Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Návrat Halloweenu potěší (nejen) fandy originálu


ikona
KarelR
danny mcbridedavid gordon greenhalloweenjamie lee curtisjohn carpenterprvni reakce
Zase tu jednou máme děsivou hollywoodskou pohádku s dobrým koncem... 

První člověk, Roma, Zrodila se hvězda, Vdovy... na letošních festivalech se blahořečí jedna novinka za druhou. Blackův Predátor takovou kliku bohužel neměl, kritici se po něm ale rychle přesunuli k Halloweenu a jsou z toho další dobré zprávy. Na papíře byl nápad na tenhle legacyquel (= film, co ignoruje předchozí pokračování) docela nebezpečný. David Gordon Green ale podle všeho uspěl a natočil přesně ten biják, na který se čekalo 40 let.

Pokud to chcete matematicky, mluvíme tu o průměrném ratingu 7/10 po 29 recenzích, z nichž 23 zvedá palec nahoru. V tomhle případě je ale důležitější "omáčka", která je plná jásotu nad tím, jak Green poznal silné stránky značky (dvě ústřední postavy, přímočaré napětí) a naopak dokázal obejít ty slabé (pokroucená mytologie kolem Myerse).

Nový Halloween se tak mohl proměnit v jednoduchý a úderný slasher, jenž důstojně navazuje na Carpenterovu klasiku. Jeho královnou je samozřejmě Jamie Lee Curtis, která se vrací jako po zuby ozbrojená Laurie Strode. Jinak se ale chválí i celkový přístup k látce (mezi vší tou krví nechybí špetka humoru), z něhož by se měli radovat nejen nostalgicky, ale i mladší diváci.

Zkrátka a dobře to vypadá, že z Halloweenu bude hit zaslouženě, a že se zařadí mezi ty nejlepší a nejsmysluplnější návraty po letech. Hororoví fandové si tak po Sestře zřejmě spraví chuť a musíme doufat, že se Michael Myers okamžitě nepožene do generického sequelu...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace