Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Avengers zlámali všechny rekordy. Hravě zdolali miliardu za víkend!

příspěvky 141 - 160 Napsat příspěvek
Když se bere v úvahu ten taypický model Avatra a Titanicu, kdy se na něj chodilo dlouhé měsíce, je nutné si uvědomit, že oba startovali ještě v době, kdy vlastní pojem "nasazení v kinech" něco znamenal a bylo to opravdu limitující číslo. Jednoduše bylo dané množství filmových kopií (plus u Avatara VELMI omezené množství 3D sálů).
Jen se podívejte, ten dlouhé roky trvající strop +-150M za OW se prolomil ten samý rok při úplné digitalizaci (Potter8) a během šesti let se stihl zvednout hned několikrát a to do té doby v nereálných metách 200M, 250M a teď i 350M.
Délka filmu dnes pro rekordy neznamená vůbec nic, protožení kopií to logicky nezatěžuje a kapacita jde navýšit dalšími sály, ne vlastními projekcemi. Jako důkaz budiš ten absolutní nepoměr mezi Endgame a zbytekem žebříčku - v podstatě většinu sálů zabrali Avengers.
Jestli to bude stačit na 2.8+ miliardy nevím, ale v cestě jim nic z technického hlediska nestojí.
715841
Když se bere v úvahu ten taypický model Avatra a Titanicu, kdy se na něj chodilo dlouhé měsíce, je nutné si uvědomit, že oba startovali ještě v době, kdy vlastní pojem "nasazení v kinech" něco znamenal a bylo to opravdu limitující číslo. Jednoduše bylo dané množství filmových kopií (plus u Avatara VELMI omezené množství 3D sálů). Jen se podívejte, ten dlouhé roky trvající strop +-150M za OW se prolomil ten samý rok při úplné digitalizaci (Potter8) a během šesti let se stihl zvednout hned několikrát a to do té doby v nereálných metách 200M, 250M a teď i 350M. Délka filmu dnes pro rekordy neznamená vůbec nic, protožení kopií to logicky nezatěžuje a kapacita jde navýšit dalšími sály, ne vlastními projekcemi. Jako důkaz budiš ten absolutní nepoměr mezi Endgame a zbytekem žebříčku - v podstatě většinu sálů zabrali Avengers. Jestli to bude stačit na 2.8+ miliardy nevím, ale v cestě jim nic z technického hlediska nestojí.
7 0
reagovat

Stopáž

Měli bychom připočítat k propadům EG i tzv. LotR 3 efekt. Ten měl přes 3h a spousta lidí (ne všichni) na něj šli určitě vícekrát. 
LotR 3 byl historicky 2. nebo 3., který překonal miliardu (1,120mld).
715837
Měli bychom připočítat k propadům [b]EG[/b] i tzv. [b]LotR 3[/b] efekt. Ten měl přes 3h a spousta lidí (ne všichni) na něj šli určitě vícekrát.  [b]LotR 3[/b] byl historicky 2. nebo 3., který překonal miliardu (1,120mld).
Stopáž
1 0
reagovat

Inflace

Se započtením inflace je Avatar až 15, čili pokud A trhnou Jima, tak to stejně možná nebude ani na první desítku 8) 
715835
Se započtením inflace je Avatar až 15, čili pokud A trhnou Jima, tak to stejně možná nebude ani na první desítku *8)* 
Inflace
0 0
reagují: HAL
reagovat

Avatar a Titanic

Tady to s tou návštěvností byl jiný příběh - začínalo se pozvolna, ale šuškanda zafungovala a na oba filmy se chodilo dlouhé měsíce.... Tak uvidíme. Nicméně Titanic měl premiéru před 21 lety, to byla cena lístku trošku někde jinde... Jestli to nedá Titanic, tak to žádná monstr hit není 8) Navíc měl Tatinic vůbec premiéru v Číně? Asi se ne... Je možné to nějak srovnat nikoliv podle cen lístků, ale podle počtu diváků? To mi přejde relevantnější, byť asi ani to není úplně přesné - mění se počty kin... ale zajímalo by mě, kolik lidí přišlo do kina na Jurský park, Titanic, Avatar, první Hvězdné války - a teď na Avengers…
715834
Tady to s tou návštěvností byl jiný příběh - začínalo se pozvolna, ale šuškanda zafungovala a na oba filmy se chodilo dlouhé měsíce.... Tak uvidíme. Nicméně Titanic měl premiéru před 21 lety, to byla cena lístku trošku někde jinde... Jestli to nedá Titanic, tak to žádná monstr hit není *8)* Navíc měl Tatinic vůbec premiéru v Číně? Asi se ne... Je možné to nějak srovnat nikoliv podle cen lístků, ale podle počtu diváků? To mi přejde relevantnější, byť asi ani to není úplně přesné - mění se počty kin... ale zajímalo by mě, kolik lidí přišlo do kina na Jurský park, Titanic, Avatar, první Hvězdné války - a teď na Avengers…
Avatar a Titanic
3 0
reagují: kyller
reagovat
Podle mě je sejmutí Avatar problematický čistě ze dvou důvodů. Zaprvý dýlka (ta půlhodina se při takhle těsným duelu projeví) a zadruhý Avengers 4 nejsou "film pro každýho, co začíná od nuly a může na něj hned jít každej" jako Avatar, ale finále velký série, což část lidí musí automaticky odradit.

Neříkám, že to nakonec nedopadne, ale před druhým víkendem imho hodně těžko soudit :)
715825
Podle mě je sejmutí Avatar problematický čistě ze dvou důvodů. Zaprvý dýlka (ta půlhodina se při takhle těsným duelu projeví) a zadruhý Avengers 4 nejsou "film pro každýho, co začíná od nuly a může na něj hned jít každej" jako Avatar, ale finále velký série, což část lidí musí automaticky odradit. Neříkám, že to nakonec nedopadne, ale před druhým víkendem imho hodně těžko soudit *:)*
8 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Souhlasím s tebou zejména, že Endgame chybí ten masový faktor "musím to vidět znova" Protože Infinity byla geniální, byl jsem na ní asi 4x a doma už si to pustil taky nepočítaně krát... ten film šlape od začátku do konce.... Endgame je naproti tomu děravý.. nejdříve vyvraždí rasu trpaslíků aby nikdo už nemohl ukovat podobnou zbraň a pak si asi stačí zajít jen do OBI  a pokaždý když to uvidím napadne mě jen.. skutečně nechali Thora dospět a vytvořili z něj postavu kterou celý svět miluje, abych se teď 3 hodiny koukal jak z něj dělají šaška, kreténa, imbecila, sraba, feťáka, trosku, nejzbabělejší postavu bez špetky odpovědnosti...? Nechápu, že to nikomu z redakce nevadí...:- Ale jinak Feigemu samozřejmě všechna čest a ten film je dobrý. V zásadních věcech mě ale zklamal
715824
Souhlasím s tebou zejména, že Endgame chybí ten masový faktor "musím to vidět znova" Protože Infinity byla geniální, byl jsem na ní asi 4x a doma už si to pustil taky nepočítaně krát... ten film šlape od začátku do konce.... Endgame je naproti tomu děravý.. [spoiler]nejdříve vyvraždí rasu trpaslíků aby nikdo už nemohl ukovat podobnou zbraň a pak si asi stačí zajít jen do OBI [/spoiler] a pokaždý když to uvidím napadne mě jen.. [spoiler]skutečně nechali Thora dospět a vytvořili z něj postavu kterou celý svět miluje, abych se teď 3 hodiny koukal jak z něj dělají šaška, kreténa, imbecila, sraba, feťáka, trosku, nejzbabělejší postavu bez špetky odpovědnosti...? [/spoiler]Nechápu, že to nikomu z redakce nevadí...*:-* Ale jinak Feigemu samozřejmě všechna čest a ten film je dobrý. V zásadních věcech mě ale zklamal
715818
2 -11
reagovat
reaguje na: TedGeorge
715822
https://media0.giphy.com/media/fcN2NuBE1gb4c/giphy.gif *8)*
715819
0 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ja sem vzdycky tusil, ze ty rozumis i tem trzbam :D:D:D:+
715819
Ja sem vzdycky tusil, ze ty rozumis i tem trzbam *:D**:D**:D**:+*
715818
2 0
reagují: Gorecki
reagovat
Avatar nepadne. Stavim sa o ikonku Georga Lucasa.

Dovody:
1. Avatar a Endgame maju mozno spolocne to, ze to chce vidiet kazdy, ale ten "kazdy" je stale trochu ina cielovka. Moja mama ci svokra ani netusia, co je Marvel. Avatar zeru este aj dnes, ked ide v telke. Bola na to reklama v kazdom mediu, spravach, televiznych novinach, rpedavalo sa to cez novu revolucnu technologiu, buducnost kina a neviem coho, skratka nieco, co musel zazit kazdy, kto chcel mat prst na tepe doby a nebyt v spolocnosti out.

2. Tie obrovske cisla z prveho vikendu klamu telom. Vsetci to chceli vidiet co najskor, aj kvoli spoilerom. Avatar, F&F alebo HP tento rozmer nemali. Vsetci vedeli, ako HP skonci, chceli len vidiet ako to bude natocene.
Keby posledne dva diely Game of Thrones isli len do kin, to by ste videli tie cisla.:D

3. Endgame ma sice pozitivne recenzie, ale chyba mu ten masovy faktor "chcem to okamzite vidiet znova", ako malo IW. V podstate kinu prospieva len ten epicky zaver, ale to je par minut z vrazednej trojhodinovej stopaze, ktora po osobnej skusenosti je fakt problematicka. V IW sa v kuse dialo nieco, co to kino ospravedlnovalo, sam som bol na tom 3x len kvoli tomu. Drviva vacsina divakov bude skratka uspokojena, ze videli ako to dopadlo, uzili si to, pockaju si na repete na Bluray.

4. Pomer 3D projekcii.

5. Avatar mal v suvislosti s tym ten rozmer, ze ide o milnik, ktory je VYSLOVENE urceny pre kina, nielen kvoli 3D, takze ho v nom chcel vidiet kazdy a opakovane prave preto, lebo vedel, ze uz v inom mediu to nebude ono a chceli vyuzit tu moznost tak casto, ako len mohli.
715818
Avatar nepadne. Stavim sa o ikonku Georga Lucasa. Dovody: 1. Avatar a Endgame maju mozno spolocne to, ze to chce vidiet kazdy, ale ten "kazdy" je stale trochu ina cielovka. Moja mama ci svokra ani netusia, co je Marvel. Avatar zeru este aj dnes, ked ide v telke. Bola na to reklama v kazdom mediu, spravach, televiznych novinach, rpedavalo sa to cez novu revolucnu technologiu, buducnost kina a neviem coho, skratka nieco, co musel zazit kazdy, kto chcel mat prst na tepe doby a nebyt v spolocnosti out. 2. Tie obrovske cisla z prveho vikendu klamu telom. Vsetci to chceli vidiet co najskor, aj kvoli spoilerom. Avatar, F&F alebo HP tento rozmer nemali. Vsetci vedeli, ako HP skonci, chceli len vidiet ako to bude natocene. Keby posledne dva diely Game of Thrones isli len do kin, to by ste videli tie cisla.*:D* 3. Endgame ma sice pozitivne recenzie, ale chyba mu ten masovy faktor "chcem to okamzite vidiet znova", ako malo IW. V podstate kinu prospieva len ten epicky zaver, ale to je par minut z vrazednej trojhodinovej stopaze, ktora po osobnej skusenosti je fakt problematicka. V IW sa v kuse dialo nieco, co to kino ospravedlnovalo, sam som bol na tom 3x len kvoli tomu. Drviva vacsina divakov bude skratka uspokojena, ze videli ako to dopadlo, uzili si to, pockaju si na repete na Bluray. 4. Pomer 3D projekcii. 5. Avatar mal v suvislosti s tym ten rozmer, ze ide o milnik, ktory je VYSLOVENE urceny pre kina, nielen kvoli 3D, takze ho v nom chcel vidiet kazdy a opakovane prave preto, lebo vedel, ze uz v inom mediu to nebude ono a chceli vyuzit tu moznost tak casto, ako len mohli.
7 -5
reagují: Chermy, TedGeorge
reagovat
Film me nadchnul a přeju mu kazdy dolar, ale imho jsou tyhle neskutečne uvodni cisla trochu zavádějící a ty propady budou velke. 

Porad mam ten nazor, ze to v celku sice jasne vydela vic nez IW, ale nejaky brutalni narust to nebude, protoze to je "druha cast IW" a lidí, kteri nebyli na IW a pujdou na EG, bude minimum. Tady sice EG hraje do karet to, ze se hodne diskutuje nad dejem a je tam hromada odkazů, takze je tu vetsi potencial na to jit vicekrat, ale nemyslim si, ze tohle by vydelalo treba 700 mega. EG jednoznačně těží z toho, ze je to finale cele sagy a navic tim tajnustkarenim o deji se povedlo vsechny nahnat do kina hned, aby to videli sami a necetli nějaké spoilery. 

Ale kazdopadne jizda je to neskutečná a potencial na Avatar kill tam urcite je. Ale ja to vidím na 2,4 - 2,5.
 
715817
Film me nadchnul a přeju mu kazdy dolar, ale imho jsou tyhle neskutečne uvodni cisla trochu zavádějící a ty propady budou velke.  Porad mam ten nazor, ze to v celku sice jasne vydela vic nez IW, ale nejaky brutalni narust to nebude, protoze to je "druha cast IW" a lidí, kteri nebyli na IW a pujdou na EG, bude minimum. Tady sice EG hraje do karet to, ze se hodne diskutuje nad dejem a je tam hromada odkazů, takze je tu vetsi potencial na to jit vicekrat, ale nemyslim si, ze tohle by vydelalo treba 700 mega. EG jednoznačně těží z toho, ze je to finale cele sagy a navic tim tajnustkarenim o deji se povedlo vsechny nahnat do kina hned, aby to videli sami a necetli nějaké spoilery.  Ale kazdopadne jizda je to neskutečná a potencial na Avatar kill tam urcite je. Ale ja to vidím na 2,4 - 2,5.  
0 0
reagovat
celkem me prekvapujete. posledni tydny jsem si byl jisty, ze padne 300M i miliarda za vikend. stejne tak se domnivam, ze padnou 3 miliardy celkove. diky tomu, ze jsem byl ve stredu v Imaxu, tak jsem jediny z meho okoli, kdo ten film videl. vsechny to teprve ceka. imho to bude v okolnich statech hodne podobne. ja osobne dam jeste jednou imax a to byl muj vztah k marvelu relativne chladny. avatar bude prekonan
715814
celkem me prekvapujete. posledni tydny jsem si byl jisty, ze padne 300M i miliarda za vikend. stejne tak se domnivam, ze padnou 3 miliardy celkove. diky tomu, ze jsem byl ve stredu v Imaxu, tak jsem jediny z meho okoli, kdo ten film videl. vsechny to teprve ceka. imho to bude v okolnich statech hodne podobne. ja osobne dam jeste jednou imax a to byl muj vztah k marvelu relativne chladny. avatar bude prekonan
0 -2
reagovat
Inak čo sa týka toho súboja Avatar vs Endgame, ja si tiež začínam myslieť, že Endgame to dá. 

Infinity war malo WW OW 640 mil. + 191 mil. opening v Číne. To je dokopy 830 mil. WW opening. Celkový box office IW bol 2 mld., tzn. cca 2,4 násobok openingu (vrátane Číny).

Ak by podobná matematika mala platiť aj pre Endgame (a nevidím dôvod prečo by neplatila), tak 1,2 mld. x 2,4 = 2 mld. 880 mil. čo by "tesne" (o cca 100 mil.) zdolalo Avatar. 

Vzhľadom na pozitívne recenzie, reakcie divákov, fakt že o filme už píše aj bulvár (tzn. je šanca že aj menej zainteresovaní diváci na film pôjdu aby si pozreli "o čom je celý ten humbuk?") a fakt že je slušná šanca na to že mnohí fanúšikovia pôjdu minimálne ešte 1x - ten Avatar padnúť proste musí. 
715810
Inak čo sa týka toho súboja Avatar vs Endgame, ja si tiež začínam myslieť, že Endgame to dá.  Infinity war malo WW OW 640 mil. + 191 mil. opening v Číne. To je dokopy 830 mil. WW opening. Celkový box office IW bol 2 mld., tzn. cca 2,4 násobok openingu (vrátane Číny). Ak by podobná matematika mala platiť aj pre Endgame (a nevidím dôvod prečo by neplatila), tak 1,2 mld. x 2,4 = 2 mld. 880 mil. čo by "tesne" (o cca 100 mil.) zdolalo Avatar.  Vzhľadom na pozitívne recenzie, reakcie divákov, fakt že o filme už píše aj bulvár (tzn. je šanca že aj menej zainteresovaní diváci na film pôjdu aby si pozreli "o čom je celý ten humbuk?") a fakt že je slušná šanca na to že mnohí fanúšikovia pôjdu minimálne ešte 1x - ten Avatar padnúť proste musí. 
5 -3
reagovat
reaguje na: Randal K.
On ztratil tenhle vikend fakticky vsechna kina.

Co se toho mnozstvi kin tyce, tak imho jo....

Samozrejme na Zyzyx Road a podobny machry se stejne nechyta :D
715807
On ztratil tenhle vikend fakticky vsechna kina. Co se toho mnozstvi kin tyce, tak imho jo.... Samozrejme na Zyzyx Road a podobny machry se stejne nechyta :D
715805
1 0
reagovat
v reporte nespomenuté, ale Hellboy spadol o 91 percent. nie je aj to nejaký rekord? :))
715805
v reporte nespomenuté, ale Hellboy spadol o 91 percent. nie je aj to nejaký rekord? *:))*
3 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: winnie_the_pooh
Jo, v nedeli uz imho bude docela jasno...

A podle me prave v nedeli uz padnou celkovy svetovy cisla Infinity War. Amerika jeste bude pod...
715802
Jo, v nedeli uz imho bude docela jasno... A podle me prave v nedeli uz padnou celkovy svetovy cisla Infinity War. Amerika jeste bude pod...
715801
1 0
reagovat
Mě se srovnání s posledním Harry Potterem během víkendu taky hned napadlo. Minimálně co se týká US tržeb. 
Pokud by to tak bylo, tedy OW cca 45% celkových tržeb, budeme končit pod osmi stovkama. Tedy Star Wars v Domestic BO nepadnou ani náhodou.
A co se týká světa, tam to vidím poodbně. Třeba Čína bude ráda pokud vůbec dojde ke zdvojnásobení (i když tam jsou teda nějaký ty svátky nebo volno...). Takže ani Avatar ve WW BO nepadne.
Řekl bych, že moudřejší budeme už za týden :) A za dva týdny to už budem vědět s jistotou :D
715801
Mě se srovnání s posledním Harry Potterem během víkendu taky hned napadlo. Minimálně co se týká US tržeb.  Pokud by to tak bylo, tedy OW cca 45% celkových tržeb, budeme končit pod osmi stovkama. Tedy Star Wars v Domestic BO nepadnou ani náhodou. A co se týká světa, tam to vidím poodbně. Třeba Čína bude ráda pokud vůbec dojde ke zdvojnásobení (i když tam jsou teda nějaký ty svátky nebo volno...). Takže ani Avatar ve WW BO nepadne. Řekl bych, že moudřejší budeme už za týden *:)* A za dva týdny to už budem vědět s jistotou *:D*
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Cival
Jako souhlasim s vama, ze to asi zrovna v tomhle Avengers pripade trochu mate.

Kina muzou bejt na prvni pohled nasledujici dny a tydny plna, ale to nic nezmeni na tom, ze procentualne to pujde hodne dolu.

Porad "Team NO1 worldwide", ale bude to jeste hodne zajimavy.
715799
Jako souhlasim s vama, ze to asi zrovna v tomhle Avengers pripade trochu mate. Kina muzou bejt na prvni pohled nasledujici dny a tydny plna, ale to nic nezmeni na tom, ze procentualne to pujde hodne dolu. Porad "Team NO1 worldwide", ale bude to jeste hodne zajimavy.
715794
3 0
reagovat
reaguje na: Cival

Propad tržeb

Souhlasím. Propad bude větší než obvykle. Příklad: Když ti dám 10$ první víkend a 4$ druhý, budeš mít 14$ - propad 60%.
Když dám první víkend 6$ a druhý 4$ - propad je menší, ale výdělek rovněž. Úhel pohledu.
715796
Souhlasím. Propad bude větší než obvykle. Příklad: Když ti dám [b]10$[/b] první víkend a [b]4$ [/b]druhý, budeš mít[b] 14$[/b] - propad[b] 60%.[/b] Když dám první víkend[b] 6$[/b] a druhý[b] 4$[/b] - propad je menší, ale výdělek rovněž. Úhel pohledu.
Propad tržeb
715794
0 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Tak zas tak uplne jiny pribeh to neni... to nebyla rozhodne sragora. Naznacuje mj. proc ten multiplier 2,5 nebude uplne snadny, kdyz jine blockbustery davaji malo pres dva. Aktualne je FF8 lepsi pripad pro srovnavani nez HP8 treba 8)
715794
Tak zas tak uplne jiny pribeh to neni... to nebyla rozhodne sragora. Naznacuje mj. proc ten multiplier 2,5 nebude uplne snadny, kdyz jine blockbustery davaji malo pres dva. Aktualne je FF8 lepsi pripad pro srovnavani nez HP8 treba *8)*
715792
3 0
reagují: TedGeorge, Cinefil
reagovat

IMAX

Z USA hlásí, že spousta lidí navštívila IMAX více než obvykle včetně 3D. To má určitě nějaký podíl na tržbách.8) Lidi chodí, kam mohou.
PS: Kéž by zafungoval Avatar efekt a IMAX rostl jako po dešti. V Brně opravdu chybí :(
715793
Z USA hlásí, že spousta lidí navštívila IMAX více než obvykle včetně 3D. To má určitě nějaký podíl na tržbách.*8)* Lidi chodí, kam mohou. [b]PS[/b]: Kéž by zafungoval Avatar efekt a IMAX rostl jako po dešti. V Brně opravdu chybí *:(*
IMAX
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se