Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

30 nejočekávanějších filmů roku 2021


ikona
do_Od
EternalsJurský svět: NadvládaMission: Impossible 7MorbiusPinocchioRychle a zběsile 9Spider-Man 3The BatmanTiché místo 2Top Gun: MaverickUncharted
Odložené, neodložené, tady je všechno, na co se v příštím roce můžeme těšit. 

Koronavirus změnil mnohé a jedním z jeho dopadů je i množství filmů, které jsme mohli v kinech vidět letos, a množství filmů, které v kinech uvidíme příští rok. Už teď je jasné, že v nadcházejících měsících bude docházet k dalším posunům a ani věci, které mají momentálně stanovené datum na příští rok, jej nemusí nutně dodržet. Tak či tak, filmový kalendář pro rok 2021 vypadá momentálně dost nabitě a tak se i žebříček nejočekávanějších filmů musel trochu rozrůst. Každopádně následující řádky berte spíš jako takové malé preview s tím, že naše definitivní Top 10 s klasickými indexy očekávání a redakčními komentáři, tak jako jsme to dělávali v uplynulých letech (2020 si můžete přečíst tady), samozřejmě ještě přijde.

The Suicide Squad (5. srpna 2021)

Asi není o čem, režiséra Jamese Gunna máme rádi, jeho poslední dvě velké komiksárny dopadly víceméně dobře a po první behind-the-scenes ukázce je jasné, že tohle nebude mít s Ayerovou verzí příliš mnoho společného. Což bude pro mnohe pozitivní zprávou. Hodně postav navíc znamená hodně umírání, takže by z toho mohla být velká ulítlá zábava, která opět jednou ukáže odlehčenější stránku jinak temného DC univerza.

The Batman (30. září 2021)

Jestli něco ovšem vypadá skutečně skvěle po první ukázce, je to nový Batman. Připomínám, že z něj má režisér Matt Reeves natočeno zatím jen nějakých 25 % materiálu, a už teď to vypadá jako komiksový Zodiac. Což je asi největší pochvala, jakou to v tuhle chvíli může dostat. Vlastně jediná věc, která mi v tuto chvíli dělá starosti, je další odložení produkce kvůli karanténě hlavní hvězdy - už tak ten podzim příštího roku je na hraně, a já se začínám bát, aby nový Batman nedorazil nakonec až v roce 2022. Vše, co nám prozradil trailer, si můžete přečíst zde.

Halloween zabíjí (14. října 2021)

David Gordon Green před dvěma lety úspěšně zrebootoval hororový Halloween a protože se fanoušci žánru i Michaela Meyerse do kin jenom hrnuli, dostane režisér prostor ještě dvakrát. Ve dvojce už se každopádně nebude hrát tolik na jistotu, čekají nás nové postavy, tématem bude davová mentalita a my jsme moc zvědaví, jak si s touhle změnou poradí.

The Last Duel (14. října 2021)

Ridley Scott za kamerou, Ben Affleck, Matt Damon a Adam Driver před ní. Oscarová dvojka Affleck s Damonem navíc po letech zase napsali nějaký scénář, takže ambic tenhle projekt zkrátka nemá málo. Teď už jen doufat, že si stárnoucí režisér vybere světlejší chvilku, a že ty příšerné paruky co jsme před pár měsíci viděli na prvních obrázcích z natáčení budou ve filmu vypadat o pár úrovní lépe.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (22. října 2021)

První ze série (?) chystaných sólovek vojáků z G.I. Joe bude o ninjovi s přezdívkou Snake Eyes, natočí ji zkušený Robert Schwentke a krom Henryho Goldinga v titulní roli se dočkáme taky Samary Weaving nebo Iko Uwaise. Talentu před kamerou i za ní je tak zkrátka dost na to, abychom dostali solidní akční zábavu, a kdo ví, třeba i začátek nové frančízy.

Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (11. listopadu 2021)

Natáčení trojky Fantastkých zvířat se blíží (Johnny Depp už dokonce musel odložit svoji soudní bitvu s exmanželkou Amber Heard) a po neoslnivé dvojce musí Warneři, Rowlingová i Yates přijít tentokrát s něčím, co fandy potterovek vyloženě donutí přijít do kina. Čekáme tedy více Brumbála, více kouzel i více nostalgických odkazů k původní sáze. Na tomhle filmu se bude chtít studio zahojit a další zavrávorání už by navíc mohlo být pro tuto sérii smrtící.

Mission: Impossible 7 (18. listopadu 2021)

Tom Cruise a Christopher McQuarrie mají dva filmy na to, aby zakončili jednu z nejdéle běžících akčních sérií současnosti. Během produkce už se víceméně pokazilo, co mohlo, oba páni ale mají dost zkušeností na to, aby tyhle věci zvládli hodit za hlavu a svoji vizi proměnit v realitu. Po předchozích dvou dílech nemám pochyb, že to bude senzační dvoudílná rozlučka, a kdo ví, třeba to s tím důchodem Ethana Hunta nekonec nebude tak horké.

Spider-Man 3 (16. prosince 2021)

Konec druhého Spider-Mana byl poměrně šokující a vzhledem k tomu, že Hollandův Spidey se rychle stává ze všech dosavadních podání tím nejoblíbenějším, očekávání před trojkou jsou velmi vysoko. Zvládne to Jon Watts i napotřetí? Kolik záporáků se ve filmu vlastně objeví? A bude u toho ještě někdo z Avengers? Otázky - samé otázky.

Pinocchio (? 2021)

Guillermo del Toro by mohl točit cokoliv, a my bychom na to nejspíš měli v žebříčku očekávaných snímků dost vysoko. Pinocchio je ale jeho vysněným projektem, takže si představte, jakou porci srdíčka asi narve do takového filmu. Navíc by se mělo jednat o podstatně temnější zpracování slavného příběhu, což přesně sedí do režisérova repertoáru - jediné, co tak tenhle projekt zatím nemá, je přesně stanovené datum premiéry. My ale pevně doufáme, že se ho někdy během příštího roku dočkáme.

Tomb Raider 2 (? 2021) 

A posledním filmem, na který se těšíme, a zároveň druhý, který nemá tak úplně dané datum premiéry, je dvojka Tomb Raidera s Alicií Vikander. Jednička byla velice solidní adaptací herního rebootu a byť si tohle přímočaré více realistické zpracování Lary Croft někteří zas až tak neužili, podobných filmů v kinech moc není a už vůbec se nestává, aby dostávaly pokračování. Takže si to užijme, a snad bude mít režírující Ben Wheatley dostatek nápadů, aby tentokrát Lara přetáhla na svou stranu i ten nevěřící zbytek.

Máte svoji topku? Dejte vědět v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace