Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 11 zajímavostí k Avengers 3 aneb odpovědi na největší fandovské otázky


ikona
KarelR
ant-manavengersavengers 4avengers: infinity warblack pantherdoctor strangehulkiron mankapitan amerikaspider-manstrazci galaxietemathor
Největší comicsový crossover je plný zásadních (i méně zásadních...) událostí, o kterých si teď můžete přečíst něco víc. 

Pevně doufám, že už má většina lidí Infinity War za sebou, takže se můžeme pustit do spoilerů. Normálně bychom asi měli článek s easter eggy, Avengers 3 jich ale moc nemají - respektive by šlo jen o výčet momentů, které všichni viděli a pochopili, takže není potřeba se v nich moc patlat. Bratři Russovi ale naštěstí odhalili kupu věcí, jež z filmu úplně jasné nejsou, a je docela možné, že vám doteď vrtají hlavou. Otevřete si tedy.... nevím, cokoliv... a jdeme na to.

NÁSLEDUJÍ SPOILERY. VŠECHNY!

1) Proč Spider-Man umírá tak dlouho?

Infinity War končí smrtí poloviny vesmíru, jíž Thanos lusknutím prstů vymaže z existence. Zatímco comicsová předloha touhle událostí vlastně začíná, Avengers 3 si ji nechávají až do finále, což znamená, že bude mít k Infinity Gauntletu blíž spíš čtyřka. Spousta hrdinů se každopádně rozpadne na prach, aniž by tušili, co se s nimi děje. Až na jednu zásadní výjimku - Spider-Mana.

Spidey umírá docela dlouho a nejspíš i bolestivě, což souvisí se dvěma věcmi. Zaprvé má jako jediný tzv. spidey sense, takže dokáže vycítit nebezpečí dřív než dorazí. Nejspíš tak cítí Thanosovo lusknutí ještě předtím, než na něj dojde, a ihned po něm mu spidey sense říká, že umírá spousta lidí a že brzy přijde řada i na něj. Zadruhé je Spider-Man jedním z nejsilnějších superhrdinů, takže se jeho tělo dopadu lusknutí začne bránit. Právě proto je jeho smrt nejdelší a vzhledem k tomu, že je nejmladší a umírá Tonymu v náručí, také zdaleka nejpůsobivější.

Tom Holland se o tom, že Spider-Man umře, mimochodem dozvěděl až v den natáčení (scénář mu samozřejmě nikdo nedal, protože neudrží žádné tajemství). A další perličkou je, že když Iron Man na začátku filmu zavolá oblek Iron Spider, použije označení 17-A, jež odkazuje na comicsového Spider-Mana #17 z roku 1991, v němž pavoučí superhrdina umře a následně v říši mrtvých bojuje s Thanosem.

2) Co říká Groot na konci filmu?

V prvních Strážcích Galaxie nám bylo vysvětleno, že Grootovo "Já jsem Groot." zahrnuje celý jeho jazyk a vždycky má proto jiný význam. Řadu lidí tak asi zajímá, co Groot říká Rocketovi ve chvíli, kdy na konci filmu umírá důsledkem Thanosova lusknutí.

V rozhovorech se na to bratry Russoovi kupodivu nikdo nezeptal. Ke slovu se tudíž dostal James Gunn, který pro Infinity War mimochodem napsal spoustu strážcovských dialogů, a podle něj Groot Rocketovi říká "Tati." Až tedy uvidíte Infinity War znovu, myslete na to, že Rocket víceméně přichází o syna... a to ještě neví, že právě ztratil i všechny svoje přátele.

3) Kdo hraje Red Skulla?

Tohle už jsme řešili u vysvětlení potitulkové scény, ale pro jistotu - Red Skulla, jehož si mimochodem někteří lidé ani nevšimli (!), v Infinity War nehraje Hugo Weaving. Russoovi se ho ani nesnažili sehnat, protože prý s Marvelem skončil, a rovnou obsadili herce a imitátora Rosse Marquanda (Aaron z Živých mrtvých).

Jak přesně se Red Skull stal strážcem Soul Stoneu? A co se s ním stalo poté, co ho Thanos získal? Tyhle věci zatím nikdo neprozradil. Marquand nicméně nevylučuje, že se k roli ještě někdy vrátí, tak doufejme, že to nejsou jen povinné plané sliby.

4) Co stalo s Valkýrou, Korgem a Miekem?

Když Thanos na začátku filmu napadne asgardskou loď, jeho služebník Ebony Maw ohlásí, že byla (jak je Thanosovým dobrým zvykem) zavražděna půlka jejího osazenstva. Russoovi potvrdili, že Valkýra na tenhle masakr ani nečekala a rychle unikla v záchranném modulu. Zároveň ale nevíme, zda přežila Thanosovo lusknutí, takže ve stoprocentním bezpečí pořád není.

Korg a Miek pak podle všeho byli v půlce ušetřených Asgarďanů, což znamená, že nás tenhle útok definitivně připravil o pouze Lokiho (v Avengers 4 bude jen ve flashbacích) a o Heimdalla, s nímž se Idris Elba oficiálně rozloučil na Twitteru. Na tyhle dva očividně platí Thanosova věta: "Tentokrát se nikdo křísit nebude."

5) Kdo další přežil/nepřežil Thanosovo lusknutí?

Thanos na konci filmu eliminoval půlku vesmíru, což znamená, že musela zemřít i spousta marveláckých hrdinů, kteří se v Infinity War jen mihli, anebo ji úplně vynechali. Russovi potvrdili, že nechali přežít Kačera Howarda, tetičku May a Black Pantherovu lásku Nakiu, která je během bitvy o Wakandu na tajné misi v jiné zemi. Stoprocentní úmrtí naopak hlásí u Bannerovy ex Betty Ross (chudák Liv Tyler), Lady Sif a asgardského herce s tváří Matta Damona.

Ano, pořád zbývají desítky postav, na které se režiséry nikdo nezeptal. Naštěstí ale známe i hrstku takových, jejichž osud je prý "spoiler nebo potenciální spoiler", a sem oficiálně spadají Jane Foster, Shuri, Spideyho kámoš Ned a Korg s Miekem. Znamená to, že se tahle parta objeví v Avengers 4? Shuri by mohla, Jane Foster spíš ne... no uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace