoiler]Garfielda[/spoiler] téměř nic a na [spoiler]Tobeyho[/spoiler] šlo slyšet obecné nadšení. 
812947
1 0
reagovat
...po dlouhé době ty správné emoce (dalo mi to zabrat) v kině. Připadám si jak malý dítě, cílovka  . Nevěřil bych, že ten fanservis trumfnou po Avengers, ale vlastně ano a přeci jen už je to přes 20 let od Raimiho jedničky, dále nemá cenu spoilovat.
Nedokážu si představit moc lepších filmů, pro někoho komu se kdy líbily omalovánky od Marvelu a hlavně pak Spiderman.

Sry Ridley a Marty - tým Marvel:+
813464
...po dlouhé době ty správné emoce (dalo mi to zabrat) v kině. Připadám si jak malý dítě, cílovka  . Nevěřil bych, že ten fanservis trumfnou po Avengers, ale vlastně ano a přeci jen už je to přes 20 let od Raimiho jedničky, dále nemá cenu spoilovat. Nedokážu si představit moc lepších filmů, pro někoho komu se kdy líbily omalovánky od Marvelu a hlavně pak Spiderman. Sry Ridley a Marty - tým Marvel*:+*
2 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Taky naprostý souhlas. Ve všem. 
813111
Taky naprostý souhlas. Ve všem. 
813055
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Dík!
Hmm. Jo, to si vybavuju... Ale jakej je rozdíl vymazat vědomí o Peterovi a vymazat vědomí o tom, co řekl/udělal Mysterio?
813087
Dík! Hmm. Jo, to si vybavuju... Ale jakej je rozdíl vymazat vědomí o Peterovi a vymazat vědomí o tom, co řekl/udělal Mysterio?
813063
2 0
reagovat
reaguje na: verbst
Řešilo se to ve filmu. Museli by cestovat v čase a k tomu už neměli kámen.
813063
Řešilo se to ve filmu. Museli by cestovat v čase a k tomu už neměli kámen.
813062
2 0
reagují: verbst
reagovat
BTW :D Řešilo se někde, proč Peter nechtěl aby Strange vymazal Mysteria?
Nedávalo by to větší smysl? 
813062
BTW *:D* Řešilo se někde, proč Peter nechtěl aby Strange vymazal Mysteria? Nedávalo by to větší smysl? 
2 -1
reagují: do_Od
reagovat

8/10

Po tom neskutečném všudypřítomném hypu bohužel lehounké zklamání (vysoká očekávání jsou prostě mor:D).

Smysluplnost zápletky raději neřeším, protože slovy klasika "čím více se nad smysluplností cestování časem přemýšlí, tím méně pak dává smysl" (mám takový dojem, že na výsledné pasece se podepsaly i dotáčky a související přehození premiér NWH a dvojky Dr. Strange) a tady je to podobně. I to chování postav - pro někoho zvláštní/hloupé - imho nijak extrémně nevybočuje z MCU standardu (a.k.a. už jsem v rámci marvelovek viděl větší blbosti:D) a nemám s tím výraznější problém. Fan service samozřejmě super a k tomu i smysluplně zaimplementován do děje s několika opravdu povedenými třešničkami na dortu (MJ saving moment je pecka a velké zadostiučinění Garfieldovi, stejně tak i diskuze na tím, jak to má kdo s generováním pavučiny:+, nebo pomrknutí po právnickém ďáblovi (snad nezůstane jen u toho a Cox tímto oficiálně míří do dalších MCU filmů, potažmo seriálů).

Co taktéž velice pěkně funguje, je i zakončení linky s Tomei (konečně i Holland má svůj "tragic turning point", který jej převedl přes práh dospělosti). Skvěle zvolen byl i koncept nevyužít záporáky čistě jen k tomu, aby dělali prostý mayhem, ale ukázat je i v jiném světle (tedy jako lidi, kteří sešli z cesty a stojí za to se alespoň pokusit s tím něco dělat jinak než fyzickou eliminací) a pochvala i za rozhodnutí nepasovat Maguiera s Garfieldem do pouhých cameo vystoupení. Garfield má imho o dost lépe napsanou roli a vytěžil z toho maximum. Maguire mi přišel takový jakoby "unavený", ale nejsem si jistý, zda je to jím samým, nebo za tím byl nějaký záměr (jakože si ve své realitě zažil dost nebo tak něco). Na opačné straně pořádku a zákona vévodí nepochybně Dafoe, který si roli vysloveně užívá a i Molina za ním nikterak výrazně nezaostává. Foxx to má již horší (za což může asi hlavně to, jakým způsobem má roli napsanou) a Ifans s Hadenem Churchem jsou tady v podstatě jen do počtu.
 
Nicméně po slibném úvodu a parádní akci na mostě (imho nejlepší akční sekvence v celém filmu, zbytek akce neurazí, ale ani nenadchne a to včetně finále) dojde ke zvolnění tempa a imho trochu filmu dochází dech, přičemž trvá nějaký čas, než se opět pořádně rozjede (pochopitelně s nástupem Maguirea a Garfielda). A přestože má film velkorysé 2.5h, dojíždí tak jako Raimiho trojka a Webbovky na příliš mnoho záporáků, se kterými musí ve finále tvůrci šetřit a "posílat" je na hrdiny tak říkajíc postupně ve vlnách (přestože by logicky měli udeřit všichni najednou právě proto, aby využili momentu početní převahy). Ne nadarmo jsou nejlepší díly v tomto ohledu (Raimiho jednička s dvojkou a Wattsova jednička) právě ty, kde se soustředí jen na jednoho a mají tak dost času propracovat jak jeho charakter, tak jeho (osobní) vztah k PP. Holland žádnou osobní linku s nikým z nich nemá a Maguire a Garfield nejsou ve filmu tak dlouho, aby předvedli něco více, než jen komentář o tom, že se s někým z nich znají a to je vše.

Přitom by klidně stačilo, aby ve filmu byl jen Dafoe s Molinou (a dejme tomu ještě Foxx, aby to bylo tři na tři;)) a screentime Ifanse a Hadena Churche (kteří nejsou ani zmíněni v hlavních titulcích, tudíž předpokládám, že se natáčení vůbec neúčastnili) mohli investovat do nich. Jako jo, fan service by byl menší a odkazy na Sinister Six by padly, ale filmu by to imho dramaturgicky prospělo. Buď měli vyhodit půl hodiny vaty a zrychlit tím tak tempo, nebo naopak natáhnout film na 3h a dopřát všem postavám patřičného prostoru (tak jako u Endgame). No a nesmím zapomenout na samotné finále, které je klasicky a nepřekvapivě celé ve tmě. Tvl, tak když už ne Sony a Disney dohromady, tak kdo jiný by měl mít prachy na to, aby trikaři nemuseli používat tenhle laciný trik (ehm:D), zvláště když nemají problém zaplatit Dafoea, Molinu a Foxxe.
 
Každopádně po prvním zhlédnutí bych z Wattsovy trilogie na piedestal asi přece jen dal Homecoming. Sice těsně, ale přesto mi po příběhové i dramaturgické stránce přijde jako lehce lepší (a podíl na tom bezpochyby má i Keaton a celá jeho linka s Hollandem). Asi stárnu a fan service na mě už nepůsobí tak mocně, abych jen kvůli němu házel absolutní hodnocení. Ale kdoví, časem s dalšími zhlédnutími možná půjdu ještě nahoru (kdy již budu oproštěn od možná až nerealistických očekávání).

V souhrnu rozhodně velice povedená marvelovka, lomeno obecně komiksovka, silné zakončení trilogie, miliarda a (snad) hodně přes plně zasloužená (vydělat méně, než znatelně slabší FFH, by byl téměř zločin:)) a těším se na týmovku s Hardym
813055
Po tom neskutečném všudypřítomném hypu bohužel lehounké zklamání (vysoká očekávání jsou prostě mor*:D*). Smysluplnost zápletky raději neřeším, protože slovy klasika "čím více se nad smysluplností cestování časem přemýšlí, tím méně pak dává smysl" (mám takový dojem, že na výsledné pasece se podepsaly i dotáčky a související přehození premiér NWH a dvojky Dr. Strange) a tady je to podobně. I to chování postav - pro někoho zvláštní/hloupé - imho nijak extrémně nevybočuje z MCU standardu (a.k.a. už jsem v rámci marvelovek viděl větší blbosti*:D*) a nemám s tím výraznější problém. Fan service samozřejmě super a k tomu i smysluplně zaimplementován do děje s několika opravdu povedenými třešničkami na dortu [spoiler](MJ saving moment je pecka a velké zadostiučinění Garfieldovi, stejně tak i diskuze na tím, jak to má kdo s generováním pavučiny*:+*, nebo pomrknutí po právnickém ďáblovi (snad nezůstane jen u toho a Cox tímto oficiálně míří do dalších MCU filmů, potažmo seriálů)[/spoiler]. Co taktéž velice pěkně funguje, je i zakončení linky [spoiler]s Tomei (konečně i Holland má svůj "tragic turning point", který jej převedl přes práh dospělosti)[/spoiler]. Skvěle zvolen byl i koncept nevyužít záporáky čistě jen k tomu, aby dělali prostý mayhem, ale ukázat je i v jiném světle [spoiler](tedy jako lidi, kteří sešli z cesty a stojí za to se alespoň pokusit s tím něco dělat jinak než fyzickou eliminací)[/spoiler] a pochvala i za rozhodnutí nepasovat [spoiler]Maguiera s Garfieldem[/spoiler] do pouhých cameo vystoupení. [spoiler]Garfield má imho o dost lépe napsanou roli a vytěžil z toho maximum. Maguire mi přišel takový jakoby "unavený", ale nejsem si jistý, zda je to jím samým, nebo za tím byl nějaký záměr (jakože si ve své realitě zažil dost nebo tak něco).[/spoiler] Na opačné straně pořádku a zákona vévodí nepochybně Dafoe, který si roli vysloveně užívá a i Molina za ním nikterak výrazně nezaostává. [spoiler]Foxx to má již horší (za což může asi hlavně to, jakým způsobem má roli napsanou) a Ifans s Hadenem Churchem jsou tady v podstatě jen do počtu.[/spoiler]   Nicméně po slibném úvodu a parádní akci na mostě (imho nejlepší akční sekvence v celém filmu, zbytek akce neurazí, ale ani nenadchne a to včetně finále) dojde ke zvolnění tempa a imho trochu filmu dochází dech, přičemž trvá nějaký čas, než se opět pořádně rozjede ([spoiler]pochopitelně s nástupem Maguirea a Garfielda)[/spoiler]. A přestože má film velkorysé 2.5h, dojíždí tak jako Raimiho trojka a Webbovky na příliš mnoho záporáků[spoiler], se kterými musí ve finále tvůrci šetřit a "posílat" je na hrdiny tak říkajíc postupně ve vlnách (přestože by logicky měli udeřit všichni najednou právě proto, aby využili momentu početní převahy)[/spoiler]. Ne nadarmo jsou nejlepší díly v tomto ohledu (Raimiho jednička s dvojkou a Wattsova jednička) právě ty, kde se soustředí jen na jednoho a mají tak dost času propracovat jak jeho charakter, tak jeho (osobní) vztah k PP. Holland žádnou osobní linku s nikým z nich nemá [spoiler]a Maguire a Garfield nejsou ve filmu tak dlouho, aby předvedli něco více, než jen komentář o tom, že se s někým z nich znají a to je vše[/spoiler]. Přitom by klidně stačilo, aby ve filmu byl jen Dafoe s Molinou [spoiler](a dejme tomu ještě Foxx, aby to bylo tři na tři*;)*) a screentime Ifanse a Hadena Churche (kteří nejsou ani zmíněni v hlavních titulcích, tudíž předpokládám, že se natáčení vůbec neúčastnili) mohli investovat do nich[/spoiler]. Jako jo, fan service by byl menší a odkazy na Sinister Six by padly, ale filmu by to imho dramaturgicky prospělo. Buď měli vyhodit půl hodiny vaty a zrychlit tím tak tempo, nebo naopak natáhnout film na 3h a dopřát všem postavám patřičného prostoru (tak jako u Endgame). No a nesmím zapomenout na samotné finále, které je klasicky a nepřekvapivě [spoiler]celé ve tmě[/spoiler]. Tvl, tak když už ne Sony a Disney dohromady, tak kdo jiný by měl mít prachy na to, aby trikaři nemuseli používat tenhle laciný trik (ehm*:D*), zvláště když nemají problém zaplatit Dafoea, Molinu a Foxxe.   Každopádně po prvním zhlédnutí bych z Wattsovy trilogie na piedestal asi přece jen dal Homecoming. Sice těsně, ale přesto mi po příběhové i dramaturgické stránce přijde jako lehce lepší (a podíl na tom bezpochyby má i Keaton a celá jeho linka s Hollandem). Asi stárnu a fan service na mě už nepůsobí tak mocně, abych jen kvůli němu házel absolutní hodnocení. Ale kdoví, časem s dalšími zhlédnutími možná půjdu ještě nahoru (kdy již budu oproštěn od možná až nerealistických očekávání). V souhrnu rozhodně velice povedená marvelovka, lomeno obecně komiksovka, silné zakončení trilogie, miliarda a (snad) hodně přes plně zasloužená (vydělat méně, než znatelně slabší FFH, by byl téměř zločin*:)*) a těším se na [spoiler]týmovku s Hardym[/spoiler]. 
8/10
5 0
reagují: Child
reagovat
Jako je to skoro tejden, co jsem to viděl a furt jsem z toho na větvi.
Dneska jsme se o to bavili s kamarádem, co naposledy viděl Andrewa a já měl husinu jen při vzpomínkách a popisu co se dělo. Strašně moc to chcu vidět znovu.

Jako mně je jedno, kdo-co-kde-kdy-jak. Na mně záleží. Na tom, jak to na mně působilo. Na tom, co všechno za vzpomínky to vyvolalo. Nejen co se týče těch starej filmů, ale i tý doby, kdy jsem na to koukal. Povedlo se jim podle mě a pro mě něco nevídanýho a já jsem za to strašně rád.
Nebyla to levná ždímačka emocí ani průhlednej fan servis viz SW. Tohle prostě byla čirá láska k látce, kterou zpracovávaj.

Andrew herecky úplně někde jinde. Ta jeho hláška "I stopped pulling my punches..." Tyvole. Uff. Fakt bych mohl psát dlouho, co všechno tam bylo super. Jasně, byly věci, který nedávaly třeba smysl, ale na to já seru :D Chcu se soustředit na to dobrý z toho. A že tam toho bylo.

A pozor, Giacchino to rozjel parádně. Jeho sountdtracky patřej k tomu lepšímu z MCU (oba Spider-Mani a taky Trekovskej Strange) a jsem rád, že tady zakomponoval i starý znělky. A hrozně by mě zajímalo, jestli si vymějšlí názvy songů sám. Borec :D
812995
Jako je to skoro tejden, co jsem to viděl a furt jsem z toho na větvi. Dneska jsme se o to bavili s kamarádem, [spoiler]co naposledy viděl Andrewa[/spoiler] a já měl husinu jen při vzpomínkách a popisu co se dělo. Strašně moc to chcu vidět znovu. Jako mně je jedno, kdo-co-kde-kdy-jak. Na mně záleží. Na tom, jak to na mně působilo. Na tom, co všechno za vzpomínky to vyvolalo. [spoiler]Nejen co se týče těch starej filmů, ale i tý doby, kdy jsem na to koukal.[/spoiler] Povedlo se jim podle mě a pro mě něco nevídanýho a já jsem za to strašně rád. Nebyla to levná ždímačka emocí ani průhlednej fan servis viz SW. Tohle prostě byla čirá láska k látce, kterou zpracovávaj. [spoiler]Andrew [/spoiler]herecky úplně někde jinde. Ta jeho hláška [spoiler]"I stopped pulling my punches..."[/spoiler] Tyvole. Uff. Fakt bych mohl psát dlouho, co všechno tam bylo super. Jasně, byly věci, který nedávaly třeba smysl, ale na to já seru *:D* Chcu se soustředit na to dobrý z toho. A že tam toho bylo. A pozor, Giacchino to rozjel parádně. Jeho sountdtracky patřej k tomu lepšímu z MCU (oba Spider-Mani a taky Trekovskej Strange) a jsem rád, že tady zakomponoval i starý znělky. A hrozně by mě zajímalo, jestli si vymějšlí názvy songů sám. Borec *:D*
5 -6
reagovat
Ten nesoulad je podle me zpusobeny pretackama kvuli kovidu. Proto ta druha scena ma byt dojemna a mela byt a pak dotocili proc.
812994
Ten nesoulad je podle me zpusobeny pretackama kvuli kovidu. Proto ta druha scena ma byt dojemna a mela byt a pak dotocili proc.
1 0
reagovat
Pokud to dobře chápu, tak celý svět po tom kouzlu ví, že existuje Spider-man, ale nikdo neví, že je to Peter Parker, respektive Petera Parkera nikdo ani nemůže znát. Samozřejmě se to na úřady nevztahuje? Protože jako občan je vedený pořád (proto si mohl pořídit podnájem). Nebo je to takový borec, že si zajistil novou identitu? Kdybychom šli ale do důsledků, tak o Peteru Parkerovi musí existovat záznamy například v třídních kronikách, musí být na fotkách a videích, kterých je ve všech třech filmech mrtě. A pokud by ho kouzlo smazalo, jako Hermionu v Harry Potterovi, pak by vlastně nemohl mít ani tu občanku, v opačném případě by bylo divný, kdyby si třeba učitelé jeho ročníku svého žáka nepamatovali, pokud by byl někde zmíněný nebo na fotce..., obzvlášť jeho spolužáci. Takže to chápu tak, že kouzlo je to vlastně dočasné a že si opravdu ti lidi můžou vzpomenout? 
812993
Pokud to dobře chápu, tak [spoiler]celý svět po tom kouzlu ví, že existuje Spider-man, ale nikdo neví, že je to Peter Parker, respektive Petera Parkera nikdo ani nemůže znát. Samozřejmě se to na úřady nevztahuje? Protože jako občan je vedený pořád (proto si mohl pořídit podnájem). Nebo je to takový borec, že si zajistil novou identitu? Kdybychom šli ale do důsledků, tak o Peteru Parkerovi musí existovat záznamy například v třídních kronikách, musí být na fotkách a videích, kterých je ve všech třech filmech mrtě. A pokud by ho kouzlo smazalo, jako Hermionu v Harry Potterovi, pak by vlastně nemohl mít ani tu občanku, v opačném případě by bylo divný, kdyby si třeba učitelé jeho ročníku svého žáka nepamatovali, pokud by byl někde zmíněný nebo na fotce..., obzvlášť jeho spolužáci. Takže to chápu tak, že kouzlo je to vlastně dočasné a že si opravdu ti lidi můžou vzpomenout? [/spoiler]
3 0
reagovat
reaguje na: shv
Z pohledu Strange a toho o co potenciálně Peter přijde v tom absolutně není jediný rozdíl - a nějaké trable "s pojištěním" by ho tuplem nedojímaly víc :D. Nesouhlasím s "kdo chce hledat chyby, vždycky je najde" v tomhle kontextu, protože v tomhle případě jde o zásadní hybatel celé zápletky a intelekt Dr. Strange.
812992
Z pohledu Strange a toho o co potenciálně Peter přijde v tom absolutně není jediný rozdíl - a nějaké trable "s pojištěním" by ho tuplem nedojímaly víc *:D*. Nesouhlasím s "kdo chce hledat chyby, vždycky je najde" v tomhle kontextu, protože v tomhle případě jde o zásadní hybatel celé zápletky a intelekt Dr. Strange.
812988
1 0
reagovat
reaguje na: Chermy
Tohle mě taky na první pohled zarazilo, ale je tam podle mě jeden významný rozdíl. Na začátku chce aby nikdo nevěděl že PP je Spiderman, na konci už je to aby celý svět nevěděl kdo je PP. Prostě total výmaz.. pro PP samozřejmě horší, protože ho nikdo nezná (číslo sociálního pojištění máme?:)), ale pro Strange třeba snazší kouzlo. Furt je to komiksárna hele, kdo chce hledat chyby, vždycky najde :) 
812988
Tohle mě taky na první pohled zarazilo, ale je tam podle mě jeden významný rozdíl. [spoiler]Na začátku chce aby nikdo nevěděl že PP je Spiderman, na konci už je to aby celý svět nevěděl kdo je PP. Prostě total výmaz.. pro PP samozřejmě horší, protože ho nikdo nezná (číslo sociálního pojištění máme?:)), ale pro Strange třeba snazší kouzlo.[/spoiler] Furt je to komiksárna hele, kdo chce hledat chyby, vždycky najde :) 
812960
3 -2
reagují: Chermy
reagovat

9/10

někdy můžou velká očekávání způsobit velká zklamání, tady naštěstí ne. Tenhle film mi opět potvrdil, že pokud fungují emoce (a to tady fungovaly, protože jsem P+MJ ten milostný příběh žral jak nadržená 16-ka), tak nemám problém přimhouřit oko nad pár logickými lapsy.
Velké plus za soundtrack, který už v MCU nejsem schopen skoro registrovat, natož chválit, tady i díky recyklaci starých kvalitních melodii to bylo něco trošku jiného. Skvělí záporáci, Defoe i Molina v top formě, i Jamie Foxx potěšil, kouzlící Ned, samozřejmě Garfield chytající MJ, prostě fan service, ano, ale v té nejlepší podobě. Pecka jak blázen a MCU si na sebe šije těmihle spektákly bič, protože když si nás rozmlsají se Sinister 5 proti 3 Spidermanům a Strangovi tak to pak budou mít nějaké obyčejné originy hodně těžké 
812985
někdy můžou velká očekávání způsobit velká zklamání, tady naštěstí ne. Tenhle film mi opět potvrdil, že pokud fungují emoce (a to tady fungovaly, protože jsem P+MJ ten milostný příběh žral jak nadržená 16-ka), tak nemám problém přimhouřit oko nad pár logickými lapsy. Velké plus za soundtrack, který už v MCU nejsem schopen skoro registrovat, natož chválit, tady i díky recyklaci starých kvalitních melodii to bylo něco trošku jiného. Skvělí záporáci, Defoe i Molina v top formě, i Jamie Foxx potěšil, kouzlící Ned, samozřejmě [spoiler]Garfield chytající MJ[/spoiler], prostě fan service, ano, ale v té nejlepší podobě. Pecka jak blázen a MCU si na sebe šije těmihle spektákly bič, protože když si nás rozmlsají se Sinister 5 proti 3 Spidermanům a Strangovi tak to pak budou mít nějaké obyčejné originy hodně těžké 
9/10
3 -2
reagovat
reaguje na: Chermy
Plně souhlasím.
812961
Plně souhlasím.
812960
2 0
reagovat
Mám z toho filmu podobně vlažné dojmy jako Hlad, ačkoli úplně nedokážu popsat co přesně mi vadí. To, že je Peter tele asi tolik ne... ani si nemyslím, že by zápletka měla být způsobená jím... Kdybych měl pojmenovat jeden velký problém, který mě bude asi iritovat pokaždé je to,že to skutečně způsobil Strange, přesně tak jak to naznačovaly trailery. Ne Peter ale Strange... a celý tenhle domeček z karet se výrazně znovu otřese v závěru, kdy se máme dojímat. Na konci Dr. Strange roní slzy, že by na Petera Parkera měl každý zapomenout, je smutný, že o jeho zásluhách nikdo nebude vědět, že i on přijde o kamaráda a jeho kamarád (Peter) o lásku svého života... jak dojemné... přitom na začátku, je tohle Strangeovi úplně u zadku... s ledovým klidem Peterovi oznámí, že na něj zapomenou všichni, včetně jeho samého. A evidentně mu to vůbec nevadí... a jaký vztah builder mezi nimi v průběhu filmu probíhal, že je mu stejná situace na konci líto? Ano, byl Peterem 45 minut uvězněný v mirror dimension... Kdyby si na začátku logicky řekl, vymažu ho z paměti, jen těm kdo ho neznají, kouzlo dopadne úplně v pohodě... a to je dost chatrný základ filmu. Pořád je to sice fajn zábava, tak 7/10 - ale Avengers se mnou hnuli daleko víc. Dafoe i Molina jsou jednoznačně to nejlepší na filmu a Garfield mě tradičně taky baví.. ačkoli některé fóry jsou opět zbytečně moc infantilní a hloupé. Takže jo, zvládli to, ale na zadek jsem se rozhodně neposadil a vlastně ze mě letos v kině emoce dokázal vyždímat jen James Gunn... Kdo by to byl řekl.
812960
Mám z toho filmu podobně vlažné dojmy jako Hlad, ačkoli úplně nedokážu popsat co přesně mi vadí. To, že je Peter tele asi tolik ne... ani si nemyslím, že by zápletka měla být způsobená jím... Kdybych měl pojmenovat jeden velký problém, který mě bude asi iritovat pokaždé je to,[spoiler]že to skutečně způsobil Strange, přesně tak jak to naznačovaly trailery. Ne Peter ale Strange... a celý tenhle domeček z karet se výrazně znovu otřese v závěru, kdy se máme dojímat. Na konci Dr. Strange roní slzy, že by na Petera Parkera měl každý zapomenout, je smutný, že o jeho zásluhách nikdo nebude vědět, že i on přijde o kamaráda a jeho kamarád (Peter) o lásku svého života... jak dojemné... přitom na začátku, je tohle Strangeovi úplně u zadku... s ledovým klidem Peterovi oznámí, že na něj zapomenou všichni, včetně jeho samého. A evidentně mu to vůbec nevadí... a jaký vztah builder mezi nimi v průběhu filmu probíhal, že je mu stejná situace na konci líto? Ano, byl Peterem 45 minut uvězněný v mirror dimension... Kdyby si na začátku logicky řekl, vymažu ho z paměti, jen těm kdo ho neznají, kouzlo dopadne úplně v pohodě... a to je dost chatrný základ filmu.[/spoiler] Pořád je to sice fajn zábava, tak 7/10 - ale Avengers se mnou hnuli daleko víc. Dafoe i Molina jsou jednoznačně to nejlepší na filmu a Garfield mě tradičně taky baví.. ačkoli některé fóry jsou opět zbytečně moc infantilní a hloupé. Takže jo, zvládli to, ale na zadek jsem se rozhodně neposadil a vlastně ze mě letos v kině emoce dokázal vyždímat jen James Gunn... Kdo by to byl řekl.
5 -2
reagují: shv, Child
reagovat
Po shlédnutí musím uznat, že to byla jedna z lepších Marvelovek, ale i tak to má své mouchy, které budou možná dané jen osobním vkusem. Na mě to pořád byl až příliš teenagerovský film, taková echt marvelovská pohádka pro děti a nic s tím neudělal ani konec May. Jasně, bylo to vtipné a jasně, Spider-man je teenager, ale tak nějak jsem čekal víc, možná jsem se neměl ladit na ten fanouškovský hype... A možná už hodně dlouho čekám na dospělejších Spider-mana... Takže jak říkám, osobní vkus. V podstatě mě ten film začal pořádně bavit tou úvodní sekvencí a potom až s příchodem záporáků, z nichž většina byla tuctová, jiní byli skvělí (Molina) a někteří zase naprosto démoničtí (Dafoe je prostě jako Goblin nejlepší záporák z celého filmového Spider-manovského univerza)

Vůbec nejvíc jsem si ale užil celou část od příchodu ostatních Spider-manů a náhle, možná vlnou nostalgie, jsem si všiml, že mám asi ty dva předchozí tak nějak raději, než Hollanda. Jestli je Tobey legenda, tak Garfield přesně trefil vyznění svého Spider-mana a opravdu si řekl o další vlastní film. Byl to právě on, kdo byl na celém No way home možná nejlepší Spider-man, teda až na ty scény, kdy se Tobey vůbec objevil a pak zastavil Hollanda. Navíc to zadostiučinění Garfielda v momentě, kdy lapil MJ, to byl asi ten nejkrásnější okamžik celého filmu. Celá část se Spider-many bylo to nejvtipnější, co jsem dosud od Marvelu viděl, vcelku si to najednou dávali skvěle úplně všichni. I kdybych si ten film pouštěl jen od této části, tak mě to bude fakt bavit pořád dokola.  

Trochu mi vadila nepřehledná akce. V tom šeru nešlo tak úplně dobře poznat, kdo je kdo a s ohledem na monstrozitu akce to bylo fakt na škodu. Souboje jsem si tentokrát příliš neužil. 

Mám taky nějaké komentáře k paralelnímu světu, který jsme viděli. Nevím, rád bych, aby mi to někdo vysvětlil, ale... chápu příchod Octopuse a Goblina na plac a že jsou ze stejného světa, jako Tobeyho Spider-man, ale v tom případě nedává smysl ta linka, při které se z daného světa například konkrétně Octopus dostal těsně před svou smrtí, navíc ze světa, kde byl Goblin dávno mrtvý? V tom případě buď špatně rozehráli i nějaké časové osy, nebo každý z nich pocházel z úplně jiného vesmíru (což by nedávalo smysl), nebo si to prostě jen nepohlídali? Pochopil bych to, kdyby Tobeymu nebylo 46 let, což bylo samozřejmě vidět. Další věc, která mě zarazila - proč k tomu všemu vlastně došlo? Najednou se Doctor Strange v mých očích objevil jako sebestředný tupec, naprostý nesympaťák, a přitom jen stačilo říct - hele, udělám tohle kouzlo, ale bude tě to stát tohle a tohle, tak se rozmysli, kdo kurva na tebe má a nemá zapomenout. Done, hotovo, tím končí celý film.. což nechceme, ale jiná zápletka nás nenapadla... 

Za mě asi spíš 8/10 a musím to fakt vidět ještě jednou a zaměřit se na spoustu věcí, které na velkém plátně někdy zapadnou. Ale asi to bude jen mým osobním vkusem. Možná, že je ten film opravdu pro mě až moc teen a jsou tam na mě opravdu až moc dlouhé scény smutku. Já vím, že to odpovídá dané situaci, ale prostě... Asi fakt nemám nervy, abych se díval na to, jak Holland několik minut filmu probrečí jen kvůli vlastní hlouposti...
812957
Po shlédnutí musím uznat, že to byla jedna z lepších Marvelovek, ale i tak to má své mouchy, které budou možná dané jen osobním vkusem. Na mě to pořád byl až příliš teenagerovský film, taková echt marvelovská pohádka pro děti a nic s tím neudělal ani [spoiler]konec [/spoiler][spoiler]May. [/spoiler]Jasně, bylo to vtipné a jasně, Spider-man je teenager, ale tak nějak jsem čekal víc, možná jsem se neměl ladit na ten fanouškovský hype... A možná už hodně dlouho čekám na dospělejších Spider-mana... Takže jak říkám, osobní vkus. V podstatě mě ten film začal pořádně bavit tou úvodní sekvencí a potom až s příchodem záporáků, z nichž většina byla tuctová, jiní byli skvělí [spoiler](Molina) [/spoiler]a někteří zase naprosto démoničtí [spoiler](Dafoe je prostě jako Goblin nejlepší záporák z celého filmového Spider-manovského univerza)[/spoiler].  Vůbec nejvíc jsem si ale užil celou část od příchodu [spoiler]ostatních Spider-manů a náhle, možná vlnou nostalgie, jsem si všiml, že mám asi ty dva předchozí tak nějak raději, než Hollanda. Jestli je Tobey legenda, tak Garfield přesně trefil vyznění svého Spider-mana a opravdu si řekl o další vlastní film. Byl to právě on, kdo byl na celém No way home možná nejlepší Spider-man, teda až na ty scény, kdy se Tobey vůbec objevil a pak zastavil Hollanda. Navíc to zadostiučinění Garfielda v momentě, kdy lapil MJ, to byl asi ten nejkrásnější okamžik celého filmu. Celá část se Spider-many bylo to nejvtipnější, co jsem dosud od Marvelu viděl, vcelku si to najednou dávali skvěle úplně všichni. I kdybych si ten film pouštěl jen od této části, tak mě to bude fakt bavit pořád dokola.   [/spoiler]Trochu mi vadila nepřehledná akce. V tom šeru nešlo tak úplně dobře poznat, kdo je kdo a s ohledem na monstrozitu akce to bylo fakt na škodu. Souboje jsem si tentokrát příliš neužil.  [spoiler]Mám taky nějaké komentáře k paralelnímu světu, který jsme viděli. Nevím, rád bych, aby mi to někdo vysvětlil, ale... chápu příchod Octopuse a Goblina na plac a že jsou ze stejného světa, jako Tobeyho Spider-man, ale v tom případě nedává smysl ta linka, při které se z daného světa například konkrétně Octopus dostal těsně před svou smrtí, navíc ze světa, kde byl Goblin dávno mrtvý? V tom případě buď špatně rozehráli i nějaké časové osy, nebo každý z nich pocházel z úplně jiného vesmíru (což by nedávalo smysl), nebo si to prostě jen nepohlídali? Pochopil bych to, kdyby Tobeymu nebylo 46 let, což bylo samozřejmě vidět. Další věc, která mě zarazila - proč k tomu všemu vlastně došlo? Najednou se Doctor Strange v mých očích objevil jako sebestředný tupec, naprostý nesympaťák, a přitom jen stačilo říct - hele, udělám tohle kouzlo, ale bude tě to stát tohle a tohle, tak se rozmysli, kdo kurva na tebe má a nemá zapomenout. Done, hotovo, tím končí celý film.. což nechceme, ale jiná zápletka nás nenapadla...  [/spoiler]Za mě asi spíš 8/10 a musím to fakt vidět ještě jednou a zaměřit se na spoustu věcí, které na velkém plátně někdy zapadnou. Ale asi to bude jen mým osobním vkusem. Možná, že je ten film opravdu pro mě až moc teen a jsou tam na mě opravdu až moc dlouhé scény smutku. Já vím, že to odpovídá dané situaci, ale prostě... Asi fakt nemám nervy, abych se díval na to, jak Holland několik minut filmu probrečí jen kvůli vlastní hlouposti...
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se