Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 10 nezapomenutelných filmů z roku 2000

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Za mě jednoznačně vede Billy Elliot. To je nádhera. A ten konec, ach, jeden z mých nejoblíbenějších filmových závěrů, ne-li nejoblíbenější.
758650
Za mě jednoznačně vede Billy Elliot. To je nádhera. [spoiler]A ten konec, ach, jeden z mých nejoblíbenějších filmových závěrů, ne-li nejoblíbenější.[/spoiler]
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Ad Battle Royale 2 - je to pakárna, ale první půlka zábavná, bavilo mě jak okatě (a zkušeně) to vykrádá klasické scény ze slavných akčních filmů. Ale pak příběh skončí a začnou dlouhé monology o plačících dětech, vzpomínky na rodinu a vůbec to začne být hrozně "dojemný" nebo co, a už se na to skoro nedá dál dívat. Ta délka je bolest, akční braky by měly mít hodinu a půl, ne dvě a čtvrt.

Ale ideologicky je to vlastně dost zajímavé - není moc filmů které by otevřeně obhajovaly terorismus, hlásaly antiamerikanismus, a ještě měly koule na to přímo odkazovat na 9/11 a pak zasadit poetický epilog se spokojeným odjezdem do západu slunce za bratry ve zbrani rovnou někam do Afghánistánu.
Skoro se mi až chce říct že kdyby to nebyla blbost které si nikdo nevšiml, tak to v US zakážou :D
758646
Ad [b]Battle Royale 2[/b] - je to pakárna, ale první půlka zábavná, bavilo mě jak okatě (a zkušeně) to vykrádá klasické scény ze slavných akčních filmů. Ale pak příběh skončí a začnou dlouhé monology o plačících dětech, vzpomínky na rodinu a vůbec to začne být hrozně "dojemný" nebo co, a už se na to skoro nedá dál dívat. Ta délka je bolest, akční braky by měly mít hodinu a půl, ne dvě a čtvrt. Ale ideologicky je to vlastně dost zajímavé - není moc filmů které by otevřeně obhajovaly terorismus, hlásaly antiamerikanismus, a ještě měly koule na to přímo odkazovat na 9/11 a pak zasadit poetický epilog se spokojeným odjezdem do západu slunce za bratry ve zbrani rovnou někam do Afghánistánu. Skoro se mi až chce říct že kdyby to nebyla blbost které si nikdo nevšiml, tak to v US zakážou *:D*
758613
4 -1
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Fanstasticky vyber:+:+:+ vsetko dostupne videne v kine. A pani Kubalikova je jedina osoba, do ktorej som sa zamiloval na zaklade komentov na mz. Vsetci ostatni vypisujete pod tymto clankom hovadiny:D:D:D8) #irony detector #super clanok
758645
Fanstasticky vyber*:+**:+**:+* vsetko dostupne videne v kine. A pani Kubalikova je jedina osoba, do ktorej som sa zamiloval na zaklade komentov na mz. Vsetci ostatni vypisujete pod tymto clankom hovadiny*:D**:D**:D**8)* #irony detector #super clanok
758595
7 -1
reagují: mkubalikova
reagovat
reaguje na: Freya
Gladiátora nedávám ne z fiktivního příběhu, ale z přezdívky "Španěl", kterou používá hlavní hrdina. Španělsko v té době fakt neexistovalo, proto jsem docela trpěl, když tam slovo "Španěl" zaznívalo dost často. :D Od té doby, co jsem ten film jednou viděl v televizi, si odmítám zopakovat projekci.
758644
Gladiátora nedávám ne z fiktivního příběhu, ale z přezdívky "Španěl", kterou používá hlavní hrdina. Španělsko v té době fakt neexistovalo, proto jsem docela trpěl, když tam slovo "Španěl" zaznívalo dost často. *:D* Od té doby, co jsem ten film jednou viděl v televizi, si odmítám zopakovat projekci.
758640
2 -5
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: HAL
:+

Podíval jsem se na Band of Brothers a ti startovali až o rok později. Ale o rok dříve začali třeba Sopránovci a takoví Friends (já vím) jeli sedmou sezonu.

Hrdinu a další wuxia filmy mám docela rád. Ale Tygr a drak je podle mě úplně jinde. Právě tím, jak dobře Lee mixuje východní a západní vlivy. Viděl jsem ho už jako prcek v kině a moje tehdejší dojmy se v podstatě shodovaly s tím, co tu někteří píšou dnes. Docela jsem tenkrát trpěl. Hrozně dlouho jsem druhou projekci odkládal a dokopal se k tomu až nedávno. A najednou byla z filmu absolutní pecka.

Soderbergh v jednom roce Erin Brokovich a Traffic, neskutečný.

Čistě subjektivně, nejlepší Shyamalanův film, jehož kvalit se mu už nikdy nepodařilo dosáhnout, je Šestý smysl. Můžu to vidět kdykoliv. Willis snad nikdy nehrál líp. Ubreakable jsem už po kině podkládal za chudšího příbuzného a můj názor se za ty roky v podstatě nezměnil.

A upřímně, každý, kdo tvrdí, že Gladiátor v podobném žebříčku nemá co dělat, by měl asi navštěvovat jiný web.

P.S. Byla to vlastně strašně zvláštní doba. Bylo mi dvanáct, kino jsem měl hned vedle baráku... Co si pamatuju, tak jsem v něm viděl právě Gladiátora, Tygra a draka, Charlieho andílky, Vyvoleného, Mission: Impossible 2, Scary Movie, Vertical Limit, Patriota, 60 sekund, U-571, Slepičí úlet, Titan A.E., Šestý den... :D

P.P.S. Almost Famous!
758643
*:+* Podíval jsem se na [i]Band of Brothers[/i] a ti startovali až o rok později. Ale o rok dříve začali třeba Sopránovci a takoví [i]Friends[/i] (já vím) jeli sedmou sezonu. [i]Hrdinu[/i] a další wuxia filmy mám docela rád. Ale [i][b]Tygr a drak[/b][/i] je podle mě úplně jinde. Právě tím, jak dobře Lee mixuje východní a západní vlivy. Viděl jsem ho už jako prcek v kině a moje tehdejší dojmy se v podstatě shodovaly s tím, co tu někteří píšou dnes. Docela jsem tenkrát trpěl. Hrozně dlouho jsem druhou projekci odkládal a dokopal se k tomu až nedávno. A najednou byla z filmu absolutní pecka. Soderbergh v jednom roce [i]Erin Brokovich[/i] a [i]Traffic[/i], neskutečný. Čistě subjektivně, nejlepší Shyamalanův film, jehož kvalit se mu už nikdy nepodařilo dosáhnout, je [i]Šestý smysl[/i]. Můžu to vidět kdykoliv. Willis snad nikdy nehrál líp. [i]Ubreakable[/i] jsem už po kině podkládal za chudšího příbuzného a můj názor se za ty roky v podstatě nezměnil. A upřímně, každý, kdo tvrdí, že [i]Gladiátor[/i] v podobném žebříčku nemá co dělat, by měl asi navštěvovat jiný web. P.S. Byla to vlastně strašně zvláštní doba. Bylo mi dvanáct, kino jsem měl hned vedle baráku... Co si pamatuju, tak jsem v něm viděl právě Gladiátora, Tygra a draka, Charlieho andílky, Vyvoleného, Mission: Impossible 2, Scary Movie, Vertical Limit, Patriota, 60 sekund, U-571, Slepičí úlet, Titan A.E., Šestý den... *:D* P.P.S. [i]Almost Famous[/i]!
758633
1 -1
reagovat
Tak s historickými reáliemi u Gladiátora to mám podobně (a nikdy bych ve spojitosti s ním nepoužila sousloví "historický film" :D), ale dovedu žít s tím, že většina takových filmů je "na motivy událostí" a užít si příběh, který byl velmi povedený (byť ahistorický). Ale chápu i ty, kteří se přes toto volné zacházení s historií nepřenesou. 
758640
Tak s historickými reáliemi u Gladiátora to mám podobně (a nikdy bych ve spojitosti s ním nepoužila sousloví "historický film" *:D*), ale dovedu žít s tím, že většina takových filmů je "na motivy událostí" a užít si příběh, který byl velmi povedený (byť ahistorický). Ale chápu i ty, kteří se přes toto volné zacházení s historií nepřenesou. 
758636
2 -2
reagují: Disketa1
reagovat
Točili se tenkrát skvělý věci, jen namátkou:

Supernova
Dračí doupě
Vřískot 3
Můj soused zabiják
Charlieho andílci
Mise na Mars
Rudá planeta
Nezvratný osud
Battlefield Earth
Big Momma's House
Zamilovaný profesor 2
102 dalmatinů
Titan A.E.
Slečna drsňák
Hele vole, kde mám káru?
Scary Movie
Vertical Limit


Já vám nevím, zase takový rozdíl tam nevidím. :D

Za zmínku myslím ještě stojí několik kousků:
American Psycho
Trosečník
High Fidelity
O Brother, Where Art Thou?
Slepičí úlet


Plus nějaký ty guilty pleasure:
Únosci (McQuarrie)
Patriot (Gibson)
60 sekund
U-571
Tenkrát na východě
Dokonalá bouře
Road Trip
758638
Točili se tenkrát skvělý věci, jen namátkou: [i]Supernova Dračí doupě Vřískot 3 Můj soused zabiják Charlieho andílci Mise na Mars Rudá planeta Nezvratný osud Battlefield Earth Big Momma's House Zamilovaný profesor 2 102 dalmatinů Titan A.E. Slečna drsňák Hele vole, kde mám káru? Scary Movie Vertical Limit[/i] Já vám nevím, zase takový rozdíl tam nevidím. *:D* Za zmínku myslím ještě stojí několik kousků: [i]American Psycho Trosečník High Fidelity O Brother, Where Art Thou? Slepičí úlet[/i] Plus nějaký ty guilty pleasure: [i]Únosci (McQuarrie) Patriot (Gibson) 60 sekund U-571 Tenkrát na východě Dokonalá bouře Road Trip[/i]
2 -2
reagovat
Skvělý výběr, krásný ročník. Tygr a drak bude navždy rozechvívat mou mysl (a díky němu jsem neváhala s návštěvou kina u Hrdiny, který se mi do srdce zapsal ještě o něco hlouběji), X-meni znamenali nejen pro mě revoluci v  nazírání na komiksové filmy (kde se mohly klást i filozofické otázky a postavy nebyly černobílé), Memento bylo novátorské, chytré a okouzlující a pamatovala jsem si díky němu Nolana,  Vyvolený byl další Shyamalanův zářez a člověk si myslil, že bude navždy bezchybný (chyba lávky). Zjistila jsem, že Brad Pitt může hrát kohokoli a bude cool, že kluci umí tančit a jejich okolí to přijmout a že v Japonsku se točí zajímavé filmy. Kdo neviděl Battle Royale, měl by to napravit, protože to opravdu není nějaký slasher - a ten nástin linky s třídním učitelem se imfovi moc povedl. Osobně mám ráda třeba scénu na skále nebo scénu s majákem. Requiem za sen si klidně pustím znovu i teď, ale rozhodně ho za pár let pustím svým dětem a ten hudební motiv mi v hlavě bude znít už navždy. Do kategorie filmů z mé oblíbené historické epochy pak přibyl další silný zářez v podobě Gladiátora. Všechny ty filmy jsem samozřejmě neviděla v tom roce, ale na všechny ráda vzpomínám (jen ten Traffic bych si zase měla připomenout :-)).
758635
Skvělý výběr, krásný ročník. [b]Tygr a drak[/b] bude navždy rozechvívat mou mysl (a díky němu jsem neváhala s návštěvou kina u Hrdiny, který se mi do srdce zapsal ještě o něco hlouběji), [b]X-meni [/b]znamenali nejen pro mě revoluci v  nazírání na komiksové filmy (kde se mohly klást i filozofické otázky a postavy nebyly černobílé), [b]Memento[/b] bylo novátorské, chytré a okouzlující a pamatovala jsem si díky němu Nolana,  [b]Vyvolený[/b] byl další Shyamalanův zářez a člověk si myslil, že bude navždy bezchybný (chyba lávky). Zjistila jsem, že Brad Pitt může hrát kohokoli a bude cool, že kluci umí tančit a jejich okolí to přijmout a že v Japonsku se točí zajímavé filmy. Kdo neviděl [b]Battle Royale[/b], měl by to napravit, protože to opravdu není nějaký slasher - a ten nástin linky s třídním učitelem se imfovi moc povedl. Osobně mám ráda třeba scénu na skále nebo scénu s majákem. [b]Requiem za sen[/b] si klidně pustím znovu i teď, ale rozhodně ho za pár let pustím svým dětem a ten hudební motiv mi v hlavě bude znít už navždy. Do kategorie filmů z mé oblíbené historické epochy pak přibyl další silný zářez v podobě [b]Gladiátora[/b]. Všechny ty filmy jsem samozřejmě neviděla v tom roce, ale na všechny ráda vzpomínám (jen ten Traffic bych si zase měla připomenout :-)).
1 -1
reagovat
Mimochodem pro srandu jsem se trochu podíval na trochu jiný aspekt srovnání let tehdy a teď - seriály.

Jak to vypadá dnes všichni víme, ale v roce 2000? Z těch dramatických které by se daly sledovat bez krvácení z uší nezačalo v tom roce doslova nic :D
Mezi komediemi to zachraňují Black Books a čtyřminutové loutkové Panika v městečku (film který na ně navázal jste doufám viděli, kdo ne tak okamžitě zahoďte všechno a jděte dohnat), jinak taky nic (ano, teď mě chcete zabít, protože Gilmorky).

Takže buďme rádi za to, dobrých věcí ke sledování je pořád dost, jen Pepo brečí někde v koutku.
758633
Mimochodem pro srandu jsem se trochu podíval na trochu jiný aspekt srovnání let tehdy a teď - seriály. Jak to vypadá dnes všichni víme, ale v roce 2000? Z těch dramatických které by se daly sledovat bez krvácení z uší nezačalo v tom roce doslova nic *:D* Mezi komediemi to zachraňují Black Books a čtyřminutové loutkové Panika v městečku (film který na ně navázal jste doufám viděli, kdo ne tak okamžitě zahoďte všechno a jděte dohnat), jinak taky nic (ano, teď mě chcete zabít, protože Gilmorky). Takže buďme rádi za to, dobrých věcí ke sledování je pořád dost, jen Pepo brečí někde v koutku.
6 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: puffy2
Já za těch dvacet let podruhé neviděl většinu filmů ani z tohohle seznamu, takže v tom nevidím problém ;)
758632
Já za těch dvacet let podruhé neviděl většinu filmů ani z tohohle seznamu, takže v tom nevidím problém *;)*
758629
3 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Tak to ja si nemyslím. Posledné roky mám problém dať dokopy 10 kinofilmov, ktoré by som si mal chuť pozrieť druhýkrát.
758629
Tak to ja si nemyslím. Posledné roky mám problém dať dokopy 10 kinofilmov, ktoré by som si mal chuť pozrieť druhýkrát.
758628
2 -5
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: puffy2
Zrovna rok 2000 byl trochu slabší, a srovnání s rokem loňským (letošním, ehm, moc ne :D) ještě klidně snese - ale jestli budou dávat podobný článek i z roku následujícího, už se jim to do desítky fakt nevejde.

Za sebe bych přidal i české Samotáře, mám ten film pro jeho atmosféru fakt rád a moc lepších tu od revoluce nevzniklo. Příjemné je že se v současném suchu vrací do kin.
758628
Zrovna rok 2000 byl trochu slabší, a srovnání s rokem loňským (letošním, ehm, moc ne *:D*) ještě klidně snese - ale jestli budou dávat podobný článek i z roku následujícího, už se jim to do desítky fakt nevejde. Za sebe bych přidal i české Samotáře, mám ten film pro jeho atmosféru fakt rád a moc lepších tu od revoluce nevzniklo. Příjemné je že se v současném suchu [url=https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/3132449-lidi-tady-malo-hulej-do-kin-se-proto-vraci-samotari?fbclid=IwAR0qRJEGOA2GFGrCgF6rdwJFQ1c2YdsACTlXqtOTxdCdIz87Y0EtZTLYhkg]vrací do kin[/url].
758625
2 -2
reagují: puffy2
reagovat
reaguje na: puffy2
V porovnání s letoškem určitě. :D
758627
V porovnání s letoškem určitě. *:D*
758625
3 0
reagovat
To len dokazuje, že pred dvadsiatimi rokmi sa točili oveľa lepšie filmy ako dnes.
758625
To len dokazuje, že pred dvadsiatimi rokmi sa točili oveľa lepšie filmy ako dnes.
758618
1 -3
reagují: HAL, Ne__Ty
reagovat
Tak z výběru mě nejvíce zasáhl Gladiátor. Osudový příběh a nezapomenutelný soundtrack. který se dočkal později spousty variací.
758624
Tak z výběru mě nejvíce zasáhl Gladiátor. Osudový příběh a nezapomenutelný soundtrack. který se dočkal později spousty variací.
2 -2
reagovat
U tebe by mi stacili klidne 2 minuty, zatim z tvoji strany teda hodne slaby (ale s tim Potterem ses musel hodne snazit a sahat do minulosti, v tomhle pripade vsechna cest).

Vzhledem k tomu, co plodis pod uplne kazdou diskuzi, ktere jsi se doposud zucastnil (mnoho jich neni a musim te pochvalit - ta pod timto clankem je z tve strany jeste relativne cajk), bych te jenom poprosil, aby jsi stejnym stylem pokracoval i dal.

Jiste si toho vsimne vice redaktoru MZ nez ja, a tim padem od tebe bude drive nebo pozdeji pokoj :)
758623
U tebe by mi stacili klidne 2 minuty, zatim z tvoji strany teda hodne slaby (ale s tim Potterem ses musel hodne snazit a sahat do minulosti, v tomhle pripade vsechna cest). Vzhledem k tomu, co plodis pod uplne kazdou diskuzi, ktere jsi se doposud zucastnil (mnoho jich neni a musim te pochvalit - ta pod timto clankem je z tve strany jeste relativne cajk), bych te jenom poprosil, aby jsi stejnym stylem pokracoval i dal. Jiste si toho vsimne vice redaktoru MZ nez ja, a tim padem od tebe bude drive nebo pozdeji pokoj :)
758622
6 -1
reagovat
Memento je dodnes nejlepší Nolan. 
758621
Memento je dodnes nejlepší Nolan. 
6 -1
reagovat
Tve doporuceni jsem peclive zvazil a porad trvam na tom, ze by jsi mel jit do prdele.
758620
Tve doporuceni jsem peclive zvazil a porad trvam na tom, ze by jsi mel jit do prdele.
758619
8 -1
reagovat
Jeden z uzivatelu MovieZone by mel jit do prdele, neustale a zbytecne placa hovadiny v diskuzich pod clanky.
758617
Jeden z uzivatelu MovieZone by mel jit do prdele, neustale a zbytecne placa hovadiny v diskuzich pod clanky.
758615
7 -2
reagovat
reaguje na: HAL
Dej jí, je to jízda... Mám jí skoro tak rád jako jedničku :)
758613
Dej jí, je to jízda... Mám jí skoro tak rád jako jedničku :)
758612
1 -1
reagují: HAL
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se