Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Epický rozbor Avengers: Infinity War


ikona
KarelR
avengersavengers: infinity warblack pantherdoctor strangemz skalpelspider-manstrazci galaxie
Konečně máme dost avengeřího materiálu na pořádný MZ skalpel. Pohodlně se usaďte, letmo si proběhneme kostru celého filmu. 

Třetí Avengers jsme doteď neřešili zrovna málo - imf sepsal všechno, co o filmu potřebujete vědět, a já jsem pak přihodil sedmero drobných postřehů. Jeden z nejočekávanějších bijáků roku se ale pořád nechlubil "velkým" trailerem, který by mělo (společně s jeho předchůdci) smysl rozpitvat do posledního záběru. Museli jsme si tak vystačit jen s kupou náznaků, z nichž moc nešlo vyluštit, co přesně nás v kině čeká.

Jak správně tušíte, situace se konečně změnila. Marvel vypustil šest týdnů před premiérou epickou upoutávku, která doplňuje mnoho děr a dává vcelku ucelený obraz celého filmu. Že ho vážně nepotřebujete znát? V tom případě rychle utíkejte pryč. Na dalších řádcích totiž budeme slepovat, spekulovat a vůbec pečlivě rozebírat všechno, co by se v Infinity War mohlo a mělo stát.

NÁSLEDUJE SPOUSTA POTENCIÁLNÍCH SPOILERŮ!

Ještě pořád jste tady? OK. V tom případě si připomeňte potitulkovou scénu třetího Thora, která v podstatě nakopává Infinity War, a můžeme se vrhnout na tři dějové linie třetích Avengers.

3) Avengers a Wakanda

Thor tedy bude ve filmu řešit sekeru Stormbreaker, zatímco Doctor Strange, Iron Man, Spider-Man a Strážci Galaxie odlákají Thanose na Titan, kde se bude bojovat o Time Stone. Určitě jste si ale všimli, že nám stále chybí asi půlka postav. Většina Avengerů se totiž vydá trochu jinou cestou, která začne romantikou ve skotském Edinburghu.

Ano, Russovi naplní hinty z druhých Avengers a třetího Kapitána Ameriky a dopřejí Visionovi a Scarlet Witch jejich comicsovou romanci. Thanos by si ale rád pořídil Mind Stone, který má Vision v čele, takže skotská idylka dlouho nevydrží.

Zatímco se Ebony Maw a Cull Obsidian vydají do New Yorku pro Time Stone (pamatujte, jsme znovu na začátku filmu), Proxima Midnight a Corvius Claive se v Edinburghu pokusí získat Mind Stone.

Kdyby Visiona bránila jen Scarlet Witch, nejspíš by se jim to povedlo.

Ve správnou chvíli ale vystoupí ze stínu Steve Rogers, Black Widow a Falcon, kteří Černému řádu krapet překazí plány.

Rogersova parta správně pochopí, že Thanos ze svých úmyslů jen tak neustoupí. Sbalí tedy Scarlet Witch a zraněného Visiona a vydají se s nimi...

... do Wakandy za Black Pantherem!

Kdo další si řekne, že tenhle osudový výlet zní fajn? K pětici Avengerů se po cestě přidají další dva - War Machine a Bruce Banner. Rogers a spol. tak budou mít aktuální informace o tom, že byl Thanos odlákán na Titan, aby se Wakanda mohla připravit na finální bitvu o Mind Stone.

Úkolem číslo jedna každopádně bude zjistit, jestli může Vision vyjmutí Mind Stoneu vůbec přežít. Což je ideální práce pro Black Pantherovu sestru Shuri, která si snad najde volnou chvíli na to, aby Rhodeymu spravila páteř podobně jako Everettu Rossovi.

Spíš ale počítejte s tím, že na složité operování nedojde. Za hranicemi Wakandy totiž přistane Thanosova armáda, kterou se všichni (včetně "spraveného" Winter Soldiera, jemuž se bude říkat White Wolf) vydají přivítat ve stylových vznášedlech.

Kdekdo by tady určitě podotknul, že bude jeden z Avengerů v bitvě úplně k ničemu. Bruce Banner, který se odmítá jen tak měnit v Hulka (viz Thor: Ragnarok), si ale od Starka půjčí brnění Hulkbuster, takže nebude chybět v první linii.

Jak dlouho Wakandě vydrží obranný štít? Donekonečna to pochopitelně nebude.

A jakmile dojde na lámání chleba, můžete se spolehnout na to, že se Black Panther vydá do bitvy přímo v čele wakandské armády.

Trailery samozřejmě tají, jak si jednotliví Avengeři povedou v boji.

Přesto se z nich ale dá vyčíst, že se zhmotní další výrazný comicsový moment - Hulkovo vyskočení z Hulkbusteru, po němž se Avengeři a Wakanďané vrhnou na velký finální útok.

Od pralesního money shotu znovu platí, že se může houfně umírat. Kdo je v největším ohrožení? Teoreticky Falcon, War Machine a Bucky. Nikoho by ale nepřekvapilo, kdyby Infinity War nerozchodili Scarlet Witch a Vision.

Největší strach nicméně budeme mít o Kapitána Ameriku. V comicsu totiž šlo o posledního Avengera, jenž se Thanosovi postavil, a Marvel na to dost nadšeně odkazuje.

Tady znovu platí, že si s námi trailery zřejmě hrají - Thanos by totiž měl mít v rukavici o pár kamenů nekonečna víc.

Tenhle drobný detail ale můžeme řešit až v kině, teď je důležité, že se filmu daří budovat napětí. A že si po trailerech vážně nemůžeme být jistí přežitím třech Avengerů, kteří už mají za sebou vlastní uzavřenou trilogii...

Na co se v Infinity War těšíte nejvíc? A přivedly vás trailery k nějaké zajímavé teorii? Ať už vám běží hlavou cokoliv, podělte se o to v diskuzi!

P. S. Jelikož se bude ve Wakandě bojovat o Mind Stone, teorie, že se tam ukrývá oranžový Soul Stone, jsou nejspíš mimo. Pořád tak reálně netušíme, kde by šestý kámen nekonečna vlastně mohl být.

P. P. S. Hawkeye s Ant-Manem se po trojce Kapitána Ameriky vrátili ke svým rodinám a budou mít velké role až v Avengers 4. Stejně tak si asi počkáme na víc Nicka Furyho, Marie Hill a dalších postav, které v kampani převážně absentují.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace