Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených hereček v roce 2019


ikona
TedGeorge
black widowcharlize theronelizabeth mossendgameinfinity warlong shotmargot robbiemarvelnicole kidmanreese witherspoonscarlett johanssonsebevražedný oddílthe suicide squadthe wolf of wall streettržbytv zone
Desítka hereček znovu vydělává astronomické sumy. Která z dam urvala první místo tentokrát? 

Když Forbes v srpnu vydal svůj článek o nejlépe placených filmových hvězdách, muži se na stránkách MovieZone dočkali podrobného rozebrání prakticky okamžitě. Vězte, že nemám nic proti ženám – jen jsem na něžné pohlaví pozapomněl a místo toho psal jiné články. Dnes se konečně můžete začíst do tématu rozebírajícího mzdy těch vůbec nejlépe placených hereček za období mezi červnem 2018 a 2019. Co stojí za zmínku hned na úvod?

Na rozdíl od herců vydělávajících obří sumy v marvelovkách, disneyovkách a dalších se dočkáte hned několika slečen a dam, které si na naprostou většinu své dolarové pšenky přišly v televizi. A to nejenom díky svému hereckému umu, ale i jako producentky svých známých televizních sérií. Marvel sice zanechává jednu velmi výraznou stopu i zde, ale oproti chlapům je to pořád bída. 

Mzda jisté herečky na prvním místě (asi už tušíte) bere dech a málem strká do kapsy i gáži Roberta Downeyho Jr., který ve forbesovském žebříčku obsadil za uplynulý rok třetí místo s 66 miliony dolarů. Jenomže pak je tam velká díra. Redaktoři webu CNBC.com si dokonce dali tu práci a spočítali, že desítka žen vydělala o 300 mega méně než jejich mužští protějšci. Oproti předminulému roku je to však pokrok a vy teď nepodvádějte a nepřeskakujte – začneme pěkně od začátku. Ke čtení trochu delšího článku se koukejte posilnit nějakým lahodným mokem a jdeme na to.

7. Elisabeth Moss

Na kolik si přišla? 24
KarelR glosuje její úspěch: Jedna z nejschopnější hereček současnosti!
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Polozapomenutý seriálový klenot z dílny Aarona Sorkina Západní křídlo, ve kterém si zahrála dceru prezidenta a byla tam k sežrání.
Vytáhni v hospodě: Nic moc zajímavého jsem nenašel, tak vám na tomto místě alespoň doporučím kvalitní mysteriózní snímek The One I Love, ve kterém si Elisabeth zahrála po boku Marka Duplasse.

A máme tu další jméno, které se do žebříčku Forbesu dostalo jen díky herecké a producentské roli v televizním seriálu. Troufnu si tipnout, že umístění Elisabeth Moss v desítce nejlépe placených hereček očekávalo před otevřením článku přesně 0 čtenářů, ale zdroje známého magazínu (Nielsen, Comscore, BoxOfficeMojo, IMDb a „insideři“) se podle všeho nemýlí. Příběh služebnice, který v naší kotlině můžete legálně sledovat díky České televizi a HBO GO, sbírá každý rok desítky všech možných televizních cen. Byť se svou sledovaností nemůže měřit s těmi největšími seriály, diváků očividně láká dostatek na to, aby se Elisabeth dočkala pořádného rance dolarů. Ne, její čerstvá role v dramatu Caseyho Afflecka Světlo mého života (Rimsy chválí) jí nějaký bonusový milion nepřinesla. Ale sci-fi thriller The Invisible Man, který chystá Leigh Whannel, ji v žebříčku za příští rok dost možná pošoupne ještě o nějakou tu pozici výš.

 

6. Kaley Cuoco

Na kolik si přišla? 25
KarelR glosuje její úspěch: Docela mě zajímá, jestli se "Penny" úspěšně protlačí ještě jinam, nebo už svoji první velkou roli nikdy nezastíní.
Autor článku s ní má vůbec nejraději: V roce 2004 si zahrála v hororu The Hollow, který je „objektivně“ mizerný, zapomenutelný a nedoporučil bych ho vůbec nikomu. Subjektivně je to moje guilty pleasure a vy se na něj vážně proboha nedívejte.
Vytáhni v hospodě: Svojí hereckou kariéru v mládí načala šesticí reklam na Barbie a mně to vlastně dává smysl.

 

Samozřejmě, že je Kaley Cuoco v žebříčku jen díky poslední sezóně Teorie velkého třesku. V té se herecké osazenstvo dostalo až někam k Přátelům, tedy necelému milionu babek za jedinou seriálovou epizodu. Není se čemu divit. Tahle televizní řachanda o geecích učících se mluvit se ženami měla celých 12 sezón nádherná čísla reportovaná americkými peoplemetry a tohle je pro herce a herečky zasloužený jackpot. My však nejsme na TVZone. Jsme na MovieZone a tím pádem bychom se tu měli bavit především bavit o filmech. V případě Kaley to není taková bída jako u desáté Ellen, ale stejně je představa, že by se herečka někdy v budoucnosti prosadila na stříbrném plátně, mírně naivní. Její poslední role v hollywoodských filmech totiž za moc nestály. Namluvila totiž barák (ano, čtete správně) v komedii Proč právě on?, a její pisklavý hlásek našel uplatnění i v Alvinech a Chipmuncích 3. Kaley je v žebříčku naposledy, na tom se snad shodneme všichni.

 

5. Jennifer Aniston

Na kolik si přišla? 28
KarelR glosuje její úspěch: Pořád nechápu, že se tak drží, ale dobře pro ni. V Millerových a Pařbě o Vánocích mě bavila.
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Millerovy na tripu jsem viděl už třikrát.
Vytáhni v hospodě: Málokdo ví, že po svatbě s Bradem Pittem převzala jeho příjmení a v matrice byla zapsaná jako Jennifer Pitt. To příjmení samozřejmě ve své slibně rozjeté kariéře nepoužívala a po rozvodu se stala znovu (a oficiálně) Jennifer Aniston.

 

Konečně dáváme sbohem televizi a dostáváme se zpátky k hollywoodským filmovým hvězdám? Zaleží na úhlu pohledu. Jennifer Aniston si sice přišla na pěkných pár milionů díky své role ve filmu Murder Mystery (Netflix prý chystá kompletní českou lokalizaci, takže u příštích filmů z jejich stáje se už snad dočkáte i českého distribučního názvu), ale většina z těch 28 míčů se měla přikutálet díky seriálu The Morning Show, který se kuchtí u Applu. Jablíčko se rozhodlo, že také zkusí štěstí se streamováním a jednou z jejich vlajkových lodí bude právě výše jmenovaný seriál, ve kterém si Jennifer zahraje stárnoucí tvář v populární televizní show. První reakce na trailer jsou všelijaké (vážně to zatím nevypadá nijak lákavě), ale „Jen“ to nemusí vadit. Podle všeho si totiž u firmy proslavené iPhoney, iPody a iPady řekla o 1,1 milionů babek za každý díl. Že by se alespoň v televizi platilo herečkám lépe než hercům? V tomto případě tomu tak bude, protože Steve Carell si údajně vyjednal „jenom“ 600 klacků za epizodu.

 

4. Nicole Kidman

Na kolik si přišla? 34
KarelR glosuje její úspěch: V Sedmilhářkách válí, jinde je to bohužel herecky slabší.
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Moulin Rouge! Tečka.
Vytáhni v hospodě: Stejně jako KarelR trpí lepidopterofobií, tedy strachem z motýlů. Hady a pavouky však po nich házet můžete, ty jim nevadí.

 

Tak teď už to musí klapnout, Nicole je přece jedna z největších hollywoodských hvězd a ta se o televizi ani neotře. Bohužel, i tady budu lézt do zelí kolegům z TVZone. Nicole Kidman je totiž (spolu s dámou o místo výše) producentkou seriálu Sedmilhářky, který se pyšní podobným množstvím Emmy a dalších cen jako kritiky milovaný Příběh služebnice. Nicole samozřejmě stále hraje i ve filmech a můžete jí vidět v kinech každý rok (naposledy třeba v Aquamanovi). Za měsíc se i do českých multiplexů podívá ve všech směrech průšvihový Stehlík a málem bych zapomněl na již zmiňovaný Bombshell, kde si Kidmanová zahraje po boku Charlize a Margot. Časy, kdy si mohla říct o 10–20 mega předem za roli ve velkém hollywoodském bijáku, jsou však dávno pryč a dnes je spíše srovnávaná s Colinem Farrellem. Tedy s bezesporu výborným hercem, který hraje (až na výjimky) jenom v propadácích. Pro Nicole, Colina a další podobné se dokonce vžilo trojslovné pojmenování: „Box Office Poison“.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace