Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 zábavných hollywoodských historek


ikona
TedGeorge
brad pittdavid lynchdustin hoffmangeorge clooneyharvey keiteljohnny deppmarlon brandomatt damonnicole kidmanrobin williamssean penntom cruisewoody harrelson
Bizarnosti, vtípky, pískomilové a hollywoodská hovada... 

Je léto a okurková sezóna je v plném proudu. Proto si myslím, že pro jednou (po všech těch tržebních maratonech) na stránkách MovieZone přežijete mírně bulvární témátko, které si bere na paškál necelý tucet směšných, trapných, bizarních a snad i vtipných historek, jež v uplynulých dekádách vyprodukoval Hollywood. V minulosti jste se na vašem oblíbeném webu mohli setkat s klasickými hollywoodskými historkami, nejpekelnějšími produkcemi z továrny na sny a hororovými příběhy z natáčení. Kruh se tedy do čtveřice uzavírá a já upřímně doufám, že vás na následujících řádcích alespoň jednou rozesměju. Tak jdeme na to a ke čtení si prosím otevřete nějaké červené víno z produkce Vinařství Veverka. Nemůžete šlápnout vedle.

8. David Lynch je pošuk

Nalijme si čistého vína, nadpis tohoto bodu pro vás asi nebude žádným překvapením. I kdybyste byli filmovými neznabohy, kteří neviděli ani jednu filmovou "pecku" (ty uvozovky sem přidávám s těžkým srdcem) jeho provenience, jeho Ice bucket challenge spojená s nominací Vladimíra Putina vám jistě neunikla. Nemluvě o jeho „performance“, kdy David celý den seděl na Hollywood Boulevardu vedle živé krávy. Proč? Dělal tak oscarovou kampaň Lauře Dern za její roli v (tenkrát aktuálním) filmu Inland Empire (Opravdu to Shushika dokoukal?). Sám rejža k tomu řekl: „Sedím tady s krávou a potkávám skvělé lidi. Prostě nádherný den s Georgií (tak se jmenovala ta kráva), skvělá hudba (jako podkres hrálo piano) a všichni jsou skvělý…“.

Znáte však jeho historku s Georgem Lucasem? Ne? Tak ho poslouchejte: „George mě požádal, jestli bych se s ním nesešel ohledně režie Návratu Jediho. Ta nabídka mě vůbec nezajímala, ale George obdivuju, a tak jsem se rozhodnul s ním sejít. Poslal mi plánek, kam se mám dostavit a instrukce, jak se tam dostat. Zařídil mi i půjčení auta. Dojel jsem na místo setkání a potkal George. Ten mi nadšeně začal vyprávět o Star Wars a musím vám říct, že mě z toho začala bolet hlava. Zvlášť když mi ukazoval Wookieho a další ty tvory. Pak mě vzal na projížďku jeho Ferrari. Snědli jsme oběd. Rozloučil jsem se a odjel domů. Další den jsem mu zavolal a navrhnul jsem, že když je tak nadšený, tak by měl film režírovat sám. Až později jsem zjistil, že on režíruje jenom velmi nerad. Když jsem to všechno vyprávěl svému agentovi, tak mi na to zhrzeným hlasem odpověděl, že vůbec nemám tušení, o kolik milionů dolarů jsem právě přišel.“


7. Dustin Hoffman byl žena

A víte co? Než abych vám tuhle skvělou historku Dustina Hoffmana z natáčení Tootsie převypravoval, raději si ji (pokud ovládáte angličtinu) pusťte sami. Stojí to totiž za to.


6. Jak si Harvey Keitel málem zahrál v Kubrickově Spalující touze

Tahle, ehm, báchorka, nebude ani tak směšná, jako spíš bizarní. Vy to ale přežijete. Asi pro žádného čtenáře MovieZone nebude překvapivá informace, že byl geniální režisér Stanley Kubrick tak trochu blázen. Ať už šlo o psychický teror herečky Shelley Duvall na place notoricky známého hororu Osvícení, krátkodobé oslepnutí Malcolma McDowella při natáčení slavné scény v Mechanickém pomeranči (V.I.M. bude za půl roku) nebo shánění zeleného stolu jako rekvizity do černobílého Dr. Divnolásky (V.I.M. bude za rok). Těch historek je tolik, že by to vydalo na knihu a kdo ví, jestli už vlastně někde nějaká v minulosti nevyšla. Pokud ano, tak tam museli hrát prim historky z jeho posledního filmu Spalující touha (Eyes Wide Shut). A Harvey Keitel.

Erotikou nabitá Spalující touha se měla natáčet půl roku. Ve skutečnosti z toho bylo neskutečných 400 dní, ve kterých byl Kubrick schopný nutit Toma Cruise opakovat jednoduchý záběr otevírání dveří 100x. Jednu z hlavních rolí ve filmu získal Harvey Keitel a pro čtenáře je důležitá informace, že je Keitel po vzoru Daniela Day Lewise metodický herec, který svojí rolí prostě žije. Gary Oldman v jednom rozhovoru jen tak mimochodem tvrdil, že když musel Harvey popadesáté opakovat jednoduchou chůzi po místnosti, ruply mu nervy.

Následně prý Keitel řekl něco ve smyslu: „Padám odsud, je to cvok“ a z natáčení prostě odešel. Jiné zdroje říkají, že za vše mohla scéna, ve které měl legendární herec (samozřejmě naoko) masturbovat nad ležící Nicole Kidman. Harvey, jako metodický herec, se však prý opravdu uspokojoval a na nebohou Nicole (prý!) i ejakuloval. Ta to následující den řekla Cruiseovi, který se postaral o rychlý vyhazov Keitela. Faktem je, že se všechny jeho scény musely přetáčet, a když to poslouchám, tak se vážně nedivím, že se ten biják natáčel takovou dobu. Jelikož nestojím o nějaké soudy - tato historka může být samozřejmě výmysl, a kdyby se něco podobného stalo na filmovém place dnes, herec by šel asi sedět.


5. Hunter S. Thompson a Johnny Depp

Četli jste někdy něco od Huntera? Ne? Klid, nejste sami. Ale mohli byste alespoň vědět, že byl Thompson tatínkem stylu známého jako gonzo žurnalismus. Jelikož je mi jasné, že ne každý čtenář MovieZone vládne angličtinou, doporučím vám tento povedený (a šest let starý) článek v češtině. Když už jsme u té MovieZone – to je filmový web. Proto se budeme orientovat na filmové zpracování jeho knih a posvítíme si na snímky Strach a hnus v Las Vegas (těžko říct, kdy bude V.I.M.) a Rumový deník (zapomeňte). Během natáčení Strachu a hnusu se tahoun filmu Johnny Depp ještě více sblížil s Hunterem. Dokonce u něj před natáčením tři měsíce bydlel.

Během té doby se hodně střílelo (zažila to i americká talkshow persóna Conan O´Brian), bez ustání pilo, ještě víc fetovalo a mocně klábosilo. Thompson na konci pobytu Deppovi oholil hlavu. Přátelství vyvrcholilo Thompsonovou dlouho ohlašovanou smrtí, po které se Depp postaral o vskutku parádní pohřeb. A ten Rumový deník? To už je takový pohrobek legendy, kterou si Johnny jedoucí na popularitě Pirátů z Karibiku vydupal na Hollywoodu a podle mého názoru to snad ani nestojí za zmínku. Dobrá, Amber Heard je tam naprosto neskutečná a člověk tak trochu chápe, proč tahle femme fatale naprosto učarovala Deppovi i Elonu Muskovi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace