Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Epický rozbor Avengers: Infinity War


ikona
KarelR
avengersavengers: infinity warblack pantherdoctor strangemz skalpelspider-manstrazci galaxie
Konečně máme dost avengeřího materiálu na pořádný MZ skalpel. Pohodlně se usaďte, letmo si proběhneme kostru celého filmu. 

Třetí Avengers jsme doteď neřešili zrovna málo - imf sepsal všechno, co o filmu potřebujete vědět, a já jsem pak přihodil sedmero drobných postřehů. Jeden z nejočekávanějších bijáků roku se ale pořád nechlubil "velkým" trailerem, který by mělo (společně s jeho předchůdci) smysl rozpitvat do posledního záběru. Museli jsme si tak vystačit jen s kupou náznaků, z nichž moc nešlo vyluštit, co přesně nás v kině čeká.

Jak správně tušíte, situace se konečně změnila. Marvel vypustil šest týdnů před premiérou epickou upoutávku, která doplňuje mnoho děr a dává vcelku ucelený obraz celého filmu. Že ho vážně nepotřebujete znát? V tom případě rychle utíkejte pryč. Na dalších řádcích totiž budeme slepovat, spekulovat a vůbec pečlivě rozebírat všechno, co by se v Infinity War mohlo a mělo stát.

NÁSLEDUJE SPOUSTA POTENCIÁLNÍCH SPOILERŮ!

Ještě pořád jste tady? OK. V tom případě si připomeňte potitulkovou scénu třetího Thora, která v podstatě nakopává Infinity War, a můžeme se vrhnout na tři dějové linie třetích Avengers.

1) Thor a Strážci Galaxie

Bude Infinity War začínat útokem na loď s Asgarďany, kteří po událostech Ragnaroku prchají na Zem? Na to moc nesázejte, na začátku filmu se spíš objeví důkladné vpravení do děje. Kampaň ale nic dřívějšího neukazuje, takže startujeme u dvou nejdůležitějších postav třetích Avengers - Thanose a Thora.

Ano, právě tihle dva mají (alespoň podle režírujících bratrů Russových) ve filmu nejvíc prostoru. Určitě tak není náhoda, že se potkají hned na jeho začátku, a že dá Thanos Thorovi pěknou čočku. Jak vlastně po útoku dopadnou Valkýra, Heimdall, Korg a ostatní? A jak Thor vyvázne z tohohle sevření? Kdo ví. O něco důležitější je ale osud chudáka Lokiho, který to jako obvykle zkusí hrát na obě strany.

Od konce Ragnaroku se spekuluje o tom, jestli Loki Thanose zavolal, aby mu konečně předal Tesseract, anebo zda ho z Odinovy pokladnice ukradl pro sebe - jen aby ho Thanos vypátral bez jeho vědomí. Zpočátku byly obě verze zhruba stejně pravděpodobné. V tuhle chvíli už ale jasně vede ta druhá.

Proč? Protože Loki nevypadá zrovna šťastně, že Thanose vidí. Naopak se zdá, že s touhle situací vlastně nepočítal a snaží se vykoupit vlastní život svým jediným trumfem.

Thanos si od Lokiho Tesseract samozřejmě vezme a doslova z něj vymáčkne modrý kámen nekonečna (aka Space Stone). Ten kromě napájení hi-tech věciček umožňuje hlavně cestování vesmírem (viz první Kapitán Amerika a první Avengers) a mělo by jít o druhý kámen, který si Thanos přidá do rukavice nekonečna (aka Infinity Gauntletu).

Jaký je ten první? Fialový Power Stone! Thanos tak má za sebou návštěvu Xandaru, kde se destruktivní kámen ukryl v prvních Strážcích Galaxie (a měl tam být pod ochranou Nova Corps). Star-Lorda a spol. tahle situace asi moc nepotěší. V tomhle filmu ale budou mít o dost jiné a daleko zásadnější starosti.

Stejně jako Loki, jenž bude vydán na milost Thanosově Černému řádu (zleva Proxima Midnight, Ebony Maw, Corvus Glaive a Cull Obsidian). Optimista by vám řekl, že Thanos přehlédne šestileté zpoždění s dodáním Tesseractu a nechá Lokiho jít. Pesimista by ale nejspíš došel k záběru, že Russové hned zkraje ukáží, že budou v Infinity War vážně umírat i oblíbené postavy.

Ať už to s Lokim dopadne jakkoliv, Thor Thanosovi unikne a doslova se srazí se Strážci Galaxie. Jeho bezvládné tělo totiž skončí na předním skle Milana, odkud vesmírní desperáti (i přes Rocketovy protesty) Thora vezmou do lodi a probudí ho.

Thor pochopitelně vůbec netuší, kdo jsou Strážci Galaxie.

Rychle mu však dojde, že mají stejného nepřítele, a že potřebuje spojence, takže se tým rozdělí a vyrazí na dvě zásadní mise.

Tou první bude návštěva Knowhere, kde se nachází Sběratelovo muzeum. Strážci se tam kdysi chtěli zbavit fialového Power Stoneu, Thor jim ale prozradí, že se u Sběratele nachází červený Reality Stone, který umí, ehm, manipulovat s realitou (v potitulkové scéně druhého Thora mu ho odnesli Sif a Volstagg).

Uniklá scéna z Infinity War, kterou už Marvel vyhnal z internetu, potvrdila, že Star-Lord, Gamora, Drax a Mantis nedorazí tak úplně včas. Thanos už totiž na Knowhere bude, zatím ale není jasné, zda Reality Stone od Sběratele získá nebo ne.

No a co mise číslo dvě? Na tu se vydají Thor, Rocket a Groot a měla by se točit kolem Thorovy nové zbraně - sekery jménem Stormbreaker.

Jak přesně ji Thor získá? O tom se zatím mlčí. Všechno ale nasvědčuje tomu, že si ji sám uková, a že bude mít Stormbreaker rukojeť z Grootových větví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace