Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Černí koně


ikona
Mr. Hlad
alienbaby driverdunkerkléto 2017luc bessonridley scotttom cruise
Naštvaní opičáci, velkolepé sci-fi příběhy, artušovská fantasy, Tom Cruise proti Mumii a válka pohledem Christophera Nolana.  

Minule jsme se podívali na filmy, které by mohly v létě zbourat pokladny kin. Teď je čas na další várku potenciálních letních nářezů. Máme tu zavedené značky, ambiciózní výpravné podívané i filmy, kterým bychom úspěch spíš přáli, než že bychom v něj stoprocentně věřili. Ne každý z téhle desítky bude moci po letní sezóně slavit, pár dobrých filmů by z tohohle seznamu vzejít mohlo.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY

 

Král Artuš: Legenda o meči (CZ premiéra: 11. května 2017 :: US premiéra: 12. května 2017)
Fakt si myslím, že poslední ryzí peckou Guye Ritchieho byl Podfu(c)k. A to už je nějakých sedmnáct let. Na druhou stranu Ritchie se pořád drží v první hollywoodsko-britské lize, sype ze sebe filmy, co jsou komerčně úspěšné (oba Sherloci), co skončí v červených číslech na ČSFD (Krycí jméno U.N.C.L.E.) i takové, které zvládnou rozvířit žánrové vody (RocknRolla byla svého času po unylém Revolveru velkou úlevou). Na druhou stranu, pořád se čeká na šlehu, jakou bylo Sbal prachy a vypadni, takže když se na nového Artuše teasuje jako na mix téhle klasiky s Pánem prstenů, vzbuzuje to očekávání i nedůvěru.

 

Nová, videoklipově řízná interpretace klasické legendy o Artušovi a meči zvaném Excalibur se každopádně nejspíš obejde bez milostného trojúhelníku s Lancelotem a Guinevrou (že by až ve dvojce?) a zatím se spokojí s konfliktem mezi Artušem Charlieho Hunnama a padouchem v podání Judea Law. Bude u toho spousta akce, velkolepý fantasy nádech, ohromné armády a nula barev. Držme Ritchiemu palce, ať se urve ze řetězu tím správným směrem, pořádný historický fantasy spektákl si totiž v rámci trochu monotónního léta zasloužíme. (Cival)

Index natěšenosti 6/10

Vetřelec: Covenant (CZ premiéra: 18. května 2017 :: US premiéra: 19. května 2017)
Ridley Scott nám nedávno s Marťanem ukázal, že jako režisér je pořád ještě v sakra dobré formě. Bohužel na to, abychom se začali stoprocentně těšit na nového Vetřelce, to nestačilo. bolest ze zklamání z Promethea je pořád ještě celkem čerstvá a Scott párkrát naznačil, že i Covenant půjde trošku víc tímhle směrem. Ale uvidíme. Každopádně posádka kolonizační lodi narazí na planetě, kde by měli najít lidé nový domov, na pár hodně ošklivých věcí a začne jít o krk. 

 

Trailery se sice snaží profilovat víc jako sci-fi horor, ale upřímně nefunguje to tak, abychom s nadšením vyhlíželi film. Proč? Možná kvůli trošku podivnému obsazení, možná proto, že je z toho všeho cítit, že i přes snahu tvářit se jako Vetřelec to celé možná bude vážně spíš dvojka Promethea. Možná i proto, že zatím jsme neviděli náznak žádné scény, která by se nějak mohla zapsat do dějin hororového žánru. Ale pořád to vypadá přinejmenším na profesionálně odvedenou práci plnou monster s dvojitou čelistí, slizu a křiku zoufalých obětí. Nic proti tomu, ale jestli chce Covenant obstát vedle prvního a druhého filmu, měl by mít připraveno pár es v rukávu. Fajn sci-fi horor by v tomhle případě bylo asi málo. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti 6/10

Wonder Woman (CZ premiéra: 1. června 2017 :: US premiéra: 2. června 2017)
Už bych DCčku vážně přál oslavovaný film, tak to snad konečně vyjde. Wonder Woman se sice od začátku tváří jako první Kapitán Amerika, což je mimochodem jedna z nejvlažněji přijatých marvelovek, trailery nicméně šlapou a Gal Gadot je živou vodou celého univerza. Její sólová štace by měla významně těžit i z toho, že místo osvaleného borce nastupuje amazonka, která se inspiruje Donnerovým Supermanem. Papírově to ale pořád skřípe, protože Patty Jenkins rozhodně není zkušenou popcornovou matadorkou.

 

Jak moc to ve výsledku bude vadit? Po třech pokusech od Ayera a Snydera je asi dobře, že to u DC zkoušejí jinudy. A i když měla Wonder Woman přijít spíš před Batman vs. Superman (takhle se bude trochu násilně flashbackovat), řemeslně to vypadá na solidní biják, jenž by mohl se svými "temnými" bratříčky příjemně kontrastovat. Zkrátka to bude první krok k trochu odlehčenějšímu a "nadějnějšímu" DC stylu, který Geoff Johns slibuje horem spodem. A jelikož první zprávy naznačují otvírák kolem 80 mega (zhruba na úrovni Doctora Strange), ještě pořád je ve hře vydřený úspěch na všech frontách. (KarelR)

Index natěšenosti 6/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace