Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Zbytky a žánrová výplň


ikona
KarelR
21 bridgesannadetska hrakoristletni narezmamamidsommarmrtvi neumirajipsi poslani 2scary stories to tell in the darkshaftspolujizdathe professor and the madmantolkientrial by fireyesterday
Filmové léto nestojí jen na těch nejviditelnějších popcornovkách. Občas se vyplatí dát šanci i něčemu menšímu... 

Největší filmy letošního léta už jsme probrali a teď je čas mrknout na ty ostatní. Jako každý rok jsme tedy pročesali kalendář premiér a rozepsali se o bijácích, které to v pokladnách kin nebudou mít zrovna jednoduché. Ať už jde o malá dramata, nenápadné komedie nebo nadějné horory, třeba vás tu něco zaujme.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: ČERNÍ KONĚ

DRAMATA

Tolkien (CZ premiéra: 5. září 2019 :: US premiéra: 10. května 2019)

Tohle by normálně smrdělo oscarovou sezónou, ale vzhledem k americké premiéře v květnu sází producenti spíš na hlad fanoušků Jednoho prstenu. Nicholas Hoult v hlavní roli už si v minulosti nějakého toho spisovatele zahrál, ale kromě pár flashbacků z první světové nebo nesmělých nakouknutí do Středozemě nečekejte víc než ukecaný životopis slavného fantasy spisovatele. Výzva pro kompletáře a skalní fandy, ale horko těžko - soudě podle prvních recenzí - cokoliv, o čem by si straky za pár týdnů povídaly. (Imf)

Index natěšenosti: 4/10

The Professor and the Madman (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 10. května 2019)

Jsem si docela jistý, že si na place Profesora a šílence mnuli ruce nad oscarovými šancemi. Mel Gibson si nenechal narůst plnovous jen tak a Sean Penn se dokonce vrací na velké plátno po dlouhých čtyřech letech (naposledy tam zavítal v akčňáku Gunman: Muž na odstřel). Jenže víte co? Nadějné drama o vzniku Oxfordského slovníku se proměnilo v obávaný průšvih, jenž to po spoustě produkčních problémů dotáhl až k soudním tahanicím o finální sestřih. Výsledek má na Rottenech 5,2/10 a kvůli takřka neexistující kampani propadne, další výlet na Oscary tak Gibsona s Pennem rozhodně nečeká.

Index natěšenosti: 4/10

Trial By Fire (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 17. května 2019)

Edward Zwick má na kontě epické pecky jako Glory, Legenda o vášni nebo Poslední samuraj, v posledních letech se mu ale moc nedaří. Jeho Tah pěšcem prakticky nikdo neviděl a dvojka Jacka Reachera selhala na všech frontách, Trial By Fire ho tak do velké míry vykoupí nebo pohřbí. Drama o muži, jenž byl odsouzen za vraždu svých tří dětí, adaptuje skutečné události a mělo by stát na hereckém koncertu Jacka O´Connella a Laury Dern. Rámcově by tedy mohlo jít o silný zážitek, Zwickovi ale moc nehraje do karet fakt, že o jeho novince prakticky nikdo neví...

Index natěšenosti: 6/10

Další letní dramata: El Chicano nám ukáže prvního latinskoamerického superhrdinu. Wild Rose bude o zpěvačce z Glasgow, která chce prorazit v Nashvillu. V American Woman se Sienna Miller pokusí najít svoji ztracenou dceru. A Brian Banks nám představí hvězdu amerického fotbalu, kterou připraví o kariéru křivé obvinění ze znásilnění.

THRILLERY

Máma (CZ premiéra: 30. května 2019 :: US premiéra: 31. května 2019)

S horory Jasona Bluma je to jak na houpačce. Občas vypustí do světa pecku, občas něco, na co se nedá koukat. Jak to bude s Mámou, to nedovedu odhadnout. Na jedné straně tu je oscarová specialistka na nepříjemné ženské Octavia Spencer a režíruje šikovný Tate Taylor, vedle toho tu ale máme ne moc zajímavé upoutávky. Tak snad si to nejlepší šetří Máma do kin a tenhle thriller o jedné podivné paní, které trochu hrábne a začne mladým milovníkům alkoholu dělat ze života peklo, nějak překvapí. Zatím ale působí trochu bezkrevně. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

21 Bridges (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 12. července 2019)

Klasické detektivky a akční krimi z kin skoro zmizely, takže jsme za 21 Bridges docela rádi. Chadwick Boseman už párkrát ukázal, že herecký talent má a při honu na zabijáky policajtů a odhalování korupce v řadách strážců zákona mu navíc budou krýt záda J. K. Simmons nebo Sienna Miller. Otázkou je, jestli to zvládne Brian Kirk. Ten se sice může chlubit tím, že točil Hru o trůny, ale tím se před lety chlubil i Alan Taylor, jemuž se pak povedlo zprasit druhého Thora i pátého Terminátora. Produkující bratři Russoové si snad výsledek pohlídají. Potenciál na fajn žánrovku tu určitě je. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

Další letní thrillery: Them That Follow bude o dceři pastora a tajemství, které může rozvrátit celou komunitu v Appalačském pohoří. V The Kitchen se Elisabeth Moss, Melissa McCarthy a Tiffany Haddish pokusí převzít kriminální byznys svých zavřených manželů. The Informer pošle Joela Kinnamana zpátky do vězení, aby tam infiltroval mafii. A The Intruder bude thrillerová verze Na samotě u lesa s Dennisem Quaidem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace