Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 nejlepších hororů podle TedGeorge počtvrté


ikona
TedGeorge
adam wingardghost storieshalloweenhororjames wanjan zizkajason blumm. night shyamalanmike flanagannetflixpetr jaklthe ritualtop 11vsechno nejhorsi
Necelý tucet hororových doporučení pro čtenáře holdujícím žánru 

Už je to nějaký ten týden (rok), co jsem nakoukával každý večer jiný horor a pro čtenáře MovieZone, kteří toužili po doporučení děsivého filmu na večer, následně sepisoval TOP 11. Poslední dobou jsem se soustředil na jiné žánry a času na horory povážlivě ubylo. Když jsem však nedávno zahlédnul plán podzimních premiér, s radostí jsem zaznamenal, že nás v blízké budoucnosti čekají minimálně 3 zajímavé horory (Sestra, Predátor, Halloween) a každý má velké ambice. Nebylo tomu tak vždy. Horor býval přehlíženým žánrem. Můžeme děkovat především Jasonu Blumovi a Jamesi Wanovi, že se žánr vrátil tam, kam patří. Tedy mezi společenské události, které lákají nejenom fanoušky, ale i běžné filmové diváky, kteří horory jinak nevyhledávají.

Nalijme si čistého vína – nejsem největší hororový odborník v Čechách. Pan Hlad by jistě namítnul, že nejsem ani největší hororový odborník na MovieZone. Děsivé filmy však miluji a v návaznosti na již zmíněný podzimní nášup jsem zapátral v paměti a našel pro vás další jedenáctku povedených a zajímavých kousků. Kritéria výběru? Většinu filmů jste neviděli v kinech, některé jsou už trochu staršího data. Všechny si však zaslouží vaší pozornost. Alespoň podle mého názoru. O kontroverzi jistě nouze nebude, ale trefit se vám do vkusu celou jedenáctkou je mission impossible srovnatelná se snahou dokopat KarlaR do MovieZone Live. Tak mi dejte šanci a pusťte se do čtení. Alespoň jednou se určitě trefím se vší parádou.

11. The Ritual (2017)

Začneme relativně zčerstva. Netflix to má s filmy jako na štíru. Já osobně často nadávám, ale je třeba uznat, že poslední dobou je to kvalitativně přece jenom lepší než v letech minulých. Co se hororů týče, tak tam vyloženě vyčnívá The Ritual z minulého roku. Pokud se nemýlím, tak jste možná zaznamenali spokojenou recenzi Mr. Hlada. O čem ten horor je? Parta kamarádů se vydá na výlet. Jeden z nich se hned na začátku zraní a oni si rozhodnou, že si kvůli tomu zkrátí cestu lesem. To je samozřejmě špatný nápad.

Důrazně vám doporučuji, abyste si nepouštěli trailer a dost možná ani nečetli tu Hladovu sedmičkovou recenzi. Ne že by vrchní MovieZone sympaťák nějak přehnaně spoileroval, ale čím míň víte, tím lépe pro vás. Já vám snad jenom řeknu, že po půlce filmu k něčemu dojde, trochu se změní hororový subžánr a vy budete jenom koukat, jak nekompromisně tvůrci servírují násilí a temnotu. Já osobně preferuji spíše první hodinu, kde se sází na to neviděné, ale sedmičkové hodnocení stejně podepisuji. Pardón, na co ještě čekáte? Kupujte, Roubíček, nebudou.

 

10. The Girl with All the Gifts (2016)

Tahle Holka se před dvěma lety na vašem oblíbeném webu recenze nedočkala a já mám tak trochu pocit, že se na ní pozapomnělo. Je to škoda, protože je to nejenom podle mne jeden z nejlepších hororů se zombíky za poslední roky. O co jste tenkrát přišli? Helen (výborná Gemma Arterton) pracuje jako učitelka. Její škola se však nemůže pyšnit tělocvičnou, divným školníkem a učitelským sborem, který každou velkou přestávku nadává na čím dál hloupější děti. Vyučuje totiž pod vojenskou základnou a jejími žáky jsou mladí zombíci.

Svět je sužován škaredou epidemií, která přeměnila většinu Homo sapiens v krvežíznivé bestie připomínající zombies. Helen však nic nevzdává a byť jí chtějí děti pokousat o každé přestávce, pořád se je snaží něco naučit. To se nelíbí nejenom šéfové základny (Glenn Close), ale ani vojákům, kteří by neposlušné prcky nejraději zastřelili a zakopali. To je vše? Ale co vás vede. Trochu si zaspolileruji a ještě vám napíšu, že po několika desítkách minut dojde k velkému útoku na vojenskou základnu a film od té chvíle rozhodně není předvídatelný. Samotná pointa vás možná trochu naštve, ale žánrový nadprůměr budete spolehlivě čuchat celou dobu.


9. Hush (2016)

Upřímně doufám, že jsem Hush neproflákl už v nějakém dřívějším žebříčku. Pokud ano, tak se hluboce omlouvám, ale ono to připomenutí navíc nikoho nezabije. Na rozdíl od maskovaného Johna Gallaghera Jr., který si vyloženě lebedí v přepadávání opuštěných domů a terorizování nebohých obyvatel samot, chtělo by se napsat. Když tento krvežíznivý blázen „náhodou“ natrefí na nádherný barák v lese obývaný hluchoněmou kráskou, rozjede ďábelský plán plný děsivého mávání nožem, přestřihávání drátů zajištujících internet atd. Jenomže tentokrát ho nečeká procházka růžovými jatky. Potká chytrou slečnu, která svoií kůži rozhodně neprodá lacino.

Pokud jste tak ještě neudělali, někam si napište jméno Mike Flannagan. Pan direktor má talent od pánaboha a v hororově pozitivních kruzích ho chválí snad každý. Oprávněně, protože atmosféra, lekačky, scénář a násilí – všechno je u něj pokaždé na jedničku. Dobrá, scénář je v tomto případě na jedna mínus, protože genius loci ani neumožňuje nějaký nepředvídatelný mindfuck. Vy se na to každopádně podívejte a spolu se mnou si projednou zanadávejte na produkujícího Jasona Bluma. Ten se totiž rozhodnul film neposlat do kin a raději ho prodal Netflixu. Vidět to v multiplexu, asi bych si nadělal do kalhot. Chcete nenávidět ještě jednu osobu? Ta nádherná Kate Siegel hrající hlavní roli je rejžova manželka. Haj_l jeden.

P.S. Málem bych zapomněl - Mr. Hlad souhlasí...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace