Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 11 zajímavostí k Avengers 3 aneb odpovědi na největší fandovské otázky


ikona
KarelR
ant-manavengersavengers 4avengers: infinity warblack pantherdoctor strangehulkiron mankapitan amerikaspider-manstrazci galaxietemathor
Největší comicsový crossover je plný zásadních (i méně zásadních...) událostí, o kterých si teď můžete přečíst něco víc. 

Pevně doufám, že už má většina lidí Infinity War za sebou, takže se můžeme pustit do spoilerů. Normálně bychom asi měli článek s easter eggy, Avengers 3 jich ale moc nemají - respektive by šlo jen o výčet momentů, které všichni viděli a pochopili, takže není potřeba se v nich moc patlat. Bratři Russovi ale naštěstí odhalili kupu věcí, jež z filmu úplně jasné nejsou, a je docela možné, že vám doteď vrtají hlavou. Otevřete si tedy.... nevím, cokoliv... a jdeme na to.

NÁSLEDUJÍ SPOILERY. VŠECHNY!

6) Přenesl se Thanos na konci filmu do Soul Stoneu?

Ihned po stěžejním lusknutí se Thanos přenese do "oranžové říše", kde mluví s mladou Gamorou. Fanoušci od začátku předpokládali, že se jedná o Soul Stone, a Russovi tuhle teorii potvrdili. Zároveň ale upozorňují, že to neznamená, že Gamory duše uvízla v Soul Stoneu - je tam pouze její odraz, se kterým Thanos mohl na chvíli komunikovat.

7) Kam se poděla romance Bruce Bannera a Black Widow?

Joss Whedon ve dvojce Avengers napároval Bruce s Natashou, jen aby je na konci filmu rozdělil Hulkovým odletem do vesmíru. Scenáristé Avengers 3 tomuhle vztahu nikdy nefandili, takže ho v Infinity War nechali stranou s tím, že údajně prostě vyšuměl. Natasha podle nich není romantická duše, která by dva roky čekala na návrat svého milého, a Bruce má dost starostí s jinými věcmi, takže se tihle dva (alespoň zatím) drží od sebe.

8) Star-Lord se původně nepokusil zabít Gamoru

Russovi svoje velká filmová rozhodnutí téměř nekonzultovali s Jamesem Gunnem. Smrt Gamory mu prý oznámil Kevin Feige a Gunn s ní neměl problém, jediné rozhodnutí, k němuž se připletl, tak bylo splnění Star-Lordova slibu. V původním scénáři Star-Lord nakonec nezmáčknul spoušť a nepokusil se Gamoru zabít. James Gunn a Chris Pratt ale bojovali za to, aby svůj slib splnil (byť Thanos jeho výstřel "zrušil"), a Russovi nakonec souhlasili.

9) Fandové by měli nenávidět Thora

Za depresivní konec Infinity War řada fanoušků viní Star-Lorda. Ačkoliv je jasné, že se všechno děje přesně podle plánu Doctora Strange, právě Star-Lordův emocionální výbuch zabránil sundání Thanosovy rukavice a vedl tak k eliminaci půlky vesmíru.

Russovi to víceméně chápou, zároveň se ale diví, že není podobně nenáviděný Thor. Ten totiž ve finále záměrně hodí sekeru Thanosovi do hrudi a ne do hlavy, jen aby na něj mohl machrovat tím, že vyhrál a pomstil smrt svého bratra. Thanos ostatně tuhle nerozvážnost, jak jste si určitě všimli, sám okomentuje.

10) Kam se poděl moneyshot z traileru a proč se Banner neproměnil v Hulka?

Pokud jste nepřeskočili všechny avengeří upoutávky, určitě se vám zaryl do paměti moneyshot, v němž Kapitán Amerika a spol. běží do bitvy ve Wakandě. Po zhlédnutí filmu je jasné, že nikam nepasuje - už kvůli prostředí a Hulkovi, který se bitvy vůbec nezúčastní. Není tak velkým překvapením, že šli Russovi s pravdou ven a přiznali, že se záběr vyrobil speciálně pro trailery a nikdy ve filmu být neměl.

Důvodů samozřejmě bylo víc (někde se "všichni" hrdinové ukázat museli), nejzajímavějším se je však utajení zvratu s Hulkem, který ve finále chyběl od začátku (ne, nešlo o přepisování nebo přetáčky). Ačkoliv některé hračky ukazují, že měl Hulk vyskočit z Hulkbustera, Bannerova dějová linka byla odjakživa o tom, že se musí obejít bez zeleného kámoše.

A není to mimochodem kvůli tomu, že se Hulk po nakládačce od Thanose bál vylézt. Russovi tvrdí, že ho jen nebaví Bannera věčně zachraňovat, a navíc se všichni shodli na tom, že nechtěli opakovat zvrat z Avengers, Avengers 2 a Ragnaroku, kdy se Banner na posledních chvíli promění v Hulka a tím se všechno zachrání.

11) Mark Ruffalo prozradil konec filmu deset měsíců před premiérou

No a perlička na konec, ať máme hezkou tedovskou jedenáctku. Určitě si pamatujete, že Mark Ruffalo na premiéře Ragnaroku (zvukově) streamoval prvních 20 minut filmu na Instagramu. Od té doby se řeší, jestli prozrazuje víc spoilerů on nebo Tom Holland, Ruffalo ale tenhle duel dávno vyhrál - aniž by si toho někdo všimnul.

V rozhovoru z června 2017 (!) z něj totiž i přes snahu Dona Cheadla vypadlo: "Počkejte, až uvidíte Avengers 3! Půl... všichni tam umřou." V Marvelu tak určitě začali přemýšlet, jestli se kampaň Avengers 4 náááhodou neobejde bez něj.

Našli jste na netu další perličky, které tu chybí? Podělte se o ně (ideálně se spoiler tagy) v diskuzi. A jakmile už nebude o čem mluvit, pomalu se přesuneme k Avengers 4, k nimž existuje... ano, milionkrát víc otázek než odpovědí, o nichž se dá nějak rozumně psát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace