Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 zábavných hollywoodských historek


ikona
TedGeorge
brad pittdavid lynchdustin hoffmangeorge clooneyharvey keiteljohnny deppmarlon brandomatt damonnicole kidmanrobin williamssean penntom cruisewoody harrelson
Bizarnosti, vtípky, pískomilové a hollywoodská hovada... 

Je léto a okurková sezóna je v plném proudu. Proto si myslím, že pro jednou (po všech těch tržebních maratonech) na stránkách MovieZone přežijete mírně bulvární témátko, které si bere na paškál necelý tucet směšných, trapných, bizarních a snad i vtipných historek, jež v uplynulých dekádách vyprodukoval Hollywood. V minulosti jste se na vašem oblíbeném webu mohli setkat s klasickými hollywoodskými historkami, nejpekelnějšími produkcemi z továrny na sny a hororovými příběhy z natáčení. Kruh se tedy do čtveřice uzavírá a já upřímně doufám, že vás na následujících řádcích alespoň jednou rozesměju. Tak jdeme na to a ke čtení si prosím otevřete nějaké červené víno z produkce Vinařství Veverka. Nemůžete šlápnout vedle.

4. Fred Astaire pil metodicky

Na tomto místě by se vyloženě nabízelo připomenout KarloviR, že pořád nenapsal pokračování svého slavného článku, ale já už tohle kontroverzní téma nechci zbytečně otevírat. Místo toho vám doporučím černobílý film z roku 1942 jménem Holiday Inn. Fred Astaire v něm jako vždy tancoval a jeden takový tanec měl absolvovat „jakože“ opilý. Jeho dcera Ava tvrdí, že jelikož to byl metodický herec, dal si před první klapkou dva bourbony. Záběr se nepovedl, a tak si dal Fred znovu. Záběr se zase nepovedl a pilo se dál.

Teprve sedmý pokus byl pro režiséra použitelný a Astaire byl tou dobou prý už opilý, jak zákon káže. Zajímá vás, jak to ve filmu vypadalo? Tak si pusťte první půlminutu níže nabízeného videa.


3. Woody Harrelson překročil Tenkou červenou linii

Vzpomínáte si ještě na meditativní válečný film Tenká červená linie? Já ho třeba naprosto miluji a viděl jsem ho celý snad desetkrát, ale to není ta směšná historka. Za tu je zodpovědná velká „prank war“, kterou při natáčení filmu rozpoutali Woody Harrelson a Sean Penn. Všechno začalo nevinně. Jednoho dne Woody žvýkal žvýkačky. To dělal půl dne a výsledný produkt nacpal do helmy nic netušícího Seana Penna. Ten se rozhodnul pomstít. Zavolal do lokálního rádia ve městě, kde zrovna natáčeli, a oznámil tam, že je zítra tzv. „Woody Harrelson Day“ a v té době už populární herec bude v parku podepisovat svoje fotky. Následně se Sean sebral a ve městě rozdal více než 2500 letáků, které na jím vymyšlenou akci lákaly.

 

To nejlepší má teprve přijít. Čerstvě vyhecovaný Woody totiž do války zapojil i ve filmu hrajícího Nicka Nolteho. Ten jednu noc zavolal Pennovi a roztřeseným hlasem mu sdělil, že je na policejní stanici a potřebuje, aby pro něj Penn přijel. Ten to opravdu udělal a vůbec netušil, že za vším je znovu Harrelson, který si dokonce najal dva policejní komparzisty. Na policejní stanici seděl naoko vyděšený Nolte a řekl Pennovi, že potřebuje, aby se za něj zaručil, aby ho pustili. Ten začal přemlouvat policisty, když v tom se zpoza stanice (kde byly cely) ozval výstřel. A další. Pokud celý popis situace chápu správně, tak to celé vypadalo tak, že domnělý střílející vězeň vzal nějakého policistu za rukojmí a požadoval odvoz pryč. Penn se heroicky nabídnul, že ozbrojeného vězně odveze, a když přišel do cely, uviděl vysmátého Woodyho s falešnou zbraní a kamerou. Napálený herec to podle všeho nebral příliš sportovně a s „kamarády“ nějaký ten den nemluvil. Sám k tomu později řekl: „Víte, kdybych byl doma v Los Angeles, měl bych u sebe zbraň a někdo by došel k újmě“. To je vše? Ale co vás vede.

 

Poslední slovo měl podle všeho znovu Penn. Jednoho dne prý nabral Woodyho a při cestě do práce se, čistě náhodou, dostali 40 kilometrů mimo civilizaci. Jenom připomínám, že tu mluvíme o Austrálii. Seanovi samozřejmě chcíplo auto. Požádal Woodyho, aby vystoupil a roztlačil ho. Když to ten chudák udělal, tak Sean šlápnul na plyn a slavného herce nechal uprostřed divočiny. Další den Woodyho vyzvednul nějaký komparzista.


2. Marlon Brando chtěl být delfín

Marlon byl samorost, který si ty nejpamátnější role odbyl v letech 1951 – 1979, a následně už jenom ležel na svém ostrově a dělal si z lidí legraci. Studnou bizarních historek je především film Ostrov Dr. Moreaua. Ten se točil v roce 1996 a Brando v něm hrál asi jen tak, z plezíru. A kvůli penězům. Faktem však je, že během natáčení „líný tlusťoch“ trucoval kvůli scénáři, který chtěl přepsat tak, aby měl ve všech scénách nějakého parťáka (ve scénáři samozřejmě žádný nebyl). Zároveň trval na tom, že bude nosit pokrývku hlavy, kterou na konci filmu sundá. Jenom aby se ukázalo, že je celou dobu vlastně delfín.

Pokud máte volnou půlhodinu (a umíte anglicky), pusťte si vzácné interview, které tahle hollywoodská legenda kdysi spáchala s Larrym Kingem. Brando byl smluvně donucen zúčastnit se při propagaci svojí nové knihy alespoň jednoho televizního rozhovoru a „vyhrál“ to právě Larry. Pokud tu volnou půl hodinku nemáte, tak vypíchnu jenom pár věcí. V rozhovoru zazní věty jako: „Nevidíte moje nohy, že? Zapomněl jsem si vzít boty“, nebo: „Kdyby ten pes nepřestal čůrat, mohl chytit králíka“. Jenom abyste nebyli zmatení – v průběhu rozhovoru přiběhl pes a Brando ho krmil. Následně si s Kingem zazpíval písničku, kterou měla ráda jeho nebožka matka. Interview herec v důchodu zakončil polibkem na dobrou noc.


1. Robin Williams byl jedinečný

Asi každý si vybavíme nějaké to úmrtí známého hollywoodského herce, které nás zasáhlo víc než jiné. Někdo obrečel skon Paula Walkera, jiný jenom těžko rozdýchával smrt Paula Newmana. Já nechám Pavly na pokoji a zmíním Robina Williamse. Toho jsem miloval nejenom díky nezapomenutelným filmovým rolím a bezkonkurenčním stand-upům, ale i kvůli historkám, které vyprávěli jeho kolegové. Pomiňme teď ty méně vtipné, kdy se třeba snažil po telefonu rozveselit deprimovaného Stevena Spielberga při natáčení Schindlerova seznamu, nebo jeho návštěvu umírající třináctileté Jessicy Cole, kterou doma (bez jakékoliv publicity a nezištně) navštívil a udělal jí radost jako Táta v sukni.

Tohle není nekrolog a vy se chcete zasmát. Dejme proto slovo herci a moderátorovi, Billymu Crystalovi: „Robin miloval telefonáty, ve kterých se vydával za někoho jiného. Kdysi jsem vzal telefon a tam se ozval Robin imitující již nějakou dobu mrtvého Ronalda Reagana. Zeptal jsem se ho, kde právě je. On mi na to odvětil, že neví, ale je tam strašné vedro.“ A víte co? Článek zakončíme odkazem, na který prostě musíte kliknout. Jasně vám totiž ukáže, že Williams byl jenom jeden a tahle improvizace, poháněná nadšenými studenty filmu v obecenstvu, je naprosto neuvěřitelná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace