Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

30 nejočekávanějších filmů roku 2021


ikona
do_Od
EternalsJurský svět: NadvládaMission: Impossible 7MorbiusPinocchioRychle a zběsile 9Spider-Man 3The BatmanTiché místo 2Top Gun: MaverickUncharted
Odložené, neodložené, tady je všechno, na co se v příštím roce můžeme těšit. 

Koronavirus změnil mnohé a jedním z jeho dopadů je i množství filmů, které jsme mohli v kinech vidět letos, a množství filmů, které v kinech uvidíme příští rok. Už teď je jasné, že v nadcházejících měsících bude docházet k dalším posunům a ani věci, které mají momentálně stanovené datum na příští rok, jej nemusí nutně dodržet. Tak či tak, filmový kalendář pro rok 2021 vypadá momentálně dost nabitě a tak se i žebříček nejočekávanějších filmů musel trochu rozrůst. Každopádně následující řádky berte spíš jako takové malé preview s tím, že naše definitivní Top 10 s klasickými indexy očekávání a redakčními komentáři, tak jako jsme to dělávali v uplynulých letech (2020 si můžete přečíst tady), samozřejmě ještě přijde.

Mortal Kombat (14. ledna 2021)

Osobně nejsem moc velký fanda herní předlohy, solidní akční výplach si ale dám s radostí vždycky. Tenhle pak točí neznámý Simon McQuoid, který však dostal k dispozici poměrně velkou volnost, takže může fandům konečně dopřát adaptaci, jakou si už léta přáli - včetně nikdy předtím neviděných fatalit!

Eternals (11. února 2021)

Marvel potřebuje po Endgame nakopnout novou éru svých komiksových filmů a byť se na Black Widow celkem těším, jen těžko lze očekávat, že tu novou fázi odstartuje právě ona. Ne, od toho tu budou až kosmičtí Eternals s Angelinou Jolie a Jonem Snowem. Ti nám ukážou dosud neviděnou stranu MCU a já už teď hořím zvědavostí, co si pro nás Kevin Feige a spol. připravili.

Paroží (18. února 2021)

Tenhle malý nenápadný horor měl dorazit do kin už před pár měsíci, pak ale přišlo víte-co. Protože však studio i režisér věří, že mají v rukou něco speciálního, místo přesunutí na stream nebo rovnou do digitálního prodeje snímek raději odsunuli, aby veškeré strašení proběhlo hezky v přítmí kinosálu. A že to bude asi fakt stát za to, si můžete připomenout třeba těmito skvělými trailery.

Kingsman: První mise (25. února 2021)

Další snímek, na který se už dlouhé měsíce klepeme, jenom aby ho studio postupně ododkládalo až na příští rok. Dvojka Kingsmanů sice působila trochu vyčpěle, s tímhle prequelem z období první světové ale zjevně režírující Matthew Vaughn našel novou múzu, a film tak vypadá s každou další ukázkou lépe a lépe. Já tomu teda hodně věřím, tak snad nebudeme za pár měsíců zklamaní.

Krotitelé duchů: Odkaz (4. března 2021)

Noví Krotitelé duchů budou naštěstí ignorovat děsivý ženský remake a místo toho se vydají cestou soft-rebootu, kdy nás čeká mix nových i starých postav a navázání na původní film. Těžko říct, jestli to dopadne dobře, Jason Reitman už ale za svoji kariéru stihl dokázat, že točit umí, a protože zde přebírá otěže po svém tatínkovi, jistě si dal zatraceně moc záležet.

Morbius (18. března 2021)

Venom byl pro mnoho lidí spíše zklamáním, jenže vydělal spoustu peněz, a tak dostane pokračování. Což v praxi znamená, že studio Sony mohlo odmávat kupu dalších spin-offů bez většího přemýšlení, které ten spidermanovský vesmír budou chtít významně rozšířit. Další na řadě je tak upířina Morbius s Jaredem Letem, a byť ten první trailer nepůsobil nijak přelomově, naděje vždycky umírá poslední, že jo?

Rychle a zběsile 9 (1. dubna 2021)

Tady moc není co řešit. Moderní Rychle a zběsile se přetransformovalo v de facto takovou nepláštěnkovou protiváhu Avengers a jako taková se automaticky musí řadit k nejočekávanějším blockbusterům každého léta. Letos to pak sice nedopadlo, na další přepálenou jízdu Vina Diesela a spol. jsme ale rozhodně nezapomněli. Taky jste zvědaví, jestli do toho vesmíru konečně odletí už teď, nebo až v tom dalším filmu?

Tiché místo 2 (22. dubna 2021)

John Krasinski je zpátky za kamerou, jeho boží žena zpátky před ní a boj o přežití v téhle filmové skoro-verzi Last of Us pokračuje. Tentokrát se navíc role mužského drsňáka ujme sympatický a hodně talentovaný Cillian Murphy, filmu zároveň trochu narostl rozpočet, takže nás čeká více monster, více akce, no zkrátka více všeho. Potvrdí režisér svoji načatou pověst hitmakera? 

Last Night in Soho (29. dubna 2021)

Edgar Wright točí malé divné filmy, které jsou mnohdy dost zábavné. To ale nebude tak úplně případ jeho další novinky. Ta má být napůl hororem a napůl psychologickým thrillerem a ještě tam čekám nějaký zajímavý autorský twist, takže zkrátka něčím, co jsme od něj ještě neviděli. Se scénářem mu navíc pomáhala autorka 1917, očekáváme tudíž kvalitku.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (6. května 2021)

Čistě asijsky laděnou marvelovku jsme tady ještě neměli, Shang-Chi navíc slibuje minimum kompromisů v tomhle ohledu, takže tentokrát dorazí skutečný Mandarin, uvidíme pořádné kung-fu a na všechno budou dohlížet lidé, co tu kulturu nejen dobře znají, ale navíc mají i v krvi. Po zklamání v podobě seriálového Iron Fista čekám velkou nápravu téhle komiksové větve.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace