Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Duna: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
No jo, filmy, kde se sejde Brolin, Bardem a poušť jsou vždycky zárukou kvality:D
Ale teď vážně - jděte na to. Ne jen kvůli tomu, že jestli ten film nevydělá a nebude dvojka, tak budu regulérně nas.any, ale hlavně protože o takový kinozazitek se nechcete připravit. Kdysi jsem takovou blbost udělal u Gravitace a doteď toho lituju.
Chvili jsem se předlohou nepolibeny snažil zorientovat, ale od určitého momentu je to fakt jízda. A nuda to rozhodně není - po 14ti hodinách v práci jsem šel na půlnoční a nějaký pocit spánku se ani na chvíli nedostavil. Na to je ten svět až moc zajímavý.
Opojný film, podobně jako druhý Blade Runner - nedovedu si představit lepšího režiséra takové velkolepé sci-fi, než Villeneuva. 
Jo a Zimmer má další výborný motiv na koncerty.
806185
No jo, filmy, kde se sejde Brolin, Bardem a poušť jsou vždycky zárukou kvality*:D* Ale teď vážně - jděte na to. Ne jen kvůli tomu, že jestli ten film nevydělá a nebude dvojka, tak budu regulérně nas.any, ale hlavně protože o takový kinozazitek se nechcete připravit. Kdysi jsem takovou blbost udělal u Gravitace a doteď toho lituju. Chvili jsem se předlohou nepolibeny snažil zorientovat, ale od určitého momentu je to fakt jízda. A nuda to rozhodně není - po 14ti hodinách v práci jsem šel na půlnoční a nějaký pocit spánku se ani na chvíli nedostavil. Na to je ten svět až moc zajímavý. Opojný film, podobně jako druhý Blade Runner - nedovedu si představit lepšího režiséra takové velkolepé sci-fi, než Villeneuva.  Jo a Zimmer má další výborný motiv na koncerty.
6 -4
reagují: dzajro
reagovat
To zatím vypadá, že kino z toho dělá 10/10 a domácí zážitek 4/10:D
Ozvu se po zítřejší půlnoční, protože chci dvojku a nebudu na to čučet doma.
806079
To zatím vypadá, že kino z toho dělá 10/10 a domácí zážitek 4/10*:D* Ozvu se po zítřejší půlnoční, protože chci dvojku a nebudu na to čučet doma.
8 -2
reagovat

4/10

Vizuál nádhernej a pomalejší sem to teda čekal ale tohle je moc.. táhne se to strašně.. nestrhne, nezabaví a bylo mi jedno co se tam děje a pak je konec a člověk má pocit že se tam nic nestalo.. Možná asi čtenář ocení víc ale znova bych už dodívat nedal
806078
Vizuál nádhernej a pomalejší sem to teda čekal ale tohle je moc.. táhne se to strašně.. nestrhne, nezabaví a bylo mi jedno co se tam děje a pak je konec a člověk má pocit že se tam nic nestalo.. Možná asi čtenář ocení víc ale znova bych už dodívat nedal
4/10
13 -3
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
No jenže on má pravdu. Tohle písečný hype tu fakt sdílet nehodlám. Žádná přelomová scifi to teda není. A druhej díl nebude.
806075
No jenže on má pravdu. Tohle písečný hype tu fakt sdílet nehodlám. Žádná přelomová scifi to teda není. A druhej díl nebude.
806006
9 -9
reagovat
reaguje na: The Joker
Popravde, ja nevidím nič zlé na tom, že Top7 US Box Office filmov budú zaberať komixové filmy. To je práve ten trend kvôli ktorému potrebujeme kiná, aj stream/TV. V kinách veľké trikové filmy (áno, v súčasnosti to sú poväčšinou komixovky) a na stream, popríde v TV (HBO a iné ambicióznejšie US kabelovky) tie filmy so stredným rozpočtom, ktoré sa v kinách už posledných 10+ rokov majú problém uživit.
Preto potrebujeme kiná na tie veľkorozpočtové filmy a série (marvelovky, star wars, občas dunu a iné ..), ktoré by streamy nikdy v takejto miere neutiahli. Ale zároveň potrebujeme aj tie streamy, kde dokážu stále vznikať "menšie" filmy (napr. Extraction), ktoré sa už v dnešnej dobe neoplatí uvádzať v širokom nasadení do kín, platiť za obrovskú reklamu a pod.,. Pre streamy však nie sú také drahé ako klasické hollywoodske blockbuster s 200+mil rozpočtami, aby si ich nemohli dovolit natáčať a stále nimi prilákajú dostatočný počet divákov.
Do debaty o hudobnej branži veľmi nechcem ísť, lebo tá funguje pomerne odlišne od tej filmovej, takže na to s prepáčením nebudem ďalej reagovať, lebo by som postupne išiel mimo pointu toho čo som chcel povedať na začiatku tejto diskusie ;-) 
806048
Popravde, ja nevidím nič zlé na tom, že Top7 US Box Office filmov budú zaberať komixové filmy. To je práve ten trend kvôli ktorému potrebujeme kiná, aj stream/TV. V kinách veľké trikové filmy (áno, v súčasnosti to sú poväčšinou komixovky) a na stream, popríde v TV (HBO a iné ambicióznejšie US kabelovky) tie filmy so stredným rozpočtom, ktoré sa v kinách už posledných 10+ rokov majú problém uživit. Preto potrebujeme kiná na tie veľkorozpočtové filmy a série (marvelovky, star wars, občas dunu a iné ..), ktoré by streamy nikdy v takejto miere neutiahli. Ale zároveň potrebujeme aj tie streamy, kde dokážu stále vznikať "menšie" filmy (napr. Extraction), ktoré sa už v dnešnej dobe neoplatí uvádzať v širokom nasadení do kín, platiť za obrovskú reklamu a pod.,. Pre streamy však nie sú také drahé ako klasické hollywoodske blockbuster s 200+mil rozpočtami, aby si ich nemohli dovolit natáčať a stále nimi prilákajú dostatočný počet divákov. Do debaty o hudobnej branži veľmi nechcem ísť, lebo tá funguje pomerne odlišne od tej filmovej, takže na to s prepáčením nebudem ďalej reagovať, lebo by som postupne išiel mimo pointu toho čo som chcel povedať na začiatku tejto diskusie ;-) 
806045
1 -3
reagovat
reaguje na: maddy1111
Jenze ono se to uplne oddelit neda, protoze Norton vysvetloval ze dalsi Fight Club byt nemuze, kdyz streamy nahradily prodeje nosicu a pujcovny a oni tedy pocitaji centy misto dolaru. Jednou jsem tady hazel graf o kolik vic penez bylo v hudebni branzi behem 90s a early 00s diky prodeje cd oproti dnesku. O druhem "vyroci" covidu bude dost pravdepodobne Top7 box office v US za ty dva roky ciste comicsova, protoze to jen urychlilo ty trendy, chute a priority americkeho divactva.
806045
Jenze ono se to uplne oddelit neda, protoze Norton vysvetloval ze dalsi Fight Club byt nemuze, kdyz streamy nahradily prodeje nosicu a pujcovny a oni tedy pocitaji centy misto dolaru. Jednou jsem tady hazel graf o kolik vic penez bylo v hudebni branzi behem 90s a early 00s diky prodeje cd oproti dnesku. O druhem "vyroci" covidu bude dost pravdepodobne Top7 box office v US za ty dva roky ciste comicsova, protoze to jen urychlilo ty trendy, chute a priority americkeho divactva.
806044
4 0
reagují: maddy1111
reagovat
reaguje na: The Joker
good point, ale nechcel som do toho pliecť ešte aj DVD, pre zjednodušenie argumentu :D pointou boli iba poukázať načo, že tieto vyhrotené diskusie typu "nepotrebujeme kiná, máme stream/TV" alebo opačne "potrebujeme iba kiná, to je ten jediný filmový zážitok, na pozeranie filmu v TV/na streamu kašlem" sú príliš narrow-minded ... jednoducho potrebujeme oba, nazvájom sa podporujú a dopĺňajú. Ak teda chceme zachovať takú filmovú pestrosť ako doteraz :) TV/streamy jednoducho toľko vysokorozpočtových filmov neuživia a kiná by zase neutiahli toľko menších filmov ako sa teraz rodí na všemožných streamoch, that's all. :) 
806044
good point, ale nechcel som do toho pliecť ešte aj DVD, pre zjednodušenie argumentu *:D* pointou boli iba poukázať načo, že tieto vyhrotené diskusie typu "nepotrebujeme kiná, máme stream/TV" alebo opačne "potrebujeme iba kiná, to je ten jediný filmový zážitok, na pozeranie filmu v TV/na streamu kašlem" sú príliš narrow-minded ... jednoducho potrebujeme oba, nazvájom sa podporujú a dopĺňajú. Ak teda chceme zachovať takú filmovú pestrosť ako doteraz :) TV/streamy jednoducho toľko vysokorozpočtových filmov neuživia a kiná by zase neutiahli toľko menších filmov ako sa teraz rodí na všemožných streamoch, that's all. :) 
806042
1 -2
reagují: The Joker
reagovat
právě jsem se vrátil z Hradu, teda z Imaxu, a přes určité výhrady jsem spokojen. Ty výhrady jsou tyto:
- ke konci se film trochu vleče. Není to až tak, jako prostřední část NTTD, ale stejně bych některé scény zkrátil,
- prostředí, kde se film odehrává. S tím se asi nic neudělá, neboť poušť není tak sexy jako lokace M:I, Bonda či Tenetu. Ale vnitřní prostory řešit jde. Nikdy mě nebavilo, když se scény odehrávají jakoby v hale. Můj problém
- snové sekvence. Méně je někdy více.

Pozitiva ale jasně převládají. Herci jsou všichni perfektní (Chalamet jasný, Momoa také umí hrát, Isaac, Skarsgard....), ale pro mě jasně vyčnívala Rebecca Ferguson. Celý film sledujeme její utrápený obličej, ale pro mě ho nikdy není příliš (přiznávám, že se mi hodně líbí, ale i tak to zahrála nadprůměrně).
Zimmer odvedl svůj standard. Ve filmu není tolik poslouchatelných tracků jako třeba v Interstellar, přesto mi soundtrack vyhovoval více, než jsem u domácího poslechu předpokládal - zase nové zvuky jako u TDK, turecký nástroj atd.
A režie? Pro mě je Dennis Villeneuve nejlepší režisér současnosti. Jeho pomalý styl jsem ocenil u Sicaria i BR2049 9/10. Zde je rozdíl v tom, že natočil velkofilm. Davových scén je relativně dost, ale stejně jsem si užíval spíše ty komorní (u scény s Ch. Rampling, když Paul strká ruku do boxu, mi běhal mráz po zádech). I když záchrana harvestru je taky boží (kdo hrál realtime strategii Dunu? jednu z nejlepších her 90. let).

zatím jsem na hraně 8/10 a 9/10. Imax byl na jednu stranu skvělý, neb scén, kdy se roztáhnul obraz, bylo mnoho. několik desítek minut v součtu. na druhou stranu jsem byl nepříjemně překvapen, že je film 3D. za celý život jsem viděl pouze 1 film (Fallout) a nejsem úplným fanouškem. tady nebyla žádná extra 3D scéna, ale nerušilo mě to.
kino 100% doporučuji, ideálně Imax. přál jsem si událost desetiletí, což se úplně nenaplnilo. Za mě ale lepší než NTTD a rozhodně chci part2. takhle si představuji vesmírnou soap operu pro dospělé lidi (abych někoho neurazil, tak negeeky). bohužel tipuju, že klasičtí konzumenti popcornu budou zklamáni ne-li znuděni. holt Villeneuve není pro každého
806043
právě jsem se vrátil z Hradu, teda z Imaxu, a přes určité výhrady jsem spokojen. Ty výhrady jsou tyto: - ke konci se film trochu vleče. Není to až tak, jako prostřední část NTTD, ale stejně bych některé scény zkrátil, - prostředí, kde se film odehrává. S tím se asi nic neudělá, neboť poušť není tak sexy jako lokace M:I, Bonda či Tenetu. Ale vnitřní prostory řešit jde. Nikdy mě nebavilo, když se scény odehrávají jakoby v hale. Můj problém - snové sekvence. Méně je někdy více. Pozitiva ale jasně převládají. Herci jsou všichni perfektní (Chalamet jasný, Momoa také umí hrát, Isaac, Skarsgard....), ale pro mě jasně vyčnívala Rebecca Ferguson. Celý film sledujeme její utrápený obličej, ale pro mě ho nikdy není příliš (přiznávám, že se mi hodně líbí, ale i tak to zahrála nadprůměrně). Zimmer odvedl svůj standard. Ve filmu není tolik poslouchatelných tracků jako třeba v Interstellar, přesto mi soundtrack vyhovoval více, než jsem u domácího poslechu předpokládal - zase nové zvuky jako u TDK, turecký nástroj atd. A režie? Pro mě je Dennis Villeneuve nejlepší režisér současnosti. Jeho pomalý styl jsem ocenil u Sicaria i BR2049 9/10. Zde je rozdíl v tom, že natočil velkofilm. Davových scén je relativně dost, ale stejně jsem si užíval spíše ty komorní (u scény s Ch. Rampling, když Paul strká ruku do boxu, mi běhal mráz po zádech). I když záchrana harvestru je taky boží (kdo hrál realtime strategii Dunu? jednu z nejlepších her 90. let). zatím jsem na hraně 8/10 a 9/10. Imax byl na jednu stranu skvělý, neb scén, kdy se roztáhnul obraz, bylo mnoho. několik desítek minut v součtu. na druhou stranu jsem byl nepříjemně překvapen, že je film 3D. za celý život jsem viděl pouze 1 film (Fallout) a nejsem úplným fanouškem. tady nebyla žádná extra 3D scéna, ale nerušilo mě to. kino 100% doporučuji, ideálně Imax. přál jsem si událost desetiletí, což se úplně nenaplnilo. Za mě ale lepší než NTTD a rozhodně chci part2. takhle si představuji vesmírnou soap operu pro dospělé lidi (abych někoho neurazil, tak negeeky). bohužel tipuju, že klasičtí konzumenti popcornu budou zklamáni ne-li znuděni. holt Villeneuve není pro každého
5 -4
reagovat
reaguje na: maddy1111
A v roce 2004 si nejspis rikali "kdyby nebyla dvd, pujcovny...", kdyz tehda home video generovalo 20 mld. rocne. ;)
806042
A v roce 2004 si nejspis rikali "kdyby nebyla dvd, pujcovny...", kdyz tehda home video generovalo 20 mld. rocne. ;)
806041
4 0
reagují: maddy1111
reagovat
reaguje na: maty39
"Kdyby byla jen kina, tak velké množství filmů by bylo zapomenuto."
a keby bola iba TV , resp. v dnesnej dobe stream, tak vela kultovych filmov nikdy nevznikne, pretoze TV/stream by ich neuzivila ;-)  je to jeden "kruh", ak by neboli kina, nevzniklo by mnozstvo filmovych serii a tym padom v TV by nebolo ake filmy pustat (nadnesene povedane, stale tam moze ist Ruzova zahrada), keby nebolo TV, tak plno filmov a filmovych serii si casom neziska tolko fanusikov, pretoze logicky nie kazdy by ich videl v kine. Tieto dva formaty sa navzajom podporuju a potrebuju ;-) 
806041
[i]"[/i][i]Kdyby byla jen kina, tak velké množství filmů by bylo zapomenuto."[/i] a keby bola iba TV , resp. v dnesnej dobe stream, tak vela kultovych filmov nikdy nevznikne, pretoze TV/stream by ich neuzivila ;-)  je to jeden "kruh", ak by neboli kina, nevzniklo by mnozstvo filmovych serii a tym padom v TV by nebolo ake filmy pustat (nadnesene povedane, stale tam moze ist Ruzova zahrada), keby nebolo TV, tak plno filmov a filmovych serii si casom neziska tolko fanusikov, pretoze logicky nie kazdy by ich videl v kine. Tieto dva formaty sa navzajom podporuju a potrebuju ;-) 
806035
2 -3
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: Cival
:D
Ale no vždyť si vyhrožuj, komu chceš,  do toho jsem přece nikdy neměl ambice mluvit - jediné, na co jsem předtím apeloval, bylo, ať je pokud možno jasné, kdy to myslíš vážně: v tom předchozím případě to byla nadsázka, podle tebe zjevná, já to tak taky pochopil, ale přesto to někteří vzali doslovně a pak jsme v diskusi měli ty různé narážky na Novinky.cz a stopadesátoupátou debatu na téma subjektivní vs. objektivní hodnocení - podle mě trochu zbytečně, tak jen proto jsem se ozval s tou dobře míněnou radou... 8)
806040
*:D* Ale no vždyť si vyhrožuj, komu chceš,  do toho jsem přece nikdy neměl ambice mluvit - jediné, na co jsem předtím apeloval, bylo, ať je pokud možno jasné, kdy to myslíš vážně: v tom předchozím případě to byla nadsázka, podle tebe zjevná, já to tak taky pochopil, ale přesto to někteří vzali doslovně a pak jsme v diskusi měli ty různé narážky na Novinky.cz a stopadesátoupátou debatu na téma subjektivní vs. objektivní hodnocení - podle mě trochu zbytečně, tak jen proto jsem se ozval s tou dobře míněnou radou... *8)*
806007
1 -5
reagovat
reaguje na: maty39
99% divaku snad kazdeho filmu jej vidi v tv, na monitoru apod. Kdyby to bylo jinak, tak dnes nikdo ani nevi ze nejaky Shawshank kdy vznikl. Stejne tak je zjevny, ze divak bude lepe hodnotit film, ktery videl v kine, vzdyt ten vyvoj na csfd je toho vzdy dukazem. Opravdu mi to nepripada jako nejake kontroverzni trvzeni. Ze je prusecik mezi online film fanousky a fanousky sci-fi / fantasy, kteri chteji pro Dunu $ a tim padem dvojku a serial, tak to je vec druha.
806037
99% divaku snad kazdeho filmu jej vidi v tv, na monitoru apod. Kdyby to bylo jinak, tak dnes nikdo ani nevi ze nejaky Shawshank kdy vznikl. Stejne tak je zjevny, ze divak bude lepe hodnotit film, ktery videl v kine, vzdyt ten vyvoj na csfd je toho vzdy dukazem. Opravdu mi to nepripada jako nejake kontroverzni trvzeni. Ze je prusecik mezi online film fanousky a fanousky sci-fi / fantasy, kteri chteji pro Dunu $ a tim padem dvojku a serial, tak to je vec druha.
806035
4 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
Je pravda, že většinu z mých nejoblíbenějších filmů jsem viděl pouze doma a ne v kině a ten zbytek jsem viděl vícekrát doma než v kině. Kdyby byla jen kina, tak velké množství filmů by bylo zapomenuto.
806035
Je pravda, že většinu z mých nejoblíbenějších filmů jsem viděl pouze doma a ne v kině a ten zbytek jsem viděl vícekrát doma než v kině. Kdyby byla jen kina, tak velké množství filmů by bylo zapomenuto.
806023
5 -3
reagují: maddy1111, The Joker
reagovat
reaguje na: do_Od
Ano, to souhlasím, přítmí kinosálů bezpochyby pomůže vyniknout vizuální a estetické stránce díla a naopak zakrýt všechny ostatní nedostatky, které jsou značné, a to si přiznejme nejen zde, ale obecně jsou doslova součástí tvůrčího rukopisu Denise Villeneuva. Protože já vždy namísto efektně nasnímaného, filmařsky bravurního, ale jinak skrznaskrz prázdného a hluchého díla preferuji ty, která mne osloví na hlubší úrovni a přinesou i uspokojivý vnitřní prožitek. Nejen obrazem živa jest duše. Ostatně i pan Hlad vyjádřil ve své reakci velmi podobné zklamání. Proto vyčkejme dalších různých reakcí. 8)
806026
Ano, to souhlasím, přítmí kinosálů bezpochyby pomůže vyniknout vizuální a estetické stránce díla a naopak zakrýt všechny ostatní nedostatky, které jsou značné, a to si přiznejme nejen zde, ale obecně jsou doslova součástí tvůrčího rukopisu Denise Villeneuva. Protože já vždy namísto efektně nasnímaného, filmařsky bravurního, ale jinak skrznaskrz prázdného a hluchého díla preferuji ty, která mne osloví na hlubší úrovni a přinesou i uspokojivý vnitřní prožitek. Nejen obrazem živa jest duše. Ostatně i pan Hlad vyjádřil ve své reakci velmi podobné zklamání. Proto vyčkejme dalších různých reakcí. *8)*
806020
6 -7
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Myslim ze to rikal behem propagace, takze ne v reakci na box office...
806025
Myslim ze to rikal behem propagace, takze ne v reakci na box office...
806024
3 -2
reagovat
reaguje na: The Joker
Po Sebevražedném oddílu mu nezbývá nic jiného než doufat právě v tohle.
806024
Po Sebevražedném oddílu mu nezbývá nic jiného než doufat právě v tohle.
806023
11 -1
reagují: The Joker
reagovat
"James Gunn: Movies Last Because They’re Seen on Television, Not in the Movie Theater" :)
806023
[i]"[/i][i]James Gunn: Movies Last Because They’re Seen on Television, Not in the Movie Theater"[/i] :)
1 -6
reagují: maty39, Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: Cival
Myslím, že počet thumbs up ti napovedal ako konať ďalej ;-) 
806022
Myslím, že počet thumbs up ti napovedal ako konať ďalej ;-) 
806007
3 -3
reagovat
Já bych jen rád řekl, že kdo se na tenhle film podívá jinak než v kině ochuzuje především sám sebe. Těším se jinak na první reakce lidí ve středu večer a pak během víkendu, tyhle irelevantní výkřiky do tmy jsou jen k smíchu.
806020
Já bych jen rád řekl, že kdo se na tenhle film podívá jinak než v kině ochuzuje především sám sebe. Těším se jinak na první reakce lidí ve středu večer a pak během víkendu, tyhle irelevantní výkřiky do tmy jsou jen k smíchu.
13 -3
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
reaguje na: Muf
Brzdi. Všichni to moc hrotí, nemohu tady dlouze vysvětlovat můj vztah k podobným činům, aniž by to nebylo nesrozumitelné či ideologicky podbarvené vůči morální panice diváků, jež si svůj třídní status stvrzují návštěvou kinosálu či předplácením vod platforem, ostatně taktéž soudím pro každého dle svých etických možností a potřeb, takže zkráceně je pro mne otázka, cituji z recenze ''alternativních zdrojů'', otázkou osobního morálního principu. Ale dílo na domácím nosiči si koupím, to se zavazuji. :+
806018
Brzdi. Všichni to moc hrotí, nemohu tady dlouze vysvětlovat můj vztah k podobným činům, aniž by to nebylo nesrozumitelné či ideologicky podbarvené vůči morální panice diváků, jež si svůj třídní status stvrzují návštěvou kinosálu či předplácením vod platforem, ostatně taktéž soudím pro každého dle svých etických možností a potřeb, takže zkráceně je pro mne otázka, cituji z recenze ''alternativních zdrojů'', otázkou osobního morálního principu. Ale dílo na domácím nosiči si koupím, to se zavazuji. *:+*
806013
3 -13
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se