Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Černí koně


ikona
KarelR
ad astraaladinangel has fallenangry birds ve filmu 2annabelle 3godzilla ii kral monsterléto 2019muzi v cernem: globalni hrozbapokemon: detektiv pikachurocketmansrazka s laskousyn temnotytajny zivot mazlicku 2x-men: dark phoenix
X-Meni letos změří síly s novými Muži v černém, digitálním Pikachu nebo návratem Godzilly. Koho čekají finanční hody a kdo bude brečet v koutě? 

Před týdnem jsme si probrali největší hity roku a teď jsou na řadě nové bijáky, které můžou uspět i selhat. Řeč je o velkých i malých projektech, které určitě mají šanci na tržební kralování, zatím ho ale nemají stoprocentně jisté a ještě pořád můžou (alespoň částečně) vyhořet. Co všechno jde do téhle škatulky nacpat? Letos nám padlo do oka třináct filmů, které jdou s kůži na trh bez zásadní berličky, a u každého bude velmi zajímavé sledovat, jak dobře si nakonec povede.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2019: TUTOVKY A MEGAHITY

Godzilla II Král monster (CZ premiéra: 30. května 2019 :: US premiéra: 31. května 2019)

Měli jste pocit, že v předchozí Godzille tvůrci příliš rychle vytasili karty, když do příběhu zapracovali další monstra? Dvojka je v tomhle ohledu megalomanskou hrou na Pokémony, protože kromě nejoblíbenější radioaktivní ještěrky se vrací celá řada slavných potvor, včetně arcinepřítele jménem King Ghidorah. Kdo nemá načteno nebo nakoukáno, ten si to může přeložit tak, že lidi jsou ve druhé Godzille jen pouhými diváky intergalaktického Mortal Kombatu, po němž zůstane z planety jen hromada nepotřebných pilin. A ano, je tu Millie Bobby Brown v jedné z hlavních rolí, vrací se Ken Watanabe atd. atd. Všichni ale víme, že hlavní roli tu hrají triky a čirý spektákl.

Nastavovanou kaši, která by se však mohla tónem razantně lišit od zádumčivé jedničky, vaří pro květnový release můj oblíbený Michael Dougherty. Pro monstra má slabost, mám tak nějak pocit, že se rád ohne podle potřeb studiového systému, ale sem tam si do formy i obsahu prosadí nějaký ten nápad. Trailerová kampaň je parádní, a tak by květnová Godzilla mohla sehrát roli Černého Petra a překvapivé hitovky. Fandíme jí tím spíš, že bude titulní monstrum od začátku minimálně za to nejhodnější ze zlých. (imf)

Index natěšenosti: 8/10

Rocketman (CZ premiéra: 30. května 2019 :: US premiéra: 31. května 2019)

Nejspíš nikdo nečekal, že queenovská biografie Bohemian Rhapsody zboří kina takovým způsobem, jakým se jí to povedlo. A tvůrci Rocketmana nejspíš trošku doufají, že jim se to podaří také. Na jednu stranu tomu rozumím, příběh Eltona Johna se do značné míry podobá životu a kariéře Freddieho Mercuryho, ty songy zná taky skoro každý a navíc režíruje Dexter Fletcher, který s Bohemian Rhapsody pomáhal, když byl odejit Bryan Singer. Obdobný úspěch jako u Bohmian Rhapsody však u Rocketmana neočekávám, protože Elton prostě není takový fenomén jako Freddie.

Přesto by z toho mohla vylézt zajímavá hudební biografie, která bude víc cool, než jsme u podobných filmů zvyklí. Taron Egerton potřebuje po Robinu Hoodovi a před trojkou Kingsmanů kariéru malinko nakopnout, takže se asi bude hodně snažit (a v trailerech mu to celkem jde) a produkuje kingsmanovský režisér Matthew Vaughn, takže nějakou tu dravost a pořádné tempo vlastně očekáváme. Devět set milionů na tržbách ale asi spíš ne. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

X-Men: Dark Phoenix (CZ premiéra: 6. června 2019 :: US premiéra: 7. června 2019)

Je zřejmé, že X-Meny čeká tragické léto. Snad je to i zakuklená kampaň promující výhody fúze Disneyho s Foxy, protože tahle comicsová vitrína lišáckého studia padne v příštích měsících na absolutní dno a budeme rádi, že ji Disney hodlá zrestartovat. Ano, soudím dne před večerem, ale Noví mutanti vypadají pekelně a Dark Phoenix je… esencí zbytečnosti. I lidé, co si myslí, že se Ratnerův Poslední vzdor nepovedl. musí uznat, že story navázaná na postavu Famke Janssen byla působivě rozehraná a parádně osudově zakončená. A není tedy moc důvodů ji znovu vyprávět.

Studio ale mělo jiný názor a vlastně docela krátce po prvním podání tedy dostaneme celý film o přerodu a řádění Dark Phoenix. Naším jediným štěstím je, že proti ní bude stát ansámbl oblíbených hrdinů a herců v čele s McAvoyem, Fassbenderem a Jennifer Lawrence (plus nově blond Jessica Chastain), je ale trochu komické, že tyhle superhvězdy budou přihrávat unylé Sophii Turner. Jasně, finále Hry o trůny by vyhypeovalo i Luďka Sobotu, tady ale musíme zvedat obočí. Zvlášť tváří v tvář rutinérským trailerům a odzívanému materiálu, který bude mít co dělat i s dorovnáním slaboučké Apokalypsy (a nedosáhne nejspíš ani na Budoucí minulost, natož na geniální První třídu nebo X2). Říkám vám, i ten prokletý Ratner bude v létě dost pravděpodobně cítit satisfakci… (Cival)

Index natěšenosti: 4/10

Muži v černém: Globální hrozba (CZ premiéra: 13. června 2019 :: US premiéra: 14. června 2019)

Popravdě myslel jsem si, že to tahle značka už zabalila, a když se začalo mluvit o crossoveru s 21 Jump Street, přestal jsem mít jakékoliv naděje, že uvidíme další díl. Přesto se agenti ve skvěle padnoucích oblecích a černých brýlích vrací. Ačkoliv se původně mluvilo o restartu, Globální hrozba je vlastně regulérní sequel. Chris Hemsworth a Tessa Thompson se totiž (pár let po trojce se Smithem a Jonesem) vydají do Londýna, kde podle všeho působí mimozemský zrádce, navštívit by měly ale i pár dalších, o dost exotičtějších lokací.

Z trailerů to vypadá, že režisér posledního dílu Rychle a zběsile F. Gary Gray dostal spoustu peněz na to, aby se pořádně vyblbnul. Na druhou stranu že by trailery nějak výrazně lákaly do kina, to se úplně říct nedá. Papírově je casting super a vedle ústředního dua se objeví třeba i Liam Neeson nebo Emma Thompson, ale všichni víme, že když Hemsworth nehraje Thora, smrdí to komerčním průšvihem. Tak uvidíme. Trošku se bojím, aby to nedopadlo jako nová verze Krotitelů duchů. Nadšení zatím návrat téhle série příliš nevyvolává. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Tajný život mazlíčků 2 (CZ premiéra: 20. června 2019 :: US premiéra: 6. června 2019)

A už jsou tu zase. Ke cti animačního studia Illumination je nutné dodat, že animovaní zvířecí mazlíčci nejsou zdaleka tak otravní jako mimoni, ale zas si hůř hledají publikum, protože starší děti už mají víc na výběr. Na dvojku to ale přesto stačilo. Trailery se vám snaží naznačit, že se tentokrát z města pojede na venkov, kde hlavní čoklík Max potká místního rafana, v jehož castingu se znuděný hlas Harrisona Forda vyloženě našel. Ve skutečnosti to ale opět bude děj-neděj, rozsekaný mezi několik lokací a charakterů, tak aby se těžily dokolečka tradiční kameňáky, jen nikoliv v hraném a lidském, ale v animovaném a zvířecím podání. Ostatně zápletky s veterinářem jsme viděli v první ukázce, stejně jako hrozbu v podobě nového lidského přírůstku v domácnosti. Zív.

Už z principu nemůže tahle zlatokopecká dvojka ničím překvapit, ale možná právě proto nebude tolik tlačit na pilu a vy se skrz těch devadesát minut s potomky bez obtíží prokoušete. Jen toho Forda a přeobsazeného Louise C.K. si neužijete, protože vám je přemaže český dabing. Zbytek je stejně jako v případě jedničky ruská ruleta rádobyvtipných scenáristů, kteří mají svá nejlepší léta dávno za sebou. Tak neváhejte stisknout spoušť. Děláte to přece pro svoje děti. (imf)

Index natěšenosti: 4/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace