Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených hereček v roce 2019


ikona
TedGeorge
black widowcharlize theronelizabeth mossendgameinfinity warlong shotmargot robbiemarvelnicole kidmanreese witherspoonscarlett johanssonsebevražedný oddílthe suicide squadthe wolf of wall streettržbytv zone
Desítka hereček znovu vydělává astronomické sumy. Která z dam urvala první místo tentokrát? 

Když Forbes v srpnu vydal svůj článek o nejlépe placených filmových hvězdách, muži se na stránkách MovieZone dočkali podrobného rozebrání prakticky okamžitě. Vězte, že nemám nic proti ženám – jen jsem na něžné pohlaví pozapomněl a místo toho psal jiné články. Dnes se konečně můžete začíst do tématu rozebírajícího mzdy těch vůbec nejlépe placených hereček za období mezi červnem 2018 a 2019. Co stojí za zmínku hned na úvod?

Na rozdíl od herců vydělávajících obří sumy v marvelovkách, disneyovkách a dalších se dočkáte hned několika slečen a dam, které si na naprostou většinu své dolarové pšenky přišly v televizi. A to nejenom díky svému hereckému umu, ale i jako producentky svých známých televizních sérií. Marvel sice zanechává jednu velmi výraznou stopu i zde, ale oproti chlapům je to pořád bída. 

Mzda jisté herečky na prvním místě (asi už tušíte) bere dech a málem strká do kapsy i gáži Roberta Downeyho Jr., který ve forbesovském žebříčku obsadil za uplynulý rok třetí místo s 66 miliony dolarů. Jenomže pak je tam velká díra. Redaktoři webu CNBC.com si dokonce dali tu práci a spočítali, že desítka žen vydělala o 300 mega méně než jejich mužští protějšci. Oproti předminulému roku je to však pokrok a vy teď nepodvádějte a nepřeskakujte – začneme pěkně od začátku. Ke čtení trochu delšího článku se koukejte posilnit nějakým lahodným mokem a jdeme na to.

3. Reese Witherspoon

Na kolik si přišla? 35
KarelR glosuje její úspěch: Stejně jako Nicole si za Sedmilhářky zaslouží každý dolar.
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Bahno z Mississippi alias Mud je parádní dobrodružné drama Jeffa Nicholse, ve kterém sice Reese nehraje hlavní roli, ale jako životem zlomená Juniper je tam výborná. Na obrázku níže vidíte postavu Cheryl, kterou si zahrála v povedeném dramatu Divočina.
Vytáhni v hospodě: To, že si zahrála June Carterovou v životopisném bijáku o Johnny Cashovi Walk the Line, asi víte. Ale dost možná jste netušili, že si v minulosti zahrála i její matku - Maybelle. Akorát to bylo před víc než 30 lety ve školním představení.

Opakovaný vtip přestává být vtipem, ale Reese je tu zase díky HBO. Druhá série Sedmilhářek očividně musela stát opravdu majlant, protože se mzda herečky ještě násobí její producentskou rolí. Jen tak mimochodem – Witherspoon je v poslední době na očích právě díky roli producentky. Kromě další série Sedmilhářek totiž chystá zajímavě vypadající sci-fi Lucy in the Sky s Natalii Portman a třetí Pravou blondýnku, ve které si samozřejmě i zahraje. Na co zapomínám? Na Apple a již zmíněný seriál The Morning Show, ve kterém si také zahraje a pro jistotu ho i produkuje. Jak sem u Kaley Cuoco psal, že ji v žebříčku vidíme naposledy, tak u Reese to očividně nehrozí. V příštích letech se totiž dočká i milionů za svůj hlas v pokračování animáku Zpívej, nemluvě o hraném remakeu Zvonilky v režii studia Disney. Kdo ví, jestli ji někdy v budoucnu nebudu zmiňovat jako vítězku.

 

2. Sofia Vergara

Na kolik si přišla? 44,1
KarelR glosuje její úspěch: Nemám slova. Jakože doslova...
Autor článku s ní má vůbec nejraději: V roce 2005 se mihla ve dvou dobrých filmech – Legendách z Dogtownu a Čtyřech bratrech.
Vytáhni v hospodě: Už v polovině devadesátých let dělala kariéru v Kolumbii a docela se jí to dařilo. V roce 1998 jí tam však zavraždili staršího bratra, což ji donutilo odjet s celou rodinou do USA.

Forbes je v tomhle trochu divný a není to poprvé, kdy do žebříčku nejlépe placených herců a hereček zařadil někoho, kdo by v desítce vůbec neměl být, ale dostal se tam díky svým podnikatelským aktivitám. Připomínám tu George Clooneyho, který to v roce 2018 vyhrál se svými 239 miliony babek a přitom za sledované a hodnocené období nedostal zaplaceno za jediný film. Slavný magazín totiž bral v potaz příjmy, které George obdržel za prodej své fabriky na tequillu známou jako Casamigos. Sofia Vergara je na druhém místě nikoliv díky 16 milionům dolarů, které prý dostává za poslední sezónu seriálu Taková moderní rodinka (docela by mě zajímalo, jestli na něj kouká alespoň jeden čtenář nebo čtenářka MovieZone). Většinu z těch 44 melounů má totiž na svědomí hudební společnost Latin World Entertainment, kterou spoluvlastní. Nemluvě o úspěšné značce Sofia Jeans a jejím jménem zaštítěném nábytku z dílny firmy Rooms To Go. Já každopádně vůbec nechápu, proč tu je a musím o ní psát. Forbes asi chce být zajímavý a zbytečně v tom nám, tržebním kecalům, dělá bordel.

 

1. Scarlett Johansson

Na kolik si přišla? 56
KarelR glosuje její úspěch: Snad se jí začne dařit i bez Black Widow. S tím měla v posledních letech velký problém.
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Ztraceno v překladu byl přímý zásah do černého a mám ho v TOP 25 nejoblíbenějších filmů. No a pak mám Scarlett velice rád v pohodovém dramatu V dobré společnosti.
Vytáhni v hospodě: Po premiéře Ztraceno v překladu se nechala slyšet, že stejně jako její Charlotte "cítí spojení" se staršími muži. Že to nebyly jenom kecy u příležitosti Tour de press potvrdily následující roky, kdy chodila s o 17 let starším Beniciem Del Torem.

Scarlett Johansson opakuje svoje vítězství z minulého roku a konečně za to nemůžou džíny, televizní seriály a produkování. Může za to Bob Iger, respektive Kevin Feige, respektive Marvel, respektive Black Widow. Nejenom Forbes tvrdí, že Scarlett brala za Avengers: Inifinity War a Endgame 15 mega předem a ještě mnohem větší peníze vydělá díky procentům za čistý zisk v kinech. U Scarlett se živě spekuluje o 5 %, přičemž v době psaní forbesovského článku měl profit u Endgame činit 700 milionů dolarů a vy jistě umíte počítat. Stejný zdroj tvrdí, že lépe je na tom už jen Downey, který si k 20 milionům předem vyjednal dokonce 8 % z obřího profitu. No a jenom pro zajímavost dodám, že Bradley Cooper, který strávil pár dnů (dobrá týdnů) před mikrofonem ve studiu, si z těch 700 míčů měl ukousnout jeden procentní bodík.

Všichni samozřejmě víte, že příští rok na jaře půjde do kin sólovka Black Widow a Scarlettina gáže (nemluvě o pozdějších procentech) není do těch 56 milionů započítaná. Nabízí se tedy otázka, jestli na první místo v žebříčku nedojde do třetice i příště. Vzhledem k tomu, že se živě spekuluje o účasti Iron Mana bych se vůbec nedivil další marvelovské miliardě v kinech. Všichni si totiž jistě vzpomínáte, kam jeho přítomnost vyhnala prvního Spider-Mana s Tomem Hollandem. Co dodat na úplný závěr? Snad jen to, že Brie Larson v žebříčku není a prý to nebylo o prsa. Jistě, komiksovky Captain Marvel a Avengers: Endgame si v posledních měsících v kinech došly pro 4 miliardy (!) babek celosvětově - Brie ale teprve začíná svojí cestu za marvelovským jackpotem. Takový Chris Hemsworth se ho dočkal až minulý rok, respektive letos, kdy získal 15 míčů předem plus blíže nespecifikovaná procenta za poslední dvě marvelovské týmovky.

---

Poznámka pod čarou: Již jsem to zmiňoval u žebříčku herců, ale pro jistotu to napíšu i tady. Výše zmíněná obří numera nejsou konečným číslem, jež se dostane do kapsy herců a hereček. Forbes tvrdí, že nejbohatší hollywoodští nádeníci ještě musí vyplatit svoje agenty, manažery a právníky. To jim z té částky prý ukousne 10, 15 a 5 procent. To jen pro jistotu, abyste jim zbytečně nezáviděli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace