Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Bude spojení s Disneym konečnou pro Foxy?


ikona
TedGeorge
avataravatar 2avengersavengers: endgamebrad pittdeadpooldeadpool 2disneydisney+hugh jackmanjames cameronkevin feigenetflixnovi mutantiridley scotttržbyuniversalvetřelecvetřelec: covenantwarner bros.wolverinex-menx-men: dark phoenix
Mají fanoušci studia 20th Century Fox důvod k obavám? 

Možná si vzpomínáte na článek, který imf napsal v prosinci roku 2017. Čtenáře MovieZone v něm informoval o obří fúzi, díky které Disney převezme většinu aktiv ve společnosti 21st Century Fox (vlastní filmové studio 20th Century Fox). Jsme na filmovém webu a nás všechny samozřejmě nejvíc zajímalo, co to bude znamenat pro největší filmové foxovské značky. Čas ukázal, že oslavy u Myšáka byly mírně předčasné, protože svoji nabídku na Foxe předložil i konglomerát Comcast (vlastnící mimo jiné Universaly) a v jednu chvíli to opravdu vypadalo, že z obchodu desetiletí pro Disneyho nic nebude. Jenomže když se u Myšáka na něco zaměří, běda všem konkurentům…

Přišla další nabídka (z původních 52 miliard jich najednou bylo 71) a Comcast v červenci zkušeně uznal, že by také mohl velmi rychle vykrvácet a Foxe „přenechal“ Disneymu. Následovalo několik měsíců ticha a až ke konci roku 2018 se vyrojilo několik zasvěcených článků, které si vzaly na paškál tento vzrušující (a už fakticky jistý) obchod. Zajímají vás podrobnosti? Pokud ne, tak si přečtěte Imfovo velké téma o filmových ratinzích. Následující odstavce se jich vlastně také trochu dotknou. To na úvod stačí, tak se něčím občerstvěte a jdeme na to.

V úvodu jsem již načal ty největší foxovské značky a jednou z nich je bezesporu x-menovské univerzum. Troufnu si tvrdit, že pro běžného člověka (nezatíženého dobrovolnou četbou byznysových článků o Hollywoodu) je právě možnost, že se X-Meni na plátnech kin potkají s Avengery, tím nejzajímavějším na celé řešené fúzi. Jenomže nejsme v roce 2015. Kevin Feige sice konečně potvrdil, že se pomalu začínají chystat plány na začlenění mutantů do dalších fází marvelovského filmového univerza, jenomže mě už to dnes zase tak moc nevzrušuje.

Když se totiž řekne X-Men, vybavím si Wolverinea (Logana) s tváří Hugh Jackmana zápolícího s Magnetem hraným Ianem McKellenem. A když se řeknou Avengers, vybavím si Tonyho Starka pošťuchujícího se s Kapitánem Amerikou. To už je (bohužel v obou případech) minulost a Feigeho zapojení mutantů do světa superhrdinů z pera Stana Lee bude ve velké míře spoléhat na nové postavy. Co se Avengers týče, tak budiž. Tady mě (nás) ta slušně načrtnutá budoucnost baví a vlastně i vzrušuje. Co se X-Menů týče, tak já osobně pevně doufám, že se nedočkáme Sofie Turner alias mladé Jean Grey po boku ultra cool Black Panthera.

Naštěstí je tu ten Kevin. Feige už na případu Spider-Mana jasně ukázal, že je to byznysman/prorok vidící za roh a neváhal čerstvě zapůjčenou značku zalidnit nově (a podle mého názoru skvěle) obsazeným Tomem Hollandem. No a něco podobného očekávám i u X-Menů. Potenciál je prakticky bezedný a byla by velká škoda na skvěle rozjeté marvelovské univerzum roubovat mírně pochybné x-menovské instance známé jako Dark Phoenix a The New Mutants. Ty se sice podívají do kina (ne, Netflix je tentokrát na poslední chvíli nekoupí), ale bude to očividně labutí píseň té mutantí větve, kterou tak nadějně načal před osmi lety Matthew Vaughn První třídou.

Jenom pro pořádek je potřeba zmínit, že Feige zároveň může v poklidu plánovat začlenění foxovské Fantastické čtyřky do „svého“ univerza. Bližší informace zatím nejsou známy, ale dřív nebo později na to jistě dojde. Podle mého názoru se dočkají svého představení nejdříve X-Meni a Fantastická čtyřka je přeci jenom hudbou budoucnosti. Kdyby se totiž spojovalo naráz, byl by to naprosto nehorázný bordel. Nebo nesouhlasíte a tušíte propojení už v roce 2020? Vyjádřete se v diskuzi.

Dobrá, to by byli X-Meni a Čtyřka, co tam máme dál? Samozřejmě, že Avatara, nejvýdělečnější film všech dob, se kterým Disney počítá už nějakou dobu. Jinak by neplánoval synergii s nově otevřeným zábavným parkem, který pod jeho záštitou vyrostl nedaleko Orlanda. V tomto případě si myslím, že Bob Iger alias Pan Myš dobře ví, s kým má co do činění. Režisér, producent, dobrodruh a bůh všech správných cinefilů James Cameron si do toho vážně nenechá kecat, a kdyby to snad Iger zkusil, se zlou se u Železného Jima potáže. Producenti snažící se zastavit megalomana Camerona při natáčení Titanicu by mohli vyprávět.

Iger by byl s prominutím dobytek, kdyby do toho Cameronovi opravdu chtěl kecat. A vlastně ani nemá důvod. Vy se sice občas při brouzdání hlubinami internetu můžete setkat s názorem, že Avatar po těch deseti letech už vlastně nikoho nezajímá, ale to jsou jenom kecy on-line břídilů. Chcete jeden důkaz za všechny? Když Myšák v roce 2017 připravoval otevření výše řešeného zábavního parku, ozývaly se názory, že to bude propadák. Realita je, že park otevřený 8 let po premiéře Avatara je obrovský úspěch a jsou v něm několikahodinové fronty i měsíce po otevření.

Dáme si ještě jeden šproch k Avatarovi? V Číně biják vydělal více než 200 milionů dolarů. Mluvíme tu prosím pěkně o roce 2009 (respektive 2010) a tím pádem byl na mnoho let nejvýdělečnějším hollywoodským filmem v tamních multiplexech. A teď si představte, kolik peněz tam Avatar vydělá v roce 2020. Bude to rekord, po kterém bude Michael Bay se svými Transformery slintat do konce života. Kdepak, plánované kvarteto pokračování Avatara je pro Disneyho „homerun“ srovnatelný s poznámkovým blokem Kevina Feigeho nadepsaným „Moji X-Meni a jak všem vyrazit dech“.

Co se velkých značek týká, tak je to u Foxů všechno? No, vlastně ano. Doba ledová a animovaná filiálka Blue Sky Studios je pomalu ale jistě hudbou minulosti, nová Planeta opic (co se tržeb týče, tak neslavně) zakončila svojí trilogii předminulý rok, a to samé platí o Nocích v muzeu. Že na něco zapomínám? To já schválně, přátelé. Kingsmani, Deadpool a Vetřelci jsou totiž všechno eRka, tedy mládeži nepřístupné filmy, což je pro studio Disney zaslíbené rodinám s dětmi trochu problém.

Tímto „cliffhangerem“ bych tuto kapitolu uzavřel a pozval vás ke kliknutí na kapitolu druhou. Budeme se více věnovat detailům velkého hollywoodského spojovaní a otřeme se i o nově plánovanou službu Disney+, kterou by Bob Iger a spol. rádi zničili Netflix. Co myslíte, podaří se jim to? A vážně jsem si nemohl odpustit další laciné lákadlo na kapitolu číslo 2?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace