Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Zbytky a žánrová výplň


ikona
KarelR
21 bridgesannadetska hrakoristletni narezmamamidsommarmrtvi neumirajipsi poslani 2scary stories to tell in the darkshaftspolujizdathe professor and the madmantolkientrial by fireyesterday
Filmové léto nestojí jen na těch nejviditelnějších popcornovkách. Občas se vyplatí dát šanci i něčemu menšímu... 

Největší filmy letošního léta už jsme probrali a teď je čas mrknout na ty ostatní. Jako každý rok jsme tedy pročesali kalendář premiér a rozepsali se o bijácích, které to v pokladnách kin nebudou mít zrovna jednoduché. Ať už jde o malá dramata, nenápadné komedie nebo nadějné horory, třeba vás tu něco zaujme.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: ČERNÍ KONĚ

AKČŇÁKY

Shaft (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 14. června 2019)

Samuel L. Jackson je neskutečnej borec a přeju mu nejen status nejdolarovějšího herce všech dob (a nabušenou filmografii navzdory tomu, že nikdy nešlo o herce oscarových parametrů), ale fandím mu i když zkouší být nejvíc cool Shaftem z nové verze. Ta přitom operuje hned se třemi Shafty - a kupodivu ani sedmdesátiletý Jackson nebude tím nejstarším, protože tím bude shaftovský originál, Richard Roundtree (tomu je kupodivu jen 76 let). Tvůrci by ale určitě hlavně rádi předali žezlo mladšímu Jessiemu T. Usherovi, i když jeho jelimanství podtrhuje posun od megastylové a cynické blaxploitation kriminálky bezmála k rodinné detektivní komedii. Možná je to ale cesta, jak oslovit široké publikum (a nejen černošské) a jak klasickou látku prodat novým divákům. A je pravda, že i když rutinéra Tima Storyho, který nás ultra nudil nejen Fantastickými čtyřkami, fakt nemám rád, točit komerčně úspěšné afroamerické lidovky se mu už léta pravidelně daří. (Cival)

Index natěšenosti: 5/10

Anna (CZ premiéra: zatím není :: US premiéra: 12. června 2019)

Luc Besson se díky celosvětovému úspěchu Lucy vrátil do první režisérské ligy, a i když měl s následujícím Valerianem větší ambice, na elánu mu to neubralo. Spojil si tedy jedna a jedna - tj. producentské sukcesy s kontaktními akčňáky a zájem o silné ženské hrdinky - a rozhodl se vytasit novou nabušenou hrdinku. Po Lucy a Nikitě tu tedy máme Annu, která má zase tělíčko a tvářičku krásné modelky (Sasha Luss), ale taky supervražedné skillz, které okusí nejen poněkud oslizlý Cillian Murphy. Choreograficky a kineticky to vypadá skvěle, snad Besson jako scenárista vytasí jeden ze svých chytřejších textů. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

KOMEDIE

Yesterday (CZ premiéra: 27. června 2019 :: US premiéra: 28. června 2019)

Spojení Dannyho Boylea a Richarda Curtise ve filmu posvěceném samotnými Brouky? Co na tom jde nemilovat, vždyť tu máme skvělého scenáristu rom-comů, jednoho z nejhravějších režisérů svojí generace a bláznivou zápletku o muzikantovi z chatrče, kterému osud nadělí možnost přezpívat všechny hity Beatles. Jenže jakmile je začne brát za vlastní, trochu nám tu zlobí morálka, a tak je jasné, že se všechny ty dobré úmysly sesypou jako domeček z karet. Doufáme, že filmaře zvučných jmen podobný konec nečeká, ale někde vzadu v hlavě hlodá stín pochybností, že tohle je až příliš velká sázka na jistotu. A ty většinou končí podměrečně. (Imf)

Index natěšenosti: 7/10

Mrtví neumírají (CZ premiéra: 4. července 2019 :: US premiéra: 14. června 2019)

V Přežijí jen milenci řešil Jim Jarmusch upíry, takže je naprosto logické, že se letos přesune k zombíkům. Jeho komedie Mrtví neumírají má luxusní obsazení a těžce zabodovala už prvním trailerem, jenž sází hlavně na Billa Murrayho a Adama Drivera v roli největších kliďasů, co se kdy střetli s nemrtvou chamratí. Tohle duo ve filmu doplní Tilda Swinton, Steve Buscemi, Danny Glover, Iggy Pop nebo Tom Waits. A i když to asi nebudete podívaná pro všechny mainstreamové diváky, něco mi říká, že si Jarmusch opět rozšíří fandovskou základnu.

Index natěšenosti: 7/10

Spolujízda (CZ premiéra: 11. července 2019 :: US premiéra: 12. července 2019)

Dave Bautista se pokouší utéct ze stínu Strážců Galaxie, Kumail Nanjiani by zase rád ukázal, že Pěkně blbě nebyla náhoda a že si zaslouží vstoupit do první komediální ligy. Takže ti dva spojili síly u akční komedie, která se bude točit okolo řidiče Uberu, do jehož auta vleze superdrsný polda a donutí ho, aby mu pomohl najít, chytit a pravděpodobně seřezat záporáka Ika Uwaise z Raidu. Upoutávka nepůsobí zle, ale ani nijak výjimečně, ovšem Michael Dowse natočil hodně solidního Goona, takže by to nakonec nemuselo být špatné. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Další letní komedie: V Booksmart se dvě slušné maturantky pořádně odvážou. Where´d You Go, Bernadette je nová linklaterovka o hledání ztracené Cate Blanchett. Good Boys budou letošním pokusem o Superbad. A Blinded by the Light nás vezme do roku 1987 a představí nám teenagera, kterého ovlivní hudba Bruce Springsteena.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace