Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Jaké marvelovky nás čekají po Avengers: Endgame?


ikona
KarelR
ant-man 3avengers: endgameblack panther 2black widowcaptain marvel 2doctor strange 2shang-chispider-man: daleko od domovastrazci galaxie vol. 3the eternalsthor 4
První éra marveláckých filmů je u konce. Co dostaneme na začátku té druhé? 

Čtyřka Avengers už potopila Titanic a brousí si zuby na Avatara. Finále Infinity ságy tak boří všechny myslitelné rekordy a zlé jazyky to podávají jako konec Marvelu, který právě nastavenou laťku nemůže překonat. Bez jistých oblíbených postav se comicsovému univerzu věští útlum a tudíž vlastně neúspěch, což je... docela úsměvný způsob, jak Marvelu poděkovat za to, že nehodlá svoje nejslavnější hrdiny ždímat donekonečna.

Jak tedy vypadá budoucnost MCU? Už nyní jsou víceméně jasné příští tři filmy a s trochou představivosti jde sestavit i nabídka roku 2021. Marvel oslovil pár nevyzpytatelných režisérek a vytasí odvážné nové série, které (stejně jako Strážci Galaxie) stojí na prakticky neznámých postavách. Uvidíme, jestli bude kouzlení Kevina Feigeho fungovat i nadále.  Nezapomínejte ale na to, že se k Marvelu vrátilo hned několik velkých trumfů (Deadpool, X-Meni, Fantastická čtyřka...), takže se další dekáda určitě nezaměří jen na Spider-Mana, Black Panthera nebo Captain Marvel.

2019 a 2020:

Spider-Man: Daleko od domova
Datum premiéry: 4. července 2019
Režie: Jon Watts (Spider-Man: Homecoming)
Scénář: Chris McKenna a Erik Sommers (Spider-Man: Homecoming, Jumanji: Vítejte v džungli!, Ant-Man a Wasp)
Hrají: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Marisa Tomei, Zendaya

Možná si ještě pamatujete, že marveláckou Fázi 2 nezakončil střet Avengers s Ultronem, nýbrž výrazně menší Ant-Man. Fáze 3 je na tom podobně, jejím oficiálním koncem je totiž nový Spider-Man, který naváže přímo na Endgame. Petera Parkera tak čeká dost specifické trauma a Jona Wattse vysvětlování světa po klíčovém lusknutí. A jako by to nestačilo, velkou roli tentokrát sehraje Mysterio (Jake Gyllenhaal), jenž tvrdí, že je z paralelní reality. Spideyho evropský výlet, který zahrnuje souboje s Elementály pod dohledem Nicka Furyho a Marie Hill, by tak mohl nabrat vcelku zajímavé obrátky. A jelikož se jeho klíčové scény odehrají na Karlově mostě nebo u liberecké radnice, bude se u nás řešit dvojnásob!

Black Widow
Datum premiéry: Pravděpodobně 1. května 2020
Režie: Cate Shortland (Salto do života, Berlínský syndrom)
Scénář: Jac Schaeffer (Podfukářky), Ned Benson (Zmizení Eleanor Rigby)
Hrají: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz

Už nějakou dobu víme, že bude sólovka Black Widow prequel z její "předavengeří" minulosti. Vzhledem k tomu, že se zatím nic oficiálně neoznámilo (po Spider-Manovi nemá jasně danou premiéru žádná marvelovka), se hodně šetří detaily. Řada lidí by se však divila, kdyby nedošlo na Budapešť nebo požár v Sao Paulu, o němž mluví Loki v prvních Avengers. Dorazí i Jeremy Renner jako Hawkeye? Kdo ví. Florence Pugh si ale zahraje "ženského Bonda" a David Harbour už stihnul prozradit, že se má točit letos v létě, což by znamenalo premiéru v květnu 2020. Největší otazník každopádně visí jinde. Vzhledem k tomu, že se v Captain Marvel digitálně omladil Samuel L. Jackson, mi přijde celkem logické, že to samé potká i Scarlett (a případně Rennera). Black Widow tak možná bude prvním celovečerákem, který vsadí na počítačově omlazenou hlavní hrdinku, a nedivil bych se, kdyby to vzbudilo hodně velkou kontroverzi.

The Eternals
Datum premiéry: Pravděpodobně 6. listopadu 2020
Režie: Chloé Zhao (Jezdec)
Scénář: Matthew a Ryan Firpovi
Hrají: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Ma Dong-seok

Pamatujete si, jak si lidi klepali na čelo, když Marvel oznámil galaktickou týmovku s po zuby ozbrojeným mývalem a mluvícím stromem? Tak zhruba stejně mimózně zní The Eternals, adaptace comicsu o (téměř) nesmrtelných výtvorech božských Celestiálů. Z téhle tisíce let žijící party, která často soupeří s ošklivějšími Deviants, jsme zatím potkali jen Thanose. Marvel nám ale hodlá naservírovat celovečerák o psionicky vytuněné Sersi (Angelina Jolie) a prakticky nezničitelném Ikarisovi (Richard Madden), jenž dá dohromady čínská režisérka Chloé Zhao. Že je to moc velká divočina i na Kevina Feigeho? Je pravda, že po mocné Captain Marvel nezní další "nesmrtelní" hrdinové jako moc dobrý tah. The Eternals se však budou výrazně lišit od všeho, co Marvel doposud natočil, a Feige očividně spoléhá na to, že mu sázka na diverzitu (prý dostaneme stěžejní LGBT postavu) zase vyjde na jedničku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace