Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

30 nejočekávanějších filmů roku 2021


ikona
do_Od
EternalsJurský svět: NadvládaMission: Impossible 7MorbiusPinocchioRychle a zběsile 9Spider-Man 3The BatmanTiché místo 2Top Gun: MaverickUncharted
Odložené, neodložené, tady je všechno, na co se v příštím roce můžeme těšit. 

Koronavirus změnil mnohé a jedním z jeho dopadů je i množství filmů, které jsme mohli v kinech vidět letos, a množství filmů, které v kinech uvidíme příští rok. Už teď je jasné, že v nadcházejících měsících bude docházet k dalším posunům a ani věci, které mají momentálně stanovené datum na příští rok, jej nemusí nutně dodržet. Tak či tak, filmový kalendář pro rok 2021 vypadá momentálně dost nabitě a tak se i žebříček nejočekávanějších filmů musel trochu rozrůst. Každopádně následující řádky berte spíš jako takové malé preview s tím, že naše definitivní Top 10 s klasickými indexy očekávání a redakčními komentáři, tak jako jsme to dělávali v uplynulých letech (2020 si můžete přečíst tady), samozřejmě ještě přijde.

Godzilla vs. Kong (20. května 2021)

Warneři už nám stihli představit obě slavná monstra zvlášť, Godzillu dokonce dvakrát, zároveň s tím ale žádný ten film nebyl vyložená pecka, takže nad jejich epickým duelem visí momentálně dost otazníků. Na druhou stranu režírující Adam Wingard má řemeslo v malíku a k ruce dostal nejen spoustu peněz, ale i solidní obsazení. Tak snad ty roky budouvání k něčemu konečně budou.

Cruella (27. května 2021)

První pokus o hrané originy Disneyho záporáků? I tak by se dalo na chystanou Cruellu de Vil dívat. Slavná dáma milující kožichy tentokrát nebude pouhým strašákem ve filmu o nezdravě velkém množství psů žijících spolu, ale alfou a omegou jejího vlastního filmu, kde se asi dozvíme, proč vnímá svět tak strašně černobíle. A těšíme se hlavně proto, že v hlavní roli se objeví uhrančivá Emma Stone. Taky to na vás působí z první fotky lehce punkově?

V zajetí démonů 3 (3. června 2021)

Ed a Lorraine Warrenovi se vrací s novým případem. Třetí snímek by navíc měl pojednávat o jednom z jejich nejslavnějších, a zároveň nejhrůznějších. Opět u toho bude produkčně James Wan, přičemž režie se tentokrát ujme Michael Chaves, který naposledy dělal hororovou La Lloronu. Nečekáme zázraky, ale kvalitní duchařina by z toho vylézt mohla a nejspíš i měla.

Jurský svět: Nadvláda (10. června 2021)

Dočkáme se Planety dinosaurů? Podle všeho to vypadá, že zatím ještě ne. I tak bychom ale měli obří ex-obyvatele naší krásné planety spatřit poprvé nějak více mimo park, navíc se vrátí i staří známí v čele se Samem Neillem a jeho ikonickým kloboukem, takže se bude opět jednou vsázet na nostalgii. A kdybych si měl tipnout, Trevorrow nám v plné parádě ukáže, proč měl ty poslední Star Wars raději točit on.

Život v Heights (19. června 2021)

Tenhle muzikál máme v seznamu prakticky od první ukázky. Režírující John M. Chu má za sebou skvělou komedii Šíleně bohatí Asiati, hudbu skládající Lin-Manuel Miranda zase geniálního Hamiltona, a tohle zatím vypadá jako malý velký příběh o jedné roztančené ulici v Americe, kde se budou psát dějiny. Chci být u toho a ideálně co nejdřív. Tady máte odkaz pro rychle připomenutí, jak moc byl ten trailer boží.

Mimoni: Padouch přichází (1. července 2021)

Trhlí žluťásci na to vletí podruhé a byť se asi nedají očekávat zázraky, solidní zábava pro celou rodinu rozhodně jo. Bohužel ani to už v posledních letech není u animáků standard, takže každý takový film je vlastně radost vidět.

Top Gun: Maverick (8. července 2021)

Tom Cruise se vrací do legendární role Mavericka, aby mladší generaci opět ukázal, že ještě v žádném případě nepatří do starého železa. A tím jsem vlastně popsal i stěžejní zápletku filmu, který bude vyprávět o souboji staré školy s mladými, agresivnějšími a nejspíš i rychlejšími piloty. Točí Joseph Kosinski a scénář dolaďoval McQuarrie, tady asi zklamání fakt nehrozí.

Space Jam: Nový začátek (15. července 2021)

Nic proti LeBronovi, ale charisma Michaela Jordana bylo fakt o pár levelů jinde, když se tedy zamyslím nad pokračováním Space Jamu, jsem převážně zvědavý spíš na postavičky z Looney Tunes, hvězdný camea a samotnou zápletku než na slavného basketbalistu. Na druhou stranu po fenomenálním dokumentu The Last Dance se vlastně těším na cokoliv basketbalovýho, takže sem s tím.

Uncharted (15. července 2021)

O Uncharted už jsme toho napsali fakt hodně, dokonce i článek s věcmi, které bychom si ve filmu přáli vidět. Objeví se tam? Těžko říct. Po mnoha a mnoha odkladech nicméně adaptace populární herní série skutečně v příštím roce dorazí do kin a už jen ta skutečnost, že to bude za námi - v jakékoli podobě - je něco, na co se můžeme s radostí těšit.

Expedice: Džungle (29. července 2021)

Jaume Collet-Serra už párkrát dokázal, že točit umí, a rodinná akční jízda s Rockem a Emily Blunt by mohla být přesně tím filmem, který režisérovi půjde hezky od ruky. A jestli se to kvalitami trefí alespoň do druhého Jumanji, budeme z kina odcházet spokojení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace