Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Zbytky a žánrová výplň


ikona
KarelR
21 bridgesannadetska hrakoristletni narezmamamidsommarmrtvi neumirajipsi poslani 2scary stories to tell in the darkshaftspolujizdathe professor and the madmantolkientrial by fireyesterday
Filmové léto nestojí jen na těch nejviditelnějších popcornovkách. Občas se vyplatí dát šanci i něčemu menšímu... 

Největší filmy letošního léta už jsme probrali a teď je čas mrknout na ty ostatní. Jako každý rok jsme tedy pročesali kalendář premiér a rozepsali se o bijácích, které to v pokladnách kin nebudou mít zrovna jednoduché. Ať už jde o malá dramata, nenápadné komedie nebo nadějné horory, třeba vás tu něco zaujme.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: ČERNÍ KONĚ

RODINNÉ FILMY

Psí poslání 2 (CZ premiéra: 6. června 2019 :: US premiéra: 17. května 2019)

Autoři prvního Psího poslání se vrací dojit naše slzné kanálky. Převtělovací pes Bailey znovu skáče z chlupáče na chlupáče a tentokrát se dokáže postarat nejen o Dennise Quiada, ale i o jeho vnučku! Nekoukejte na ukázku, protože je v ní celý film, jakkoliv má v podstatě stejnou strukturu jako ten předchozí. A proto bude stejně fajn, pokud milujete psy, dojáky a Dennise Quiada. Co k tomu ještě napsat, abychom zaplnili povinný řádek? Jsou tam fakt jenom pejskové, takže kočkomilům vstup zakázán a kapesníčky povinně s sebou. Ale to už se opakuju. Stejně jako tvůrci. (Imf)

Index natěšenosti: 6/10

Další letní rodinné filmy: Uglydolls bude animák s barevnými příšerkami. Playmobil: The Movie se pokusí kráčet ve šlépějích LEGO příběhu. A Dora a ztracené město bude hraná adaptace populárního kresleného seriálu pro děti.

HORORY

Dětská hra (CZ premiéra: 25. července 2019 :: US premiéra: 21. června 2019)

Zatímco Freddy, Jason, Michael a Leatherface se už předělávek dočkali, Chucky vsadil na DVD sequely. Ale i na něj došlo. Hororová klasika Dětská hra to s novou verzí zkouší až teď a zatím to z trailerů vypadá, že hraje na jistotu. To samozřejmě může být i dobře, ale asi až v kině zjistíme, jestli remake nabídne něco víc než originál. S výměnou Brada Dourifa za Marka Hamilla, který nového Chuckyho nadabuje, se fandové celkem rychle smířili. A když bude nová panenka stejně šílená a děsivá jako ta minulá, nemuselo by to být zlé. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Midsommar (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 9. srpna 2019)

Režisér Avi Aster se minulý rok parádně uvedl s Děsivým dědictvím a letos to zkouší s dalším hororem. No a podle reakcí lidí, kteří měli možnost nahlédnout do scénáře, to znovu bude velké psycho. Midsommar bude o mladém páru turistů, kteří zavítají do jedné podivné vesnice ve Švédsku, v níž je cool provozovat starodávné pohanské zvyky. Zvědavost jim zabrání okamžitě odejít, a díky tomu zažijí peklo. Chcete ještě jeden důvod, proč se na horor těšit? V hlavní roli se představí Florence Pugh, která si získala srdce diváků v Outlaw Kingovi a přízeň kritiků v Souboji s rodinou. (TedGeorge)

Index natěšenosti: 6/10

Scary Stories to Tell in the Dark (CZ premiéra: 15. srpna 2019 :: US premiéra: 9. srpna 2019)

Podle známé knižní série natočil skandinávský režisér André Ovredal (možná jste od něj viděli povedeného Lovce trollů) horor Scary Stories to Tell in the Dark a první trailer nevzbudil velké nadšení. Střihač si vybral slabší chvilku a děs se bohužel probudit nepovedlo. Nevěšme však hlavy. Produkuje totiž Guillermo del Toro, který hororový žánr naprosto miluje a na knížkách Alvina Schwartze vyrůstal. Bylo by asi trochu naivní očekávat další hororovou událost z ranku To, ale kvalitní horor se do kin snad podívá. (TedGeorge)

Index natěšenosti: 5/10

Kořist (CZ premiéra: 11. července 2019 :: US premiéra: 12. července 2019)

Kořist chce být letošním MEGem, stejný obchodní zázrak ale nečekejme. Každopádně konečně budeme moct zapomenout na nemotorného osmdesátkového Aligátora nebo béčkové Lake Placid. Krokodýlí úderka se dočká šťavnatého nového uchopení v áčkovém trikovém podání pod producentským dohledem Sama Raimiho, který supervizuje výplachovou story o živelné pohromě, během níž začnou tyhle zubaté potvory terorizovat hezké hollywoodské tváře, v čele s fešandou Kayou Scodelario. Film režíruje francouzský řezník Alexandre Aja (Hory mají oči, Noc s nabroušenou břitvou), takže by nemuselo jít o sterilní béčko v áčkovém hávu. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

Další letní horory: 47 Meters Down: Uncaged je pokračování 47 metrů, což znamená další žraločí útoky, a The Boy 2 pokračováním The Boy, což znamená další řádění strašidelné panenky jménem Brahms.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace