Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 10 amerických filmových klasik, které se v Česku moc neujaly

příspěvky 61 - 78 Napsat příspěvek
takých filmov je kvantum..
Friday, white chicks, clueless, labyrint, dazed and confused, aeroplane, všetky muzikály staršie ako pomáda (okrem spievania v daždi), 
750812
takých filmov je kvantum.. Friday, white chicks, clueless, labyrint, dazed and confused, aeroplane, všetky muzikály staršie ako pomáda (okrem spievania v daždi), 
0 -2
reagovat
Výborný článek Karle. Já ty filmy znám jen jako narážky a citace z Himym například :D.. jo a co ty a MZ live?
750808
Výborný článek Karle. Já ty filmy znám jen jako narážky a citace z Himym například *:D*.. jo a co ty a MZ live?
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
Red Hot Chilli Peppers?;)

Goonies mam napozerane z ORF, tam to ficalo dost casto a zamiloval som si to.
Z toho zvysku som videl uz len Buellera a to relativne nedavno, aby som "bol v obraze" a uprimne, moc ma to nechytilo ani pri velkej snahe vratit sa do tej doby a Broderick ma tam dost sral, co uz.:)

Z Dorotky som videl len par uryvkov, ten prechod z "magenty" do Technicoloru v ramci nejakeho dokumentu a z toho zvysku len uryvky. Az takto spatne mi dochadzalo to OBROVSKE mnozstvo parodickych narazok ci uz v Simpsonovcoch alebo v Hot Shots.

Idem dohnat Rudyho a Mockingbirda (hanbim sa, ze som to stale nevidel a to 12 muzov si davam pravidelne), vdaka za tipy.:+

Mna napadol z detskych filmov Grinch alebo Willy Wonka. To su proste cisto americke kultovky, ktore sa ani cez remaky imho velmi kulturne nepreniesli.

Footloose, velka vec pre Kevina Bacona.

Gremlins su sice u istej vekovej skupiny znami, kedze to ficalo v case piratskych VHSiek za komunizmu, ale dnes je to viacmenej mrtve, v telke som to tusim nevidel ani raz.

Jo a este This is Spinal Tap (1051 hodnoteni!:), oblubena kapela Barta, to je velka vec pre kazdeho rockera, bohuzial u nas malo znama.
750807
Red Hot Chilli Peppers?*;)* Goonies mam napozerane z ORF, tam to ficalo dost casto a zamiloval som si to. Z toho zvysku som videl uz len Buellera a to relativne nedavno, aby som "bol v obraze" a uprimne, moc ma to nechytilo ani pri velkej snahe vratit sa do tej doby a Broderick ma tam dost sral, co uz.:) Z Dorotky som videl len par uryvkov, ten prechod z "magenty" do Technicoloru v ramci nejakeho dokumentu a z toho zvysku len uryvky. Az takto spatne mi dochadzalo to OBROVSKE mnozstvo parodickych narazok ci uz v Simpsonovcoch alebo v Hot Shots. Idem dohnat Rudyho a Mockingbirda (hanbim sa, ze som to stale nevidel a to 12 muzov si davam pravidelne), vdaka za tipy.*:+* Mna napadol z detskych filmov [b]Grinch[/b] alebo [b]Willy Wonka[/b]. To su proste cisto americke kultovky, ktore sa ani cez remaky imho velmi kulturne nepreniesli. [b]Footloose[/b], velka vec pre Kevina Bacona. [b]Gremlins[/b] su sice u istej vekovej skupiny znami, kedze to ficalo v case piratskych VHSiek za komunizmu, ale dnes je to viacmenej mrtve, v telke som to tusim nevidel ani raz. Jo a este [b]This is Spinal Tap [/b][i](1051 hodnoteni!:)[/i], oblubena kapela Barta, to je velka vec pre kazdeho rockera, bohuzial u nas malo znama.
750799
5 -2
reagují: Vault_13, pepo, KarelR
reagovat
reaguje na: Perrund
The Sound of Music nepoznajú ľudia ani v Rakúsku kde sa ten film natáčal. :D
750806
The Sound of Music nepoznajú ľudia ani v Rakúsku kde sa ten film natáčal. *:D*
750793
1 0
reagovat
Skvělý výběr. :+

Hřiště (nebo pole) snů je jeden z mých nejoblíbenějších film - ale taky jsem k němu dostal díky baseballu. I když to v podstatě není film o baseballu.

Jako zabít ptáčka u nás sice není klasika, ale knížka Harper Leeové je přeci jenom docela známá. I když možná není v povinné literatuře.

Čaroděje je mám taky dost rád. Samozřejmě ještě o něco vypečenější je jeho černošská verze ze 70. let od Sidneyho Lumeta s Michaelem Jacksonem.

John Hughes je v USA fakt klasika - americká verze Marie Poledňákové pro teenagery. Na co sáhl, to byla klasika. A je pravda, že dřív (snad v 90') jsem hltal Beethovena a Dovolenou v Evropě - asi právě proto, že je tehdy TV hrály dokola. 

Jinak osobně všechny filmy znám, i když jsem některé neviděl, ale je to i díky tomu, že mám rád (i díky SNL, Simpsonům, Community, South Parku apod.) americkou popkulturu a rád právě vyhledávám další díla, abych i pochopil co nejvíc filmů a vtipů. 

A souhlasím i s těmi dalšími, co tu někteří přidávají - jako Život je krásný nebo Občan Kane - ostatně, když jsem se na něj díval, měl jsem pocit, že jsem ho už celý viděl u Simpsonů. 
750805
Skvělý výběr. *:+* Hřiště (nebo pole) snů je jeden z mých nejoblíbenějších film - ale taky jsem k němu dostal díky baseballu. I když to v podstatě není film o baseballu. Jako zabít ptáčka u nás sice není klasika, ale knížka Harper Leeové je přeci jenom docela známá. I když možná není v povinné literatuře. Čaroděje je mám taky dost rád. Samozřejmě ještě o něco vypečenější je jeho černošská verze ze 70. let od Sidneyho Lumeta s Michaelem Jacksonem. John Hughes je v USA fakt klasika - americká verze Marie Poledňákové pro teenagery. Na co sáhl, to byla klasika. A je pravda, že dřív (snad v 90') jsem hltal Beethovena a Dovolenou v Evropě - asi právě proto, že je tehdy TV hrály dokola.  Jinak osobně všechny filmy znám, i když jsem některé neviděl, ale je to i díky tomu, že mám rád (i díky SNL, Simpsonům, Community, South Parku apod.) americkou popkulturu a rád právě vyhledávám další díla, abych i pochopil co nejvíc filmů a vtipů.  A souhlasím i s těmi dalšími, co tu někteří přidávají - jako Život je krásný nebo Občan Kane - ostatně, když jsem se na něj díval, měl jsem pocit, že jsem ho už celý viděl u Simpsonů. 
2 -1
reagovat

KarelR

Bomba článok:+:+:+ Rudyho som stále nevidel, ale ten Goldsmithov soundtrack sa mi točil v mechanike svojho času veľmi často. Od pána režiséra odporúčam aj Hráčov z Indiany
750804
Bomba článok*:+**:+**:+* Rudyho som stále nevidel, ale ten Goldsmithov soundtrack sa mi točil v mechanike svojho času veľmi často. Od pána režiséra odporúčam aj Hráčov z Indiany
KarelR
4 0
reagovat
Super napad, dobry cteni, cool Karle...
750803
Super napad, dobry cteni, cool Karle...
6 -2
reagovat
Já bych přihodila Miracle on 34th Street. Vedle  It's a Wonderful Life ultimátní vánoční klasika v US a u nás téměř nikdo nezná.
750801
Já bych přihodila Miracle on 34th Street. Vedle  It's a Wonderful Life ultimátní vánoční klasika v US a u nás téměř nikdo nezná.
2 -1
reagovat
Já myslím, že prakticky všechny velké muzikály z ranku My Fair Lady, West Side Story apod. snad až na Pomádu....
750800
Já myslím, že prakticky všechny velké muzikály z ranku My Fair Lady, West Side Story apod. snad až na Pomádu....
1 -4
reagovat
Souhlas s úvodním odstavcem, taky bych důvod viděl hlavně v přístupu českých televizí, které obzvlášť z těch starších filmů preferují jen některé kusy, a zbytek je zhusta ignorován.
Třeba s tím Gregory Peckem - hromada lidí viděla Prázdniny v Římě, ale krom něj s ním nezná vůbec nic. Filmy s Johnem Waynem jsem v televizi nepotkal snad nikdy, přitom staré westerny Italské a Německé se opakovaly pořád.

Překvapuje mě nízký počet hodnocení u Goonies - sám jsem je viděl poprvé nedávno, ale slýchal jsem o nich roky ze všech stran, že jsem měl pocit že v tom musím být úplně poslední.

RHCP naopak nezadržitelně roste, tohle už je kultovka i u nás, rozhodně ne film který zná jen pár vyvolených.
750799
Souhlas s úvodním odstavcem, taky bych důvod viděl hlavně v přístupu českých televizí, které obzvlášť z těch starších filmů preferují jen některé kusy, a zbytek je zhusta ignorován. Třeba s tím Gregory Peckem - hromada lidí viděla [url=https://www.csfd.cz/film/9926-prazdniny-v-rime/]Prázdniny v Římě[/url], ale krom něj s ním nezná vůbec nic. Filmy s Johnem Waynem jsem v televizi nepotkal snad nikdy, přitom staré westerny Italské a Německé se opakovaly pořád. Překvapuje mě nízký počet hodnocení u Goonies - sám jsem je viděl poprvé nedávno, ale slýchal jsem o nich roky ze všech stran, že jsem měl pocit že v tom musím být úplně poslední. RHCP naopak nezadržitelně roste, tohle už je kultovka i u nás, rozhodně ne film který zná jen pár vyvolených.
1 -6
reagují: Gorecki
reagovat
Já myslím, že Goonies jsou u nás podobně populární jako Peanut butter solution. Všichni, co vyrůstali v devadesátkách to x-krát viděli, běželo to v televizi docela často, ale nikdo nikdy nevěděl, jak se to jmenuje. 
750798
Já myslím, že Goonies jsou u nás podobně populární jako Peanut butter solution. Všichni, co vyrůstali v devadesátkách to x-krát viděli, běželo to v televizi docela často, ale nikdo nikdy nevěděl, jak se to jmenuje. 
3 0
reagovat
reaguje na: Perrund
No, Občan Kane je na tom s hodnocením podobně jako Wonderful life
750796
No, Občan Kane je na tom s hodnocením podobně jako Wonderful life
750793
4 0
reagovat
Jen tak letem světem, animák Poslední jednorožec je za mořem kultovka a u nás to dost běželo těsně po socíku. Skvělej horor Sliz a vynikající zapomenutá dialogovka Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, mimochodem tu bych tu čekal jako takového jedenáctého v pozadí...
750795
Jen tak letem světem, animák [url=https://www.csfd.cz/film/10997-posledni-jednorozec/komentare/]Poslední jednorožec[/url] je za mořem kultovka a u nás to dost běželo těsně po socíku. Skvělej horor [url=https://www.csfd.cz/film/7930-sliz/komentare/]Sliz[/url] a vynikající zapomenutá dialogovka [url=https://www.csfd.cz/film/12271-rosencrantz-a-guildenstern-jsou-mrtvi/komentare/]Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi[/url], mimochodem tu bych tu čekal jako takového jedenáctého v pozadí...
0 0
reagovat
reaguje na: Perrund
It´s a Wonderful Life je pecka :+
750794
It´s a Wonderful Life je pecka *:+*
750793
3 0
reagovat
Pridám Sound of Music, 2 178 hodnotení a It's a Wonderful Life, 7 424 hodnotení.
750793
Pridám [url=https://www.csfd.cz/film/9833-za-zvuku-hudby/]Sound of Music[/url], 2 178 hodnotení a [url=https://www.csfd.cz/film/1279-zivot-je-krasny/]It's a Wonderful Life[/url], 7 424 hodnotení.
6 0
reagovat
Mimochodem, Gone with the Wind, klasika z největších, má taky pouze 4 283 hodnocení. :))
750792
Mimochodem, [url=https://www.csfd.cz/film/2794-jih-proti-severu/prehled/]Gone with the Wind[/url], klasika z největších, má taky pouze 4 283 hodnocení. *:))*
4 0
reagovat
Christmas Story je taky obrovská USA klasika a u nas hodnotilo jen necelych 900 lidi.
Já viděl jen Goonies a tam mě to docela překvapilo, že to tak populární u nás neni...
750791
Christmas Story je taky obrovská USA klasika a u nas hodnotilo jen necelych 900 lidi. Já viděl jen Goonies a tam mě to docela překvapilo, že to tak populární u nás neni...
3 0
reagovat
Tohle je perfektní článek. :+

Ferris Bueller je skvělá věc, která snad dodnes nezestárla. Ten počet hodnocení na ČSFD mě dost překvapil. Breakfast Club je taky super, ty ostatní bratpackoviny už ne tolik (viděl jsem ještě Sixteen Candles a Pretty in Pink, hlavně díky Abedovi z Community, a ty zestárly hodně, pak jsem to vzdal). Do podobnýho šuplíku by se ještě dalo zařadit Fast Times at Ridgemont High se skvělým Seanem Pennem, který by se s klidným srdcem taky dalo doporučit.

Z teenagerských věcí pak určitě ještě Lucasovo American Graffiti, jeho nepřiznanej remake Dazed and Confused nebo Ramisovina s Johnem Belushim Animal House. Na všechny tři z nich ten termín klasika víceméně sedí taky.

Co se týče ostatních, To Kill a Mockinbird je pecka. Jedno z těch zásadních soudních dramat. The Blues Brothers jsou super a měl bych si je zase brzo připomenout. Zbytek jsem neviděl, ale všechny do jednoho je už dávno mám na seznamu filmů, co musím dohnat.

Kromě Čaroděje ze Země Oz. Ten má subjektivně asi 4 hodiny a jsem schopnej se na něj dívat jenom za doprovodu Dark Side of the Moon:D
750790
Tohle je perfektní článek. *:+* [i]Ferris Bueller[/i] je skvělá věc, která snad dodnes nezestárla. Ten počet hodnocení na ČSFD mě dost překvapil. [i][url=https://www.csfd.cz/film/4573-snidanovy-klub/prehled/]Breakfast Club[/url][/i] je taky super, ty ostatní bratpackoviny už ne tolik (viděl jsem ještě [i][url=https://www.csfd.cz/film/4578-sixteen-candles/prehled/]Sixteen Candles[/url][/i] a [i][url=https://www.csfd.cz/film/16134-kraska-v-ruzovem/prehled/]Pretty in Pink[/url][/i], hlavně díky Abedovi z [i]Community[/i], a ty zestárly hodně, pak jsem to vzdal). Do podobnýho šuplíku by se ještě dalo zařadit [i][url=https://www.csfd.cz/film/11221-zlate-casy-na-ridgemont-high/prehled/]Fast Times at Ridgemont High[/url][/i] se skvělým Seanem Pennem, který by se s klidným srdcem taky dalo doporučit. Z teenagerských věcí pak určitě ještě Lucasovo [i][url=https://www.csfd.cz/film/6162-americke-graffiti/prehled/]American Graffiti[/url][/i], jeho nepřiznanej remake [i][url=https://www.csfd.cz/film/10215-omameni-a-zmateni/prehled/]Dazed and Confused[/url][/i] nebo Ramisovina s Johnem Belushim [i][url=https://www.csfd.cz/film/5571-zverinec-casopisu-national-lampoon/prehled/]Animal House[/url][/i]. Na všechny tři z nich ten termín klasika víceméně sedí taky. Co se týče ostatních, [i]To Kill a Mockinbird[/i] je pecka. Jedno z těch zásadních soudních dramat. [i]The Blues Brothers[/i] jsou super a měl bych si je zase brzo připomenout. Zbytek jsem neviděl, ale všechny do jednoho je už dávno mám na seznamu filmů, co musím dohnat. Kromě [i]Čaroděje ze Země Oz[/i]. Ten má subjektivně asi 4 hodiny a jsem schopnej se na něj dívat jenom za doprovodu [i][url=https://www.youtube.com/watch?v=v0pKiMqBbsU&list=PLS1KtxZ-2LwW-Mksr3seeCpp861p5sJT8]Dark Side of the Moon[/url][/i]. *:D*
5 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se