Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Černí koně


ikona
KarelR
ad astraaladinangel has fallenangry birds ve filmu 2annabelle 3godzilla ii kral monsterléto 2019muzi v cernem: globalni hrozbapokemon: detektiv pikachurocketmansrazka s laskousyn temnotytajny zivot mazlicku 2x-men: dark phoenix
X-Meni letos změří síly s novými Muži v černém, digitálním Pikachu nebo návratem Godzilly. Koho čekají finanční hody a kdo bude brečet v koutě? 

Před týdnem jsme si probrali největší hity roku a teď jsou na řadě nové bijáky, které můžou uspět i selhat. Řeč je o velkých i malých projektech, které určitě mají šanci na tržební kralování, zatím ho ale nemají stoprocentně jisté a ještě pořád můžou (alespoň částečně) vyhořet. Co všechno jde do téhle škatulky nacpat? Letos nám padlo do oka třináct filmů, které jdou s kůži na trh bez zásadní berličky, a u každého bude velmi zajímavé sledovat, jak dobře si nakonec povede.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: TUTOVKY A MEGAHITY

Annabelle 3 (CZ premiéra: 27. června 2019 :: US premiéra: 28. června 2019)

Jednička Annabelle vydělala 257 milionů a mnohem chválenější dvojka 306 milionů, takže se o děsivou panenku vážně nebojím. Kdybych měl z tohohle článku vybrat film, který bude mít nejlepší poměr tržeb a rozpočtu, byla by to jasně trojka Annabelle. Režijní debut Garyho Daubermana, jenž napsal minulé dva díly (a oba díly To), se totiž očividně natočil za pár drobných a opět ho čekají stamilionové výdělky.

A o čem že to tentokrát je? Hlavní hrdinkou bude malá Judy, dcera manželů Warrenových, která pustí svoji chůvu do rodinného muzea. Nepříliš chytrá slečna tam pak probudí nejen Annabelle, ale i kupu dalších děsivých hraček, což (samozřejmě!) rozpoutá přehlídku lekaček, u nichž budou asistovat i samotní Warrenovi. Vzhledem k debutujícímu režisérovi raději nechci hádat, jaké budou ohlasy. Když ale fandové přežili mizernou jedničku, očividně není tak důležité, jestli z toho bude slabý průměr nebo něco víc.

Index natěšenosti: 5/10

Srážka s láskou (CZ premiéra: 11. července 2019 :: US premiéra: 3. května 2019)

Seth Rogen posledních pár let herectví flákal a věnoval se režírování, psaní a produkci filmů a seriálů. Charlize Theron se na druhou stranu povedlo vyšvihnout se mezi největší herecké hvězdy Hollywoodu. Ale kdyby nám před rokem někdo řekl, že si spolu zahrají v romantické komedii, asi bychom mu nevěřili. Ve Srážce s láskou ale tihle dva budou tokat o sto šest. Rogen si zahraje novináře, jehož bývalá chůva dnes kope první ligu v politice a on se díky staré známosti dostane do její blízkosti. A přeskočí jiskra, i když – jak se píše na plakátu – je to nepravděpodobné, ale ne nemožné.

Zatím to celé vypadá docela svěže a zábavně, první reakce jsou velmi spokojené a za kamerou je Jonathan Levine, který sice v poslední době párkrát šlápl trochu vedle, ale s Rogenem natočil i vynikající 50/50. A když někdo zvládne komedii o umírání na rakovinu, měl by si umět poradit i s touhle totálně nepravděpodobnou romancí. Tenhle žánr navíc v kinech v poslední době moc nevídáme, takže snad to vyjde. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

Angel Has Fallen (CZ premiéra: - :: US premiéra: 23. srpna 2019)

Mike Banning se vrací do třetice všeho dobrého. Zatímco Pád Bílého domu dodnes považuji za duchovního nástupce těch nejpovedenějších seagalovek (a mám trochu pocit, že se Butler v téhle roli našel), pokračování Pád Londýna je odzívaná rutina od nepříliš zajímavého režiséra. Ke trojce se sice nevrátil Antoine Fuqua, ale Rick Roman Vaugh natočil moc povedeného Trestance, takže by si s Banningem na útěku, pronásledovaným vlastní agenturou za atentát na nového prezidenta (Morgan Freeman, víceprezident z předchozích filmů) mohl elegantně poradit.

Moje natěšení je opatrné, ale opravdu moc bych si přál, aby Butler tenhle opravný pokus zmáknul se ctí a rozloučil se s rolí jednorozměrného drsňáka tak nějak čestně. A jestli to celé bude vrcholit na palubě Air Force One, vrátí se série ke konceptu přesilovky v uzavřeném prostoru, což je už od dob Smrtonosné pasti osvědčená formulka pro solidní, jakkoliv trochu předvídatelný film. Od Angel Has Fallen nikdo neočekává zásadní zvraty, jen solidní řemeslo a alespoň dvouciferný bodycount. (imf)

Index natěšenosti: 6/10

Angry Birds ve filmu 2 (CZ premiéra: 29. srpna 2019 :: US premiéra: 16. srpna 2019)

Má redakce MovieZone menší zájem o dvojku Tajného života mazlíčků, nebo o dvojku Angry Birds? Hádám, že by těsně vyhráli Mazlíčci, naštvaní ptáci jsou nám ale volní prakticky stejně. V pokračování herní hitovky, kterou Mr Hlad. nevyhejtoval tak moc, jak jsme čekali (5/10!), se budou hrdinové muset spojit se záporáky, aby porazili zbrusu nové záporáky. A jestli už v tuhle chvíli obracíte oči v sloup, nejste v tom zdaleka sami.

OK, je to blbina pro nejmenší a pořád lepší Angry Birds 2 než čtvrtá Sněhová královna z Ruska. Pánové ze Sony nám ale loni naservírovali spider-manovské Paralelní světy, takže se nemůžete divit, že jsme v animované sféře trochu rozmlsaní. I bez nás ale druzí naštvaní ptáci (zřejmě) překonají 352 milionů prvního filmu a za další tři roky je tu trojka. Pojďme se tedy dohodnout, že budeme tuhle sérii i nadále co nejpoctivěji ignorovat, a když už o sobě dá náhodou vědět, vždycky se vyplatí vzpomenout na Emoji Movie. Oproti tomu jsou totiž Angry Birds žánrový majstrštyk! 

Index natěšenosti: 4/10

Na co jste nejvíc zvědaví vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace